Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

• 30 489
  • 302
  •   1
Отговори
# 15
Пепиииииии - тортата ПОДАРЪК е просто.... просто.... просто.... уникална. Макуина е страхотно червен. незнам защо не си харесваш това червено.
Ето ви една поръчка.
И ОЩЕ
Емблемата е отделно разточена кора, вдлъбната, рисувана и лепната отгоре. Нещо се изложих със снимките, в действителност тортата е много по-красива.
....  бягам, че правя ще торта за ...... шефа......  Rolling Eyes  fingerscrossed

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 08:16 от van444eto

# 16
  • Vaudreuil Canada
Гласуването в кейк сентрал е изместено за от утре.

На мен пак ми разчовъркахте любопитството с тортите на Пепи и Ванчето защото от тук не ги виждам ама ще стигна и до тях ...

# 17
  • Norge
За да не е просто запис, имам една молба- нека сведем до минимум празните приказки, защото темата няма изчетане напоследък. На ръба съм да се откажа да я следя     Praynig .

Подкрепям с две ръце. И аз съм на ръба Embarassed, намирам темата почти невъзможна за ползване.
Повтарям предложението си страниците да се увеличат поне двойно преди поредният номер "Торти..." да се закрие и да бъде пуснат нов.

Пример за нефункционалността на темата: дадох  отговор на едно запитване. След това същият въпрос беше зададен още два пъти. Говоря за разстояние от само няколко дни.   Sad

# 18
  • Vaudreuil Canada
nelka.nelka има ограничение в броя на страниците - на 20-та страница темата се заключва от модераторите на форума затова момичетата пускат нова тема.

# 19
  • Norge
Шеметче, аз за тях, де...за модераторите ми е думата. Flutter
Да се реши промяна, поне за точно тази тема, защото тя наистина е нещо уникално. Shocked
Не че от това тя би намаляла, но съдя по себе си: ако искам да намеря нещо, което се оказва вече попаднало в предна(заключена тема, аз май...се отказвам от целия проект. Докато едно прелистване назад в СЪЩАТА тема не ме спира.

Но не знам дали форматът на форума (изобщо) позволява подобно разширяване на темата.
По всяка вероятност: да.

Разбирам и проблема с трудното боравене когато страниците са много, тъй като тук липсва съответното прозорче, в което да се впише номер на страница по избор, така че да не се прелиства едно по едно.

Но доколкото и темите на са оформени както при. в "ол.бг", където всички 20 страници са видими и може да се кликне по която да е от тях по всяко време, за мен разширена като обем тема би функционирала по_ добре от сегашното състояние.

# 20
  • Vaudreuil Canada
Нелка и на мен ми се иска да има такава възможност ама подозирам че ако решат да не я заключват ще изгубим опцията да отворим всички страници на темата и да пуснем търсене на дадена дума в цялата тема вместо да ходи човек страница по страница.
Аз от доста време се чудя няма ли начин поне "запис" съобщенията да се редуцират някак, това със сигурност ще помогне.

# 21
Шемет...в записа да беше проблема мила...то се повтаря едно и също нещо през 2 поста. Да не говори за неща, които мястото им изобщо не е в тази тема, тук все пак не е отчетен форум  Tired.
И в момента пак спамим, тъй че аз прекратявам  smile3505

# 22
И аз да пусна един офф, иначе чета редовно - има едно мнооогоооо полезно бутонче, ето това: - като го натиснете се абонирате да следите темата, т.е. отпада излишното пускане на "запис за да следя темата" и т.н. // за тези които не виждат картинките бутончето се намира отгоре вдясно на всяка тема, синичко с надпис "извести" и до него има жълта камбанка! Това по този въпрос.

Включвам се за телта: Крисче, моята тел я закупувахме когато правихме общата поръчка от Щатско и която Clariette (Ина) напазарува общо и ни изпрати в БГ. Такава тел можеш да си купиш от почти всеки онлайн магазин за сладкарски принадлежности, като например тук: http://www.globalsugarart.com/cat.php?cid=625 Тиксото е: Floral Tape, а телта: Floral Wire
Тиксото е удобно, поне за мен спор няма, определено този път с тиксото сглобяването на отделните елементи ми беше изключително по-лесно, отколкото преди само с усукването на телта. Не мога да кажа какво има в Бриколаж (или други по-големи магазини), поради простата причина, че не съм ходила там с тази цел, но ако някой има лични наблюдения за заместител на въпросните неща (освен телта) нека пише, ще бъде полезно.

Последно (но не по важност  Wink ) - в предната тема, и в сегашната видях направо невероятни торти, хората са запретнали ръкави и творят ли творят, ПОЗДРАВЛЕНИЯ на всички!!!   bouquet   chef
(... а аз тези дни си угодих само с едни фалшиви бонбонки "Рафаело", но пък останах доволна от резултата - няма какво да се снима, тъй като не останаха, хи хи...)
Лека и спорна седмица на всички ни в най-сладката темичка.

# 23
Ами то много лесно, недейте са пускате нова тема, докато не се скарат.
Добър вечер да кажа.
Моите непрофесионални торти > блатовете изпекох - утре е голямото подреждане.  Laughing
Да стискате силно палци да не се проваля с покритието и подреждането на елементите.

Тази тел е за изработка на венци. Вижте в цветарски магазин.  Peace Върху готов венец от слама, се слагат клони и се увиват или с такава зелена, или със сребриста тел.  Laughing При нас я има почти навсякъде в хоби магазини.
Аз даже много се чудих дали на минипалмите да не тикна една тел да свържа топчетата, както ми показа Ванчето, но се въздържах. ЩЕ вземе някое дете да глътне нещо.  ooooh!
Ванче нищо не каза за фигурите, и критика приемам  Laughing Joy сигурно не си ги видяла,като гледам пак сте напрегнати. БМВ-то е супер.Само се чудя колко черна боя ти е глътнало. Аз си поръчвам черната боя доста скъпо 7г ми е 5 евро и много ми се свиди.
Веси1 , каква диета почна?

# 24
  • София
nelka, Clairette, и на мен ми е трудно да следя темата напоследък, но не виждам как може да се уточнят критерии за празни приказки...От известно време интересът към домашното приготовление на красиви торти е нараснал, има хора, които искат да опитат, нищо не ги спира да го направят, достъпът до темите е свободен за всеки...Повечето неща ги има в Библиотеката, но дори само това да кажеш в отговор на нечий въпрос - ето ти няколко празни, от гледна точка на тортоправенето, реда...Как да се спре това? А и по въпроса с коментарите на тортите - човек показва резултата от труда си тук с идеята да получи обратна връзка от хора, които не просто ядат торта, а и правят - оценка, идеи, забележки...Кое от всичко това, ако се махне, ще остане смисълът на цялото...

Пепи, на тортата подарък - буквите имат ли черен контур - ако да, много ми допада надписът с него:)))

# 25
Ванче нищо не каза за фигурите, и критика приемам  Laughing Joy сигурно не си ги видяла,
Видях ги, но денем почти не влизам в темата, а снощи покрай тортата забравих. Фигурите ти определено ми харесаха и ще ти кажа защо. Защото имат някакъв собствен стил. Не са стандартните загладени, заоблени, топчести фигури които правим всички. Твоите са някак си по-особенни. И по-различни. Със собствен почерк. Иска ми се да ги видя довършени и вече оцветени. Понякога едно нарисувано оченце, променя цялата фигура.  Давай!!! Чакам ги.
Само се чудя колко черна боя ти е глътнало. Аз си поръчвам черната боя доста скъпо 7г ми е 5 евро и много ми се свиди.
Много малко боя отиде. Боята ми е гел. Около една малка кафена лъжичка боя, разредена с още толкова водКа. Покри от първия път. Снимката те подвежда. Тортата е покрита с кафяво шок.тесто. Кръга с емблемата е отделен. И черно има само в "пръстена" на емблемата.
Шоколада е мазен и затова, добре напудрих цялата емблема с нишесте, за да попие мазното и да хване боята. Rolling Eyes

# 26
Мацки и аз съм За да се спре спама в темата-това да се пускат 2 теми за седмица...  Crazy Нещо страшно-има вече 3 теми, които не съм прочела като хората...

Така сега по същество.
Евентуално ще правя замък за събота-въпрос-кулите-те най-ме притнесняват!До сега съм правила всичко на всичко три замъка, обаче все избягвах кулите, ама сега вече няма мърдане, ще се правят.Та питанката ми е-ако сложа за кули цели рула от тия по дебеличките и ги забуча хоризонтално с шишове в основния блат, дали ще паднат?  newsm78  Не ми се занимава да правя сладък салам, защото много тежко става, пък от друго просто не се сещам...

Пепи, само да отбележа-подаръка е страхотен.И друго...  Blush Що не направи гумите по големи?  Embarassed Кажи за буквите-Димитрина те пита по напред-да не повтарям въпроса?   bouquet

Ванче, тази гума подобна ли е като в стъпка по стъпка?  newsm78 Много добре се е получила, обаче наистина снимките нещо не си ги уцелила. Аз не разбрах самата емблема как си я правила?!?  Crazy

# 27
Дими донякъде съм съгласна с теб- интерсът нараства има въпроси-ок, но има и библиотека, освен това въпросите и отговорите им се повтарят буквално през 2-3 поста, достатъчно е човек да прочете библиотеката и 2-3 теми назад и това ще занижи нуждата от задаване на въпроси с 90%- гарантирам го, минала съм от там и дори нямаше библиотека  Peace .
Колкото до комплиментите за тортите...хм какво да кажа, отдавна не коментирам и не комплиментирам по ред на номерата. Е, не съм от "попуярните" и "готините" в темата, но едва ли някой ще отрече, че в стремежа си да каже на всеки по нещо си смучем често неща от пръстите...за мен е излишно. Коментирам торти, които силно са ме впечатлили, или по които имам въпроси.
Относно как да различим празните приказки от останалото...според мен "...каква диета започна?" от поста над твоя, някакси не ми се вписва в темата.
Мога да продължа, но не виждам смисъл да спамя и аз повече, който иска ще ме разбере  smile3505

Силрай, не знам дали ще издържат рулата. Тези, които аз съм ползвала са доста крехки. Може би по-добре вземи от тези кексоподобните, които са еднородни, дано разбираш, какво имам предвид  Peace

# 28
Пепи, Ванче тортите са супер!

silrai аз наскоро правих замък, но доста си поиграх с кулите, защото ги правих от готов блат. Изрязвах кръгове с чаша и ги слепвах с крем, а тези дето са върху тортата ги забучих с шиш. Ето тук можеш да видиш:http://steisi.multiply.com/photos/album/6/6#17

# 29
Напълно подкрепям казаното от Дими !!!
 Темата има много новодошли напоследък ентусиазирани от нечия красива торта , имащи желанието да направят и те такава. Напълно ги разбирам , аз бях една от тези които преди 1г видя Тортите на Тандури в Американската тема и попадна в омагьосан свят. До тогава колкото и смешно да му звучи на някой - стоях си в кърмаческия и даже не знаех за съществуването на торти покрити с фондан , а още по-малко съм предполагала че и аз мога да направя нещо от този вид.
Затова винаги отговарям когато мога ( даже и на ЛС) , знам че има случаи в които същия въпрос е зададен на предната страница , и все пак... Нека разберем хората които тепърва откриват тази "магия" , как от огромното желание , от всичката информация която си поел за кратко  се оказва ,че пак питаш " глупав" въпрос( за тези които вече знаят)... За мен това не е безсмислено , съжалявам но така приемам нещата - тук сме да се учим , да споделяме а не само да си показваме тортите на ревю - за тази цел има Галерия Торти.
За отчетността на темата - ами аз лично и да искам не мога ако на последните 5 стр. има 10 торти да изредя и похваля бсички  Embarassed, НО... всеки да си сложи ръката на сърцето и да си признае не му ли става приятно като чуе коментар за труда си ( дори и "захаросан") . Е на мен ми е приятно - радвам се че се забелязват нещата които правя . Тази тема е като едно малко семейство за някои - правят , творят , споделят грешки и неволи. Както каза Марулка " ако не се похваля на вас , все едно не съм правила торта"
 Разбирам че има хора на които им  е трудно да четат и следят ( още повече че пишат и в други теми )но безсмислени неща не виждам тук. Поздравите за РД, празник ги има във всяка тема , въпросите и отговори също. А някой задавал ли си е въпроса например "колко повече торти правят и показват момичетата в сравнение преди 5-6м "( Пепи например има над 20 торти този месец )- естествено е темата да върви с бързи темпове. На мен не ми пречи , харесва ми да съм част от нея , не мисля да се отказвам да чета ( все пак скоро ще имам 1-ви РД тук  Laughing)

Надявам се да няма засегнати , че днес аз ли не се изразявам правилно , хората ли не ме разбират - не знам ( все засегнати  ooooh! )
Пепидобро наситено червено е станало- на мен ми харесва . Това с боядисването ще питам на Скайп , че на мен ми става на черти ( макар и с гъба) .
Ванче и теб да отчета - хубаво БМВ си спретнала. Пробвах да правя тесто от бял шоколад , ами аз даже не можах да го стопя  Shocked - сложих му аз глюкозата, не стана нито на конци , нищо . Стои в хладилника от 4 дни - не знам какво е станало  newsm78

П.С. - никога не пускам коментар просто за "запис" или "да ви следя" , както и да благодаря на този който е пуснал темата(  това не значи че не оценявам труда му ) - ей на това аз викам 2 безсмислени страници .

Общи условия

Активация на акаунт