Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

• 18 747
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Пепи, много са готини тия мечоци, много топла атмосфера правят на тортата...Чудесна е!

Бадем, като някаква римска колона ти е тортата - много шик. Ами не се сещам за точни съвети за белия шоколад, но си мисля, че си отива с това, с което най-често го събират при белите шоколади...В интернет открих да го споменават с плодове (кайсии, ягоди, малини), с карамел и ванилия:)))

# 181
  • Там някъде нейде !!!
Момичета, ще правя торта за мъжо, а нямам идея каква да бъде. Трябва ми за понеделник и най-вероятно ще се мъча с нея в неделя. Ще съм ви благодарна ако някой ме насочи нанякъде. Като начало бях решила да е гараш, но таво не е окончателно или да се помъча върху един Трюфел. В голяма чуденка съм, имайки предвид че не съм от професионалистите в тортоправинето.

# 182
Пепи - Толкова е сладка тортата... Защо не я даде като втора торта в предизвикателството...... А за "провалената" работа с втората чертичка..... не се разтройвай.... Пиши писмо на Дядо Мраз..... ПО КОЛЕДА ВИНАГИ СТАВАТ ЧУДЕСА....... Peace
kaninova - Тебе пък къде те пратих в аптеката..... Въобще не съм обърнала внимание на кой край на света си...... hahaha. Тия цени...... хич не ми харесват за пакет ръкавици. Въпреки че днес гледах едни кутийки в Практикер. 10 броя - близо 3 лв. И то само защото някой си ги сложил в кутийка и лепнал марка отгоре. Така че.... не се учудвам....
бадем - Вкусничко изглежда тази бяла торта..... Прилича ми на снежна приказка.....
Оранжево небето - Тая болест, душко е наследствена... От тате съм я наследила.... Въртим очички само и гледаме кое за какво можем да приспособим..... Ама явно освен наследствена е и заразна...... Joy
Снежка - Ти си му знаеш вкуса на твоето съкровище. Направи му нещо което ТОЙ обича, та дори и да е проста биствитена торта.... това се цени повече от изкилифинчена торта с 3 вида блатове, 5 вида кремове и незнам си какво покритие и къртовски труд. Мъжете не го ценят особенно това нещо.... Погъделичкай го с нещо по негов вкус....

# 183
  • Там някъде нейде !!!
Той е от тези мъже който обичат всички направено от ръцете на жена му. Ще имаме гости обаче и аз се чудя какво да е, за да се представя все пак.

# 184
Ей, ама съм супер заплес ...  Embarassed
Албенче чудесни пантофки   bouquet

Пепи смятам за напред просто да ти слагам   bouquet  пък ти си знаеш всичките суперлативи които изписвам за тортите ти всеки път. Оздравявайте бързо с малкия  Hug И в първият момент си викам - а, Пепи що показва тортата за предизвикателството...  hahaha

бадемче чудничък трюфел ...  eat  eat  Кажи само, и шприцованото ли ти е ганаш? Ами трябва да е така като гледам на снимката... Ама да си попитам за сигурност  Blush

Ако изпускам някой от предишното си включване  ooooh!  плийс не се сърдете, на всички торти съм се облизала както си трябва... Ето защо сега си набивам домашни вафлички (жълтички са с половин кило кафяв кувертюр  hahaha)

# 185
  • Пловдив
Ванче, Виолетче, и аз много се чудех дали това да не е втората ми торта за предизвикателството, но после се отказах. Дано успея с тортата която съм замислила. То дано оздравеем по-бързо за да си направя фигурките.

бадем, Оранжево небето, dimitrina73, благодаря ви за отзивите  Hug

# 186
  • София
_Пепи_ много сладка приказка си направила.А на мечоците се кефих на прическите и на гащите с тиранти на единия Joy Joy

Бадемче апетитен трюфел PeaceКажи сега и комбинацията от двата ганаша как е.

БЛЮ-то ти пък срама нямаш барабар с всички там дето си взехти фафлените плоскости(да неможе Ванчето да си направи изолацийката) hahaha hahahaАма текът ми лигите само като се спомене вафли, откакто Ванчето фотографира нейните Crossing Arms

# 187
Petia - tag - честити ти две лентички  Hug.Много се радвам за теб.И аз като прочетох в началото се притесних какво ти е, но после така приятно ми олекна Heart Eyes
Пепи миличка - пожелавам ти още преди Коледа и ти да ни се похвалиш Peace Peace Peace А тортата последната - аз вече не знам какво друго да кажа за твоите произведения освен че са изпипани до съвършенство.По въпроса за Сладкарницата на Пепи работиш ли  Wink
Бадемче - колко вкусно.И как различно изглежда Трюфела с бял шоколад
Да видим аз какви ще ги нацапам в събота Embarassed
Ще правя Трюфел, но последно реших да има 2 вида крем - оригиналния и крем Баварски от Метро.Ванче ти подсилваш ли го този крем Баварски с нещо или само така разбиваш и готово.Ако сложа Заквасена сметанка малко newsm78дали ще стане.Да не се бият двата крема newsm78
Аууу Албенка забравих  ooooh! и веднага се редактирам - Албенче много симпатични чехълчета Peace

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 11:24 от Бъни

# 188
Здравейте момичета отново!

Искам да ви попитам за идеи за торта за Архангелов ден! Някой правил ли е символични торти?
Т.е трябва ми нещо като торта Ангел или ангелчета да има на нея?
Предварително ви благодаря за отговорите!

# 189
Бъни - Всички сухи смеси са малко блудкави. И понеже са доста пухкави, ги смесвам с други кремове. Общо взето замествам сладкарската течна сметана с тях. Баварският е доста по-вкусен от сладоледа. Сега си разрових списъка с експериментите за справка. Правила съм често МУса на ТАНИТА. Вместо сладкарска сметана - Бав. крем или сух сладолед. Смесвала съм го с разбита квасена сметана. Отделно децата го харесват с крем ОЛЕ. Става хубав пухкав мус, ако сипеш вътре при постоянно разбиване разтопен шоколад. Винаги, задължително слагам желатин. Независимо колко твърд става крема. Банановия мус също го правя с него. Става и с ягоди и с праскови. Веднъж съм правила и с ананас. ПАсираш или кълцаш на ситно плодовете и смесваш. Това им харесвам на сухите смеси, че търпят всякакви модификации и импровизации.
Само за справка мога да кажа на всички които не знаят, че всички големи вериги сладкарници в България, работят САМО и ЕДИНСТВЕНО със сухи смеси. По изискванията на ДВСК, нямат право да използват прясно, кисело мляко и яйца. Вие се сещайте какви магии правят за да са толкова вкусни кремовете им./не всички разбира се/
sneji20 - http://www.hugolescargot.com/colo%20anges/anges.htm - АНГЕЛЧЕТА
http://www.hugolescargot.com/coloriages-alphabet/coloriage-alpha … abet-elfe-fee.htm
От второто можеш да използваш само феите и елфовете.
http://images.google.bg/images?q=angel&ie=UTF-8&oe=utf-8 … p;sa=N&tab=wi
Това пък са различни снимки на ангели.
http://van444eto.multiply.com/photos/album/10/10#39 - Тази пък правих аз наскоро, но не е съвсем детска... Просто идея....

# 190
  • Пловдив
Добър деееееееен,

Помните че ще показвам торта, нали?

Такава вече сте виждали и червена и синя. Но ето ви я пак в червен вариант. Сама за себе си забелязвам напредък в конструкцията  Blush

Снимах я много набързо, поради опасност да бъде наядена от малкия (било любимата му торта)

# 191
  • София
ЕхеееПепи готин Макин-както му казваме в къщи

# 192
Супер е Пепииииииииии! Очаквам някоя следваща торта да бъде ферма, по средата паркиран Маккуин, а на волана Мечо Пух&Co.... Стават ти запазена марка тия три торти.....

# 193
  • София
Такааа, изтри ми непубликувания постинг, но съм инат и ще се опитам да го напиша пак такъв, като одеве, ако има много печатни грешки, то е защото малко тряскам по клавиатурата Sick

Пепи, нормално е да виждаш технически напредък, та нали си те е изтормозила всяка извивка и заглаждане. Това, че си правила такава торта и други пъти - настрана, по този начин изглаждаш техники и те ще ти свършат много работа в сладкарницата един ден (само не знам как ще се разбереш с ДВСК-а, че да продължиш да си правиш истински домашни торти). Пожелавам ти всички неща, които си запланувала да ти се случат в най-подходящото време и последователност:)))

# 194
Бадем страхотен трюфел поздравления да знаеш ,че си го копирах smile3501
Пепи ,поздравления за количката много е сладка и скоро да оздравявяте с Любчо smile3525
и аз ще покажа една шоколадова тортичка.
.
през уикенда ме чакат доста пити,но ако изкочи поръчка за торта ще ви се похваля.

Общи условия

Активация на акаунт