Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

• 18 751
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Пепи, Албенка  Hug  пълните ни очите

някой ден и аз ще направя този велик както казвате трюфел, изглежда много апетитна хапка  Grinning

Да ви покажа какво си купих днес, формички, но най се кефя на перличките и някакъв крем, ще го пробвам скоро. Всяко едно нещо струва по 0,99 цента  ето -  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297278&pid=8495622
Ванче - и ръкавици си купих  Wink
и още нещо, от тази датска фирма си поръчах маса за фигурки. Има видео за направата на различни неща .
Ето - http://www.odense-marcipan.dk/inspiration/step-by-step-video.html  кликнете върху избраната от вас картинка.

И да питам нещо - КАКВО е това Сребърен/златен сироп и как изглежда? -ако има някой би ли ми пратил снимка с опаковката му  и Ако Наталина каже, дали този сироп мога да си го намеря от Теско или Ауапарк ако отскоча до Братислава??

# 211
Оранжево небето , аз я правя с 8 яйца, 26 см форма.Блатовете стават достатъчно високи, абе става си нормална висока торта, нормална височина, като се вземе в предвид, че няма крем между блатовете, а се маже само със сладко!

Пепи, Маккуйн е страхотен.Дай по-близък план на гумите, моля?  Heart Eyes

Албенче, престани!  Crossing Arms Тортите ти изглеждат прекалено вкусни и ме изкушаваш да клопам и аз тенджерите!
Майтапя се-продължавай в същият дух.Много ми харесва работата ти.Успех с питите, много бих искала да видя някоя от тях, ще ги качиш ли в албума си?

Сребърен облак, ще чакам с нетърпение да видя тортата на малката ревла  Hug

Поздрави и за всички останали правили вкуснотии.Видях някъде едни мъфинчета...мммм, ама засрамете се вече  Crossing Arms

Алекс, тези листенца се изрязват за по лесно с формичка, но можеш и на ръка, нарисувай си или си разпечати от нета, или копирай истинско листо и после с шаблончето решеш.А чертичките, можеш да направиш с малко ножче или с клечка за зъби.

# 212
Момичета трябва да си напъна мозъка, за да се сетя точната дата откак ми подариха прословутото куфарче, но ето че се появи момента в който си поиграх както трябва  hahaha 
Установих, по скромно мое мнение, че съм малко по-добра със шприца, отколкото с моделирането ...
Убедете се:

Имайте предвид, че това е един супер стар маслен крем, който открих закътан в хладилника и вместо директно да бъде изхвърлен, мина през упражнения първо  Mr. Green

Пепи    bouquet  за Макуина ...

# 213
Оранжево небето , аз я правя с 8 яйца, 26 см форма.Блатовете стават достатъчно високи, абе става си нормална висока торта, нормална височина, като се вземе в предвид, че няма крем между блатовете, а се маже само със сладко!

Мерси за включването  bouquet.Аз намерих хиляди рецепти за тази торта и се спрях на тази:

Необходими продукти: 130 г масло, 110 г пудра захар, ванилия, 6 жълтъка, 130 г шоколадова глазура, 6 белтъка, 110 г кристална захар, 130 г брашно, сладко от кайсии

За глазурата: 250 г шоколад, 200 г захар, 125 мл вода

Някьде бях прочела(по рускоте сайтове), че слагат и бакпулвер и още сьм в дилема дали и колко да сложа.
Колко висока става твоята, горе долу?

Пепи, синята ти кола ми хареса много, специално като цвят, но сега като видях червената, смятам че е перфектна!
И освен това да добавя, че и аз ти желая хубава новина, тькмо ще правиш още повече торти като се увеличат "гьрлата" в семейството! Mr. Green

violetblue, успешна репетиция, поздравления.Панделките ти са страхотни!И не само!

Сребьрен облак, чакаме снимки Grinning.
kaninova, браво!Завиждам благородно, особено на цените, за които си пазарувала!
А тази датска фирма е много добра, стара и с традиции.Шоколадите им са невериятни, особено тези с висок процент какао.

# 214
  • Поморие
violetblue,страхотно си се справили с шприца!
За съжаление нямам много време да пиша ,но ви чета ,когато мога.Страхотни торти сте сътворили!За пореден път се уверявам ,че тук сте най -добрите !  bouquet
Ето последната торта,която правих за РД на сина ми.
Топката е с пандишпанови блатове,ванилен крем и банани,основата е със същите блатове ,но с крем от кондензирано мляко и  сметана.

# 215
  • София
kaninova, много ми харесаха бонбоните как ги правят, ама не разбрах това дето е като салам какво е.
violetblue, крайно време беше, ми така де откога го имаш този комплект...На мен свекървата ми подари нейния шприц, някакъв метален на 100години, който е и за сладки, и направо експериментирах върху предизвикателствената торта.
dobbito2 много хубава топка, дано не ми се налага да правя, защото ми се струва много сложно.

# 216
Сахера ми става някъде към 7-8 см висок.Аз си слагам бакпулвер, едно пакетче, мисля, че беше 10 грама.Така съм свикнала, иначе ми стои много степен блата, абе корав, няма я тая лека въздушност.Степва се от шоколада.
Виолетче, много добре се справяш с шприца...Завиждем ти още за придобивките.Макар и да имам повечето неща.
Добито, много добре, ЧРД на синчето, да е живо и здраво и да слуша, та мама да му прави повече такива хубави торти.   bouquet

# 217
Момичета оказа се, че имам още един въпрос  Rolling Eyes
Под покритието от руска мастика II трябва ли да сложа маслен крем и ако може да ми кажете как се прави  newsm78

# 218
  • Пловдив
Момичета оказа се, че имам още един въпрос  Rolling Eyes
Под покритието от руска мастика II трябва ли да сложа маслен крем и ако може да ми кажете как се прави  newsm78

На 1-ва страница има рецепти.
А във въпроси и отговори като първи е твоят въпрос  Hug

# 219
sillsav -това е суров марципан./опакованото като салам  Laughing / от него се правят фигурки, покрития за торти, ...всичко, съхне много бавно.Аз чакам една фигурка вече два дни, ама почти е готова.

качих снимка, тези цветните са съхнещ марципан, а другия с натурален цвят си остава мек и се използва за бонбони, торти...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297278&pid=8503280

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 12:47 от kaninova

# 220
  • София
благодаря, тук не съм виждала такова нещо newsm78

# 221
  • София
dobbito2, много здраве на момчето ти, да расте добър човек! Тортата е много сполучлива, а и надписът е с такъв мил и равен почерк:)))

Виолет, страхотно си се справила, на мен винаги шприцът ми е изглеждал ужасно трудно нещо, но ти явно имаш ръка за него...Продължавай!

Аз съм с грип, който упорито се опитвам да разкарам и засега само дето не му давам да се развихри, днес като капак ме боли адски глава, опитвам се да довърша една торта за имения си ден в неделя, че и гости ще имам от утре и няма кога...Скапа ми се тестото от бял кувертюр, вероятно мерните ми единици са били големи и му е дошла много водата, но стана на плътна каша и никаква идея да се втвърди, от вчера е в хладилника, сега отивам да бъркам класически фондан, дано там не се оплескат нещата...така ми се искаше да е бял шоколад отгоре, че и вътре е с такъв, а и цветът съм го съобразила с другата декорация...(Ванче, ако прочетеш това, просто за протокола, кажи си мнението за тестото от бял кувертюр...защо така ме предаде)
А, довечера съм на цирк...Simple Smile)) като капак на всичко, но се надявам да ми остане време да ви покажа какво съм сътворила, че събота и неделя едва ли ще намеря време за рс-то изобщо...Sad

# 222
  • Поморие
Благодаря ви момичета! Hug
Ровя се сега из нета с надеждата да намеря идеи за торта за 2-ят РД на дъщеря ми.
Моля за идеи,съвети и т.н.  Hug

# 223
Дими, ако си прекалила с водата - може и затова да е. Ти добавя ли пудра захар?  Погледни го как е днес. По принцип с тоя белия кувертюр, почти не добавям захар, но ако си сгафила с течностите, можеш да закърпиш положението със пудра. Какво искаш да кажеш с израза "скапа". На трици ли стана, на кексово рядко тесто ли? На буци ли?  С новата глюкоза ли го прави? Да не би да е скапана? Как ти се струва? Дай една снимка на вече забърканото от любопитство да го видя как изглежда.
Виолеткатааааааааа - ти направо си спец! Не се прави на скромна. Страхотни са ти бордюрчетата....... 

# 224
  • София
Дими, ако си прекалила с водата - може и затова да е. Ти добавя ли пудра захар?  Погледни го как е днес. По принцип с тоя белия кувертюр, почти не добавям захар, но ако си сгафила с течностите, можеш да закърпиш положението със пудра. Какво искаш да кажеш с израза "скапа". На трици ли стана, на кексово рядко тесто ли? На буци ли?  С новата глюкоза ли го прави? Да не би да е скапана? Как ти се струва? Дай една снимка на вече забърканото от любопитство да го видя как изглежда.

Ами снимка трудно, че много малко място имам в албума си, но прилича на крем ганаш, който още не се е втвърдил, няма втричване, няма конци, няма втвърдяване...Тази сутрин го стоплих малко в МФ и добавих още малко глюкоза, че преди като я сложех само нея, веднага се стягаше...Нищо, аз замесих фондан, но нищо не ми пречи пак да опитам с пудра, но така като гледам...няма да е малко тази пудра, дето ще го сгъсти...знам ли...

Общи условия

Активация на акаунт