Юнските деца големи, ни правят нас сплотени!

• 32 717
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сети, кой не те е познал? Нещо не разбрах.

Мерси много за съветите.

Галка, май нашето най-много прилича на вашето. Я ми кажи взимали ли са и гърлен секрет на Кали?
Той какво показва.
Днеска ходихме да и вземат на Ивайла, докторката каза, че резултата излизал за 3 работни дни, та се чудеше дали направо да ни даде антибиотик или да изчакаме секрета. Аз и казах да ни даде, че и без друго утре ще се чудя какво да обяснявам на джипито.
Но не съм го купила още и се чудя дали да изчакам секрета?
Антибиотикът какво ще ни помогне в случай - ще намали ли стичащите се секрети? УНГ каза, че има много, Ивка кашля основно сутрин, температура няма от вчера следобед, сополи също, спа много спокойно. Давам Ериус, умкалор, Ксизал и капки Торбадекс за нослето.
Антибиотикът защо се изписва? Нещо не ми е ясно.

# 166
  • София
Чета Ви,но нещо нямам муза за писане.
АБ-то ще помогне и се налага,ако от гърления секрет се установи наличието на някаква бактерия в гърлото.За по-сигурно се прави и антибиограма за да се види кой е най-подходящия за съответната бактерия АБ.
Според мен хрип може да се чуе и без да има пневмония,но не съм доктор.След като пулмолог казва,че няма,какво по-сигурно от това.А и на снимката нали няма нищо.
Сънчо  Hug
Сети как да кажа на мамата аз съм от БГ Мамма.Тя много отдавна не пише при нас,а на друго място,явно не и допада компанията или не знам какво.
А теб,ако те видя ще ти се обадя. Wink
Някой питаше за логопеда.Присъствах само на първото занятие.Тогава логопедката я караше да нарежда едни дървени пъзели,които като ги обърнеш и падат частите и ги нареждаш.Явно за да и види моториката.После по една книжка я питаше кое животно как се казва,какво си има и така.На следващите занимания вече не ме допускат вътре.
А реших че има нужда от логопед,защото прозиношението и не е добро и според мен не отговаря на тази възраст.
Обаче според логопедката отклоненията и са съвсем допустими за възрастта и.Ама аз малко бях попресилила нещата първоначално,та и по-бързо я приеха /че се чака по принцип/.
Тя ходи с голям мерак,но май наистина ще се окаже,че трябва да се изчака навършване на 4 години.Вчера учителката в детската градина ми казва как разказвала,говорела все повече,а е била на логопед само 4 пъти досега.
Хайде чао от мен,че ми се спи.

# 167
  • София
Леле, колко сте изписали  ooooh! Признавам, че четох малко по диагонал, нямам много време.

Сети, Честит Рожден Ден, миличка   bouquet Да си много здрава, обичана и щастлива. От сърце ти желая скоро да станеш мама за втори път  Heart Eyes
Лорка е страхотна малка принцеса, да я нацелуваш от нас  Heart Eyes

Пете, добре си се завърнала  Hug Гледам, разбуни духовете с тези тестове и академичното ниво  Mr. Green. Малко прекалена ми се вижда вашата подготовка на тази възраст. В нашите детски градини от първа група има учебни програми, по които се обучават децата (под формата на игра, разбира се), имат и допълнителни занимания по желание. Еммата ходи на английски и народни танци (тя си пожела). Знае буквите, може да ги пише повечето, пише си името, брои до 20 на български и до 10 на английски. Вкъщи също се занимаваме доста, но пак по нейно желание, каквото й е интерсно в момента. Тя и буквите на шега ги научи (беше на 2 г. и нялко месеца).
Заставам зад последния пост на Маги  Peace
Вили ме втрещи като писа, че била лоша майка и Ицко щял да бъде лош ученик...

Писах ли ви за нашата диагноза астма с алергичен компонент? Някой да се занимава с подобно удоволствие  Mr. Green?
Добре дошла в отбора  Hug Sad. Обади ми се, ако искаш по телефона, за да не пълним темата с лекарства и болежки.

Днес е първото тържество на Емма, вълнувам се много, ще пиша утре как е минало и снимки...

Hug Hug Hug

# 168
Днес е и нашето тържество в детската. Тъй като дари ходи от три дни през последните два месеца и ще участва пасивно Laughing. Другият път, ако сме по-редовни, повече. Обаче емоцията ще я има, надявам се да й хареса.

# 169
  • София
Бети, и пневмония сме карали. Нямам време обаче да пиша сега. Довечера или утре.

Мимес,  Hug

# 170
  • София, център
Бети, разтрий Ивката с Камфоров спирт, ще видиш, че ще я облекчи!

# 171
Бети, точно влязох да напиша за разтриване и виждам, че и Нансен това е написала току що  Wink .
Щом Ивайла няма Т, спокойно можеш да й направиш.Аз препоръчвам едно кремче-пулмекс бебе се казва и влияе чудесно, мажат се гърдичките /без където е сърцето/, гръбчето и стъпалцата, много помага.
"Пулмекс Бебе има отбъбващ, отхрачващ и антисептичен ефект. Той улеснява дишането при възпаления иа горните дихателни пътища, протичащи със запушване на носа и кашлица.
Пулмекс Бебе не дразни нормалната кожа. Пулмекс Бебе се използва аа облекчаване на симптомите при простудни заболявания, протичащи с кашлица, бронхити и катари.
" ето инфо от тук:
Аз съм правила с него и друго-слагам малка част от кремчето в гореща вода, после в овлажнителя за въздух и в стаята, получава се инхалация и също помага.

Инес, щом е такава ситуацията си права, естествено, а и щом на мен ще се обадиш ... Heart Eyes
Аз упорито съм се замислила за логопед  Thinking , при нас нали проблемно е "Р" -то, та си мисля, че само могат да помогнат посещенията при логопед.Чудя се само дали първо да не звънна на една много добра форумска  логопедка от Сф да видя какво ще ми каже по телефона .

Ели, Миме и всички на които предстоят тържества, да споделите после как е минало всичко  Hug

# 172
  • София
Мерси много за идеите за разтриване. Пулмекс бебе и аз и мажа, много го обича, но тия дни не съм, че преди 2 дни беше топличка през нощта, а то нали загрява.

Хотче, тя и нашата астма застана под въпрос, сега май повече се касае за трета сливица.

Пневмония според мен Ивайла няма, както и Али го каза пулмоложката би трябвало по-добре да ги разбира тези неща.
А и говорим за практика в детска болница, сори, ако вече го писах.
В момента се чудя дали да изчакам антибиограмата или да давам Зината. Тя и УНГ се чудеше, май по-скоро ми каза да го пие за мое успокоение, щото ме попита, а аз и викам пък да го даваме, но после се размислих.
От вчера следобед няма никаква температура, кашля само сутрин. Но не ще да яде.
Моля да ме извините за дългите обяснения, общо взето си разсъждавам на глас.

Няма да ви казвам на какво прилича къщата. Понеже и мен ме тресна ужасна хрема нон стоп течащ нос, само искам да си лежа и съответно Ивайла е извадила всичко, което е могла.

# 173
  • No Line On The Horizon
Сънчо, да се оправяте бързо и двете  Hug
Ето малко снимки от нашите тържества http://picasaweb.google.bg/eventfull.bg/March2009#

# 174
Фрос, много пораснала калинка, чудесни сте и тричките, а последните снимки са уау  Shocked в добрия смисъл  Grinning ,браво !

# 175
http://jungle7.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album01
най накрая от нас , малко осмомартенски

Фрос, много са порастнали душиците! Супер снимки, живи и здрави да сте;)

# 176
Здравейте и от нас
Отдавнане съм писала,но чета редовно
Дечицата са пораснали много Hug
Бобсънът е стнал голям разбойник с характер,направо не  може да го надприказва човек.
Пълен е с енергия,не се спира.А майка му е скапана и няма сили да се бори с него   Rolling Eyes
Не знам как се справяте,но на мен ми е много трудно.Да са живи и здрави  бабите,че без тях съм за никъде .
В детската градина си прекарва чудесно,слава богу рядко боледува,и се разминава леко.Че иначе правим едни упражнения,та да го гледаме вкъщи....Пре змесец-два го пращам при майка ми на чист въздух,силна храна  и футбол  хахахах.Милата,едвам ходи,но по цял ден ритат топка,ходят на разходки,четат книжки ,рисуват и кво ли още не.Екстра му е при нея.
Това е за сега от нас,до скоро

# 177
  • София
Петя, откъде го извади това тяло  ooooh! Страшна мацка си, евала  Hug Натали е страшно чаровна, а Елоди е твое копие, да са ти живи и здрави!

Фрос, госпожиците много са пораснали, страхотно семейство сте  Hug

Изабела, радвам се, че сте добре с Бобсъна  Hug

Нашето тържество мина чудесно. Дечицата бяха страхотни. Много интерсено беше, децата бяха разделени тематично на животни, птички, пролетни цветя, буболечки. Редуваха песнички, стихотворения, сценки, куклен театър с водещите зайко и ежко... Браво и на госпожите, много съм доволна. Снимки по-късно, не съм качвала още.

Хубав пролетен ден с много усмивки ви пожелавам  Hug Heart Eyes

# 178
  • някъде ... тук ...
Добро утро!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА!
И НА ЛОРКА-БЪРБОРКА, на голяма патерица Embarassed

Погледах малко снимки. Децата са много пораснали.
При нас е едно и също - училище, градина, работа. Еквилибристики, ако се налага гледане, баби знаете няма наоколо.
Сега е на дневен ред ваканцията на Радо. Ще мислим разни варианти.
Ето ви едно произведение на Гого от детската - каза, че бил той на снимка. Обича да рисува, да чертае с линия (доста добре се справя) и да реди пъзели, ама колите и формула 1 е най-великото нещо. Сутринта смени детското заради квалификациите на Ф1.

# 179
Петя, много хубаво семейство сте, прекрасни са госпожиците, а на теб поздравления за страхотната фигура  bouquet!
Хот, ще чакме снимчици значи  Heart Eyes !
Ели, сигурно така става при момченцата и формула 1, Лора би заменила детско само за балет или танци  Grinning!

Общи условия

Активация на акаунт