Майчинство и детски за близнаци - 2

• 28 009
  • 401
  •   1
Отговори
# 105
Здравей България   Hug Hug Hug страшни сте всички БРАВО
да поясня, по настоящия закон, в който се говори за месечна помощ и за което се борим  - да получим сумите 100лв. по 2 или повече в зависимост от броя на едновременно родените деца, правото възниква при навършване на 1г. на децата . Това са деца родени през 2007 и началото на 2008г. засега ....
Заявленията , които входираме се отнасят за тези случаи Peace
Верич много готини имена на хлапета сте дали  Peace , в Триадица ще ги разбием с династичната линия  Hug Hug Hug , само че ти малко ще трябва да изчакаш, защото влизаш във втората вълна  Peace
С молба съм , ако има мами които имат достъп и са запознати с европейското законодателство , в смисъл от различните страни членки , как е уреден въпросът с близнаците, финансово , документално , нека ми пишат на лични. Засега мари 73 е поела ангажимент за Германия  Peace Peace Peace
САННЯ Мишленце , къде има грешка в писмото до Омбудсмана ли ? , ако е така , моля корегирайте я  Praynig
До Омбудсмана предлагам да пуснеме повече жалби , не е необходимо да са толкова обширни както в тази на Анади , и с по-прости думи можем да изложим своите гледни точки. Мисълта ми е ,че една "тежка" , вече е вкарана , за да не се повтаряме, да приложим малко творчество .
pitia проучвали сме законодателството в тази област, не е никак окуражаващо  Confused
Само в Германия има помощи за близнаци, а в Австрия имаше на ниво община някакви помощи.
Трябва да имате предвид, че по отношение на майчинството сме на много по-добро ниво от почти всички европейски страни.
Повече помощи, които са аналогични на детските могат да се видят в някои страни.

# 106
Здравейте всички,
няколко дни имах проблеми с нета и не съм се отчела. В Самоков приеха заявлението много любезно и вече имам входящ номер. Една служителка ме уведоми, че поради моите запитвания са обсъждали въпроса за близнаците в сутрешната си оперативка в понеделник и Директорът на социалните искал да се срещне с мен. Според тях тези помощи щели да бъдат само за майките на които социалното министерство изплаща майчинството, а не на осигурените като мен, които получават майчинство от НОИ. С Директора още не съм се видяла, но мисля, че няма и смисъл...
Мама Саня, моля те да коригираш грешката в писмото до Омбудсмана, аз не мога да я открия.
Pitia, публикувах писмото до Омбудсмана, за да не се "мъчите" да пишете нови, но ако смяташ, че е по добре да бъдат с различни текстове няма проблем. Важното е да бъдат повече жалбите, за ба се обърне внимание на проблема. Дано и другите мами изпратят.

# 107
  • СОФИЯ
...Мама Саня, моля те да коригираш грешката в писмото до Омбудсмана, аз не мога да я открия.
...

Не, не - в жалбата ти няма грешка. За др ставаше въпрос, но да не изпадаме в излишни обяснения.
В СНБМ мн сериозно обсъждаме въпроса, надявам се скоро да ви бъдем по-осезателно полезни!

# 108
  • София
Благодаря за отговорите   bouquet изяснихме недоразумението  Wink
anadi страхотно е писмото ти до Омбудсмана , ако мислите че е по-добре да са еднакви давайте да ги пуснем всички , които сме заинтересовани  Peace Peace Peace
И отново с въпросите : някой има ли поглед върху работата на Български Хелзински Комитет , би ли бил полезен за нашия случай?

# 109
Жалбата до Омбудсмана вече съм я пуснала.
Давам линк към страницата за он-лайн жалби, за всички майки които искат и те да я пуснат:
http://ombudsman.bg/index.php?action=list&page=form

# 110
Днес и аз успях да си подам заявлението. Всички бяха много любезни.

# 111
  • Sofia
Подадох и аз молба. Колко нерви и усилия ми костваше нямам думи. Служителката изобщо не знаеше за какво става дума естествено, прати ме при шефката си, тя ми прие молбата и ме прати за номер, където щяли да ме "гледат като марсианци" според нея.  Shocked На въпроса защо ще ме гледат така като закона е приет преди 3 мес не можа за ми отговори. Обясни ми че тези помощи били само за неосигурени, което според мен не е вярно.

# 112
...Обясни ми че тези помощи били само за неосигурени, което според мен не е вярно.
Точно това ми обясниха и на мен. Чудя се дали вече не са получили някакви разпореждания за прилагането на закона. newsm78

# 113
Има ли мами от Варна,които успешно са подали това заявление....?

# 114
  • София/ Плевен
Момичета, пуснах жалба до Омбудсмана, но не използвах тази на anadi, а си написах моя. Пращайте и вие, та дано ни чуят. Като получа отговор ще пиша.

# 115
здравейте, мами Grinning
В понеделник ходих до Дирекция соц. подпомагане - Русе. Като разбра за какво се отнася заявлението ми служителката го измъкна от ръцете ми и извика колежките си да го четат "колективно". От разговора между тях разбрах, че не са в течение Rolling Eyes В навалицата някой ми скъта листите някъде и ме отпратиха без вх.номер и с уговорката да се видим в началото на март... newsm78 май много лесно се дадох...
Започвам да творя жалба до Омбудсмана. вярвам, че ще има резултат
поздрави Hug

# 116
  • Sofia
здравейте момичета,
днес подадох заявление в район Връбница, дадоха ми входящ номер, но ме накараха да го препиша, защото било Дирекция за соц.подп., а не до агенцията. Бяха любезни, а и вече някоя мама преди мен беше подала заявлението. Вчера пуснах и жалба до Омбутцмана. Искам да попитам на тези помощи имат ли право майки на близнаци, на които им е плащано 1 год. майчинство от социалните, защото са били безработни. Има наблизо 1 такава майка и тя незнае дали и се полагат тези помощи 2х100лв на месец.

# 117
Искам да попитам на тези помощи имат ли право майки на близнаци, на които им е плащано 1 год. майчинство от социалните, защото са били безработни. Има наблизо 1 такава майка и тя незнае дали и се полагат тези помощи 2х100лв на месец.

Помощите са за всички майки на близнации - и за осигурените, и за неосигурените.  Peace

# 118
Токущо се чух с Габриела Наплатанова. Можете ли утре да дойдете пред Бтв в 11.00 часа, за да заснеме репортажа за нашия проблем?!
До 19.00ч. днес трябва да и отговоря.  Hug

# 119
  • Sofia
Аз мога ако трябва само да присъстваме и ако има и други.

Общи условия

Активация на акаунт