СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 947
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 525
Щурчо, за 292 лева чисто ли това  newsm78

# 526
Щурчо, за 292 лева чисто ли това  newsm78

Кое?

# 527
# 528
Това, което си описала в предишния си пост, че трябва да свърши един политик... Един общински съветник получава 292 лева чисто. дали би го направил или са му други подбудите и задачите?

# 529
В един вестник от петък пише, че в бюджета на СО за 2009 г. са заложени 10 млн.лв. за изграждането на 10 детски градини...

# 530
Видях се, извинете ме, аз просто съм гледала в обратен ред  Peace
Аз си сложих линка в подписа, надявам се темите в които пиша момичетата да се присъединят към петицията...дано сме повече  Praynig
И аз сложих петицията в подписа си, понеже Ели каза, че другото е спам (като пишем линка в мненията си тук и в други теми). Междувременно аз я разпространих и в други форуми (на майки и други) и има ефект, на няколко места се развихри спор за/против (този, който водим тук не знам колко време), даже една дама от друг форум е влязла тук да чете и е копирала мнение на майка, изказано тук... Simple Smile

# 531
В един вестник от петък пише, че в бюджета на СО за 2009 г. са заложени 10 млн.лв. за изграждането на 10 детски градини...
http://www.ebfbusiness.tv/index.php?page=news&type=11&id=7528

Три са основните приоритети на София за годината - управлението на отпадъците, метрото и детските градини. За изграждане на 10 нови детски градини и 2 нови училища са заложени 10.3 млн. лв.

# 532
Ако ще изграждат нещо, да започват, че няма време...тежки атмосферни условия, после лятна ваканция, икономическа криза, и всякакви други непредвидени обстоятелства...  Rolling Eyes
Някой спомня ли си на кой журналист беше репортажа за новите критерии за прием, който даваха тази седмица във вечерните новини по БиТиВи, не помня дали беше в 19ч. или в 19:30ч....?

# 533
Аз пък случайно попаднах на това: http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=126610
Нищо не пише за строежи на детски градини!  Tired

# 534
E, това сме го слушали вече....не вярвам, че ще се осъществи  и на 50%.Ще има една-две построени и ще се бият в гърдите.

http://kg.sofia.bg/?page=tablici_merki_1_4

това тук например е далеч от осъществимото.още на ред първи от великата им екселска таблица лъсва, че градина Няма да има ...незнам дали през 2009, но и през 2010, че и по-натам. Tired

много лъжовна информация в този сайт беееее, аман, нито списъците достоверни, нито инфото им е проверено.

# 535
А за общ. Красно село е имало задание за изготвяне на 14 архитектурни проекта за ДГ за общината. С идеята да започнат да се строят през 2008...

# 536
Преди 2008.Първо.И второ-след като се знае, че няма да се строи, щото 2008 МИНА, може да го махнат, а не да държат в заблуда.

# 537
Това, което си описала в предишния си пост, че трябва да свърши един политик... Един общински съветник получава 292 лева чисто. дали би го направил или са му други подбудите и задачите?
Аз да си призная, не мисля,че това, което съм описала е във възможностите на кой да е общински съветник..т.е..през цялото време говоря за политика на Общината и Държавата а не на конкретен служител, на който не му пука от политика, нито от деца..
Заплатата няма никакво значение каква е..
Бат Бойко официално беше обявил преди години,че дава цялата си заплата на дом за сираци...ама..това надявам се да не означава, че като работи за 0 лв трябва да очакваме от него да свърши работа за 0лв..и съответно да нямаме право да му държим сметка за свършеното или несвършеното, понеже виждаш ли, заплата му била ниска пък и той не я взимал..
ВСЕКИ има правото да реши ДАЛИ да започва работа на място на която заплатата не би го устройвала. АКО обаче започне, то той би трябвало да си изпълнява служебните задължения, а не да се оплаква,че виждаш ли, не гоправел, защото..заплатата му била само 292лв. чисто..
Специално пък Общинските съветници, които са изборна длъжност в рамките на един мандат (или два), предварително са наясно с това какъв е размера на заплатата им ..И..освен това, за разлика от много други държавни служители, не са длъжни да са само общински съветници..т.е..могат спокойно да си имат собствен бизнес за много по-големи доходи..
Изобщо...никога не мога да оправдая когото и да е за незаинтересоваността му, само защото заплата му е ниска. _ Да стане касиер в БИЛЛА или тираджия или..каквото там смята за по-доходно, ако проблема му е в парите.
Да си Обшински съветник е отговорност, която не е за всеки.. По-високите постове в Общината са още по-висока отговорност..
Пък на безотговорния човек, да му направиш заплатата 10 пъти по-голяма отколкото е, няма да стане дори 2 пъти по-отговорен..така, че..ДА..говоря за 292 лв чисто..(ако толкова е заплатата на отговрните политици в Общината) Признавам, че последното, което ме интересува е колко е тяхната заплата, заплатата на народните представители или на правителството. Да си гласуват заплати, които ги устройват и да вършат това за което сме им гласували доверие..Ако не- да си ходят..

# 538
Ако ще изграждат нещо, да започват, че няма време...тежки атмосферни условия, после лятна ваканция, икономическа криза, и всякакви други непредвидени обстоятелства...  Rolling Eyes
Някой спомня ли си на кой журналист беше репортажа за новите критерии за прием, който даваха тази седмица във вечерните новини по БиТиВи, не помня дали беше в 19ч. или в 19:30ч....?
Марина Евгениева - часа и аз не го помня..

# 539
http://www.ebfbusiness.tv/index.php?page=news&type=11&id=7528

Три са основните приоритети на София за годината - управлението на отпадъците, метрото и детските градини. За изграждане на 10 нови детски градини и 2 нови училища са заложени 10.3 млн. лв.

Значи...50 млн. лева от миналата година, са били достатъчни за 50 ДГ и 10 училища...почти ???
Питам се..къде са?
И..ако тази година средставата, които са отпуснати са 5 пъти по-малко...означава ли това, че трябва да очакваме 5 пъти по-малко построени ДГ...
Чисто риторично..
Предполагам,че ще са повече..- все пак идват избори.
Вече черен хумор ме налетя..

Общи условия

Активация на акаунт