Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са промените в Закона за семейните помощи за деца?
Какви са предложените промени за майки в затруднено положение?
Как потребителите на форума реагираха на предложените промени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са промените в Закона за семейните помощи за деца?
Промените в Закона за семейните помощи за деца включват еднократна сума от 2880 лв. през първата година на майката студентка, която се квалифицира независимо от доходите на родителите и осигурителния статус. Тази подкрепа също ще бъде предоставена на майките на близнаци (по 1200 лв. за дете), което възлиза общо на 3600 лв. за тризнаци.
-
Какви са предложените промени за майки в затруднено положение?
Предложението е майките в затруднено положение да получат накуп оставащата сума от средствата, които им се полагат до навършване на една година на детето. Това означава, че ако бебето е родено през октомври, майката студентка или тази с близнаци ще получи парите си за оставащите 10 месеца от тази година.
-
Как потребителите на форума реагираха на предложените промени?
-
Какви са мненията относно предложените суми за майките на близнаци?
-
Какви са мненията относно вероятността предложените промени да бъдат одобрени?
нали ви казах момичета....евала galaxa
много се радвам за вас. Аз също ще си подам документите като се появи беба ... пък дано ме огрее и мене
,като няма доходи?
,тя може и дипломата без да съм завършила да ми даде