Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

  • 18 762
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 965
newsm78 - глюкозата не сгъстява обаче...... тя е за да придаде пластичност....
По-скоро бих опитала друго.  Вземи едно парче и го разтопи в МВ. Така както се оправя пресеченото тесто. На средна степен и често бъркане. Опитай се да му изкараш водата. Би трябвало да избие и да направи тестото на чорба. Изхвърли водата която ще избие и замеси останалото.Така и така нищо не става от него, пробвай с една част и докладвай.

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 17:01 от van444eto

# 226
  • София
  • Мнения: 2 649
момичета, благодаря на всички за пожеланията  Hug
Ср.облак, аз още съм си в редиците на дългокърмещите и незнам докога
Димитрина, на мен редовно ми става адски меко от бял шоколад и ако не го смеся не става за работа. Последния път го направих обаче с мед като Джемма и определено стана супер, само добавих малко пудра за доизмесване и е страхотно за чаршаф. Ако искаш пробвай да си направиш така.

# 227
  • Мнения: 320
Момичета оказа се, че имам още един въпрос  Rolling Eyes
Под покритието от руска мастика II трябва ли да сложа маслен крем и ако може да ми кажете как се прави  newsm78

На 1-ва страница има рецепти.
А във въпроси и отговори като първи е твоят въпрос  Hug

_Пепи_, уж търсих рецептата, но нещо неможах да я открия в началото, та питах, ама я видях вече, ма тя с два реда само та затова   bouquet

# 228
  • Мнения: 1 173
Дими ти класически фондан по рецептата на Аталанта ли правиш ? Я сподели има ли някаква тънкост при него , ще съм се нагласила да го правя в неделя( за тортата за предизвикателството). Аз пробвах веднъж ( отдавна , още в началото на тортоправенето ми) , стана ми тричаво тестото.
А този класическия фондан "кондензира ли " или става като руската мастика ( нали е с желатин   newsm78 ) . Ако ще ми кондензира , май по добре да си меся бонбоните - при тях поне издънка нямам .
Алекс на всяка торта с "чаршаф" се слага маслен крем ( или такъв на маслена основа ) отдолу.

# 229
  • Мнения: 634
Виолетче чудесна работа с шприцовете ,много хубави бордюрчета  smile3501.Аз съм с ограничен брой накрайници и много бих искала да си закупя като вашите.Това си е цяло богатство.Относно шоколадовия фондан не мога да взема отношение защото нямам опит с тази маса . smile3518

# 230
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Аз съм с ограничен брой накрайници и много бих искала да си закупя като вашите.Това си е цяло богатство.

Албенче за теб ще е богатство защото умееш да работиш с тях Simple Smile Щом с ограничения си набор правиш такива красоти какво ли ни чака с повече накрайници.  Hug

# 231
  • Мнения: 1 486
Привет от мен!
Първо да похваля всички ви,които не спирате да правите красиви торти, Hug Hug Hugпогледнах ги доста набързо
но точно сега вече съм назад поне с 3 теми,но обещавам,че при първа възможност ще ги изчета всички.
Доста проблеми ми се струпаха,поради което се отказах от предизвикателството,но се надявам бързо всичко да се нареди
и пак да се завърна при вас.
Петя,честито!Много се зарадвах на тази новина! Hug
Желая ти лека бременност и здраво бебе!!!  bouquet
Нат,благодаря и аз за библиотеката!Още не съм я разгледала,но и това ще стане(надявам се скоро Praynig)

# 232
  • Мнения: 320
Момичета имам нужда от помощ  Cry
Направих руска мастика II, но нещо не стават фигурките, тестото стана едно такова ронливо и като направя розичка листенцата се чупят  Cry дали ако сложа още пудра захар ще се оправи newsm78, май ми дойде малко по-малко пудрата захар отколкото пише в рецептата  ooooh!
Къде сбърках незнам, но давайте идея как да го оправя или може би пък така трябва да си стане това тесто, но тогава защо ми се начупват листенцата  newsm78
Ох, незнам ма казвайте бързо какво да го правя  Rolling Eyes

# 233
  • Мнения: 1 173
Алекс по принцип това тесто ( а и другите) не поема всичката захар по рецепта. Повече пудра захар няма да го оправи. Аз това и казах- това тесто си има "цака" - която явно Пепи знае, защото и други момичета тук са се оплаквали че става ронливо. И идея си нямам от какво е така - лоша пудра захар ( аз винаги купувам тук "уж най-добрата") или нещо друго  newsm78 Още не съм открила отговора за себе си , иначе само  тази мастика щях да правя ( понеже не кондензира). Дано Пепи се включи и да каже има ли оправия "ронлива мастика" ?

# 234
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета имам нужда от помощ  Cry
Направих руска мастика II, но нещо не стават фигурките, тестото стана едно такова ронливо и като направя розичка листенцата се чупят  Cry дали ако сложа още пудра захар ще се оправи newsm78, май ми дойде малко по-малко пудрата захар отколкото пише в рецептата  ooooh!
Къде сбърках незнам, но давайте идея как да го оправя или може би пък така трябва да си стане това тесто, но тогава защо ми се начупват листенцата  newsm78
Ох, незнам ма казвайте бързо какво да го правя  Rolling Eyes

Алекс, пудрата само ще влоши нещата. Щом се пука желатина е дошъл много и пудрата също. Аз по-горе писах че не се слага цялото количество захар наведнъж. На мен винаги ми остават 50-70 грама. Пробвай да го затоплиш за 2-3 сек в микровълнова и да го омесиш с малко глицерин и глюкоза  Wink

# 235
  • Мнения: 1 491
Пепи, за глицерин и глюкоза не бях се сетила ...
Алекс, при мене като се стричи, му добавих вода. Но не ливнах или накапах, а с четка за рисуване намазвах повърхността и размесвах. Точната консистенция когато е готово за работа се усеща при допир.

Албенче, потвърждавам думите на Шеметчето, че за човек като тебе накрайниците може и да са голямо богатство, но аз и идея си нямам за какво се използват една част от тях ... а и повечето ми изглеждат еднакви, а пък имат различни номера на тях ...  newsm78  Ноооо тържествено обещавам ще се науча  Crazy

# 236
  • Мнения: 16
Здравейте,
Пак страхотни неща сте показали.Аз докато се наканя да отговоря за тортата кола,вие почти сте изписали 2-ра тема,но какво да се прави нямам много време напоследък.
Благодаря на всички за хубавите коментари.Аз не бях много доволна от себе си,но впечатлих малкия рожденик,който и сега като някой му каже "Вуйна еди какво си...",той казва "Тойта". Hug Grinning
А днес е РД-то на майката на мъжа ми и направих торта Трюфел.За пръв път ми е,но съм доволна от резултата,дано и да е вкусна.А иначе не знам защо,уж спазих точно рецептата,но
едва изкарах 5 тънички блата и крема едва ми стигна.
Ето и снимки:http://www.byyb.snimka.bg/album.php?album_id=132536&pid=8514098

# 237
  • София
  • Мнения: 621
violetblue  newsm10 много красив опит, най-много ми харесаха цветните пъпки  Heart Eyes
Оранжево небето, какво стана със Сахер-а? Запланувала съм една за другата седмица, за първи ще  я правя, пък искам и да е правоъгълна..... Очаквам да споделиш впечатления  Peace
dobbito2 честит рожден ден на детенцето ти   bouquet супер е тортата  Grinning Как така стават еднакви фигурките върху топката  Thinking
by с какъв диаметър я прави? Скоро обсъждахме, че тази торта си плаче за поне двойна доза, твърде вкусна е само за една  Heart Eyes Не съм чула, някой да не я е харесал  Grinning
by като за първи път, ама си я докарала, точно като тази от рецептата на първа страница Grinning
  Peace

# 238
  • София
  • Мнения: 1 170
by като за първи път, ама си я докарала, точно като тази от рецептата на първа страница Grinning

# 239
  • Мнения: 185
май и аз скоро ще пробвам трюфелът, след като всички казват, че е невероятно вкусен,..а аз мнооооого обичам торти. БУ-дано и моята стане така сполучлива както ти си я докарала.

Алекс, и на мен ми се напука тестото, пробвах поне 4-5 рецепти, а от вчера "преоткрих" шоколада, до късни доби правих рози, днес продължавам да пробвам бонбоните от сайта, който ви дадох в предния пост, с марципан и лешникова паста,  купих си всички продукти /за които пита и Силсав. По късно снимки, Ванчето да каже как съм се справила с шок.рози - нали тя е спеца по шоколади.

И едно питане - Може ли под чаршафа да се сложи шоколадов кувертюр/или готварски шоколад има още тук - втвърдява се, изглажда повърхностите, не лепне, реже се лесно с горещ нож. Да не е маслен крем, че моя мъж-претенция не ядял мазно.  ???

Общи условия

Активация на акаунт