Двугодишни февруарски радости!

• 17 555
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро, искам да попитам първо, дали някой може да ми прати координати на добър хомеопат за детето.
От събота е ужас, цяла нощ пищи, пъшка, върти се, пъне се, вчера ходихме на лекар, нищо съществено, леко зачервено гърло. лекозачервено ухо, газове, колики. Няма температура, има хрема, ама като я питаме боли ли те нещо, тя казва не.
И снощи пак същата работа, цял ден спокойна, през ноща се почна на 15 минути, писъци, рев, пъшкане, въртене, пуфтене, като я гушна се успокоява, легна си в 12 стана в 7 изпрати ме с рев и истерия.
Сега уж се е успокоила, ама....просто не знам къде да я водя, слагам капки в ушите, давах еспумизан за газовете, ака си детето вчера, не може да е от това, всички зъби са избили, не разбирам, какво се случва.

# 256
Аз пък това с "балкона" винаги съм го чела с нескрит ужас. И уж все много внимавам. Дано продължа да внимавам. У дома заключваме входната врата с райбер отвътре, защото дръжката е доста ниско и Пламен се справя от много малък успешно с ключовете и отварянето на вратата. Самата врата е повече стъкло отколкото дърво. Ако се случи да ме заключи на терасата, аз имам от къде да се измъкна, защото живеем в къща-близнак и мога да мина през съседката с която терасата ни е обща, но от там насетне как ще се влезе при детето без то да пострада ми е бедна фантазията. Трябва да се счупи стъкло, а как да му обясниш да се пази и да стои надалеч, за да не го нареже. Поне сто пъти съм разиграва сценарии наум и добре, че първото "заключване" се случи на баща му и то докато аз си бях у дома. Та поне видяхме, че вече може и вече трябва да се внимава още повече...

Пламен също снощи спа много неспокойно и от няколко дни е без апетит. Няма никакви други симптоми. Чакам (от половин година поне) уж последните 4 кътника да избият и се надявам да е за това. Макар, че венците му не са надути...

# 257
  • София
sky-че, ако искаш да отделиш Никсън в друга стая, няма нужда да става по този начин " да го оставя за ден два да си пореве та да свикне и да спи вече по цяла нощ" поне аз не съм ги отделяла моите така Wink Въпреки че Петя спи от 8 месечна при сестра си, едва Септември миналата година махнах бебефона, търчах си като линейка при всяко промрънкване Laughing то и сега е така де, и незнам как ги чувам през две затворени врати ooooh!

Криси ме затвори на балкона преди 2 години, бяхме двете със свеки Shocked , на един Димитровден се бях разфучала нещо на мъж ми, че закъснява, а нямаме подарък и изхвърчах на балкона да пуша, а свеки реши да ме успокоява и тръгна след мен...тогава малкото диване реши да се позабавлява и ни заключи Twisted Evil Лудницата беше пълна, защото бяхме с нова дограма и тя не успя да ни отключи, огласяхме квартала дълго време...после някакси успяхме да викнем свекъра /беше ми паднала батерията на телефона ooooh!/и да накараме Криси да замъкне столче до входната врата та да му отключи. От тогава си знам на балкона излизам задължително с резервен изход, имаме 2 врати към балкона и винаги ги отварям и двете ooooh!

# 258
  • offshore & overseas
И аз мразя да ме пипат/докосват, гушкат, целуват, но нито майка ми, нито баща ми са били толкова излишно емоционални, че да ме мачкат и мляскат дълго и напоително, така че, както се казва, "не знам какво е" от личен опит.

Дори при мисълта за масаж изтръпвам от ужас. Sick Наскоро си наложих, че е полезно и с мъка изтърпях два пъти по 15 мин и не щЪ повече да чувам. За сметка на това Халя и Монката не могат да се отърват от мен, когато ми дойде гушкащата муза. Blush.

За балкона, имах голям късмет, защото Лъвю беше по случайност наблизо, а аз бях излязла на балкона с GSM, точно за да му се обадя (по друг повод, естествено Laughing), та не съм стояла повече от 10 мин. #Crazy

Анимски, туй с двете врати е гениална идея!  bouquet

# 259
  • София
Ние си постояхме повече от час, детето изпадна в истерия Tired ...добре че Петя беше мъничка и си спеше в леглото ooooh!
Но пък Петя ми е правила друг номер...заключи се 2 пъти в банята #Crazy Първият път бяхме с ключ и незнам как успя да го завърти, но след този случай сменихме бравата да е с врътка. Вторият път се беше заключила докато свеки я гледаше, добре че се прибрах 5 мин. след това, че да я отключа  Grinning

# 260
     Здравейте на всички Simple Smile

По темата за спането - Янето си спи в нейното креватче.Само, където понякога / защото има вечери когато всички си легнем заедно и нея си я слагаме в креватчето и си заспива самичка / се приспиване на мама и на тати на кревата.Напоследък иска да и пея и леко да я полюшвам.Преди да забременея, а и малко след това не я чувах вечерно време когато помрънква, така добре си спях, че...освен ако не се разплаче де - тогава вече ставах, за да я успокоя, иначе сега я чувам почти всеки път, защото мама спи или много леко или въобще не спи #Crazy
   За сега всички сме в една стая, защото нямаме друга свободна, за това за преместването в самостоятелна ще оставим за по нататък Simple Smile
   За заключването на балкона - не ми се случвало и дано не ми се случи Praynig.По принцип Янето е винаги с мен, дори когато е студено не мога да я накарам да седи вътре.
   За гушкането - много обичам да си я гушкам и цункам малката, тя по принцип е гальовна и дава / има моменти, например когато се разбеснее не дава да я пипаш, а тя съответно те щипе, хапе, удря / .От отдавна не съм я вдигала да я гушна и стисна силно и нямам търпение - много ми липсва, защото и тя много обича някой да я носи - вкопчва се в теб като някое кенгурче и не иска да те пуска Hug Hug Hug.

Момичета аз от вчера, демек 15.03 влезнах в деветия месец.По седмици утре излизам от 35 г. с.  и влизам в 36 г.с.. Лекарят ми каза да устискам поне до 37 г.с. , така че се моля за още малко време на бебо да не излиза.От една страна се радвам, че този път устисках до деветия месец от друга страна искам още, че да може да си порасте още малко бебо Praynig Praynig Praynig

Хубав ден на всички  newsm51

# 261
  • offshore & overseas
Е, чакай, бе, Гале, не е казано, че ще раждаш утре!! Naughty Дано устискаш до последно, че и да преносиш!!  Grinning Но най-вече да си родиш бързо и лесно здраво и хубаво бебче, че да ни зарадваш всички, но най-вече кака Яни и татито!!  bouquet

# 262
Гале, не остана, ще ти стискаме палци да устискаш до края и всичко да е наред при раждането! Peace Hug
Мале, това с балкона и мен ме плаши,ама поне са двама да си правят компания докато успея да изляза! Joy
Да ви кажа, цели 10 дни тези мои ,некоректни работодатели никави не ми се обадиха, а отпуската ми изтича след 2 седмици! Аз трябва да знам какво ще става и днес направо отидох в Инспекцията по труда! Да,ама фирмата е със седалище в Бургас и от тук ми казаха,че трябва да пиша до директора на ИТ-Бургас! Преди това реших да звънна в офиса и да им кажа,че ще си търся правата, а те ми казаха :" до 2-3 часа ще ти дадем отговор дали ще те върнем или ще те съкратим поради недостиг на работни места" newsm78 #Crazy
Е , повярвайте ми неразбирам!  Казват ,че имали право да изберат м/у двете служителки(м/у мен и тази на моето място) . Тя била работила вече колкото мен ,а неможели да осигурят две места на тази позиция! Ако ме съкратят, в бюрото по труда ли трябва да отида? Помагайте моля ви ,ако сте били в такава ситуация! Thinking

# 263
Рене, първо не могат да те съкратят, докато си в майчинство, а като изтече имаш право на още една година, през която не ти плащат, но са длъжни да ти пазят мястото.
Освен това другата, на твоето място е по заместване, така че нямат право да я задържът, освен на друга позиция. Извести инспекцията, защото в нашата абсурдна държава, някой ако се заяде винаги може да си намери повод да те съкрати, по закон.
Я решът да ти закрият позицията, я нещо друго.
А от инспекцията, ще ти кажат най-точно аккви са ти правата. Не чакай работодателя ти да измисли какво да прави, а действай. Така най-малктоо дори да те съкратят са длъжни да ти платят обезщетение.
А ан работодателя след това можеш да кажеш, че ще ги съдиш до дупка. Аман от изроди, тези хора нямат ли деца, че така третират майките.

Момичета да помоля пак, дайте координати на хомеопат от който сте доволни.

# 264
Рене не съм била в твоята ситуация, но ако те съкратят отиваш в брото по труда като безработна да си търсиш работа.. естествено може успоредно да си търсиш и сама работа..първите мисля 4м ти сде полага някакво обезщетение.. не съм много навътре в нещата но може да се консултираш в Майки бъдещи... там има тема за въпроси по такива наболели проблеми..
Лично аз не бих настоявала да се върна там където не ме искат.. ще си намериш нова работа и дори ще се радваш, че така се е получило.. което не ти пречи да ги съдиш, ако имаш някакво законово основание за това..
Аним - не искам да го отделям в самостояелна стая.. нямам къде..
Галеее браво момиче устиска го до 9м това бебе.. още малко седмица две и всичко ще се нареди.. почивай още малко пък после ще намачкаш и нацелуваш Янето. Леко и безаварийно раждане со време ти желая!

# 265
joya , майчинството ми изтече, сега съм в платен остуск, който също е в края си! И както написах по-горе , ще ме съкратят по чл.328(ако не се лъжа) - недостиг на работни места! Така ми го обясниха, че за 2г и 10 месеца доста неща се променят и 80 % от майките не се връщали!
sky, съгласна съм с теб Peace Не им се натискам изобщо, няма да прокопсат с някаква "пачавра",която спи с регионалния мениджър!  Twisted Evil  #2gunfire Само искам поне правата от бюрото по труда да си използвам,за да не оставам съвсем без пари! Сега ходих до там и ми казаха ,че има разлика дали те съкращавят или напускаш по собствено желание! Ако ме съкратят със всички документи отивам в бюрото по труда за 6 месеца,където ми търсят работа, а   НОИ ще ми плащат обезщетение равно на минималната работна заплата с осигоровки! Аз ще си търся и сама разбира се !Дано да си намеря нещо , доста неподходящо време в тази криза!

# 266
  • offshore & overseas
Рени, пожелавам ти да си намериш по-хубава работа от настоящата напук на некоректните работодатели!  Naughty

Много плоско от тяхна страна, но наистина по-добре да не се връщаш. Делото не знам дали е най-доброто решение, но задължително подай жалба където трябва, в която описваш подробно случая, естествено без да упоменаваш кой с кого спи, защото това няма как да се докаже.  Embarassed

Трябва да има комисия, която защитава правата на работниците и служителите, може би към някой от синдикатите, но не знам коя е. Ще взема да разровя за теб, че много ме е яд на тия. #2gunfire

От комисията ще пратят някой да разследва и може би твоите хора ще се опитат да покрият случая като прекръстят длъжността, но няма да е лесно, особено ако не са предупредени. Ако се открие нередност, ще им наложат глоби и така. За теб ще има предимно морално удовлетворение, но пък надали ти се влачи по дела с две мъничета под ръчичка.  Crazy

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 14:58 от Мяуче

# 267
2г 10м?  newsm78 Майчинството не започва ли от раждането, а преди това болнични?

# 268
  • offshore & overseas
2г 10м?  newsm78 Майчинството не започва ли от раждането, а преди това болнични?
Така е, но предполагам, че тя условно го нарича майчинство. Даже майчинството започва вече година след раждането.

Рени, открих този горещ телефон, където могат да те консултират -- ти може би там си звъняла вече.

А тук са адресите и телефоните на районните инспекции по труда. Не стигнах до много по-дабеч от теб, но мисля, че връзките ще ти бъдат от полза.

# 269
Така де, но се чудя, че нали майчинството уж е до навършване на 3г на децата... 2г платено и 1г неплатено (май, аз всъщност никога не съм взимала  Crazy ). Рене, пожелавам ти да си намериш много по-хубава работа!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт