2880 лв. накуп за майки студентки

• 48 576
  • 582
  •   1
Отговори
# 330
ако родиш бебето и си студентка редовно, не си работила и вземаш само стипендия от уни-то дето е по 90 лева на месец, имаш право на тези пари така ли?

# 331
След като имам трудов стаж, но нямам необходимия за майчинство ще взимам ли нещо? Не знам какво да правя с изпитите и дали да завършвам септември или да поотложа

# 332
Здравейте момичета   bouquet
днес ходих до социалните да поверя как стоят нещата с тази помощ и се оказа , 4е няма значение дали взимаш и колко взимаш майчинство.Единственото условие е да си студентка редовно.

# 333
Здравейте. Вчера си подадох документите. Няма значение дали получаваш майчински- аз получавам и имам право на тези пари.

# 334
 А има ли значение дали получаваш стипендия за успех, необходимо условие ли е това?

# 335
А има ли значение дали получаваш стипендия за успех, необходимо условие ли е това?

Няма значение. Не фигурира никъде изискване за каквато и да е стипендия.

# 336
  • София
Абе, в другата тема писаха, че който получи тези пари, няма да получава майчинство; нали са глупости това?!? Shocked

# 337
  • София
Абе, в другата тема писаха, че който получи тези пари, няма да получава майчинство; нали са глупости това?!? Shocked
аз бях питала нашата асистентка по трудово право и тя каза ,че ако се осигуряваш и след това получаваш майчинство нямаш право на тези пари , но това беше когато приеха закона...

# 338
Здравейте и от мен.Вчера и аз ходих до социалните да си подам документите за тази помощ и там служителят ми каза че уверението ми не е актуално,въпреки че е с дата 15.04.2009год,трябвало да бъде със същата дата в която си подавам документите.Това вярно ли е?И още нещо ако си подам документите юни месец дали ще ми изплатят цялата сума,като дъщеря ми е родена на 01.04.2009год?

# 339
Изискването е да подадеш документите до навършване на 6 месечна възраст на бебето. Не съм сигурна дали е така, но не би трябвало да не важи уверението- то май е с давност 1 година, но за това специално пак казвам, че не съм 100 % сигурна.

# 340
относно тези пари за майките студентки, някой знае ли дали има значение в кой курс си,аз скоро разбрах че съм бременна и се очаква бебчо да се роди януари,когато ще съм вече 4-ти курс. Опасявам се,че дори и да е  вярно това, ще излезнат с номера, че скоро ще завършвам  Sad Нека ако все пак някое мамче получи тези пари да пише как стоят нещата Simple Smile

# 341
Здравейте и от мен,
всичко звучи много двусмислено(това което пишете във форума)кои могат и кои не могат да я получат тази помощ.Аз  ще отида да попитам може би още в понеделник и ще ви кажа какво съм разбрала.
А ще бъде и хубаво ако има майка, която вече е получила тази помощ да пише, за да повярваме, че я има и дали и тя не взема майчински от НОИ
Лека вечер момичета

# 342
Няма да намериш майка получила парите, защото документите ги дадоха преди няколко дни. Изискванията са да си редовна студентка, да не си завършила и взела бакалавърска степен( не съм сигурна за магистратура, не съм питала) и детето ти да е под 6 месечна възраст. Няма значение дали получаваш майчински и какви са доходите ти. Тези пари се получават след около 1 месец от датата на подаване на документите. Всичко това го знам от социалните - аз вече подадох документите и от мъжа ми, който е юрист и е наясно със законите. Подавай документи и си чакай парите след месец +/-  и да се надяваме, че няма да измислят още нещо та да ни затруднят  Hug

# 343
zyzzzu определено срокът за възрастта на детето не е 6 месеца, а година.

# 344
Ами и аз така си мислех, но в закона пише 6 месеца, като се броят от месеца след раждането, а в правилника за прилагане на закона е 1 година. Когато се получи такова разминаване обикновено се взима предвид закона.

Общи условия

Активация на акаунт