Бъдещи мами - ЮЛИ - тема № 18

• 14 068
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
  • София
beru6ka  newsm51 чудесни новини. Честити розови гащи. На Svetliana честити сини гащи.
kusmet много благодарности за подробното инфо  Hug Но това с чаканете и мен ме притеснява...аз както съм във вечерните часове..ама ще видим. 

# 91
Мдааа, паркирането е проблем....Трябва да пообиколите и по околните улички и да търсите място, не видях наблизо някакъв паркинг. Ние паркирахме през около 2 пресечки...
Не зная как е с флаш, щото забравих моята в колата... Embarassed Но предполагам, че Марков не продава диск за 20 лв., а просто си е цена на записа...

# 92
много бързо пишете бе мами Simple Smile
честити сини и розови гащички на новопоказалите се !
аз в петък сам на ЖК ! че ще видим какво ще каже докторката Simple Smile
дали ще успеем да го видим...че много сме срамежливи  Crazy
дано ....  Joy

# 93
Здравейте мами, добре дошли на новите и честито на тези, узнали пола! Мен бебка днес ме подритва и ми става едно такова миличко, усещам я като лапичка на котенце  Hug Та в тази връзка - какъв по-добър домашен ехограф от това?

# 94
като стана вапрос за котенца... колко от вас имат домашни любимци ! и смятате ли  да ги давате да някой да ги гледа ... в смисал...смятате че неможе да имате и животно и бебе ?!
че аз... 1 седмица преди да забременея спасих едно коте от глудница кучета...и си го прибрах в къщи! и си го гледам мн е сладък!голям е дебелак,палавник...прави доста бели, и незнам..всички ми казват че трябва да го махна! newsm45
а аз хич не ми се иска!има и вариант да го пратя на село при баба и дядо !
и незнам..дайте саветче !

# 95
Добро утро и от мен!!!Добре дошли на всички новодошли и леко бременеене pregnantЧестито и на тези,който са разбрали пола на бебчето си Hug
LORKA86,и аз пия магнерод от 3седмици.Доктора ми го изписа ,защото имах много чести болки ниско долу и тогава ме вкара в болница за 5 дни.Но не се тревожи,доктора каза,че са нормални тези болки,защото матката растяла и се отделяля към гърба Naughty
Имам един въпрос към всички мами:ИМАЛИ МАМИ,КОЙТО ПУШАТ?
Аз ги отказах,още като разбрах,че съм бременна,но от 2-3дена взе много да ми се пуши ooooh! ooooh!даже си дръпвам по 2-3,когато мъжа ми пуши. Grinning

# 96
Mi6e66,аз знам,че не е хубаво по време на бременноста и когато се роди бебока да има животни Naughty NaughtyЗащото може да се заразиш с ТОКСОПЛАЗМОЗА.Кажи на лекаря си,но по-важно ли е едно коте от твоето здрове и от това на бебто ти Naughty

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 16:06 от darka_jivko

# 97
дамм.. зная аз още от самото начало казах на лекарката ми... пуснаха ми изследвания за токсоплазмоза...все още незнам резултата но предполагам че ако имаше нещо тревожно щеше да ми се обадят!
естествено че бебчо и аз сме по важни..но ми е мъчно,пак и от хормоните напоследак сам станала много чувствителна....и савсем ми е трудно!

# 98
  • Видин
Mi6e66,аз знам,че не е хубаво по време на бременноста и когато се роди бебока да има животни Naughty NaughtyЗащото може да се заразиш с ТОКСИПЛАЗМОЗА.Кажи на лекаря си,но по-важно ли е едно коте от твоето здрове и от това на бебто ти Naughty
Шанса да се заразиш от недопечено месо е по-голям отколкото да се заразиш от котка!Ако е добре обезпаразитявана и поддържана, ако друг се грижи за тоалентата й и не излиза навън, шансовете са по-малки от минималните.Има много информация по темата в интернет и отдавна вече е отминало схващането, че котките са главния виновник за алергии у малките деца.Има много фактори, които могат да повлияят.
П.п. Казва се токсОплазмоза.
Мише, аз имам котка от 3 години и тъй като нито мога да я изхвърля, нито има кой да я гледа, ще си я оставиме.Просто ще бъде далеч от бебето в началото и мъжа ми ще се грижи за него  Peace

# 99
Момичета ако ходите 3ти път на ФМ тогава направете записа.Тогава много добре се вижда бебо.Аз имам на каката в 7 или 8 месец не си спомням точно, но се вижда бебо идеално.Сега пак ще направя последните месеци, сега мисля, че е рано
Честито на тези които са разбрали пола на бебчовците Hug
И аз съм против животните и бебето в един апартамент.Ако е къща съм съгласна.И аз съм гледала 2котета , но като забременях с каката си подарих котето на моя приятелка, а и аз често пътувах и нямаше как да се грижа за него.Мислих дали да го взема в БГ, но рода от лекари ме убедиха , че всякакви рибки, папагали, котки ,кучета вредат на малки деца.Изчетох доста книги за това.Както и колко са вредни китениците, плюшените играчки персийските килими доста неща научих  които не съм и предполагала.Но пък това си е индивидуално и всеки сам решава за себе си дали да рискува.

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 12:36 от gracia777

# 100
Моля ви, не се параноясвайте с тази токсоплазмоза, наистина е най-вероятно заразяването от недопечено заразено месо или неизмити плодове и зеленчуци! Котката няма как да те зарази, освен ако ти не я заразиш с болно месо или пускане навън, както и ако й пипаш акото и си го слагаш в устата - което, вярвам, никой нормален човек не прави Laughing
Първите месеци е хубаво, докато бебето привикне към света, да стои далеч от животното - но после няма нищо по-прекрасно да израсне с животинка.
Всеки си решава обаче. Хора - всякакви.

Честито на всички нови гащи и браво за добрите резултати Hug

# 101
Подкрепям аманита за токсоплазмозата! Освен това опасното е ако нямаш имунитет за токсоплазмоза, да я хванеш и да изкараш активната форма която протича като грип точно през бременността! Което си е доста малшанс, трябва да се буташ в акото на котката и тя да е носител.... Аз например никога не съм имала котка, но съм голяма коткарка, като малка си играех с всички котенца дето докопвах от улицата и естествено съм се заразила и съм прекарала още тогава, в резултат на което имам положителен резултат за прекарана някога токсоплазмоза - мисля, че това беше lgG резултата ако не се лъжа...
И въпреки това сега нещо ме спира като видя котките на свекърва ми и ги пъдя от стаята, а те пък като невидяли точно при мен бързат да се набутат да ме "поздравят"... Не знам може би е някакъв инстинкт щото те излизат чат-пат и навън и не са от най-домашните, та не смея да ги пипна даже...

А иначе като се роди - проблема при новороденото е, че детето няма имунитет, а котката все пак си е носител на разни бацили, затова трябва да е далече от детето в началото!

За пушенето - аз ги бях намалила до - 1-2 на ден докато бебеправехме, а като видях двете чертички ги спрях и сега ми се гади от дима. Не бих пушила ако ми се пуши. Отвътре ме спира нещо.

# 102
Здравейте и от момичета,аз съм на 27г.от Ст.Загора,първа бременност ми е и термина ми е на 7 юли.От доста време ви чета ,но все не се осмелявах да пиша-до днес Grinning.УСПЕХ НА ВСИЧКИ-РАДВАМ СЕ ,ЧЕ ВИ ИМА

# 103
nedinдобре долшла ! и лека бременност  pregnant

# 104
  • Варна
Мише, и ние имаме котка, от една година. Засега смятаме да я задържим поне още няколко месеца. После сигурно ще я дадем временно някъде. Лекарката ми не е казала, че трябва да я махна по време на бременността. За след това не съм питала, но някак си ми се струва нехигиенично, защото тя ходи до тоалетна, после по легло, дивани и т.н., пуска косми за малко бебе не ми се струва удачно. Иначе аз също си пуснах изследване за токсоплазмоза, но само за Igm - тоест, че не съм болна в момента. За антитела не са ми пуснали и все още не съм решила какво да правя. Обади се на твоята лекарка и я питай какви са ти резултатите, няма смисъл да седиш в неизвестност.
Момичета, наистина ми се иска да можех да честитя на всички ви всички поводи за празнуване и радост, но просто си мисля, че става малко прекалено, защото сме толкова много и през ден, през два някой има рожден ден, имен ден, детето му има рожден ден, някой е видял сини/розови гащи и т.н. Надявам се всички да се чувстват поздравени и наистина да има само хубави поводи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт