2880 лв. накуп за майки студентки

• 48 640
  • 582
  •   1
Отговори
# 315
много бе Simple Smile  Laughing като има за 800 да има за всички мами-студентки редовно. Какви са тези глупости пак. Пак правим нещо и пак наполовина ни е свършена работата както повечето неща в държавата ни! Като галсуват нещо да дадат на всички, не да ми казват 800 бройки имало само. Държавата сама си гони народа.....друго незнам какво да кажа повече. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 316
Здравейте всички!Аз днес съм си подала молбата за тази помощ незвисимо е дали работиш или не.И ще си чакам до другия месец парите.Дано да има много майки, които ще получават тази помощ.На мен специално ми е много нужна тази помощ. Grinning

# 317
Здравейте всички!Аз днес съм си подала молбата за тази помощ незвисимо е дали работиш или не.И ще си чакам до другия месец парите.Дано да има много майки, които ще получават тази помощ.На мен специално ми е много нужна тази помощ. Grinning

Браво!

Дано по-скоро ти ги дадат.

Надявам се, аз като родя все още да я има тази помощ...

# 318
Мами , аз като родя ще съм още студентка редовно, но мисълта ми е какви документи да нося и къде да ги подам? Уверение от унито може би и още какво и колко0 време след като родя да ида да се редя да ги подам?

# 319
http://asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_conten … 485&selid=485

Започна прием на молби-декларации за получаване на еднократни помощи за отглеждане на деца близнаци до навършване на една година и за отглеждане на деца до една година от майки (осиновителки) редовни студентки. Молби-декларациите се подават в дирекциите „Социално подпомагане" по постоянен адрес с приложени към тях документи: копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта; в случаите на настаняване на децата в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето (ЗЗД) - копие от заповедта на директора на дирекция "Социално подпомагане" и/или решението на съда за настаняване на децата по чл.26 от ЗЗД; за майките студентки - уверение от висшето учебно заведение, че са записани като редовни студенти към датата на подаване на молба-декларацията; лична карта (за справка).

Приемането на тези документи се извършва съгласно приетите от Министерския съвет промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца.

14.05.2009 г.

# 320
  • София/Търново
А на място ли /и от къде точно-квартално или централно  ooooh!/ се вземат молби? Смисъл, може ли от едно поделение и да се подаде в друго, че силно ме касае. Тъп въпрос, ама по-добре да си питам, че дами е мирна главата  Hug

# 321
А на място ли /и от къде точно-квартално или централно  ooooh!/ се вземат молби? Смисъл, може ли от едно поделение и да се подаде в друго, че силно ме касае. Тъп въпрос, ама по-добре да си питам, че дами е мирна главата  Hug

Подават се в дирекциите „Социално подпомагане" по постоянен адрес, но едва ли ще откажат да ти дадат копие от молбата в коя да е дирекция...най-малкото можеш да си я преснимаш само Simple Smile.  На сайта на агенцията за социално подпомагане са публикувани контактите на отделните дирекции, ако решиш да питаш по тел. първо.

# 322
  Здравейте майки-студентки( бъдещи и настоящи) Simple Smile,
бих искала да ви попитам няколко въпроса, които силно ме притесняват относно тази еднократна помощ. Първо фактът, че се подава "молба-декларация" не означава ли, че майката получва право да участва в класиране за тези пари, и ако да- колко майки биха могли да получат такава помощ и какви са критериите за класирането?
    Между другото някой по напред беше писал, че по телевизията са казали, че 800 студентки ще получат парите, което май потвърждава моите подозрения.

# 323
  • София
Ами, и аз не съм 100% сигурна, ама доколкото разбрах, тези пари не ти се полагат, ако:

1. Получаваш майчинство от НОИ.
2. Си семестриално завършила.

# 324
  • София/Търново
thelilyb, и аз така си мислех-най-малкото е логично. Благодаря за отговора  Hug  bouquet  bouquet

autumnsphere Да-ако си семестриално завършила не си вече редовна студентка, стига да не си записала друго висше  Peace

А как ще си майка и няма да получаваш майчинство от НОИ. Дори и ромките, които не се осигуряват вземат такова /дано не звучи расистко  Blush/. Това от къде го разбра?

minimouse, според мен просто имат данни за 800. Как ще е с класация-това ще е безумие...  #Crazy Споко  baby_neutral

# 325
  • София
Става въпрос според мен за истинско майчинство от рода на заплата, а не помощ в размер на 100-200 лв., за която не си се осигурявала.

# 326
  • София
За да не се чудите как - аз например не съм взимала никакво майчинство от НОИ.
Как - студент в частен университет. Работеща година и половина преди да родя на граждански договор. Високи доходи година назад заради работата така че без право на социална помощ....
При гражданският договор се водиш на хонорар, няма майчинство, няма помощи...просто напускаш работа и оставаш безработен....Wink

Така че - ето ви един случай....и не съм единствената попаднала в подобно положение.....и да тогава е много хубаво дет се вика поне една такава по-голяма помощ да получиш.....

Подобен вариант е като майката не е работила, женена е за таткото, а той е с високи доходи и не се впишат в графа социално слаби....

Което вече има доста смисъл - това прави по 240 лв на месец, не е ли толкова сега минималното....

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 14:09 от Angel_Dust

# 327
  • София/Търново
Хмм, значи е напълно възможно да бъркам-скоро ще разберем. Че сега сме във филма "Нероден Петко"   bouquet

# 328

А как ще си майка и няма да получаваш майчинство от НОИ. Дори и ромките, които не се осигуряват вземат такова /дано не звучи расистко  Blush/. Това от къде го разбра?

Когато си работил и излизаш по майчинство, ти плащат от НОИ, а когато не си и доходите ти са под 350лв. (май) на член от семейство, ти плащат от социалните по 100лв. майччинство до 1година на бебчо и по 30лв. детски. Ако взимаш от НОИ, нямаш право на студентските, иначе другите не ги гледат... поне аз така разбрах

# 329

аз един ден, живот и здраве, ще се направя на тресната и ще си подам документи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт