Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

  • 18 750
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 1 170
Пепи,Албена поздравления  bouquet
пепи гумите ядливи ли са ?

# 196
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Момичета много благодаря за отзивите  Heart Eyes
thedragonbg заповядай - изпълнението ми се видя не особено трудно bouquet

_Пепи_, van444eto, Албена при вас почивка няма - всичко обаче е изпипано.

бадем с какво шприцова - аз опитвах да шприцовам ганаш преди време, но много ми се запушваше накрайника.

# 197
  • София
  • Мнения: 830
Здравейте!
Записвам се, че предстои правене на няколко торти.

Установих, че не знма как се работи с шоколадовия кувертюр, от който имам 10 кг  Crazy
Моля, къде има инструкции? Ванче, помагай мила, ти баща, ти майка.

# 198
  • Мнения: 1 965
Елспет - спокойно бе жена! Кувертюра си е шоколад, но обезмаслен. Можеш да му добавяш олио при разтопяване - получава се глазура. Можеш да му добавяш други кремове - получават се шоколадови кремове. Ако го стопиш на водна баня или МВ, добавяш олио 4:1/олио/, добави ядки, кокос, нарязани лимонови резенки, натрошени твърди бисквити, захаросани накълцани плодове, изобщо каквото се сетиш и налей във формички за лед с някаква форма - ето ти бонбони. Глазури за еклери, бисквити, торти и сладки...... Кремове за директна консумация или за глазиране. Шоколадово тесто можеш да си правиш за покритие..... ЕТО ТИ ПОДРОБНОСТИ.
В новата библиотека има толкова много неща, че може и да не ти стигнат тези 10 кила.....  Wink

# 199
  • Мнения: 320
Привет момичета   bouquet скоро не съм писала и не съм ви досаждала с въпроси, но да знаете, че зорко следя вашите тортички, които са прекрасни всичките  Peace
Та понеже се очертава за Димитров ден да правя торта имам няколко питания  Rolling Eyes
Решила съм да правя Руска мастика II вид на Gushanka, но може ли да го направя тази вечер и да стои в хладилник до събота? Имам само синя и зелена боя от тези за яйцата безвредна и незнам кога да оцветя тестото, след като стане готово тестото или трябва да прибавя боята, докато го омесвам? Представям си тортата със сини рози и може би основата да е синя или бяла и незнам дали да правя зелени листенца, нещо тях не си ги представям и ви моля за съвет, вие какво бихте направили?  Thinking
И една доза от него ще ми стигне ли и за  покритие на тортата и за розички или трябва да направя две дозички?


Май станаха много въпросите, но и ако може да ми отговорите по-бързичко, моля  Praynig

# 200
  • София
  • Мнения: 621
Пепи, Албенка smile3501
Да кажа за Трюфела - вкусен е и с бял ганаш, но аз хич не обичам бял шоколад и повече ми харесва с черен  Peace Шприцоването го правих на два пъти. Първата порция се втвърди ужасно докато намажа самата торта. Шприцът ми е пластмасов и доста як, но ме заболяха ръцете на шестата точица  ooooh! За това си направих нов ганаш, разбих леко и веднага на работа  Grinning Даже сложих накрайника в едно пликче за фризер, а не в шприца  Blush
alex_og97 аз оцветявам вече готовото тесто.

# 201
  • Мнения: 1 173
Алекс Тази руска мастика е капризна за работа. Аз съм я правила 3-4 пъти - и след като ми престои около 2ч и ми става на трици. Иначе съхне бързо и не кондензира ( поради тази причина ми харесва) , но всички казват че трябва да се работи веднага с нея. Момичетата тук я използват за фигурки , не да покриват с нея( може би защото става по твърда като изсъхне леко).
 За боята не мога да ти кажа - аз ползвам "гелови" и винаги ги слагам след това.
За това дали ще ти стигне една доза - зависи колко ти е голяма тортата и колко дебело ще разточиш. Аз бих направила две.
Можеш бяла торта със сини рози така ще изпъкнат или обратно.

 Поздравления на всички роботно пчелички - имена няма да споменавам че сте толкова много.
Ванче абе заразно е да знаеш - и аз след като почнах да те чета какви ги измайсторяваш и приспособяваш само гледам какво да "приватизирам"  Mr. Green. Ама тези формички ги имам от лятото  Mr. Green, видях го това "плей доу" и си взех 4-5. Но са ми "детински"  - както каза стават за бебешка торта.

# 202
  • Мнения: 2 282
...втората ми лентичка...
Петяяяяяя, страшно ме зарадва! И нали все те мярках в дългокърмещите, мислех, че сте далеч още  Grinning Светна ми от хубавата новина Simple Smile

Бъни, съвет от мен - не смесвай два крема в трюфела. Това е една от най-вкусните торти (ако не най!), според мен поне не си заслужава да се размива вкуса. Е, друго си е, ако са 2 етажа...

Тъй като изчетох 10те стр. на един дъх, вече загубих връзката. Някой, дето се описваше като неопитен, искаше да прави трюфел. Ако се притеснява от правенето на блатовете, напомням, че се получава и с готови блатове. Само дето става малко прекалено сладка с нормалния сироп, комбиниран с готовите блатове. Затова аз сиропирам с прясно мляко+нескафе+алкохол, без захар. Крема винаги го увеличавам като доза, х 1.5 и ако остане, винаги има кой да го изяде.

Много страхотни торти видях, но искам да споделя, че една ми направи най-голямо впечатление. Бадемче, предния ти трюфел (благодарния!) беше невероятен, още ми е пред очите... Някой ден, като порасна, и аз ще направя такъв.  И друго - надявам се да разкажеш как е вкуса на белия трюфел...

Аз имах рожденичка онзиден, но още нямам снимки на главната торта, а в момента плаче яко, така че и разказа, и снимките е останат за другия път.
Поздрави!

# 203
  • Мнения: 320
Мерси на всички за отговорите   bouquet

raya_usa, след като с руската мастика трябва да се работи веднага и неможе да престои в хладилник, какво друго би ми препоръчала за покриване на тортата, че четох много и вече  #Crazy

# 204
  • София
  • Мнения: 621
alex_og97 не съм raya, но можеш да пробваш захарния фондан. тази и тази торта са покривани с него  Peace
Благодаря на всички за мненията ви  Hug Сребърен облак пак казвам хубаво е, но аз лично не съм впечатлена. Всичко е въпрос на вкус, мъжът ми пък най-после каза "Е, това е торта!", за нещо различно от любимото му просто сметаново парфенце  Crazy . Така че, няма да повторя "Бял Трюфел" без изрична негова молба и обещание да си я изяде  Mr. Green За това разпитвам за нещо друго, което да се връзва с тоя бял шоколад  Grinning

# 205
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
alex_og97, имам руска мастика направена преди повече от седмица- за тортата с Наруто. За вчерашната торта с мечовците работих пак с нея и си е добре. Важното е да не слагаш всичката пудра захар и да я пресееш преди това 2 пъти. Другата тънкост е, че продуктите трябва да се сиоят при захарта леко топли. Държи се в хладилника увита плътно. Преди ползване се загрява леко в микровълновата.

# 206
  • Мнения: 320
Бадемче мерси за отговора   bouquet, но нещо не ми се отварят тези тортички  newsm78
Пепи значи мога да го направя, но да пресея два пъти пудрата и да не я слагам цялата правилно ли съм разбрала, а кога мога да я оцветявам  Rolling Eyes

# 207
  • Мнения: 1 854
Вьпрос: Ще правя Сахер, за приятели и искам да се постарая.Никога не сьм я правила и навсякьде по рецептите пише 20,22 см тортена форма.Купих си наскоро една и още не сьм я "сефтосала".Пише,че е 26 см диаметьра, но на вьншната откопчаваща се част, крьглата си е 24(има някакво улейче кьм крьглата част, растояние 2 см, когато се разкопчее).

И при това положение мога ли да направя блата с продукти за 22 см, или да ги увелича малко(но с колко).Сравнявам продуктите на блатове за 20 и 22 см и са едни и сьщи дозировките на брашното,яйцата, примерно само шоколада е различен грамаж или пьлнежа, но това в момента не ме притеснява.Важни са ми блатовете.

Благодаря предварително  bouquet

# 208
  • Мнения: 668
Alex_og - аз я оцветявах когато беше готова. Разделих на части, тъй като правих опит с нея и ми трябваха различни цветове. Оцветявала съм с боя на прах, както в прахообразното състояние, така и разтворени в капка вода. Месиш докато цвета стане еднороден. Същото е и ако оцветяваш с гелови бои.
А ако мислиш че ще ползваш само един цвят може би може да прибавиш боята и в началото, само че трябва да предвидиш че цвета ще е по-светъл накрая.

# 209
  • Мнения: 320
Благодаря Ви момичета   bouquet  bouquet  bouquet сега стана късно и утре ще го правя, но ще ви задам още един последен въпрос листенцата как правите листенцата, не на розите ами тези дето са зеленките как ги изрязвате и правите гледам чертички някакви  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт