Двугодишни февруарски радости!

• 17 548
  • 295
  •   1
Отговори
# 285
sofy , чак ти завидях, докато четох. Наистина е хубаво децата да стават по-самостоятелни, но при нас явно няма да се случат скоро нещата. Иначе вчерашния ден с гащи мина успешно. За цял ден смених само един гащи, но след като се рпибра баща му от работа, се започна голямото напикаване. Расея се, заигра се и забрави за мисията...  Crazy
В резултат днес няма панталонки за преобуване и ще стои по гащи и чорапогащник! Simple Smile
Сега бяхме на разходка и беше с памперс, но след следобедния сън пак мятаме  "объчението"! Simple Smile

# 286
  • София
sofy , чак ти завидях, докато четох. Наистина е хубаво децата да стават по-самостоятелни, но при нас явно няма да се случат скоро нещата.
wish, хич не е за завиждане. Тя съвсем от скоро почна всичките тези неща, преди това пак имаше интерес, но сега стана някак изведнъж. Нищо не се знае може и при вас така да стане. Непрекъснато повтаря "сама сама", пък може и детската градина да е подпомогнала процеса. Иначе пък тя изостава с говоренето. Само дето песнички пее иначе още не се е отворила да говори нормално. Така, че както виждаш всяко дете си има напредък в някои неща. Иначе знае вълшебните думички и казва "багодая" и моля дай или моля ти се, много й се радвам точно затова.

# 287
Е, Софи, тя ако пее песнички според мен си е напред с говоренето  Wink. Яна още е на отделни думи, съвсем отскоро съчета две - "Мамо ела" - даже незнам дали се брои за съчетание...Тя май е последна по говорене и по зъби - още няма кучешки  Simple Smile. Но пък махнахме памперса на година и 9 месеца, казва си като е вкъщи, иначе като се заиграе с някой се случва да се напишка, но рядко. Обува си сама обувките и чорапите, яде сама - което е супер, че ми беше голяма мъка да я храня, а тя да стиска уста и да върти глава насам натам непрекъснато.
Wish,  и ние така почнахме с обучението - и за около месец беше ОК. Мисля, че и при вас ще се получи. Само търпение.
Bzepic - давам й и витамини, и имунистимулиращи, но няма голям ефект за сега. Опредлено от яслата се стартира поредицата от болести, но сега от 1 месец не е ходила и пак не може да оздравее съвсем.

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 13:23 от roverandom

# 288
Пак оакахте темата.. (Ники е досущ като Стоян... махам памперса колкото да разбере че той ака и пиша.. не настоявам за гърне, пък и той не сяда на него.. поръчах му ново да видим от гърнето ли е)
Софи гупите са най издръживи.. Ники много харесва риби, но аз пък не обичам да мия аквариуми, за това си спестявам този ужас..Една приятелка ми препоръча и Бетите..
Ние сложихме последния Пентаксим днес.. свито ми е сърцето.. но поне приключихме с ваксините
И мен много ме тревожеше че Ники изоства с говоренето, но от седмица е такъв бърборко.. сякаш да ме успокои почна да дърдори.. не е кой знае какво, но много му се радвам и се разбираме. Аз обаче правя грешка да му отговарям по бебешки, както той ми отговаря.. не било правилно да знаете

# 289
  • Стара Загора
Непрекъснато повтаря "сама сама...
И Ивка е на тази вълна. Непрекъснато и всичко иска да прави сама. Някои неща не й се получават, но тя пробва  Mr. Green Ами така е, почват лека-полека да стават по-самостоятелни, растат дечицата. Heart Eyes
Скай стискам палци да нямате реакция от Пентаксима  Peace

# 290

Wish,  и ние така почнахме с обучението - и за около месец беше ОК. Мисля, че и при вас ще се получи. Само търпение.

Аз с търпение съм се заредила яко. Чак не мога да се позня, но резервните дрехи бързо се изчерпват ... Crazy

# 291
  • offshore & overseas
Да дооакам темата.  Laughing

И Халя е като Стоян и Никсън, след цяло лято на голо дупе и с памучни гащи. Но и аз и не съм настоявала с гърнето. Опитах, видях, че не става, опитах пак, пА 'зех, че прекратих на тоя етап.

Купихме и дъска за тоалетната -- и тя не представлява голяма атракция, но поне на нея седи (аз я придържам). Това е нашият прогрес.

Изобщо, гледам да не съм амбициозна майка в нито едно отношение. За мен е важно детето да е щастливо и търся пътя към това. Praynig

# 292
Леле за това ядене "сама", в чудо съм се видяла, яде, маже, иска сама да си сипва от купата, таратор или салата.
Всичко сама, вече е голяма и отказва категорично лигавник, да не е бебе, и всичките и дрехи са оляни,
Преди перях по-рядко, сега пускам пералня, и то само детска на 2 дена, а хем има много домашни дрехи.
Заъбите също мие сама, там поне нямаме проблеми, нос ега иска и да се къпе сама, слагам я в един голям леген, пускам душа, и тя ме гони, седи и се полива, и полива всичко наоколо, ако вляза ми насочва душа към мен, и си умира  от смях като ме намокри цялата от засада Simple Smile
Ни е се колебаем за животинче, Никол не се кефи много на рибки, за разлика от котки и кучета, ама нямам възможност, да се грижа и за животинче.

# 293
roverandom, щом е от яслата ще трае поне месец-два, като се има предвид, че идва топло време може и по-бързо. При нас този период трая от септември до февруари тази година. Една седмица ходеше на ясла по две-три си беше в къщи. Но специалистите ни съветваха да не се отказваме от яслата, а просто да се грижим доколкото можем да не се усложняват нещата. Казаха ни, че по този начин детето получава естествен имунитет и после вече си става здраво.
Иво пък се противи на памперса, не дава да му го слагам и аз затова реших, че му е дошло времето, и до миналата седмица доста добре напреднахме. От тази седмица се е побъркал и бойкотира всичко, включително и яденето, протестира човека нещо, това значи че е здрав де, но ние решихме че ще трябва да му задушим бунта в зародиш, че после в живота никой няма да му търпи лиготиите.
Да се оплача, ей сега отивам да го взема от детската, учителката го похвали, че бил добричък и послушен (днес за първи път от два месеца) и даже пишкал на гърнето. И му даде плодово кисело млекце в ръката (тук когато детето не е спало в детската си му дават следобедната закуска щото си я плащаш и така и иначе), та нашия взима млекцето и пробва да го отвори. Обясних му, че тук не можем да го отворим понеже нямаме лъжичка и в къщи ще го ядем и като алтернатива му дадох хипо, донесен от вкъщи за награда. Не човека се заинати сега и веднага да получи млекото. Обаче и аз се заинатих, понеже си казах ок сега би могла да му разбиеш да му направиш дупки и да го пие, а какво ще направиш като ти се затръшка за адидас маратонки. И категорично отказах, ой да видите какъв бунт какво възстание, келемето се развилня крещи дере се като че го колям. Не даваше да го обуя върти се, ужас такава сцена ми спретна. Някак го облекох нося го в колата, пущината не дава да го закопчая в столчето, избяга и се скри зад седалката на шофьора, аз спокойно си запалих пред колата цигара и го оставих вътре да си се нареве. След това го насилих и го вързах в столчето, до нас ми  рева в колата до дома крещя като побъркан. Като влезнахме в къщи тишина, дадох му сокче, човека ме гушна все едон нищо не е било сви се в мен и за няма и 5 минути блаженно спинкаше като ангелче небесно. Та това ме наведе на мисълта че не става въпрос за никаква болест, ами за жива лигня и мерките, които сме предприели са съвсем правилни. Трябва да се похваля, че задържах нервите си и изобщо не се ядосах,  нито му виках нито му се карах, просто си го обличах и вършех това което трябва, така че да знае че не минава номера, но без истерия и насилие.
Ух наистина олеква като се оплачеш на някого, който напълно те разбира и съчувства. Hug

# 294
bzepic  Peace и аз така действам с инатите на Стоян,върша си каквото трябва пък той да си вика ако иска, само за пустите зъби отстъпвам, защото не виждам как да го накарам насила да ги измие. Сега действам подмолно - спрях съвсем да го карам че имам чувството, че ей така на инат заради троцфазата ми отказва и си мия моите всеки път като се завърти той около мивката - да ме види  и дано да ми завиди - белнаха се като на кинозвезда Mr. Green, а той се е заинтересувал досега 2 пъти и то все преди ядене  ooooh!

Софи, за аквариума - гупите наистина са най- издръжливи , но и доста цапливи, затова и много риби с тях не виреят, ние в БГ имаме едни много готини "чудовища", не им знам истинското име, но също са много издръжливи и непретенциозни на гледане. Живеят предимно на дъното и обичат да се крият в хралупи, приличат на змиорки, черни и стават едрички, нашите са на около 10 години вече и най голямата е около 20 см. Стоян на тях най много се радва, иначе имаме  и неонки , барбуси и сомчета, но всичките са подменяни по незнам колко пъти за тия години. Но каквито и рибки да вземеш, за да  ти оживеят и по лесно да се приспособят първо направи аквариума с всичките му водорасли и атрибути, включи го и изчакай две седмици преди да пуснеш рибките - така да се каже докато се избистри сама водата (тя първо помътнява, но не я сменяй а изчакай), другия вариант е да си купиш специален разтвор от зоомагазина с който се завъжда там някаква бактерия беше ( да ми се незнае ама не помня имена), която им трябва на рибите. Освен това никога не сменяй изцяло водата в аквариума и не го мий със препарати ( като бях малка редовно го правехме този номер и рибите ни обръщаха редовно търбуси) отливаш мах 1/3  от водата ( с канче например, но гледай да не изхвърлиш и някоя риба) и доливаш същото количество чиста вода, най добре престояла един ден или с температурата на аквариума. Ако го правиш веднъж седмично няма да имаш проблеми със замърсяване, като поливане на цветя е Wink Разбира се задължително си вземи помпичка за вода да циркулира въздуха.

# 295

Общи условия

Активация на акаунт