СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 269
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Няма за какво да ме ядат, всички го мислят, малко го изказваме на глас просто!
Много ясно, че всички деца са равни, просто моето е по-равно, какво да се прави. Независимо дали ще го пусна на градина или не, защото не съм принудена да работя и така или иначе съм си вкъщи - детето ми ще е записано там, заедно с всички други равни.

# 871
Ааааааа не така! Както е казал другаря Йосиф Висарионович Джугашвили "Няма място за отсъпление". Какво като си била сама??? Чък Норис в "Делта форс 3" да не би да имаше кой да му помага? И аз в една тема София vs. Провинс се изправих като адаша Матросов сам срещу пълчищата пръчки, обаче после ме последваха и други. Така че има начин. Както виждаш хората вече говорят за вериги, аз ще взема малко метални тръби, боксове и павета и почваме. Sunglasses

Сега сериозно. От трещене по форумите и вайкане файда няма.Особено в центъра хората се познаваме. Ходили сме на даскало заедно, мачове сме ритали колко и т.н. мамка му. И именно майките дето са по майчинство и не ходят на бач треа да са гаулайтерите на акцията. Тръгвате и почвате една подписка до районния кмет, после една петиция и бам! После до общинския съвет и ако трябва и до следващият ташак, който ще турят за кмет на любимия ни град. Успоредно с това - медии и т.н. Да видим какво ще стане.
Знам че ще има "гражданско напрежение", "конфликти на различни групи граждани (само дето тука ще сме граждани с/у селяни)" и тем подобни глупости. Е, ще почнете да се гледате накръв и с някои кифли, ще треа да се понапляскаме с некои татковци, ама проблемите на моето дете са ми по-близки отколко всички други. Thinking

# 872
  • София
Девиатор, ти пък що се палиш? Твоето дете не беше ли в другия край на Бг?

Искам да видя подписката за връщане на жителството!  Joy Popcorn

# 873
  • Нови искър
smile3532Искам да видя подписката за връщане на жителството!  Joy Popcorn
хахахахахахахаха бас ловя че ще събере повече подписи  smile3532 smile3501

# 874
  • софия
ЕЙ ВИЕ С О Ф И Я Н Ц И   МАЛКО КЪСНИЧКО СЕ ВКЛЮЧВАТЕ - Я ВИЖТЕ ПОСТОВЕТЕ МИ В ПРЕДНАТА ТЕМА  П'А И В ТАЗИ !!!
Бях сама - без подкрепа изядена от селянията ( не искам да обидя никои!) Много пъти писах , че има значение постоянния адрес , а не настоящия , но ... бях сама срещу всички - дори понасях и намеци за подигравка от някоя си дошла на майка си от п........та (провинцията)имам в предвид  Peace ! Е БЛАГОДАРЯ ВИ , ЧЕ ВСЕ ПАК СЕ ВКЛЮЧИХТЕ !ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ БОРИТЕ ЗА СВОЕТО АЗ СЕ ОТТЕГЛЯМ !
ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ !
ааааа, айде сега. Не беше само ти. Имаше и други. Няколко бяхме (и сме). Да не споменавам, че абсолютно във всеки пост съм споменавала, че съм и за това да има значение от кога е постоянният адрес. Няколко сме и за райониране. Знаем се кои. Но какво от това? Просто имаше обвинения в дискриминация, право на свободно движение на хора, пост соц ограничения (носталгия, едва ли не) и т.н.

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 08:45 от zvanche

# 875
Тая тема вече съвсем изпростя...като изказваме такива мнения ние, много ясно, че провинциалистите, дошли в София ще отвърнат...в крайна сметка ако имаше нормални заплати там, нямаше да идват да се бутат тук.То проблемът не е в родителите/от София или провинцията/, а в държавата и общината, които не решават нито един проблем, а ни оставят да се "избиваме" и да се "надцакваме" по детските градини...много ми е тъжно...

П.С.Не че една майка - пришълка не ми скъса нервите точно в тая тема де, ама това е друг въпрос  Peace

# 876
  • София
благодаря щурчо, чакаме да навършим възрастта за градина, да видим места ще има ли там..

# 877
Ами аз чета и не мога да повярвам, че искат да ни накарат да нощуваме пред ДГ, за да запишем децата си. По-голяма глупост от това нямаше как да сътворят. Все си мисля, че няма на къде повече простотия и все ме опровергават  Close  
Нека ако г-н Джонев има възможност да напише дали наистина става въпрос за физически опашки или за класиране по време на децата с равен брой точки в системата( което би било най-логично ). Все пак мисля, че системата би трябвало  да издържи на такова натоварване, защото не става въпрос за всички деца, а само за тези с равен брой точки!

# 878
Девиатор, ти пък що се палиш? Твоето дете не беше ли в другия край на Бг?

Искам да видя подписката за връщане на жителството!  Joy Popcorn

Към момента на интернет глупостта все още не беше.А и животът е странна палачинка и може да се завърти така че тя отново да се върне където й е мястото.
Не говорих за подписка за жителството, а за това наистина трайно установилите се, имащи имоти и т.н. жители на една община да имат предимство при записване в ОДЗ пред секвите номади. Praynig

# 879
Ааааааа не така! Както е казал другаря Йосиф Висарионович Джугашвили "Няма място за отсъпление". Какво като си била сама??? Чък Норис в "Делта форс 3" да не би да имаше кой да му помага? И аз в една тема София vs. Провинс се изправих като адаша Матросов сам срещу пълчищата пръчки, обаче после ме последваха и други. Така че има начин. Както виждаш хората вече говорят за вериги, аз ще взема малко метални тръби, боксове и павета и почваме. Sunglasses

Сега сериозно. От трещене по форумите и вайкане файда няма.Особено в центъра хората се познаваме. Ходили сме на даскало заедно, мачове сме ритали колко и т.н. мамка му. И именно майките дето са по майчинство и не ходят на бач треа да са гаулайтерите на акцията. Тръгвате и почвате една подписка до районния кмет, после една петиция и бам! После до общинския съвет и ако трябва и до следващият ташак, който ще турят за кмет на любимия ни град. Успоредно с това - медии и т.н. Да видим какво ще стане.
Знам че ще има "гражданско напрежение", "конфликти на различни групи граждани (само дето тука ще сме граждани с/у селяни)" и тем подобни глупости. Е, ще почнете да се гледате накръв и с някои кифли, ще треа да се понапляскаме с некои татковци, ама проблемите на моето дете са ми по-близки отколко всички други. Thinking
Peace Мен вече всички пришьлки в квартала ме мразят. Mr. GreenИзобщо не ми пука!Казала сьм им го в очите,че заради техните деца за моите НЯМА място.Но техните посещават ВЕЧЕ 11-то ОДЗ и 71-во ОДЗ,а големият ми син продьлжава да чака под №2 резерва. #Cussing outЗа малкият ми син имах предложение от системата за ясла в кв."Ботунец" Crazy

# 880
А вие замисляли ли сте се защо от Общината не приеха срок за софийски жителство, а искат само постоянен / настоящ адрес? Помислете. Не е сложно да се сетите. Подсказка, не става въобще въпрос за дискриминация по произход.

Не говорих за подписка за жителството, а за това наистина трайно установилите се, имащи имоти и т.н. жители на една община да имат предимство при записване в ОДЗ пред секвите номади. Praynig

Тук леко бъркаш, защото има потомствени софиянци, които нямат нищо на свое име - виж какво е писала Мотивация, не притежава жилище. Както и има хора, които грам не са стъпвали в София, но притежават имоти и съответно плащат данъци тук. Лично аз познавам такъв човек, плаща данъци за имот и такса смет от 1992г., не е живял въобще в София. Премисли пак и си уточни позицията.

Въобще това са усилия в неправилна посока. Насочете се примерно към това да искате всяко по-голямо предприятие да прави детска градина / забавачка на територията си, така ще се реши проблемът с хората, които водят децата си по месторабота и които са предимно несофиянци.

# 881
Абе начин има...Стига някой да се замисли. Ако трябва да има нещо от сорта - трябва да си гласувал за местна власт и така като минимално изискване. Ценз трябва да има. Поне за начало. Whistling

# 882
А вие замисляли ли сте се защо от Общината не приеха срок за софийски жителство, а искат само постоянен / настоящ адрес? Помислете. Не е сложно да се сетите. Подсказка, не става въобще въпрос за дискриминация по произход.

Тук леко бъркаш, защото има потомствени софиянци, които нямат нищо на свое име - виж какво е писала Мотивация, не притежава жилище. Както и има хора, които грам не са стъпвали в София, но притежават имоти и съответно плащат данъци тук. Лично аз познавам такъв човек, плаща данъци за имот и такса смет от 1992г., не е живял въобще в София. Премисли пак и си уточни позицията.

Въобще това са усилия в неправилна посока. Насочете се примерно към това да искате всяко по-голямо предприятие да прави детска градина / забавачка на територията си, така ще се реши проблемът с хората, които водят децата си по месторабота и които са предимно несофиянци.
Има разлика в плащането на даньци между период: 1992-2009 и 1942-2009. Wink

# 883
Ако правилно съм чула по БТВ, точката за брат/сестра в ДГ отпада. Някой, който е гледал репортажа ако може да потвърди или отрече.
Аз това разбрах, че е искането на майките от подписката.Не ги взимах насериозно до вчера.
Може ли да изразя личното си възмущение към тази подписка.След като са разпределени в различни места тези с предимство и тези без предимство-т.е. 30% с и 70% без, за каква дескриминация става въпрос. Децата с братче и сестриче, се редят за други места на опашката с 30% предимство, а тези с едно дете на опишката с 70% без предимство. Защо е тази подписка-като им е зле на едните дайте да прецакаме и другите.Не го разбирам и не го приемам за дескриминация, по-скоро за средство да се протестира, защото явно е модно да се протестира напоследък
. Crossing Arms
И ако трябва реално да погледнем на нещата ако махнат това предимство вие с едно дете сте леко прецакани, защото ние с повечкото деца ще се наредим при вас и евентуално ще ви изместим с други критерии. Така по-ли ви е удобро? Всички да се прецакваме взаимно?
Неразбирам смисъла на подписката  newsm78

# 884
mustaine ако беше с едно дете, много бързо щеше да разбереш...ама сит на гладен не вярва нали така беше.Сега пък трябва да се и извинявам, че съм родила едно дете, а не съм се напънала за две-три...ама то какво пък-като си остана вкъщи освен да се размножавам друго не ми остава...все ще съм си в родилното и няма да имам време да подписвам петиции...така по-удобно ли ще ти е на теб?В крайна сметка на мен кое ми е удобно няма значение-ние с едно дете не сме толкова майки, колкото ти, нали?

Общи условия

Активация на акаунт