Октомври09-тема 4

• 12 690
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
Хриска,честито!И аз днес си получих първата снимка на бебо,но след две-три седмици също трябва да отида,за да видим сърчицето.Всичко ще е наред,спокойно! Hug

# 106
Деси, да ти е живо и здраво порасналото момче. Много радост и безгрижни игри му желая.

Признавам си, не съм ви чела, минавам само набързо.

При мен всичко си  е по старо му.
Тук времето беше прекрасно и цял следобед бяхме навън с Емата.

Приятна вечер!  bouquet

# 107
Добро ви утро, мацки!
При мен положението  Sick тази сутрин беше доста тежко!
Хриска - честита първа снимка!  bouquet

Като стана дума за болничен, ако анпример в месеца веднъж взимаш по 7 дена болнични, да кажем, това ще се отрази ли по някакъв начин ан тези 90% които ще взимаме след това.
Аз засега съм ок, и не смятам без нужда да излизам в болнични, но ако много ме нервират, предпочитам да си почина два, три дена, да ми мине, вместо да седя в офиса и да се ядосвам.
Да, ще се отрази (не се отразява само ако ползваш болничен без прекъсване до края), за това по-добре взимай отпуск ако се отнася само за 2-3 дни. Peace

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 09:01 от ˙·٠ pretty٠·˙

# 108
Добро утро!!! Момичета, снощи неможах да заспя от болки в краката, сякаш костите ме боляха и чувствах тежест и тъпи болки в корема сякаш ще ми идва, пих едно Но-шпа, сигурно не е нормално. В понеделник бях на лекар и сега за този понеделник пак имам запазен час за преглед, вие как мислите дали да отида днес или да си изчакам до понеделник. Така ме е подгонила параноята, че .....

# 109
Добро утро момичета.
˙·٠ pretty٠·˙, Благодаря   bouquet

# 110
Добро утро на всички  Laughing

Момичета, обръщам се с един призив към всички бъдещи майчета!
Знам, че всички ние искаме здрави бебчета, но постоянните мисли за това колко ме боли корема, главата, гади ми се или не ми се гади, имам газове, а сега защо нямам газове, корема ми е подут, после пък не е подут, според мен не са здравословни.
И мен ме е страх дали всичко ще бъде наред, но твърдо съм решила: Никакви негативни мисли. Никакви статии за "кухи яйца", "аборти" и т.н. Имайте доверие в докторите си! Ако считате, че не са много читави, сменете ги, но оставете медицинските задачки на тях. С това не казвам да не се информирате какви изследвания напр. са необходими, но ходенето на видеозонвсяка седмица (освен ако лекар изрично не го е поискал и не е медицински обосновано) само товари психиката на бъдещата майка - независимо дали аргументите са "Ох, успокоих се".

Наслаждавайте се на бременноста си и мислете положително, почивайте си повече и не се нервирайте, не се вкарвайте сами във филми.

Надявам се, че няма да ми се обидите за този пост. Аз по-принцип съм голяма паника и съм винаги негативно настроена. Но твърдо съм решила заради моето бебе да не се поддавам на страхове, за да се чувстваме и аз, и то добре.

Много целувки и лек ден на всички   bouquet

# 111
Ето ме и мен.Реанимирам след сън Confused ,защото ми е зле,а имам излизане след малко.
Снощи рождения ден мина много весело за децата.Бяха 12 момчета и дивяха на воля.Аз цяла вечер преглъщах,преглъщах и като се прибрахме у дома вече ми бе много лошо.Най-накрая,в 12ч. през нощта повръщах.Ужас.
Моите хора вече са вдигнали ръце:у нас е кочинка/аз чистя,ама те не пазят/,хладилникът е празен,няма манджа.....
Ама нямам сила,само като доближа хладилникка и..... :0

# 112
Деси, само като чета и настръхвам. дано по-скоро отмине този период.
И аз мисля като Мартина, гледаме позитивно, мислим само за хубави неща, и на финала гушкаме прекрасно бебче  Hug
Деси, на мен и без да ми се гади, хладилниак ми е празен  Joy
Нямам сили за нищо, толкова скапана се връщам от работа. Да ми е жива и здрава мама, носи всеки ден ядене, поне на детето. И като я помоля ми наготвя и ми пуска и прахосмукачка.
Снощи детето се буди около 100 пъти, искаше да гледа филмчета през ноща на два пъти, но бях твърда, и не и позволих, рева много и двата пъти заспа от изтощение. Дано до септември, някак си се преборим с това нощно ставане и късно лягане, иначе не знам как ще се оправям, като се роди бебето.

# 113
  • София
ДУБРУТРУУУУУ
влизам все по - рядко, както ˙·٠ pretty٠·˙ е казала в един от предните си постове изпитвам неприязън към интернет. започнах да гледам телевизия или да се разхождам, да чета и работя и така да върви времето. стискам палци за всички, който имат нужда, не ме разбирайте погрешно Praynig това говорих и с докторицата, каза хубаво е да е информиран човек а в нета това става най - лесно няма какво да се лъжем, но трябва да се чете избирателно и никакви лоши мисли в главата!!!! на този етап според мен трябва най - много спокойствие и положителни мисли! ще ви хвърлям по едно око и винаги когато мога да помогна съм насреща! желая ви топъл, слънчев и многооооо спокоен ден!!! Peace Praynig Hug
пп бульовче   Hug Hug Hug много ти благодаря за милите думи и пожелания!!! Hug
ппп сега се върнах и изчетох поста на Martina75  Peace браво мила страхотен пост!!!! БЛАГОДАРЯ ТИ!!! и аз точно това имах предвид, но ти си го изказала страхотно Peace Hug Hug  bouquet Hug

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 10:05 от atadar

# 114
  • София
Добро утро,
Хриска,честита ти снимчица на бебче Simple Smile
Светлето, и на мен ми е малко притеснено. Аз вчера имах леки придърпвания от време на време и като се притесних и се обадих на доки. Тя ми каза да вземам но шпа и ако мога да отида този петък щяла да ме вмести някъде. Аз понеже имам записан час за другия петък чак. Е добре, ама толкова рано какво ще се види. т.е. то ще се види нещо, но нищо повече, което може да помогне в случая. Незнам какво да правя сега. В момента съм добре, нямам придърпвания, нямам болки. Вие какво ще ме посъветвате, да ходя ли този петък или да си изчакам часа следващия петък.
Мартина, и аз уж винаги съм настроена положително, но сега ми е притеснено. Благодаря за хубавия пост, успокои ме  Hug

# 115
Здравейте мамчета   bouquet Как сте днес? Тъкми си мислех да ви кажа малко да сте по уверени в бебчовците си и да гледате по-положително на нещата и виждам, че Мартинка ме е изпреварила  Grinning Абе втора бременност ми е, с първата сигурно защото нямаше нет и форуми и не го мислех толкова, а сега само се шашкам и мисля  Thinking Ама вчера си казах, че бебчо си е решил да се появи когато му дойде времето и нищо няма да го спре и да ви кажа стана ми по-леко, хапнах си порядъчно и цял ден ми беше добре. Сутринта като се събудих мажо реши да поговори с бебчо и да го погали, да му даде сили и да ви кажа поникнаха ми крила и като станах имах апетит за трима  Joy Мислете положително и се радвайте на хубавите моменти дори да драйфате в тоалетната  hahaha
Пожелавам ви лек ден  Peace

# 116
Здравейте момичета:)
Пишете ме и мен в Отбора на Октомврийките.
Опитах се да изчета предишните теми, но се оказа мисията невъзможна.
Бих искала да ви попитам някои неща и ако сте ги обсъждали вече и не ви се пише отново за тях ще ви разбера.
Много моля да ми кажете къде ходите на лекар?Направо ще се побъркам, защото още не съм се спряла на никой и към момента имам потвърждение за бременност единствено от теста.
Термина ми се падна по изчисление на клаендара който е публикуван тук точно на моя рожден ден 11.10:)

# 117
  • София
Това за 180 дни за пръв път го чувам... Предишната бременност се водих всичките 9 месеца в болничен  newsm78 newsm78 newsm78. Ще трябва да се провери... тоест ние като се водим октомври, ноември и декември в болничен по очевидни причини това значи ли, че преди това могат да се вземат само 3 месеца. Не мисля. В крайна сметка ако на човек наистина му се налагат 9 месеца на легло не мисля, че някой ще откаже... Просто 7 дни се дават от лекуващия и след това 30-ките се дават от ЛКК - тоест двама лекари. те май могат да дават до безкрая
Герчо да те питам: след като си била 9 мес. в болнични това отрази ли ти се на майчинството, по-малко ли взимаше?  рових няколко дена в "Майчинството - Счетоводно" да си изчислявам какво майчинство ще взимам и т.н. но това не ми стана ясно...
Май трябва директно там да питам, но поне си минала по този път и можеш да кажеш...

Иначе привет на новите и късмет на всички - само готини новини да виреят около всички ни!

Много моля да ми кажете къде ходите на лекар?
Аз си ходих на гинеколог при Коларов от Майчин дом и май се ориентирам и той да ме следи - за раждането сега чета, много позитивни неща изчетох за д-р Дяволов, пак в Майчин дом, но ще поразпитам и моя лекар, да каже мнение...
В същото време и раждане във вода ми се струва добра идея, а такова има май само в Тина Киркова... в общи линии мисли препускат безбройни в главата...

# 118
  • Sofia
И аз още не съм се ориентирала кой ще ми следи бременността newsm78  До сега ходя при лекаря,благодарение на когото постигнахме нашето чудо  Praynig ,но той е по репродуктивна медицина и не ми се иска да продължавам при него  Embarassed А кога е най-удачно да се запиша на женска консултация,защото съм в 7г.с. и не са ми ясни тези неща  Crazy
Знам,че има раждане във вода в Токуда,защото една колежка се беше ориентирала към такъв вид,но нещо не можа да си представи цялата тази история да се кисне във вана с кървища и още какво ли не  #Crazy Знам,че може и мъжът да лежи зад жената като я е гушнал,но само при тази мисъл  Naughty Joy

# 119
Здравейте. И аз още не съм ходила на лекар, чудя се относно избора. Искам да ви питам, на накоя от вас случва ли се понякога бялото й течение да е мнооого леко оцветено, че при мен понякога е така и не знам дали е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт