Двугодишни февруарски радости!

• 17 553
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
Аз мисля, че до навършване на 3 год. на детето може да ползваш отпуск по майчинство, но последната година е неплатен, което предполагам не върши работа на Рени...
За хомеопата - и аз се интересувам...Няма ли някоя софийска мама, дето да ползва подобни услуги? Днес записах час за Яна при един доста известен хомеопат - даде ми час за 29 юни  Crazy. Няма смислъл просто....ще търся друг.
Иначе аз скоро не съм писала, но Яна стана абонат на антибиотиците - за 2 месеца сега пие трети. От преди нова година почти нон стоп е с хрема, кашлици и 2 отита дотук. Бях 3 седмици в отпуск за да я гледам, после болничен ,но сега съм се видяла в чудо, защото имам работа, която само мен ме чака, шефовете мрънкат..и така. Сега съм ангажирала цялата рода - да отделят по няколко часа на ден да я гледат. Лудницата е пълна - незнам докаде ще го докараме - дано само не се наложи напусна работа заради нея  Praynig.

# 271
roverandom, Грийн преди малко ми препоръча, др Стоименова, мц Хирон, имат сайт.
Записах час на Никол за понеделник.

# 272
Благодаря, Джоя! И Грийн Simple Smile

# 273
Да момичета така е 3 г, но до втората получаваме обезщетения от НОИ и третата мога да изляза в неплатен отпуск ! Но как да е така, като аз трябва да получавам някакви пари? Не искам да съм в отпуск ,а да се върна на работа и да вземам заплата!
А написах 2г. и 10 м. ,като имах в предвид ,че това е времето в което не съм работила! 2 г. майчинство и 10 месеца болнични и отпуск! Точно толкова ми се събират! Rolling Eyes
Ето сега пак ми се обадиха, да съм изчакала до утре! Разбирате ли ,че над моята позиция седи този мениджър и как ако махнат любовницата му той ще работи с мен!? Ще се заяжда,ще ми вика , ще ме унижава докато пак не издейства уволнението ми! #2gunfire #2gunfire
 Ох ,как мразя подобни истории............... Twisted Evil
Мяуче, благодаря за инфото!  bouquet Аз нали ви писах какво ми казаха в инспекцията по труда,трябва да пиша писмо.......

# 274
  • София
rene,значи след като ти свърши платената отпуска имаш право на 6 месеца неплатен, до навършване на 8 години на детето, може да я ползваш с прекъсване. Това относно гледане на детето. Иначе задължително пиши на инспекцията по труда в Бургас. Нямат право да те съкратят без тяхно позволение, защото си майка на деца до 3-годишна възраст Това е по закон. Не ми се рови сега да го намеря цитата от кодекса на труда, но е така. Нямат право да те съкратят.
Иначе след като така седят нещата в твойта фирма, аз бих си потърсила нова работа, но задължително да си ти платят нужните суми по закон! Бори се докрай. Другото е, ако имат право да те съкратят, то е само ако закрият длъжността или фирмата фалира, но тогава ти дължат поне 2 брутни заплати. Това също е по закон. Така че ти си знай правата. Ако ти се направят на интересни кажи, че знаеш закона и ще ги съдиш и тогава лошо им се пише.
roverandom,дано Яна скоро се оправи и повече да не боледува и да не пие гадни АБ. Мен още ме е яд, че дадох на Валето АБ декември, почти съм сигурна, че можеше да мине и без тях, ама мъжа ми щеше да ме изяде с парцалите. Ти сигурна ли си, че трябват АБ за Яна.

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 17:40 от sofy

# 275
  • София
Заключена на балкон #Crazy Брррр... Дано не ми се случва, че може да няма някой наблизо. А всеки път едва ли ще отварям и двете врати Embarassed
Рене, дано се оправят нещата благобриятно! Нали знаеш, всяко зло - за добро Hug
За хомеопат - и ние сме при Стоименова от Хирон. Познавам я от 10 години, макар че само един път е лекувала Алкекс. Доволна съм, макар че съм далеч от доверието, което имах към нашата предишна - д-р Еми Янева. Тя замина за Испания Sad А това спокойствие, което ми даваше всеки разговор с нея, се надявам пак да се появи Rolling Eyes

# 276
Рени, не могат да те пипнат. Питах нашите от ТРЗ- категорично не могат да те съкратят, а да оставят тази по заместване. Търси си правата, като те върнат си свиркай, бачкаш си и няма да си го слагаш на сърце.
Аз съм нов човек откакто се върнах на работа. По- търпелива съм с Марти, чуствам се добре. И много много не се впечатлявам от служебните ангажименти, гледам да си работя спокойно и има разлика с това, как се чуствах преди. Абе с друга настройка съм, най- важно ми е детенцето, а не някакви ядове в офиса.
Мартин вече е на ясла...отново...още е рано да казвам как вървим, но засега е добре. Има пробил 1-ви кътник.

# 277
Да се похваля ...
Днес махнах памперса на Пламен и без кавги и сълзи, с много обясняване и често подсещане за гърнето, като го карам нарочно той сам да го носи, за сега само едно напишкване!
Дала съм си (и на него) срок две седмици. Ако до тогава не отбележим напредък смятам да пресутановя за известно време. Но определено тоя път със спокойствие и усмивка постигнах много повече отколкото миналото лято с рев и кавги! Simple Smile

# 278
Добро утро, Никол пак дивя снощи, та нямам търпение до понеделник и до прегледа при хомеопата.
Ние сме на вълна тоалетна, преди десетина дена бяхме на гости при нашите каки,и по едно време Никол и едната как изчезнаха, тръгнах да ги търся и какво да видя, каката седнала на тоалетната и ака, а Никол седи до нея и я гледа  Mr. Green
След малко дойде при мене и каза, мамо ако.
Дръпна ме за ръка отидохме в тоалетната, потупа по седалката и си свали панталончето, сложих я да седне, разбира се я придържам, иначе ще тупне вътре  hahaha
Напъна два пъти и се изака, толков асе зарадва, подскача, пляска, маха на акото, пуска водата, и оттгоава бута гърнето, и го крие, иска само на тоалетна, засега за акането, макар че снощи ме води три пъти и по малка нужда.

# 279
joya, браво на вашата Никол, ние и до гърнето не щем. Моя от три дни тотално се е побъркал, нощем спи с леки помрънквания и идване на гости в моето легло около 4 сутринта. Денем обаче е ууууужаааас  Shocked, хвърля, реве, скимти, нерви се за всичко, не иска да яде, даже и пастичка и шоколад, нищо. Направо незнам какво му става. Миналата седмица беше така добро момче, тази побесня. И миналата седмица като го сложех на гърнето си пишкаше и се радваше, тази хич не иска да седне, абе шашава работа са тези деца. И ние вече мислим да го караме на лекар да не би нещо да го боли, въпреки че със сигурност му расте последния кътник  newsm78.
roverandom, ако от скоро сте я дали на ясла е нормално да се разболява по-често бих ти препоръчала Саностол струва ми се, че при нас помогна, в никакъв случай не се налага да напускаш работа, можете на пример да се договорите с мъжа си и една седмица той да взима отпуска, една ти, така няма да се натоварва толкова само единия.
rene_rs, нищо не ти пречи да се върнеш на работа и междувременно да си търсиш друга, но да не оставаш без заплата. Бори се и не се давай, такива трябва да си получат заслуженото, пиши на инспекцията по труда, ако нищо не направят пиши до всички вестници и телевизии, да се знае, че инспекторите взимат подкупи и не работят, развихри се ние сме с теб, както казва мъжа ми няма нищо по-страшно от десетки разярени жени.

wish, ще взема да последвам примера ти, понеже последните три дни много се нерва заради пишкането. Ние му купихме от онези пелени-гащи, които се свалят и се слагат като гащи, но когато се напишка не прави локвички и остава сухо. Понеже още е студено за напишкване, но съм решила след месец-два щом се стопли минаваме на гащи или голо дупе.
Отивам да чися приятен ден от мен.

# 280
  • София
Здравейте,
чета ви за подвизите с гърнета и тоалетни. Да ви кажа аз колко се радвам, че това отдавна е загърбено. Но явно си е и до дете, Валето от малка я изпишквах и за акането редовно си го правеше още преди годинката, та затова си беше и готова доста рано да махнем памперса. Предполагам, че сега като са по-големи за 2-3 седмици трябва да свикнат, така че не се притеснявайте ще стане скоро.
Иначе Валето иска вече всичко сама да прави - сама си обува ботушите, пантофите, сама обува чорапи, панталони, всичко. Само блузката още й е трудно да съблече, но и това ще стане. А от 2 дни вече и сама си мие зъбките, като й кажа айде време е за лягане и тя отива слага столчето, взима си четката и пастата и е готова. Много се радвам, че все повече става самостоятелна и така отменя мама в много задачки.

# 281
О и аз чакамд а се стопли и свалям, веднагически памперса, усещам че самата Никол вече му се дразни.
bzepic и Никол е много неспокойна, ама нощем, денем уж е ок. Но снощи беше малък ужасТ.
В 12 без 15 вместо да легне да спи, започна да вика, скача, пищи, да се кикоти истерично, тича от стая на стая и се мято по леглата, задъха се ама продължава, накрая и се скарах, и понеже аз рядко повишавам тон, май се стресна, ревна и след малко се успокои гушна се в  мен и в 12:30 заспа.
Чакам лятото с нетърпение наистина, от сутрин до вечер навън, това е май спасението при нас, да се скапе тотално.
А детето е с пълен комплект зъбки, така че вече няма как да извинявам всичко с тях.
Някой от вас давал ли е на детето си Умкалор, нещо като имуностимулиращо. Лекарката ни го предписа, за леко зачервеното гърло.
Другото е био гайа, за стомашно чревният тракт, нещо като пробиотик.

# 282
Аз още не мога да го убедя Стоян да пишка и ака извън памперса, даже напоследък като се наака не ще и да го преобувам - кефи си се да е с ако и се раздивява, почва едно търчане нагоре надолу и мятане по леглото или дивана - голяма радост да му се омазва дупето  ooooh! пък през нощта така здраво пълни памперса че едва го вдигам сутрин , толкова тежи...И аз разчитам на затоплянето и оставянето по гащи пък да видим.

# 283
  • София
Ей забравих да ви кажа, че преди 2 дни взехме рибки на Валето. Тя отдавна си харесва рибки, като види по телевизията или някъде другаде и голям кеф. Та сега е голяма радост вкъщи, слага си столче до аквариума и си ги гледа. Е вече успя да бръкне няколко пъти в аквраиума, но след доста обяснения май разбра, че не е добра идеята. Някой друг да е взел рибки за децата. И ако има някой да препоръча кои рибки са по-издържливи  Simple Smile

# 284
 Здравейте момичета   bouquet
Благодаря на всички ви за загриженосста ви! Hug
Аз продължавам да се занимавам с моя проблем и............пак нищо! Cry
Обадих се на ИТ-Бургас и ми казаха ,че ако в искането си за съкращение работодателя ми обясни всико и обоснове пречините ще им позволят да ме съкратят! Не ги знам какво ще напишат тези , но най-роятно ще е намаляване обема на работа и че просто немогат да ми предложат позиция на която да ме върнат!
Да не ви занимава вече с това , като се вземе решение ще ви пиша какво е! Rolling Eyes
И Ники и Миша ходат на гърне, но само когато аз ги подканвам и напомням! Не искат да ми казват сами и след две-три седмици махам и аз памперса!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт