2880 лв. накуп за майки студентки

• 48 573
  • 582
  •   1
Отговори
# 345

zyzzzu Благодаря ти за разясненията, живот и здраве чакам детенцето началото на декември и от сега се ровя по закони и т.н., щото нямам осигуровки и се чудя дали ще "намажа " повече ако сега започна да се осигурявам.Дано до декември на измислят нещо ново с тези помощи.Иначе съм редовно и Септември живот и здраве записвам четвърти курс.
Приятен ден на всички

# 346
Мацки,

Гледам, че се чудите за тези помощи. Аз вече подадох документи. Попълва се молба декларация, която се взима от социалните по район. В случая аз ги взех от моя позната, която работи в социалните но в централата им, тъй като тези по район нямат идея за какво става въпрос. Последния път ме бяха отпратили с думите " Охоо, ти чакай първо да минат изборите, а после ще видим ще вземете ли помощи или не..." и се хилеха като малоумни..Така че аз ги прескочих, звъннах на моята позната и тя ми прати документите . Та те включват молба декларация. В нея се попълват нашите лични данни, тези на съпруга ни. Отбелязва се по каква причина искаме помоща - дали че сме редовни студентки или майки на близнаци. Пишат се данните на детето. НЕ СЕ ПОСОЧВАТ ДОХОДИТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО.  НЕ СЕ ПОСОЧВА МАЙКАТА ПОЛУЧАВА ЛИ МАЙЧИНСТВО ИЛИ НЕ И ДАЛИ ИМА ТРУДОВ СТАЖ ИЛИ НЕ. Освен декларацията се изисква уверение от ВУЗ-а че сме редовно обучение , издадено в месеца, в който се подават документите. Четох, че се чудехте и докога се водим редовно обучение. В моя случай - аз съм студентка в ПУ "Паисий Хилендарски" , редовна студентка се водиш до първа дата на държавен изпит. Освен това в декларациите никъде не се посочва каква програма си - бакалавър или магистър. Освен декларацията и уверението се иска копие от акта за раждане на детето и копия от личните карти на двамата родители. ВАЖНО - ако искате парите да ви се преведат по карта, трябва да вземете документ от банката, който да послужи пред социалните. Като кажете за какво ви трябва те знаят какво да ви издадат. Друго не се сещам. Това, че давали парите до месец след като сте подали док-те не съм го чула. Но много ще се радвам да успея да взема помоща, че на мъжа ми мн им намаля работата напоследък и положението е кофти. Искрено пожелавам на всички да имате късмет! Няма значение коя работила, коя не, на коя мъжа и взимал много или малко. Важното е, че всички сме горди майки и имаме право да дадем на децата си това, от което имат нужда, за да растат здрави и щастливи! Поздрави и успех на всички!  Hug

# 347
Супер си ги написала нещата !!! HugДано ги вземем паричките Praynig Blush

# 348
Мацки,

Гледам, че се чудите за тези помощи. Аз вече подадох документи. Попълва се молба декларация, която се взима от социалните по район. В случая аз ги взех от моя позната, която работи в социалните но в централата им, тъй като тези по район нямат идея за какво става въпрос. Последния път ме бяха отпратили с думите " Охоо, ти чакай първо да минат изборите, а после ще видим ще вземете ли помощи или не..." и се хилеха като малоумни..Така че аз ги прескочих, звъннах на моята позната и тя ми прати документите . Та те включват молба декларация. В нея се попълват нашите лични данни, тези на съпруга ни. Отбелязва се по каква причина искаме помоща - дали че сме редовни студентки или майки на близнаци. Пишат се данните на детето. НЕ СЕ ПОСОЧВАТ ДОХОДИТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО.  НЕ СЕ ПОСОЧВА МАЙКАТА ПОЛУЧАВА ЛИ МАЙЧИНСТВО ИЛИ НЕ И ДАЛИ ИМА ТРУДОВ СТАЖ ИЛИ НЕ. Освен декларацията се изисква уверение от ВУЗ-а че сме редовно обучение , издадено в месеца, в който се подават документите. Четох, че се чудехте и докога се водим редовно обучение. В моя случай - аз съм студентка в ПУ "Паисий Хилендарски" , редовна студентка се водиш до първа дата на държавен изпит. Освен това в декларациите никъде не се посочва каква програма си - бакалавър или магистър. Освен декларацията и уверението се иска копие от акта за раждане на детето и копия от личните карти на двамата родители. ВАЖНО - ако искате парите да ви се преведат по карта, трябва да вземете документ от банката, който да послужи пред социалните. Като кажете за какво ви трябва те знаят какво да ви издадат. Друго не се сещам. Това, че давали парите до месец след като сте подали док-те не съм го чула. Но много ще се радвам да успея да взема помоща, че на мъжа ми мн им намаля работата напоследък и положението е кофти. Искрено пожелавам на всички да имате късмет! Няма значение коя работила, коя не, на коя мъжа и взимал много или малко. Важното е, че всички сме горди майки и имаме право да дадем на децата си това, от което имат нужда, за да растат здрави и щастливи! Поздрави и успех на всички!  Hug

Peace нали ви казах момичета....евала galaxa

# 349
Браво момичетааа  newsm44  newsm68   love001 много се радвам за вас. Аз също ще си подам документите като се появи беба ... пък дано ме огрее и мене

# 350
Най-после някакво развитие по въпроса!   bouquet

# 351
днес подадох документите, а тия дни ще ходя да подам и за майчински(по 100лв, които са)...нали нямам стаж и съм неомъжена...та и детски взимам...само да видим дали това че уча в НБУ ще е проблем...не знаели дали е легитимен???ми естествено, че е...от ЕС наливат милиони в него...

# 352
 Аз също подадох документи миналата седмица и както galaxa е написала, че нейната молба е била първа по район и с мен беше така. На мен ми искаха само уверение от ВУЗ-а, че съм редовна студентка, копие от акта за раждане на детето, копие от личната ми карта за справка само. Така, че не чакайте ами ходете да си подавате молбите. Трябва да си взимаме това, което ни се полага, защото то и без това държавата рядко дава пари ей така  Simple Smile

# 353
И аз днес ходих да подавам документите,но ме върнаха,защото нямах номер и дата на уверението,сега пак до унито и дано да ни удобрят,а иначе какви може да са мотивите,за да ни откажат  newsm78,като няма доходи?

# 354
  • София
Е, къде са бляли, като са ти давали уверението... newsm78

# 355
Не съм чела цялат тема, много писания има Blush
Аз като недипломирала се и все още имаща да взима 3 изпита дали мога да се класирам. Изобщо не знам с какъв статут съм в момента, зарязах всичко преди 2 години Blush

# 356
Е, къде са бляли, като са ти давали уверението... newsm78
ами тя инспекторката ми е такава  Crazy,тя може и дипломата без да съм завършила да ми даде  Mr. Green.Много е завеяна,ама по добре без дата,че не знам кога ще ги подам  Peace

# 357
Мацки, а кой пусна слуха, че след като подадеш документите до 1 мес след това ще ти изплатят парите? Нека да даде повече инфо .

# 358
копнахте ли и европейски стипендии, дето ги отпуснаха тази година по уни-тата?

# 359
 Добре, а все пак някой разбра ли по какви критерии се участва в класирането и изобщо защо е това класиране по дяволите?! Кога ще разберете вие мами, които сте си подали документите, дали ще получите парите или не?

Общи условия

Активация на акаунт