Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 545
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 271
Хайде да спрете да се обиждате!Никой не визира никого, още повече по-новите момичета в темата.
Наистина е по добре да не се оспамва темата повече.
Хора, четете повече, пък ако толкова нямате време-пишете на някого на лични, специално за тези въпроси от типа на каква торта и т.н.... и ако човека има време ще ви отговори.

Сега...

Стаси, разбрах!Ще се пробвам, защото ще съчетавам визията на два замъка и хич не ми е ясно как да стане, обаче пък желание не липсва.  Mr. Green Ако  имам нещо неясно ще те тормозя утре...на ЛС   bouquet

Тандури, работата с айсиг найстина е много връткава.Аз бях правила преди години на една торта навесче(абе не го знам точно как се казва) от айсинг, обаче като засъхна не можах да го отлепя от хартията.По принцип карам на око съставките, но ви за глицерина не се бях сещала.Ще чакам а напишеш когато имаш време и да коментираме, аз ще издиря точната рецепта за моя и ще я поста.

Шемет, би ли ми разяснила а какво точно се ползват фигурките на втрата картинка, че нещо снимката с тортата не явиждам много добре.Също, ако можеш пусни един линк към тоя магазин, защото и аз от доста отдавна търся такива инструменти за борд като на първата картина  Simple Smile

Крисче, аз също боядисвам с гъбата вече(криза, какво да правиш-пестим боята така)-аз лично топя гъбата в боята изцеждам алко и действам бързичко, горе долу за 5-7 мин ми е боядисана колата или там каквото боядисвам.

# 61
  • София
  • Мнения: 2 671
Krische, специално отидох да проверя - цветарско тиксо има в едно магазинче за цветарски материали на ъгъла на Симеон и Д. Петков. Тъмнозелено е, два размера - тясно 4 лв. и широко 8 лв. А тел - търси по-скоро в железариите.

По въпроса, за който са изписани последните 5 стр., имам конструктивното пердложение да опитаме идеята на Дими, за да видим дали това би проработило. За съжаление нямам времето, за да се наема с организрането на такова нещо, надявам се някой да намери  Peace

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 13:13 от Rumya

# 62
  • Мнения: 1 461
Здравейте моми4ета
Наталина немога да повярвам 4е потребителки са ти писали такива не6та
Аз да се похваля купих си две форми за торта с формата на сърце с разли4ни големини и една кръгла форма бяха скъпи4ки но много им се радвам и нямам търпение да си ги пробвам

# 63
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
За телта - тъй като работя в цветарски магазин мога да ви кажа - май няма смисъл от тиксо. Има си телчета с различна дебелина и мекота, които се използват за гербери, панделки и други цветарски декорации. Те са си боядисани в зелено.

ПС. kar4ita, сигурна съм, че не само на мен са писали такива неща....

# 64
  • Мнения: 634
Момичета с голям интерес прочетох всичко до тук.Искам да кажа,че хора има всякакви.Аз лично се стремя да отговарям на всички до колкото е възможно.Но и съм питала доста
Искам да изкажа моите благодарности към всички вас ,които сте създали ,библиотеката ,защото там има толтоз полезни неща ,и се надявам всички да го отценят.Поздравявам Пепи и Ванчето с тортите ,които са направили и с отзивчивоста ,към всичи ни. Да искажа благодарност и към Натали .Момичета просто сте страхотни  bouquet

# 65
  • Мнения: 686
Съгласна съм,че само с едното ЗАПИС не става,но като не съм направила нова торта,пък ми е трудно да ви следя иначе Embarassed.

Редактирах си поста в първа страница.Предлагам да се показва някаква торта,дори и направена преди време или както по-нагоре се спомена,някаква торта,която е ви е направила впечатление.

# 66
  • Мнения: 7 091
Съгласна съм с това, което пише Наталина. Може наистина да няма смисъл да се разделят темите. Обмислям една друга идея в момента...ще видим какво ще стане Simple Smile
Също така се замислям да намеря начин да направя няколко филмчета за това как правя отделни неща, вкл айсинга. Дайте ми обаче малко време, защото имам много неща в момента, НЯМА да забравя, обещавам! Hug

# 67
  • София
  • Мнения: 178
Включвам се, макар и със закъснение, за да похваля jenik за чудесната торта Lazy Town. Средният ми син Давид много я хареса и веднага почна да ме моли и аз да направя такава.
Ето пък аз какви торти направих за неговия 6-ти ЧРД (7 февруари):

Тази беше за купона вкъщи. Самата торта е класическо тирамису. Беше върховна на вкус. Децата се избиха за последното парче. Фигурките ги майсторих цяла седмица, от бавносъхнещата мм на Ирида са.
Тук има още снимки с повече детайли:
http://family.webshots.com/album/570044597AMmWNB

Тази беше за детската градина. Самата торта е купена, заради сертификата. Но фигурките отгоре са мое дело. Самурай Джак е едно от любимите детски на Давид.

Тази я направих, вдъхновена от един от подаръците - Walle от плат.

# 68
  • Мнения: 4 358
Момичета  #Crazy #Crazy #Crazy изчетох всички коментари до тук.
Даже нямаше и да пиша ама се сетих че в готварския си на направихме тема която се казва - ЗА ВСИЧКИ КОЙТО ИСКАТ ДА ПИТАТ,НО НЕ ИСКАТ ДА ПУСКАТ НОВА ТЕМА - доста опитни кулинарки отговарят.
Дали пък нещо подобно няма да свърши работа и тук  newsm78.
Нашата да се казва - За всички начинаещи в тортоправенето - само а въпроси които липсват в тортената библиотека (или пък нещо подобно).
Върнах се да редектирам ,за да поздравя Буболинка.Първата торта с Мечо пух и компания не  е лъжица за моята уста въпреки, че много искам да направя такава за близко момченце.
Седмица казваш за фигурките  ooooh! - от сега значи за почвам.

# 69
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 349
Първо по темата, пък после спама. Миналата седмица направих тази торта.
http://picasaweb.google.com/stefka.todorova83/2008_09_15#5304120986826779106
http://picasaweb.google.com/stefka.todorova83/2008_09_15#5304121039131430850
Това е Медовик или по-скоро блатовете са на Медовика. Крема е Пудинг и крем Оле на Д-р Йоткер. Вътре бял, а отвън кафяв. Отгоре е с шоколадова глазура (шоколад + олио по съвет на Албенка). Глазурата обаче, като я сипах много бързо се втвърди и стана доста дебела. Може би защото крема беше пудинг ( а не сметана) и защото тортата беше доста изтинала когато заливах глазурата.

А сега и спама:  Laughing
Следя темата от около година и два месеца. Никога не съм се записвала и то не защото използвам бутона ИЗВЕСТИ, а защото като влезна в готварския темата винаги е на 1ва страница. Направила съм си папки в компа. както е обяснила Ванчето, добавяла съм и снимки и съвети и т.н. Въпроси задавам само когато вече съм започнала да правя нещо (вече съм решила какъв крем, блатове и т.н искам) и е възникнал някакъв проблем. Защото едно е да го знаеш на теория, а съвсем друго да го направиш. И колкото и "напредналите" да обясняват как го правят, при нас начинаещите почти никога не се получава от първия път. Защото все пак те могат да ни дадат съвет, но не могат да ни дадат ръцете си. (И според мен разделението на начинаещи и напреднали е много правилно и изобщо не е обидно).
Просто искам да кажа на начинаещите че трябва да пробват на практика нещата а не само да събират информация като задават въпроси.
Разделянето на темите според мен не е решение. Мисля че е напълно достатъчно всеки един начинаещ да следи темата един месец, без да задава въпроси, да прочете Библиотеката (която е учудващо полезна   bouquet Наталина ), да реши горе долу какво иска да прави. Да пробва да го направи и ако възникне проблем да пита.
Мама знаете ли какво ми викаше като бях малка - без четене не става. А аз ще добавя че и без да си изцапаш ръцете пак не става!

# 70
  • Мнения: 310
natalyna не се притеснявай, когато имаш време, тогава  Wink
Такамм сега за Тортената библиотека, изчела съм я цялата, разгледала съм всички сайтове, които са дадени там, но така и не видях да пише нещо за Роял Айсинга.Преди да го напиша този пост отново проверих в библиотеката и видях, че рецептата на Роял Айсинг е като Бяла ледена глазура (май така беше), но не пише нищо повече.Видях, че Тандури ще обясни това, онова, за което се радвам   bouquet не е лошо и тази информация след това да се сложи в библиотеката.
С удоволствие бих помогнала за Тортената библиотека, но ако знаех нещо  Joy
И друго - може тези които влизат по често тук, да събират информацията, да я формулират точно и да я пращат на Наталина (така със сигурност ще я улесниме)
За линковете - наистина има много линкове, които вече не съществуват, но това мисля, че е най-лесната работа по тортената библиотека.
И сега един въпрос (няма да ми се карате  Sad ) с какво правите тревата - със захарно тесто или с някакъв крем.Струва ми се, че захарното тесто няма да мине през пресата за чесън  newsm78

# 71
  • Мнения: 4 358
И сега един въпрос (няма да ми се карате  Sad ) с какво правите тревата - със захарно тесто или с някакъв крем.Струва ми се, че захарното тесто няма да мине през пресата за чесън  newsm78

Аз процедирам със сито от тези пластмасовите - ето такъв подобен гевгир
http://www.millenium-2000.com/home1v.php?pid=130

# 72
  • Мнения: 2 708
Минава, минава. И през цедка минава. Така че в зависимост от това колко дебела искаш да ти е тревата избираш - през цедката за чай, или през пресата за чесън. Peace

Тия храстч … 90;ук през цедката са правени. А по нататък снимките, на китарата струните през пресата за чесън съм ги теглила Peace

Буболинка - прекрасни торти, наистина страхотни Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile



хе хе хе писали сме заедно няколко човека Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 73
  • Мнения: X
bubolinkata , разкошни торти си направила...фигурките ти са перфектни.Да ти е живо и здраво палавничето.  За първата пишеш,че е класическо тирамису,значи ли ,че е с бишкоти и крем от маскарпоне? Питам,защото и аз я правя ,но посмъртно не мога да я украся,а за обличане и дума не може да става.

stefka_todorova , по повод глазурата:Аз я правя с шоколад и сладкарска сметана.Когато започне да се охлажда ,не се втвърдява толкова лесно и после се реже лесно.Но не съм пробвала с олио,така че не мога да направя сравнение.  Ето тази торта е с такава глазура,разтече си се и добре отстрани.  

http://www.teilor.snimka.bg/album.php?album_id=272114&pid=9658787    

# 74
  • Мнения: 1 122
Бобсито минава през преса за чесън, а още по-фино става през цедка или сито. Ето тази е през преса: http://steisi.multiply.com/photos/album/3/3#17 и тази http://steisi.multiply.com/photos/album/3/3#73 - с ГММ, ан тази е с марципан Варна http://steisi.multiply.com/photos/album/3/3#6

Общи условия

Активация на акаунт