Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 497
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 22 867
Интересно, като са дали стъпка по стъпка приготвянето на тортата, как са изпуснали маслото newsm78? И аз си записах рецептата от предаването, има 200 гр масло в крема.

# 226
  • Мнения: 156
ОООООООооооо, не съм искала да ви подвеждам, просто  копнах и пейстнах Embarassed Embarassed

# 227
  • Мнения: 668
Пави - не се коси мила, и аз имах същото намерение допреди малко.  Simple Smile Но видях, че някой ме е изпреварил.
Жалко, че няма как в публичното пространство (демек по телевизията) да се каже, че тортите за промишлена консумация не се правят така както в предаването, а както много от нашите съфорумки са споделяли - от готови сухи смеси и т.н. Но както и да е. Иначе идеята е добра, и рецептата не е никак зле, ще се пробва при удобен случай. Жалко е, че набързо попретупаха някои стъпки, тъй като в интерес на спазване на времето почти всички по-интересни стъпки бяха съкратени и неуточнени, как се "зафилва" тортата, как се прави крокан(т)-а, не уточниха какво аджеба беше това в хартиената фунийка (нищо че ние си знаем, че беше тъмен шоколад, стопен), но все пак беше редно да пояснят.
И все пак - браво за идеята, дано по-натам да има продължение и с други торти в предаването (не непременно на тази сладкарница).
Аталанта - този фондан правила ли си го лично, и моля - сподели отзиви за него? За какво е подходящ -  за покриване, тънко или дебело се разточва, как стои като цвят когато е готов?
Искам да спомена, че напоследък нямам възможност да изброявам поименно прекрасните торти които се показват тук - простете, но нямам възможност да пиша често, повече чета, на пресекулки. Искам само да ВИ ПОЗДРАВЯ всичките!!!   chef

# 228
  • Велико Търново
  • Мнения: 13
Здравейте  newsm03
Приемате ли начинаещи в отбора?Немога де се нагледам от няколко седмици на творенията на всички просото сте страхотни  newsm64  направо ме заразихте.И по тоя повод моля за съвет ,ще правя торта кораб и то пиратски но мисля да направя и малко морски обитатели в морето отдолу.Питането ми е за да постигна наситени цветове много боя ли трябва да сложа,ще работя с готов марципан от Метро 200гр. четох някъде ,че не бил подходящ за покриване на торти ,но за фигурки бил жестоквъпреки ,че отпред има снимана торта,аз корабчето мисля с шоколадов крем да го покрия  нагласила съм си и пурички за парапет newsm12 платната още се чудя дали да са от хартия ,защото ще е за рожденния ден на детенцето ми и мислех там да напиша ЧРД,или от кори за баница ще изглеждат по-истински ми се струва.Помагайте newsm53

# 229
  • Мнения: 99
А като е пропуснато маслото в тортата"Бяла неделя",къде се слага имате ли идея?

# 230
  • Мнения: 1 965
Ей, момичета...... просто не мога да се въздържа да не иззлорадствам и да Ви кажа: "АЗ КАКВО ВИ КАЗАХ???"
Айде сега, кажете накъде да препратим carps? И колко страници да отделим, при условие че дъвкахме кораба в тази и предишната тема...... Да я разходим ли из 5-6....10 теми или да и помагаме тук?????  Joy
carps - Добре дошла, мила!!!! Винаги има място за начинаещи. Аз съм гаднярката на отбора /която никога не премълчава/ и в горенаписаното не тая лоши чувства към  теб. Ако върнеш тази тема от 1 стр., и прочетеш всичко до днес, ще разбереш защо направих това изказване. Нищо лично към теб, просто ти се появи първа след един дълъг, безкраен и безсмислен дебат.
И по стара традиция, те препращам към ТОРТЕНАТА БИБЛИОТЕКА. Там май няма писано за въпросния марципан, но има много идеи, препоръки и т.н.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.0
А за Марципана от МЕТРО, виж какво казва търсачката на БГ-МАМА:
В бутона ТЪРСЕНЕ, задай   - марципан метро  и ще ти излязан темите в които е коментиран въпросния марципан. Лично аз не го харесах нито за работа нито на вкус. Но има други които бяха доволни. Относно корите за баница, за платна - това е една грандиозна идея. Ама наистина.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 13:20 от van444eto

# 231
  • Sofia
  • Мнения: 10 870
А като е пропуснато маслото в тортата"Бяла неделя",къде се слага имате ли идея?

Доколкото аз разбрах млечния крем приготвен на тигана (който трябва да се получи гъст и твърдичък) се оставя 12 часа да се стегне и тогава към него се прибавя маслото. Затова не показаха процедурата, а ползваха готов крем.

thedragonbg сигурна ли си, че ползват сухи смеси в Неделя? Понеже въпросната дама няколко пъти наблегна на факта, че тайната на техните торти е истински и много продукти. Чела съм в рекламите им, че не ползват консерванти.

# 232
  • Велико Търново
  • Мнения: 13
van444eto Благодаря,четох от 1стр...и те разбирам  smile3518Просто имам 1 ден да направя нещо не съм почивара от 12 дена и порових се и като не открих кой знае какво освен снимки реших да ви попитам ,ако детето не чакаше едва ли щях да се включа при това напрежение smile3525

# 233
  • Мнения: 668
NBM - мнението не е мое, това са наблюдения лични и косвени на наши съфорумки от тортената тема, сега не ми се рови много, но на първо търсене за което се сещам е това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360589.msg9718737#msg9718737
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339302.msg8980723#msg8980723
Както и коментари на някои регистрирани и нерегистрирани потребители, работещи и занимаващи се със сладкарство професионално.
Но се подчертава, че все пак не е навсякъде.  Simple Smile

# 234
  • Мнения: 1 965
порових се и като не открих кой знае какво освен снимки реших да ви попитам ,ако детето не чакаше едва ли щях да се включа при това напрежение
Естествено че ще питаш. Откакто написах горния пост, се опитвам да изровя нещо, което ще ти бъде от полза. Някаква стъпка по стъпка, но не намирам нищо подходящо.
Надявам се ПЕпи да подаде някакъв линк към КУХАРКАТА. Тези магьосници там си имат всичко. Имаше някъде и книжка на ПИКАССА с кораб. Не ги откривам. Дано някой да те препрати към подобни линкове. Ще продължавам да ровя и аз.
За сухите смеси, мога да цитирам поименно 4 сладкарници. За 2 от тях съм сигурна и убедена че е така. За 3тата 50/50, за четвъртата - не познавам добре човека. Бъбрили сме си и е споменавано. Но не съм виждала на място. Но, не бих се учудила ако си е самата истина че ползват сухи смеси.
ПОПРАВКА:
ЕТО ТИ КНИЖКАТА НА ПИКАСА с ПИРАТСКИЯ КОРАБ:
http://picasaweb.google.com/geraldinarevisdetortas/MarcelaCapoAO … 54905628354729442

# 235
  • Мнения: 668
Ето и линк от Кухарката: http://www.kuharka.ru/talk/eat/cake/4094.html
Дано да ти свърши някаква работа.

# 236
  • Мнения: X
Сладкарниците трябва да се съобразяват с някакви наредби, и прочие,от МНЗ и има продукти с които им е забранено да работят.В тях влизат /поне тези за които аз знам/ яйца,мляко,пресни сметани,изобщо бързоразвалящи се продукти.Вместо тях използват готови сухи яйчени прахове и смеси.По същата причина не пекат блатове ,а използват готови.Затова и вкусовете на повечето торти и сладкарници са толкова унифицирани.
carps , аз се опитах да разточа марципан от Метро и не успях.Тоест разточвах го ,но много се късаше.Мисля,че за фигури обаче ще стане.Оцветявах го ,като към него добавях боя.И за да стане наситено ,трябва доста да се сложи.

# 237
  • Мнения: 384
PAVI, нищо лично Hug Просто исках да допълня рецептата и да помогна.

# 238
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, сори че зачезнах, но се забавлявах.

Ето го и резултата:





# 239
  • Мнения: 2 708
Първата торта, която правих с покритие чаршаф, след като имах неблагоразумието да вляза тук, беше с този марципан. Аз лично се измъчих с него, късаше ми се, но в крайна сметка се преборих де, но се напука и съм крила неравности и скъсани места. И големия рев не ми помогна. Laughing И ако решиш да се бориш с този марципан, за една стандартна форма с диаметър около 23-24 см ти трябват мин 2 пак по 200 гр ако не и повечко а за фигурки още. На вкус на мен страшно ми харесва, най-много от всички които съм пробвала, а те са Руска мастика 2, марципан Варна и купена бавно съхнеща маса. Все пак вкусът на бадеми си е вкус на бадеми, което пък го прави обичан от едни и необичан от други. Всичко е въпрос на личен вкус.

Та първият ми опит с покритие от такъв марципан и розички от него са тук. Това грозното, дето съм го цвръцкала е да крие пукнатините hahaha

Общи условия

Активация на акаунт