Юнските деца големи, ни правят нас сплотени!

• 32 702
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
 nbirthday newsm59  bigdance2 Tada baloni bdbaloni baloni hbday happy bd ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛОРКАТА ДА Е МНОГО ЗДРАВИЧКА И МНОГО ЩАСТЛИВО ДЕТЕ! ЦЕЛУВКИ ОТ НАС ВЕСЕЛ ПРАЗНИК И НА МАМА СЕТИ!  bouquet

ХАМЕЛИОНЧЕ, СТРАХОТНИ СА ТИ ЩЕРКИТЕ ЧАК КАТО ГИ ГЛЕДАМ СЕ НАВИВАМ ЗА ВТОРО Rolling Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 121
Сетииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА !!!!!!!!!!!!!

Нека най-прекрасните мечти се сбъднат на моята малка приятелка!

Целувам ви                                   newsm59 newsm59 newsm59

и си вдигай телефона

# 122
Нямам търпение да видя снимки на щастливата Лоричка  Heart Eyes Hug

# 123
Благодаря ви, любими мои  Heart Eyes за прекрасните пожелания !
Имам си голямо четиригодишно момиченце  Grinning, обещавам да пусна и снимчици в близките дни.
Обичам ви много, нали знаете  Hug  Heart Eyes  Hug

# 124
  • София
Малко закъснях, но с най-топли чувства желая на Лоричка много много късмет и щастие в живота и хиляди сбъднати детски мечти.

Мама Сети да направи отчет на подаръците  Wink

# 125
  • София, център
Честит Рожден Ден на малката голяма Лора!

Сети, да ви е жива и здрава и да ви радва до забрава!

# 126
  • Варна
Да е жива и здрава, красавицата Лора! Да радва мама и тати все така, да расте щастливо и обичано дете! Да стане кака скоро!
Сети, малко на патерица, но да ви е жива и здрава, и много много късмет и щастие да среща по пътя си!!!

Тедиии, страхотни са двете кукли, и как си приличат:) Пу-пу да ги нацелуваш...взе пак да ми се иска малко момиченце:)

# 127
На календара ми има закачена една голяма четирилистна детелина р-ден на Лорката;) Слънце, пожелавам ти здраве, щастие и да продължаваш да омайваш всички около теб!

Сега здравейте всички....Обичам ви, не сме ви забравили и често си мислим за вас;)
Първо много силни целувки на Мона и децата! Честита прекрасна дъщеря! Да расте, здрава, чаровна, умна и красива като майка си! Съвет от Джон към Марти - "Купи си пушка!"

Хамелионче отново МАМА и ОТНОВО НА ГОЛЯМА СЛАДУРАНА:)) Join the Club!Да ви е жива и здрава! Снимките - разкошни!!

Илияна на Вава включва ли се? Как са децата?

Честити именни дни и други празници, които пропуснах;) Обичайте се!

Накратко за нас -
Натали ходи на гимнастика и пиано. Учителката й по пиано е българка и я научи на бг песни. Засега знае само 3 ноти но ги свири и разпознава много добре по всички октави. Гимнастиката я взема насериозно, но спешно иска да я запиша на футбол, бейзбол и яздене на кон.....
Висока е 108 см.Тежи 19.800.

Елоди засега ходи само на гимнастика, но има невероятен потенциал в този спорт. На 18 м. може да застане на страничен шпагат и спокойно прави мост, но най голямата ми гордост е успоредката: Държи се сама и се люлее по 9-10 пъти без да пада като си вдига краката до носа и с малко помощ прави коремно набиране. На мост почти си допира ръцете до краката. Говори повече от сестра си на тази възраст но това е характерно за по малките деца.

Някой планира ли да записва детето си от 6 г. на училище? Има ли приемни изпити в БГ на тази възраст за училищата?
Споделете на какво академично ниво са децата в момента? Писане, четене, говорене?

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 03:08 от Jungle

# 128
Маги как сте? Как е първокласничката? Напоследък и аз съм се превърнала в учителка на Натали, всички домашни от детската градина иска само с мен да ги пише...

Нансе - относно сумистите - и тук има такива подобни детски, които са любими на Таткото, но след като собствената му дъщеря започна да му прилага бойни техники, се отказа да гледа. ЗА театъра - ДА, обожаваме да играем на театър но ако може винаги да е ВЪЛКА в приказката за 3те прасенца...

Сънчо, сканирай някаква рисунка на Ивайла ако можеш! Интересно ми е.
Натали също рисува всеки ден. Те имат рисуване 20 мин. час в детската градина,  които редуват с апликации. Тя си избира някое момиче от класа и рисува себе си и нея като две принцеси.Колани на роклите няма понеже ги учат да ги рисуват триъгълни, но слага гердани в изобилие и до короната ( нарисувана с помощ на учителката) , задалжително цвете в косата;)
Ако я оставиш да нарисува нещо по желание винаги рисува една и съща основа ( явно понеже това й бяха първите рисунки като по малка и се чувства по сигурна като ги рисува) и след това добавя елементи. Например : море, остров, много детайли по въздуха - облаци( бели и сиви), дъжд, огромно усмихнато слънце, дъга. Сега учат за пеперуди и рисува семейство пеперуди . Миналата седмица - птици. Преди това се беше опитала да се нарисува себе си с един голям чадър в ръка легнала върху водата в океана. Учителката се опитала да й обясни, че трябвало да лежи на пясъка или поне на острова, но тя казала че като подухвал вятъра чадъра щял да я държи във въздуха и тя го управлявала понеже баба й била карала самолет и щяла да й покаже как се управлява чадър....
Много тежко преживя раздялата с майка ми за 6 месеца и след дълги размисли сем.съвет реши да поканим бабата на дълго гости. Натали й затвори куфара в склада на балкона...
Наскоро имаха домашно да си представят че всеки член от семейството им е нещо за ядене и накрая да кажат те самите каква храна биха могли да са. Така се прави психологически анализ към кой член от семейството е най близко детето. Майка ми точно беше пристигнала на острова, така че едва ли очакваше такава развръзка. Натали започна с мен - каза първо че съм шоколад, но после за замисли че това не е здравословна храна и каза че съм банан с малко шоколад отгоре;) Баща си оприличи на пица;)))Без значение дали е здравословно или не, като я попитах за второ мнение, каза че това е най вкусното на света - пицата и тати бил пица. Себе си - ябълка. Сестра си - морков. Баба си  - ябълка. Майка ми се почувства поласкана и се опита да я обърка като каза че може би е имала предвид че мама е ябълка, но детето най накрая извика - не виждаш ли че аз и ти сме еднакви;))направи си анализ преди учителката.

Нансе, защо Луси е на диета?

Фрос, искрено ме разсмя;))Книгата с обувката;)))

Гале , поздравления за успешната операция! Живи и здрави!

Вили бъди силна и вярвай най вече в себе си и в любовта! Природата работи по собствен часовник, не така както сме планирали понякога...

Лилу и ние си имаме любими динозаври - Илазмозораса е номер едно защото плувал и може да яде акули, а досега Нана смяташе че от акулата по страшно няма. Понякога го носи в детската градина да му показва зъбите на децата...
А казвали ли са ви децата какви искат да бъдат като порастнат?
Понеже Натали сериозно е решила да поправя зъби но не на хора а на животни....ветеринарен зъболекар?? Веднъж ме гледа с пилата докато правя маникюр и каза че така с пила може да се пили зъб и да стане остър;)
Второто й желание е доктор. Има много интересна техника на лечение. Когато сииграем на доктор и пациент пита какво те боли, след това те глага да легнеш и да си затвориш очите, после ако те боли корема си слага ръката на корема и казва - успокой се, успокой се. Като си отвориш очите ти казва че си излекуван. Веднъж я питах няма ли лекарство или операция и тя каза че това било само за животните, а за хората - само чай;)))

Хамелионче, трогателен разказ...заразяващ!
Кърмих Елоди до 20ти Февруари т.г. Това прави 17 м.Wink Гордо заявявам че отбихме детето само двамата с мъжа ми, плавно и без ексцесии;)

Време е за тренировка.
Поздрави на всички;)
?
Въпроси:
Споделете нещо за математиката - колко цифри знаят и до колко броят и как сте със събирането и изваждането.
Здравето и по конкретно - кашлица, която трудно се изкъртва, как го лекувате този звяр?

Сети и аз ви пожелавам да се увеличите скоро;)

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 02:41 от Jungle

# 129
  • София, център
Ехей, Пете, как се радвам да те прочета  Grinning

Липсваш с дългите си и съдържателни разкази!

Луси е на диета, защото януари й откриха гастрит, който смея да се надявам, че вече е излекуван. Дано. Започна с позиви за повръщане сутрин, и оплакване от леко стомашно неразположение, както и отказ да се храни. Гастроентероложката установи гастрит и предписа лекарства и диета. Лекарствата ще ги пие до края на април, но около седмица след като започнахме лечението симптомите на Луси отшумяха.

За академичното ниво. Луси знае азбуката, но не може да чете все още. Думите ги спелва. Справя се и с елементарно събиране и изваждане под формата на игра с предмети или пръсти. Иначе брои до 20, но е възможно и да го прави механично, защото броенето през 2 я затруднява, затова си мился, че числата до 20 ги е наизустила просто.

Непрекъснато разпитва за нещата от заобикалящия я свят, като вече не се задоволява с елементарни обяснения, което пък от своя страна прави доста трудно въвеждането й, защото има неща, чийто понятия са доста сложни за нейната главица.

Ето например, вчера имах дело в съда. Тя ме пита какво съм правила там, аз й казах че защитавам материален интерес, тя ме пита защо. И от там се почна - кой казва какво да се прави, какво е закон, човек ли е, съдията ли е закон, а закона съдия ли е и едни ей такива обърквации.

Накрая реши, че ще става полицайка, за да помага на закона да хваща престъпници. Но и балерина и пианистка.

И тя свири на пиано, за сега само с мен. Благодарение на нея си опресних невероятно много клавирната култура, от години не бях сядала да свиря, и сега това ми доставя невероятно удоволствие, на нея май също. Тя е много музикална, и макар че е твърде рано да кажа дали има данни за музикантка, то със сигурност мога да кажа, че има данни за певица. Запява абсолютно всичко, което чуе.

Иначе е палава до безумие и поставяне живота си в опасност. Задължително трябва да има някой закарфичен за нея, иначе има риск. Много е изобретателна, и никакви прегради към целта не са й пречка за преодоляване.

Също рисува, рисува с голямо удоволствие. Или ме кара аз да й рисувам, после взема това, което аз съм нарисувала и се опитва на друг лист, гледайки моето, да го прерисува. Това го научи от баща си, той й е прерисувал всички герои от книжките на Франклин, и в къщи сме изложба.

# 130
  • Варна
Ехее, Пете радвам се че се появи, хайде се да започнем пак да пишем дълги постове Simple Smile
Браво на двете ти дъщери, и най-вече на майка им, която е такъв добър родител!!!
Много интересни неща разказваш, в нашата градина далеч не се старая толкова (това е едно от нещата заради които ме е яд, че живея още в тази държава).
Иначе по темата, Велизара може да брои до към 30, но понякога бърка. Познава голяма част от буквите, почти всички и числата до 10. Честно казано не съм я занимавала с четене и смятане, защото аз смятам че е рано. В градината ходи на танци, и май и доставя удоволствие, с пиано и ние ще се захванем, но на 5 (свекърва мие преподавател по пиано, и най-отговорно ми заяви, че по-рано няма да мъчи детето, и нямало смисъл). Иначе доста обича да пее, и е музикална.

Това което казваш за Елоди, ме изуми! Тя наистина има талант. Толкова е малка, а какво неща прави, браво!
Моят Сашко е много любвеобилно дете, засега няма изявени таланти, но както сама видях момчетата се развиват доста по-бавно:)
Отивам, че се събуди и ме вика:)
Целувки на двете кукли!

П.П. Днес ни е първото тържество, ще разказвам после, Вавка има стихотворение и ще е кученце:)

# 131
Здравейте, дами!  bouquet

Jungle, много мило ми стана, когато видях, че си писала. Припомних си времето преди една година, когато си мислих, че съм много натоварена, а то направо си е било безгрижие!Радвам се, че при вас всичко е наред!Целувки, много целувки и на трите ви! Heart Eyes
Имам малко време, та ще споделя Simple Smile
София учи в художествена паралелка. Имат два часа изящни изкуства и два приложни. Тя е най-добрата в класа във всяко едно отношение, та чак ми идва в повече. Иначе ходи от септември на художествена гимнастика и на плуване. Миналата седмица я картотекираха на плуването, за да се явява на състезания Sunglasses. С каквото и да се залови, й спори. Mr. Green Ето тук може да я видите: http://good-times.webshots.com/album/569315445chXbmr
http://sports.webshots.com/album/569315540obTzkE
В БГ худ. гим. позволяват да се тренира от 4-годишна възраст. Simple Smile
Васил също ходи на плуване. Не артикулира много добре звуците, но пък има богат речник и се изразява доста добре. В градината от вчера ги учат да разказват приказки Laughing Вече проявява интерес към оцветяването - рисувателните му умения са никакви, но аз не се предавам Mr. GreenМного е важна фината моторика за успеваемостта им в почти всички начинания. Госпожите постоянно го хвалят.
Имахме тържество по случай 8ми март - просълзих се - пееше, рецитираше, хоро тропна и във всичко влага сърце и душа. Голямо омайниче е. Сега ще кача малко актуални негови снимки Simple Smile
После ще се опитам да попиша пак.
Хубав ден на всички ! Hug

Добавям  Laughing
Ето го и Васо: http://community.webshots.com/album/570577595yVNPEu
За броенето - брои съзнателно до 10, не смята.
За буквите - казва различните думи с коя буква започват и дава примери за една и съща начална буква.
Обича ролевите игри и така bowuu

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 12:03 от maggie

# 132
Пете, привет миличка  Heart Eyes , много да нацелуваш принцесите от мен и благодаря за чудесните пожелания  Hug .
Нати си е избрала интересна професия  Grinning
А на Елоди браво за постиженията в гимнастиката  Hug
Тук за записване на детенце да тренира художествена гимнастика, искат навършени 4 годинки.Лоричка мисля другата седмица да я водя да погледаме и евентуално да я запиша.Много обича да танцува и има чудесно чувство за ритъм.Вкуса й към музика е силно изразен, любимка й е Шаде, обича класическа музика, харесва си и детски песнички.
Много бързо учи песнички, стихотворения, дори цели книжки, случвало се е да повтаря без никакви грешки стихотворение, което е чула само веднъж.
Пее фалшиво обаче  hahaha и свири по същия начин  Mr. Green , но го прави с желание .
Брои до 20, до 10 без грешка, от 10 до 20 бърка по нещо почти винаги.
Може да събира и изважда с нагледни примери, т.е. две ягодки и идват още две /и показваме ягодките/, с мънички числа го прави, до 5 предмета.
Буквичките знае доста, познава ги, но да пише може само няколко-своята и на любимите й хора.
Азбуката не я знае да я казва подред, не съм я учила още.
На училище от 6 годинки не бих я пуснала.
Друго-обича да играе домино, голф и да оцветява фигурки от гипс.
Любимите й филмчета са за Барби и от там танцува много сладко, като балерина, любува се и на класическата музика от тези филмчета.Дано й допадне на художествената гимнастика.
Има богат речник и се обучаваме на маниери подхождащи на една млада дама Grinning
Иначе е много глезена и манипулира изкусно и мен и баща си, искайки нещо започва да ни обяснява колко много ни обича, целувките са задължителни, а за баща си има особено оръжие, гледа го /с ръчички в умоляваща поза/, после премигва няколко пъти със сините си очи и прави изключително тъжна физиономия...По този начин получи пластмасова къща за игра за рождения си ден, баща й не успя да й устои  Laughing.
Обича да е център на внимание с децата и понякога прекалява с това да ги поучава, но си говорим по въпроса за личното пространство на другите и се надявам да разбира.
Много обича да играем на училище и освен на буквички и цифрички си имаме час за вежливост и добри обноски  Laughing, харесва й да разпознава формите в заобикалящата я среда и постоянно обяснява кое е квадрат и кое елипса.
За друго не се сещам, певица със сигурност няма да стане, но много се надявам да й допадне художествената гимнастика и да се забавлява там.Снимчици още не съм качила от Рд  Embarassed .
Много целувчици на всички  Hug Heart Eyes Hug

Маги, много ти е пораснало момиченцето, истинска красавица, като гимнастичка е много изящна и нежна  Heart Eyes
А на дребосъчето малко снимчици няма ли да пуснеш  Hug ?

# 133
А на дребосъчето малко снимчици няма ли да пуснеш  Hug ?
Сети, добавих линк към тържеството по случай 8ми март в предния си пост Simple Smile  Hug и на вас Simple Smile

# 134
Маги, благодаря за снимките! Добре си се постарала;) София за годините си е гъвкава и прекрасно си изпълнява упражненията, а Васето е много чаровен с национална носия;)Прочете ми мислите,  надявах се да се включиш и да пуснеш снимки на децата точно днес. Да са ви живи и здрави.Скоро и аз ще върна жеста.

Тукна 4 г. всички деца държат тест в градините. Учителките имат норматив и всички трябва да го покрият, иначе остава в по-малката група. От 4 до 5 години буквално ги побъркват в училище, много голямо натоварване, много писане, учене наизуст и до 5 ти рожден ден трябва да чете. След това следва 4 часов изпит!!! за частно училище. За момчета е лесно, тъй като момичетата са 3-4 пъти повече от момчетата от много години насам. Прави се изключение ако детето е от смесен произход и ако има рядко срещана националност като българска например. Ако има еднакъв резултат с 4 други деца, влиза тя. Корупцията е на Н-та степен по-голяма от БГ. Когато става въпрос за детето ти, родителите се превръщат в зверове, но това са други теми за обсъждане.

За коментара на Илияна:
Докато Натали беше бебе, силно впечатление ми правеха деца на 3 г., които спокойно четат думи от 3 и 4 букви и пишат всичко, което им се продиктува, смятат до 5, знаят азбука, да броят и тн. Както знаете аз говоря на децата си на български, таткото работи и има 2 пълноценни часа всяка вечер с тях плюс края на седмицата. Една от причините Натали да ходи до обяд на градина бе да се занимава след обяд с Български ез.
Разбира всичко, но отговаря на английски. Рядко говори на български, но прави опити когато реши да надвие в искането на нещо. Пее на български и като Лили Иванова сменя думите както на нея й е удобно:
Напр: Мила Моя Мамо, Сладко те Обичам,
как да кажа Мамо, колко си добричка.
На български брои до 10 и знае от 11 до 20 числата но ги казва разбъркано след 14 и не ги разпознава.
Азбуката не знае, нито чете защото спрях да я уча. След 6 г. възраст ще се опитам отново.
Учителките имат следната система тук: Всеки ден се учи по 1 буква и след пет дни 1 ден се повтарят всички букви и думи с тях. На 7ми ден се започват нови букви и след 2 седмици се повтаря всичко научено. Азбуката трябва да се научи за 4 седмици от 3.5 годишно дете и за 2 месеца от 3 годишно. Натали знаеше буквата К ( от български) на 5ти Ян. На 5ти Февруари знаеше цялата азбука без изключение. Да не си помислите че я научи в детската градина- там й дават основата и правят преговор. И да искам повече няма начин - часа за букви е 20 мин на ден. Буквите ги научи с нас в къщи , налепени с тиксо по стените, по вратите, и един месец само за букви се говори....От Февруари до март научихме и малките букви които бяха по-лесни тъй като много от тях се повтарят с големите. Сега пише под диктовка имената на сем. и кратки думи и чете думи с 4 или 3 букви.
Когато наблегнеш на едно, другото куца - математиката;) Събирането го разбира, изваждането не. Брои до 20, разпознава числа до 12. Много обича шоколад и си иска винаги 1+1 парченца. Като й дам 2 и й взема едното, пита - Защо изваждаш? С шоколадови бонбони ще учим математиката, то е ясно.

Учителките постоянно повтарят и ангажират родителите да се занимават колкото се може повече в къщи с децата и домашни, домашни,домашни...

Иле, нямам време да съм добър родител...За мен добър родител към деца на тази възраст се характеризира с вечен празник, и всеки ден - рожден ден;) Искам да ги глезя, да ги целувам, да правим само това което на тях им се иска. Наскоро говорих с майка ми по този въпрос и тя ме върна назад във времето когато играехме сценки в детската градина и учехме стихотворения. Едното от стихотворенията беше на руски, от 4 коплета и до ден днешен го помня. Била съм на 4 г. и 3 месеца тогава, за откриването на новата учебна година. Не си спомням как съм го научила, но майка ми го е превела, направила е театър с куклите така както е смисъла на текста и ме е научила с много много повторения...Сетих се на кои места в къщи ме е карала да го рецитирам и колко големи бяха буквите на листа тетрадка голям формат....и се уплаших че помня такива детайли, които са ми много мили, което означава че и децата ни ще помнят и не трябва да се отпускам, за да са им мили спомените.Друг проблем е , че времето не стига...и лети прекалено бързо.
Тук пиано започват от 4, но масовото мнение е че няма смисъл и свеки правилно е казала от 5. Аз искам за да се запознае с инструмента а 1 час на седмица не е много, да видя дали ще й е интересно.
Елоди е гъвкава но Богдан е най гъвкав от всички;) Той е моя Херкулес по рождение. Бебе с мускули като фитнес инструктор.Също прави сам предно кълбо! Вдига маси и столове, набира се на масата и си виси така известно време, а моста го прави без да го държи никой под кръста като опира краката си в стената за упора. Още много мога да го хваля, но ми се карат майка му и баща му;)пупу

СЕТИ, след обяд и ние сме с подредена програма и за всеки ден от седмицата има часове в къщи с мен или баща си. Тази рутина й създава спокойствие и сама ми носи материалите. Любим час й е римуване на думи както и противоположни такива. Един от изпитите е да се римуват 40 думи, като двадесет от тях да се римуват не с една, а с две думи: Кола - Пола- Смола.
Маниери и добри обноски...молене с две ръце към баща си като Лори - Оскар има за това. На мен не се е молила, а започва да ми прави комплименти - вчера каза - ах този панталон много ми харесва и е като косата ти и косата ти много хубава, ами миглите какви извити , а очите ти кафяви като шоколад...мммммм я дай сега едно+едно парченце за моя малък стомах защото плаче стомаха за тия парченца....
Добри обноски - много зависи в какво настроение ще се събуди - типична близначка.

чао засега
ххх

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 23:25 от Jungle

Общи условия

Активация на акаунт