МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 56 251
  • 370
  •   1
Отговори
# 240

Честита Баба Марта и от мен!
Носенето на мартеници е български народен обичай.
На този ден стопанката на дома ставала рано, измитала двора и запалвала буен огън. Скоквали от сън децата и тичали да прескачат огъня, за да ги болест не вестява, да им е весело през цялата година. После им връзвали мартенички от усукани бели и червени конци. Когато долитала първата лястовичка или щъркел, децата сваляли мартеничките и ги закачали на първата клонка. Според друго поверие мартениците се слагат под камък и след девет дена се гледа, какво има под него. Ако са се настанили мравки ще е богата годината с овце, ако пък има други, по-едри буболечки - сполука с едър добитък и др.
Това е било някога!
И сега хората се кичат с мартенички, за да си честитят пролетта. И до днес е запазен този свиден народен обичай.
Мартеницата е символ на мир и любов, на здраве и щастие. В белия цвят е втъкана чистотата и искреността на отношенията, а в червения - топлотата на приятелството и взаимната обич.
Бъдете живи и здрави.  bouquet
Да ви поздравя и със успехи,сръчни ръчички,сладки усмивки,добри дела.
Пикасо,незнаех че си от София.Писах ме за срещата,не си спомням да си коментирала.Следващия път ще имаш специална покана от мен Hug
Честито на всички рожденници,които съм пропуснала.
Весели празници !

# 241
Здравейте момичета.
Честита баба Марта на всички
Не съм писала отдавна и рекох да се отчета

Първо да поздравя нашата отличничка Дидка-Браво.Ти си нашата гордост  bouquet
Болните мами и дечица да оздравяват.Тази година сякаш грипа ни прескочи/ама да не казвам голяма дума/

За учителите и учителките .....какво да кажа.Вярно е,че работят многооо трудна работа.Вярно е ,че я работят за без пари,но  трябва да има граници

Ние сме добре.Започваме най сладката част от строежа на къщата- декорация и обзавеждане.Жалко,че ни свършиха финансите/то кой луд освен нас строи в тази криза/Но ще се постарая и с малко средства да направя един уютен дом.

Батко Павел ще е абитуриент и още се чуди как да се облича.Последната му идея беше да се издокара като Джим Кери от филма "маската".Има още малко да мисли

Кака Йоана се готви за републиканско/13-16 март/С нея грижи поне за сега нямам.

Тони белята малко се кротна,но това се дължи на факта,че откри компютъра и най вече играта NEED FOR SPEED .Те днешните деца с клавиатурата и мишката в ръце се раждат.Така майсторски борави с компютъра.Кара си колите като голям.
Освен това се научи и да чете.Вярно не разбира още какво е прочел, но свързва буквите и сам си се гордее с това.През свободното си време -прави бели Joy Joy

Лека вечер и приятни почивни дни ви желая

# 242
# 243
Здравейте всички! Hug

Не съм писала отдавна-само чета,понеже,както и някои други мами споделиха-липсва ми вдъхновение за писане Rolling Eyes Но пък много се радвам,когато чета какви умни децат отглеждат многодетните семейства и какви мултифункционални майки има в нашата тема!  bouquet

Все пак,другата причина,за да не пиша много е вероятно известна на болшинството четящи и пишещи-сестра ми и бебето са си вече вкъщи и гледам да се навъртам и там,ако има нужда от помощ.Много е хубава бебката,много спокойна и кротичка засега.А колко е хубаво да гушкаш такова мъниче... и как само мирише-как да не ти се прииска още едно... preggo
А моите каки все в Борислава се навират-особено,когато сестра ми я кърми,държат да са и над главата,че да не вземе нещо друго да глътне Joy Не знам как ще е като се роди нашето бебе Rolling Eyes

Ралица също ми изкара един бронхит миналата седмица,но слава на Бога,бързо и мина и беше без никакви усложнения от рода на температура,гадене и други подобни.Пожелавам на всички болни бързо оздравяване и повеч еникакви болести newsm03

На рожденниците,които съм пропуснала и на всички празнуващи нещо-една голяма и силна  Hug

До скоро писане!

Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 16:24 от reni_mats

# 244
Привет на всички  Hug. Здраве , много усмивки  и късмет на рождениците днес
                                                                                  ura Илияна  на cvyrche и Атанас  на радеток nbirthday

Ох Ани, как се радвам за вас ...Ще чакам да ни пуснеш снимчици от новия дом
Йоана е и наша гордост ...
Кефи ме индивидуалността на Павката ...
Тони , ми е един от любимците  Heart Eyes
Разбирам , че си натоварена , но навестявай ни  по- често
Мъжа ми ти е голям фен .Чете публикациите ти във фотошопа  и се учи Като направи картичките за 8- ми март , ще ви го похваля

reni_mats и на теб ли ти изчезна вдъхновението ?????? Който ни го открадна , да го върне!!!!!
Погали тумбака и се пази  Hug

Е, вече ви се похвалих с какво се занимава една пета от нашето семейство .
Трите пети , ( дето бяха болни ) вече оздравяха .
Малките се подготвят за първото си тържество през живота . Госпожата им е отредила важна роля в него . Бояна ми е по- оперена , по - артистична . Тя ще се справи За Ивето незнам ....от време - на време ни правят концерти ( трите ) в къщи . И Ивана все се отказва в последния момент да си представи номера Дори преди седмица , не ни разреши да я снимаме във фотото ...Отиваме нагласени- натъкмени ,...Обяснили сме ...ей като каза НЕ това дете и край Червило сложихме ,какво ли не обещахме ...НЕ!!!!.... и си тръгнахме побесняли с татко и .
Софито превзема гордо учебния материал  за първолаци .В събота пак беше на олимпиада .Да видим какво е направила....
Аз.....аз , няма с какво да се оплача или похваля  .Ангажименти на работа ....ежедневние  на майка и домакиня и ГОЛЯМАТА  борба с килограмите тази зима
Това от мен. Утре съм на работа , затова в аванс
Честит празник!!! bg

# 245
  • Пловдив
Много благодаря за поздравите!
Ние днес отпразнувахме рожденния ден на ски пистата, без торта  Laughing за съжаление ми падна батерията и не успях да направя снимки...
Но утре ще има празник в къщи - така че снимките утре вярвам да има!
Танче - да ти е жив и здрав Ицката и другите рожденници - само хубави неща им пожелавам!

# 246
  • Пазарджик
Честит рожден ден и от мен на рожденниците. newsm59  party023  Gift
Аз нямам време да пиша,цял ден сме навън с бебо и големите бандити  Nature Sun With Face 1swing 1stroller много ни е добре с това хубаво време.Набързо влезна, прочета си ви докато бебето спинка и след това хайде пак навън...
Ве как сте?
Ще чакам снимки от рожденния ден Hug
На другите момичета една голяяяма Hug

# 247
  • Пазарджик

момичета честит празник

къде се изгубихте?

# 248
Е,хайде здравейте и от мен! wavey
Аз май отдавна не съм писала,но току -що ви прочетох,ох....добре ,че не сте писали много Mr. Green
Не пишете,пишете...,да има какво да се чете! Flutter
Първо Честита Баба Марта и Честит 3 март!
Може би ще пропусна някой или нещо /но после ще спамя и всичко ще е ОК. Laughing/
Юле,как е "наглия"?Ти направо ме разсмя,т.е. то човек незнае да се смее ли ,да плаче ли? newsm78 Я,да ги стягаш тия учителки,всеки да си знае мястото и за какво е отишъл там  Crossing Arms,това им е работата,която трябва да работят с удоволствие,ако не.... Close/щях да извадя  #2gunfire,ама нали това не е много разрешено....Ей, сега някой да не ми търси обяснение? Mr. Green/
Ларива,за бебе говориш,ама то натам отиват нещата,пък ако вземат и да стигнат.... ooooh! отидоха ми шофьорските курсове.....
Всички се оплаквате от неволи с учителки и учители в училище/ този пииналия със семейните проблеми,нямаше да го жаля, Crossing Armsима психолози за тази работа,не децата Naughty/
Аз пък още се двоумя за училище за мойта кака....то и мойта не е лесна,просто и обувки да купувам пак така Joy пък представете си да трябва да реша кое училище да избера.... #Crazy
Ще го измисля де ...още две -три нощи като не спя... Laughing
Краси браво на мацката,само така smile3501
Емко,радвам се ,че вече сте здравички,че те породените като се натръшкат всички ...едно след друго и на края  #Crazy Напред към площадките с пълна сила! Hug
Рени,не си мисли ,че няма да висят на главата на вашето бебче,...поне при нас беше така,това беше най-интересното как суче бебока,...но и много въпроси дойдоха от това Mr. Green После всички игри се въртяха около това,но да ти кажа честно,много е готино да ги гледаш,как го заобичват от първия момент...и не ревност ,а обич има в очичките им.....Лени,не се притеснявай с времето ще се научиш да отделяш достатъчно време на всеки според нуждите му HugМного изтъркано звучи,но е точно така! Peace
Натали,ама това вече е недопустимо Crossing Arms аз и по радио и по вестници казах ,и в "многодетни мами"-портрет си правих....,е само щрихи,.....ама ти сега да разбираш че съм мома софиянка Sunglasses....,а....за срещата не говоря,аз съм си стеснителна...такава съм си от малка Laughing Да ти кажа честно,не се виждам на никаква среща скоро,ако не си взема и трите "израстъка" с мен...а това ще е гоооооляма почивка,за всички,но не и за мен! Mr. Green
Мама Цоцоланка,ще се оправиш,просто си взимала грешния антибиотик,моля ти се спазвай възрастовата граница,къде се буташ при възрастните.... WinkБързо възстановяване! Hug
Има майки ,които наистина не познавам,но ще се опознаем,само да знаете,от време на време ставам люта,като ме настъпят по мазола... Mr. Green/леле издадох се ,мазоли...гадно,ама така е ,нямам време..... Joy Joy JoyМазоли,пъпки,...има ли гнусливи newsm78
Пешеходке,не мога да не ти кажа,колко съжалявам,че нямаш "домашни прислужници",но да не мислиш,че баба ти едно време на тях е разчитала NaughtyЕй ,майтап,просто бързо да ги оправят и да не е солено....Нали знаеш,за теб  bouquet
Сега със сигурност вече съм пропуснала някой,но за него Hug Hug Hug
Ааааааа,забравих да ви кажа за нас....ами ние сме добре,просто по-добре не сме били/чакай да чукна на дърво....а така,да не чуе Twisted Evil/Излизаме навън,още не ни тревожи у-ще/поне някой,мен ме тревожи вече Confused/Малката се упражнява да ходи,постоянно имаме гости и други такива ежедневни нещица  Embarassed!
Е,сега ще ви оставям,отивам да помисля още малко,да прочета във форума мнения за еди кое си даскало и да поспя ако остане време Sick
Много силно ви прегръщам!
Галинка,адашка,страхотно се е усмихнала!Да я цункаш от мен! Hug
Айде до утре,ако остане време ,че и аз чета книжка,докато не мисля....... Joy

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 03:25 от picaso

# 249
И аз да се впиша набързо ,докато не сте ме забравили.

Ние отново "минавахме през бури" у дома.Няма да разправям,че е дълга и широка.А незнам дали ми останаха и нерви.Този път бабата -свекърва беше причината (в 90 % от случите е тя )

ПИкасо,много ме разведри с твоя пост.

В събота ще има среща на кърмачки.ПОвода е да си получим блузите с надписи ,"рекламиращи" кърменето.
А на 1.03 бяхме с децата в един от моловете за празника на Баба МАрта.Има снимки .

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=342090&pid=10837015

# 250
  • Пловдив
Емко - много благодаря за картинката и напомнянето - ей това си е мнооого български празник! Много пъти като се замисля и се радвам, че го имаме - инак щяхме да ходим с шалвари и фереджета...

Татянка-бърборанка, много хубави снимки! Количката явно е супер функционална! Мади е много гъвкава - тренира ли нещо?
За свекървата - не искам и да говоря - важно е да не я допускате да ви разваля отношенията, но...
Пикасо - благодаря за съвета - знаете ли на кой трябва да се оплача - на класната - или направо на директорката  newsm78
Пеши - не успях да разбера по имената - кои точко от прислужничките те оставиха?  Cry

А рожденния ден беше многолюден и весел(отново изтървахме бройката на поканените да мине 40! Направо се зарадвах, че някои не дойдоха и останахме 37! Макар че - да си призная - някои от тези дето не дойдоха, ми липсваха, а ми се искаше и още хора да поканя! Както каза моя мъж - нашите рожденни дни са като приемите на граф Монте Кристо - "поканен е половината Париж".
Обаче беше мнооого тясно за всички пораснали дечица! Добре че измислиха някаква игра седнали в кръг на пода с някакво пляскане - не успях да разбера правилата - каишката трябва да питаме - и тя  се включи по някое време  Joy
Ето и снимков материал http://picasaweb.google.bg/rkaynarova/RojdenDenNasko2009?authkey … gCNXT5rGYu6PGsAE#

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 13:38 от радеток

# 251
Нещо...не ми се е дописало още, ще ме прощавате тези дни, ама пари за заплати събирам ooooh!
Само рекох да се обядя че отивам на зъболекър след малко !!! Mr. Green  Да не кажете че не съм предупредила!!!! Joy

# 252

Пеши - не успях да разбера по имената - кои точко от прислужничките те оставиха?  Cry

Е, как кои, бе, Раде!? Най важните, двете ми десни ръце (и половин лява)... Миялната и пералнята! Пералнята я пооправих - поне пере и излива малко вода извън канала, ама Марианчица... Cry най вероятно е настанало "време разделно"... Гаранцията и изтече преди 2 месеца ( #Cussing out) и - воала вече е аут! Отгоре на всичкото посещението на негово благородие техника ще струва 35 лева, първоначално за "добър ден" и от там нататък - каквото "сабя покаже " отделно ще се плаща поправката... Освен всичко друго, визитата на господина ще се осъществи в произволно избран от него ден в ..... близките 3 седмици ( #Silly )...

Ходихме за няколко дни на вилата - да починем...Кардам беше 5 дни с Т 39.5...наложи се да започнем АБ....(за втори път в живота му - 9 години)...сами разбирате - починахме неимоверно, заредихме се с мнооого "положителни" емоции, сега чакам да почнат отрицателните - щото нали не може само торти в живота... Е такива ми ти битовизми.... за това не ми се пише....

Да не пропусна да поздравя всички празнували тия дни - рожденници, именници (ако е имало), първомартенци и опълченци... на всички вас - здраве, късмет и успехи!

# 253
  • Пловдив
Къде изчезнахте момичета???
Какво става с вас - никой не пише.... А аз - само спам - 3 мои поста за една седмица, на една страница - преди не смогвах да ви изчета и за един ден  newsm78  newsm78

ДИП - много съжалавам за обстановката у вас и се удивявам - какви са тези майстори????? с такива тарифи???? Горкият Кардам - да оздравява!!!!

Юле - казвай че всичко е минало без произшествия този път!!!!!

Пожелавам ви приятен ден момичета!  Hug  Hug  Hug

# 254
момичета , нищо ми няма! Mr. Green с пломба се сдобих даже....

сега да ви кажа една тайна Blush щото то още е тайна де.... ама на вас ако не се похваля...на кого?!
взехме помещение срещу училището.... ще го правим КНИЖАРНИЦА Blush BlushДа не видим и ние от Дидка...
Незнам в тази криза как ще се справим, но това е опит да спасяваме нещата щото много рязко тръгна надолу...
От вас искам да ми пожелаете успех! Mr. Green Mr. Green Естественно
И другото за което моля , е да помислите какви джунджурийки купуват вашите деца  Blush това е малко удар под кръста...ама аз обещавам че на вашите деца няма да ги продаваме Joy
Айде чакам ви с предложения Hug

Общи условия

Активация на акаунт