Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 491
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
  • Велико Търново
  • Мнения: 13
van444eto  newsm51
thedragonbg  newsm51
Много ви благодаря момичета !!!Като я направя ще снимам ,дано се престраша да ги пусна newsm03.

# 241
  • Мнения: 1 965
И ако решиш да се бориш с този марципан, за една стандартна форма с диаметър около 23-24 см ти трябват мин 2 пак по 200 гр ако не и повечко а за фигурки още.
Има още един марципан в МЕТРО. ЕТО ГО. Всъщност той е същия, но е готово разточен. ЕТО ТАКА. За торта с големина Ф28. Него не съм го пробвала. Но ако съдя по малката опаковка, малко олио няма да е излишно при полагането на чаршафа. Да поомекне и да не се напука по ръбчетата.
Пепи -   newsm45 . Искам и аз да се забавлявам с детска торта..... И с двете даже искам......

# 242
  • Велико Търново
  • Мнения: 13
Аз мисля само отстрани да покрия с марципана ама тоя разточения не го видях и съм с другия  Weary,нищо ще се справя аз съм печена,знаеш ли хрумна ми да снимам стъпките на моята торта може пък да се получи newsm78.Даже и да не го докарам добре кафявото ще драсна малко боя отгоре тук таме , а за платната нещо се разубеждавам да са кори защото като исъхнат ще се натрошат,но всъшност може да слепна две кори с разбит белтък Peaceтова ще е най вероятно
А на теб като ти се прави детска торта идвай и да запрятаме ръкави.Аз и утре съм на работа и понеделник ще кулинарствам за 24.02 да съм готова newsm47
Krische и на теб краси.мира Благодаря!!!

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 15:49 от carps

# 243
  • София
  • Мнения: 3 060

Имам спешен въпрос:

Крем от заквасена, течна сметана и пудра захар - не се втвърдява... как да го докарам на краен, а не на течна маса????????????

# 244
  • Мнения: 2 708
едновременно и течна и заквасена, или заквасената е станала течна.

Аз лично заквасената си я сгъстявам със сметана на прах.
Може и желатин да сложиш, и после във формата ще стегне, стига да позволява вида на тортата ти.
Аз за това се сещам.

# 245
  • София
  • Мнения: 3 060
Според рецептата 200 гр. заквасена сметана, 1 чаша пудра захар и 100 грама течна, И се очакваше да стане крем за мазане. Да, ама не. Стана течен. А нямам друга заквасена, за да пробвам пак...

# 246
  • Мнения: 2 708
Ама не би ли трябвало течната да си се разбие първо и да стане пуФкава и тогава другата също разбита със захарта се смесва с другата newsm78 Или не е такъв случая? Охххххх не знам честно как да ти помогна, дано някой се сети нещо, пък и аз да науча.

# 247
  • Мнения: 560
van444eto понеже ми трябваше спешно за една торта взех от този марципан на метро с голямата торта на опаковката. Не съм доволна. Не че някога към правила аз сама тестото, но следващия път ще пробвам отколкото да ползвам пак това. Не стават хубави фигурките и на вкус не ми харесва- има нещо ментово в него. Аз лично не го препоръчвам

И да ви питам има ли някакъв български сайт за тортени принадлежности, че ми писна да обикалям и да не намирам нищо интересно

И още нещо къде мога да намеря това нещо ПЪНЧ

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 16:49 от vesy1

# 248
  • София
  • Мнения: 618
etomira Аз съм правила такъв крем, но както ти е казала Крисчето. Първо ги разбиваш течната, аз направо добавих квасената без да е разбита, че и кисело мляко сложих, за да е повечко Mr. Green и не съм имала проблеми.

Пепи много весело моренце и влакче Wink

# 249
  • Мнения: 1 173

 Малко самокритика - тортата просто "плачеше" за 3ти етаж , така стои недовършена ( обаче понеже е мини 8 и 6 инча , не ми се занимаваше да правя 4 ", а трябваше ). Втория етаж , който  е с мус карамел го напоих обилно и стана "тумбест"  Laughing . Няма лента или борд на първия етаж , защото наредих белите цветя и чак тогава се сетих  :ooooh .
 Сега за керм Брюлето - леле , това нещо е адски "тежко" , а колко сметана може да поеме  ooooh! . Иначе е вкусен , всички го харесаха , но повече от 1 парче едва ли може да изяде човек .
 
Аз това със заквасената сметана малко не го разбирам ( и друг път са се оплаквали че става течна) . Вие не разбивате ли първо течната сметана , след това заквасената с пудра и чак тогава да се смесят ? Или просто самата заквасена става течна като се разбива с пудрата захар  newsm78 . Стоя и се чудя аз , като знам на мен какъв пухкав крем ми се получава .
Пепи Томас ми харесва , много сполучлив е станал . Има ли някъде стъпка по стъпка как се прави ( при рускините  newsm78 ).

# 250
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Рая, при рускините няма, но тук има: http://thomasthetankenginecake.blogspot.com/ И да ти кажа не ми свърши много работа, защото го правих от готови платки.
Тортата е много нежна. Много ми харесва лилавото  Simple Smile

# 251
  • Мнения: 1 965
Според рецептата 200 гр. заквасена сметана, 1 чаша пудра захар и 100 грама течна, И се очакваше да стане крем за мазане. Да, ама не. Стана течен. А нямам друга заквасена, за да пробвам пак...
Първо разбиваш квасената сметана със пудра захар. Най-добре става във висок и тесен съд. Отначало на ниска скорост, постепенно увеличаваш скоростта. Първоначално сметаната се втечнява. Тогава засилваш скоростта. Миксера стои почти неподвижно. Постепенно тя започва да "шупва" и да увеличава обема си. Постепенно се и сгъстява. Трудно ще постигнеш ефекта от едно време, когато можеше да обърнеш съда и нищо да не изтече, но все пак се сгъстява достатъчно.
Втора стъпка. Отделно си разбий течната сметана на гъст крем. В момента в който ги смесиш двете, се получава като пресечено. Гъсто, твърдо и невдъхващо доверие. Това не значи че е пресечен крема. Вкусен е и то много. Ако добавиш и едно кремче ОЛЕ, става още по-хубаво. Но не забравяй желатин. Това е!
И да ви питам има ли някакъв български сайт за тортени принадлежности, че ми писна да обикалям и да не намирам нищо интересно
И още нещо къде мога да намеря това нещо ПЪНЧ
Има, има.... Лесна работа: Превземаш и обираш някоя банка, и с чувала с парите отиваш на Кадемлия 6. Там е "МАГАЗИН-а за играчки" по нашата част. Има и пънч там. Срещу шепа пари ще получиш няколко. ТУК
ПЪНЧ - ДИРЕКТНО ОТ ИЗВОРА.
Има и по-евтин вариант да се сдобиеш с играчки. Съдейки от съобщението което си ми писала, си разглеждала моя албум. Ами..... не ти се привижда..... 99% от нещата които виждаш там, са събирани от къде ли не. Книжарници, железарии, магазини за детски играчки, и каквото се сетиш още....
Райчеsmile3506 . Какво да ти кажа.... Семпло, елегантно, простичко, красиво, изпипано..... запомнящо се.....

# 252
  • Мнения: 1 486
Тази дама има много интересни идеи - сега видях, че се е опитала да разреди готова моделираща маса (така наречената тук К2 - унгарска е и с изразен бадемов аромат - аз още не съм я пробвала). Нагряла я над пара и разредила с малко гореща вода и я ползва като айсинг - http://www.peceni.info/zdobeni-k2#comments  Аз още миналата година бях мислела за нещо подобно, за украса на меденките (даже бях писала някъде за тази идея), но не съм опитала веднага и съм забравила (което означава, че трябва да си записвам)....
Смятам да пробвам с Руската мастика2 дали няма да стане....

Нат, аз не издържах и го пробвах този вариант.Прилагам и снимки,за да видиш ти и по-любознателните
какво се получи и да си кажеш мнението.
Накратко направих следното:
размекнах на пара ГММ,после добавих малко вода,но се втечни доста.Добавих още малко тесто и, за да го сгъстя
по-лесно добавих пудра захар и се получи ТОВА,после ШПРИЦОВАХ,и накрая за да
пробвам как се рисува сложих във ФУНИЙКА,като преди това не го втечних и направих от ТАЗИ СНИМКА СЪРЦЕТО
Но ми се стори твърдо и добавих вода,получи се НЕЩО ТАКОВА.
Смятам,че е доста удачен вариант,да се използва за довършителна работа по тортата,вместо да бъркаш белтъци
ако е необходимо съвсем малко количество.Защото обикновено аз ползвам малко и останалото хвърлям Peace

И понеже поразгледах този сайт,където си го чела този вариант и попаднах на тази торта http://www.peceni.info/postup-zdobeni-dortu и ми стана любопитно какво е покритието отгоре-глазура ли е или фондан.....
Ще те помоля да разясниш,ако може!!! Hug  bouquet

Пепи,Рая, страхотни торти!
[Много ми харесва лилавото  Simple Smile
И на мен!! Peace

# 253
  • Мнения: 4 358
Момичета и аз днес гледах направата на бялата Неделя.Има в крема масло да.Тя тази дама от сладкарницата каза, че самия крем трябва да се изстуди и после в него се слага маслото и се бърка.Ставал пухках крема.
Пепи добре си се позабавлявала.Отново красоти ни паказваш Peace Peace Peace
Холи чудесна тортички Heart Eyes
Фиорче от ММШ тестото как мислиш дали ще се получи нещо подобно ако се разреди newsm78
Рая такава изяшна торта Hug.Много нежно лилаво.
Момичета вижте който много пита какво му заръчаха да прави - ей туй животно от Данонино.Едея си нямам от де да го подхвана това същество.И като му гледам синята коса ужас ooooh! ooooh! ooooh!.Натъртиха ми - косата да е синя  ooooh! ooooh! ooooh!.
http://www.danonino.bg/

# 254
  • Мнения: 2 708
Бъни - с трансфер Peace

Общи условия

Активация на акаунт