® E-bay - тема 22

• 45 283
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Как да попитам продавача?

# 646
Ask seller a question. Влиза се от описанието на артикула, колонката вдясно.

# 647

При Виолета в кв.Павлово има 2 непотърсени пратки от Англия - на Ваня Маринова(електрически инструменти за маникюр),и втората е на Александра Парашкевова - Виолета се съмнява че може да е от Пловдив.

На скайпа Мариела е допълнила (цитирам):машини dewalt който има да ми пише бързоооооооооооооо

# 648
А да ви питам такова лаптопче кой беше взимал и според вас за каква възраст е най подходящо  newsm78

# 649
Много ви благодаря, правя нещата по вашите указания. Ще чакам сега отговор от продавача. Предполагам, на имейла

# 650
И в мейла, и в Ибей. My Ebay - Messages.

# 651
Алекс, много благодаря до тук. Ще мога ли да разчитам на помощта ти и в следващите стъпки!!!

# 652
Питай, не отказвам на никого.  Peace

# 653
Алекс,само да допълня,че 3-цифрения код от гърба на картата го искат при регистрация на картата. Peace

# 654
Totally*Av4e, аз не съм компетентна много по въпроса с митата, но... първо се чудя защо ще те викат от Пловдив, няма ли митница във вашия град (забравих кой беше  Embarassed) Пратките от ибей си ги получавам в нашата поща (Враца), всеки вторник и четвъртък идва митнически служител в пощата и ги проверява. Ако трябва да се плаща мито, се плаща на място в пощата на въпросния служител. По логиката на пловдивските митничари, би трябвало аз да ходя в София да си освобождавам пратките, не ми се струва нормално и реално.
И също така не ми се струва редно да искат фактурата от Пейпал, щом човекът е приложил фактура, това не им ли стига  newsm78
Та в тоя ред на мисли, явно никой от нас не е много добре запознат, щом цял ден не ти отговаря, защо не вземеш да проучиш въпроса по друг начин - ако имате митница, иди питай тях, или иди в пощата и питай пък там.

Да ти кажа честно, винаги съм си мислила че имаме митница тука. Embarassed Но тъй като не ми се е налагало да използвам, нямам идея.Кърджали е града иначе. Досега каквото и да съм поръчвала, било то от и-бей, или от Ларедут, винаги си ми е идвало в пощата.Дори и по-тежки пратки, които съм очаквала да са на митница. Няма от кой да получа никаква информация, и точно затова питах тука, пуснах и тема в Клюкарника. Идея нямам защо е точно в Пловдив, явно сме към тях.Макар че за мен е по-логично да е в Хасково, ако там имат де. В пощата тука говорих с една служителка, обаче тя беше още по-ненаясно и от мен, и взе да ми обяснява, че дали ще иде на митница, или не зависило от теглото.Наистина вече тотално се обърках с тази работа.За мене е безобразие да разкарват човек до друг град, още повече това не са 10-15 километра. Ми ако работя примерно, това значи да се наложи да си взема отпуск или болничен,за да мога да ида да си взема нещата.Пълно безобразие.Не ми е проблем митото им вече,примирих се да им го платя, естествено ще намерят начин да ми обяснят че им дължа такова,макар че сумата е под 150евро. Но това да те разкарват до там...думи нямам.
Вероятно нямате митница в Кърджали,нямаме и в Хасково,а ходим в Свиленград,когато се е налагало.Кофти история наистина с тези часовници,нямат никакво основание да те викат,освен ако продавачът е частно лице,т.е. не е магазин.И защо не в Свиленград,а в Пловдив??? newsm78 Вероятно вашият  район е там.

# 655
А да ви питам такова лаптопче кой беше взимал и според вас за каква възраст е най подходящо  newsm78

аз го чакам сега с последната доставка на Емпреса.Ако имаш търпение ще пиша.Дъщеря ми е на две години и 5 мес
.  ще видим дали ще и е интересно

# 656
Здравейте,

Имам един въпрос, бях спечелила преди време един суитчър "Адидас", който платих на 3.02 и докъм 19- ти го нямаше, продавачът ми върна парите /рефънд/ ими излизаше, че трябва да го платя, маркирах го, че е платено и така. Въпросът ми е това достатъчно ли е, и как мога да проверя дали наистина съм си приела парите?

И още нещо Simple Smile На кои банки са ви кредитните карти и с какъв курс ви таксуват лирите, защото имам съмнение, че райфайзен я хваща на 3 и нещо  #Cussing out

# 657
Моята карта е в Райфайзен и курсът е такъв, какъвто в повечето банки, вчера поне със сигурност беше 2.20. А и курсът по принцип се пресмята от Пейпал и от картата ти теглят парите в лева (освен ако не си указала друго в Пейпал).
Щом си маркирала нещото за платено, това е достатъчно. Върнатите пари ще се появят или в акаунта ти в Пейпал или направо по картата, зависи как ги е върнал продавачът. Според мен по-вероятно е да се върнат направо в картата, ще се появят 3-4 дни след като ги върне продавачът.

# 658
А как да видя какво съм указала в Пейпал?  Thinking

# 659
По подразбиране Пейпал ти пресмята курса, а не банката. Щом не знаеш къде да видиш, значи не си указала друго  Mr. Green
Да ти го смята банката се указва, когато извършваш плащане, преди да потвърдиш, не помня точно как беше опцията, защото в момента няма какво да плащам, за да мина по стъпките и да се сетя. Аз го сменям, когато курса на банката е по-изгоден от курса на Пейпал, но напоследък май е едно и също, пък и аз не пазарувам за големи суми, за да е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт