ЮНСКИ мами 2009! Тема № 32

• 15 166
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Somebody,   bouquet
Записах се Peace

По темата с офисните отношения: доста е неприятно да се съчетава бременност и работа с колеги, които миришат, шумят или просто са досадни, аз на моменти се изнервям от съвсем дребни неща, преди се дразнех че се наложи да си остана вкъщи, но като ви чета се радвам, че съм далече от колегите си. За пример имах една колежка, която се парфюмираше с разни евтини парфюмчеета с аромат на ванилия или малина, точно тогава повръщах и нейната миризма ме побъркваше. А същата не просто говореше по телефона, ами направо си крещеше ooooh!

# 106
somebody , от къде разбра за датите на отворени врати за март???
Гледам, че 9 Месеца не са ги писали още

# 107
Обадих се на регистрацията и оттам ми казаха, че за утре няма свободни места , а има чак за 18 март, а за утре бях разбрала от темата за Токуда!!!

# 108
аааааааааа Благодаря!!! Hug
Аз искам да се запиша за Шейново, но като видях, че говориш за март, си помислих, че са изкарали всички дати за всички болници. Мерси!!! Hug

# 109
Fate, в сайта на списание 9 месеца публикуват датите на отворените врати, обикновено към края на месеца. Аз в Шейново на отворените врати ходих.

Пускам инфото от отворените врати в Шейново:

По отношение на записването на час за отворените врати- в Шейново не проверяват кой, кой е, гледат само общата бройка, но плюс минус 1-2 човека не е проблем.

Самите отворени врати днес- ги проведе психолога на Шейново, продължителността беше около 20-25 минути. Доктора/психолога говореше предимно общи приказки. Показа ни стаята, в която държат новородените, ВИП родилната зала за естествено раждане, стаите в които настаняват родилките. За ВИП родилната зала каза, че се доплащат 200 лв, там може да присъства и бащата, други цени на услугите там не ни каза, отговора му беше "незнан". Стаите, в които седят родилите мами са с 3 легла, като всеки 2-3 стаи ползват обща тоалетна, до която се стига чрез преминаване в коридора. Стаите са мънички едва са събрани 3 легла, между рях има пътечка, колкото да се мине и легне в леглото. Дечицата седят в общата стая за бебенца. ВИП родилната зала изглеждаше добре, с плочки по пода и стените, чиста.

НЕ ни показа:
1. ВИП стаите- но каза , че обикновено са заети и много рядко може се настани човек в такава. Там може да седи и бащата, има и легло за него, както и може да посещава жена си по всяко време. На въпроса, дали бебенцата седят при майките си, когато майките са във ВИП стаи отговори- понякога седят, понякога не седят...което ме наведи на мисълта, че срещу доп. сума на ръка, може да ти дадат бебето при теб.

2. Предродилна зала- също не ни показа, но каза, че е като обикновените стаи и там седят по 3-4 жени;

3. Обикновена родилна зала за естествено раждане- в момента раждаше жена и не ни показа, но ни обясни, че там капацитета е 4-5 жени, леглата са разделени със завеса ижените си раждат заедно.

4. Зала за секцио- също не ни показа, и въпреки че бяхме с калцуни, престилки, шашки и маски- стерилни каза, че в операционната зала не се допускат външни лица и неможе да ни я покаже.

Каза също така да погледнем на сайта какво се изисква като багаж за боницата. Ношниците задуължитело техни се ползват- а някой ношници изглеждаха доста разкъсани. Бенецата се носят средно през 3 часа на майките за кърмене. Упойката, която предлагат е епудурална и то САМО, ако се наложи, предполагам ако се плати не би трябвало да има проблем. Престоя е 3 дни при естествено раждане и 5 при секцио. При приемането за раждане правят клизма, вкл. и при секцио, както и тоалет, но тоалета може и сама да си го направи бъдещата мама вкъщи. При секциото се постъпва един ден преди самата операция и се пренощува в болницата. Всеки ден минават лекари и преглеждат бенецата , като и майките може да присъстват на тези прегледи.

Аз лично не съм доволна, нито от начина на представяне на нещата, нито от видяното, но ако изинкнат въпроси за които не съм сетила бих могла да доуточня.

На тръгване лекаря ни каза за всяко нещо, което ни интересува да питаме на регистратурата.

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 16:15 от PoLy_PoLy

# 110
Върнах се от прегледа: всичко е наред, болката най-вероятно е от това, че главичката на бебето притиска пикочния мехур и дебелото черво.Чухме тоновете и те са много добри.Но лекарката ми настоява да спирам да работя, защото ми каза, че предстоят 2 месеца които са много важни и трябва много пазене- сега бебето е 24 г.с.
Питах я кога е нормално да започнат да се усещат подготвителните контракции с втвърдяване на корема и тя ми каза че още е много рано нормално е към 34-36 г.с.
Обадих се в НОИ да ги питам как става изплащането на болничните, например ако от 1 март съм цял месец в болничен и ми казаха, че първо се плащат осигуровките и Декларация 1 за март и после се подава до 2 дни болничния и след подаването му до 15 дни т.е. изплащането му няма да стане по-рано от 15 април.Страшна организация имат в НОИ трябва 1 месец и  1/2, човек да е без пари!
И аз забелязах, че Франческа я няма.Дано да е добре!

# 111
   bouquet   bouquet  Много сте милиии, пак да ви кажа!  Hug Hug Hug

Открадвам си малко време за себе си, че нещо ме заболя глава и искам да си почина Simple Smile

Amorelove, много се смях, че бебчо се спотайва, когато таткото слага ръка на корема. При мен е същото, а тооолкова искам да го изритат както ме риткат мен. Като започнат и му слагам бързо ръката - и познайте... тишина и спокойствие! Държи я 1-2 мин и нищо... ни ритник, ни помръдване даже. След което  си я маха и канонадата отвътре започва наново с нови сили  #Crazy #Crazy Казах му, че ги успокоява, а и той има такова въздействие върху други бебета - гледали са го като влюбени  newsm76 Като се замисля, този му "талант" ще бъде много полезен по време на коликите  Grinning

И аз усетих хълцанетооо! Много са смешнички и сладки Simple Smile

# 112
  • София
dari_sari , супер! Радвам се, че сте добре.
Е, щом подготвителните контракции започват през 34-та седмица, ще се наложи утре да ходя при доки. Днес не ми се е втвърдявал коремът, но май е по-добре да питам и да се успокоя. Много ме е страх от преждевременно раждане... А и с това пътуване на 4-ти март за Варна и престоят ми там до 13-ти.... Май ще говоря с шефа, да си намерят човек най-накрая  smile3512
Не искам да рискувам. Ако не дай си Боже стане нещо, никога няма да си го простя

# 113
Няма нищо по-тонизиращо и връщащо доброто настроение от малко гимнастика. Най-накрая успях да отида и съм хипер доволна. Групата ни се е разраснала доста и падна един лаф...

Гледам пак сме се разговорили за миризливи колеги. Аз като се върнах в офиса и си се радвах колко ми се е прочистила главата и как ми е свежичко и усетих, че миризливецът, за който много пъти съм ви разказвала, вече не само мирише на собствената си гадория  Sick а и си попийва  Drunk   Ужаааааааааас!

И мен ме интересува информация за дните на отворените врати и най-вече за МД. Въпреки че си мисля, че леко е рано за такива посещения, но все пак да си се информирам.... newsm78

dari_sari, ама ти някакви конкретни проблеми ли имаш и са те посъветвали по-рано да си вземеш болничен? Аз както мисля до края да си ходя на работа, сега започвам да се притеснявам дали трябва  Tired

Една колежка има рожден ден и е купила страхотна тортичка  newsm68 Мислех днес по-леко да я карам с храната, ама май няма да я бъде тая. Нищо де, от утре  Peace

# 114
Gydelichkova , не нямам нищо конкретно, просто съм голяма паника и за най-малкото нещо звъня на лекарката.Тя ме познава от 8 години и винаги е на лице когато я потърся и знае , че тази бременност е много желана, а и миналата година май месец имах спонтанен аборт и затова така реагира.Казва ми че в момента бебето е най-важно и че трябва много да се внимава, а аз пътувам от Надежда до Журналист с градски транспорт...
 viper , за втвърдяването на корема наистина е по-добре да отидеш на лекар и да не пътуваш.

# 115
Дари Сари, радвам се, че всичко е о.к.
На мене пък срещу повдигане сладкото не ми помага, а само влошава нещата. Тази бременност въобще не мога да хапна нищичко сладко, а съм голям сладкоеж Simple Smile Вчера се излъгах да хапна 1-2 шоколадови бонбона и ...ужас - много гадно ми стана Sad
Дано Франческа се появи!
Viper, и моят съвет е да избегнеш ходенето /дано не ти се намесвам с това/, но май и преди беше споменавала за пътуването си. По-добре си пази бебка.
И аз искам да видя съседката Катеринка, но може и повторение да е - не знам кога ще го дават  newsm78
Моят пък юнак ме изненада със сън навън, което отдавна не се беше случвало - от месеци ходим навън за ръка, но денс сам реши да се качва в количката и аз използвах да пообиколя - разбира се заспа в нея хем е голям, но винаги е обичал да спи в нея и да е на въздух, та сега си играем, а довечера рано рано в леглото Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 16:30 от ayas

# 116
PoLy_PoLy , много ти благодаря за инфото!!! Hug
Ама направо ме смаяяяяяяяяяяяяяяя Thinking УЖАС!!! Той моят доки принципно ми казва да не ходя на тия отворени врати, а той самият ще ме разведе и покаже. Но на мен ми се искаше да отида, за да чуя нещата от акушерка ( а ти ми казваш, че не акушерка води групата  newsm78 ).  Задължително техни нощници????????????????? Това вече е..........Извинявай за въпроса - и наистина не искам да обиждам никого - ама има ли много от ромското население?

# 117
Fate , аз съм чула, че контингента предимно посещава Тина Киркова Mr. Green

# 118
Голямо четене направих ,за да ви изчета.

Да ви кажа днес така се стреснах.Както си вървя по тротоара и недалеч от мен се чу страшен трясък.Подскочих. Катастрофа.Пу-пу.
 Направо ми се схвана Д. на стола и реших да се поразтъпча то...
 newsm10Лек ден на всички!

# 119
dari_sari, о, в такъв случай наистина послушай съвета на лекаря си. Аз, да чукна на дърво, засега се чувствам много добре (с изключение на недоспиването) и не ми тежи много ходенето на работа.

И аз не искам да звуча като расистка, но специално заради опасения да не ме набутат с някоя по-мургава кака в една стая, живот и здраве мисля да съм във ВИП. Иначе нямам нищо против тях по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт