СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 150
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 080
Цитат
По години процентите деца с предимство, включващи специалните случаи, са:
2002 16.8%   
2003 27.4%   
2004 24.0%   
2005 19.3%   
2006 49.3%   
2007 33.9%"

На фона на другите проценти тези ми изглеждат малко неестествено  newsm78

# 1 081
аз незнам вече какви ще са критериите, обаче искам това с решенията на директорките по места да се заличи.

не искам да обиждам никого, обаче в началото на годината обикаляме в три ясли в слатина да запишем детето и номерче ни дават само в едната... другите нямали време да ги описват

след един месец звъня и... в едната сме примерно 60, а в съседната 90...
е нещо не се връзва, защото в студенски град подадохме молба чак февруари и там пак сме 60

нещо не го разбирам този големият номер.. родителите на всичките тези 30 деца защо не са ходили в съседната ясла... на мен ми се видя нормална, като всички други.. има съмнение за този входящ номер

та мисълта ми е.. трябва всико да е ясно и чисто и никакви субективни решения по места. само комисията и решенията да са официални.. да вижда всеки защо точно това дете е решено да измести останалите 300 на опашката

# 1 082
  • София
Та, по темата, около мен няма дете, което да е кандидатствало и да не е прието. Има 2, което на фона на всички познати от форума, квартала, приятелите ни е ...нищо. Да, може да са чакали повече време, но децата са приети в държавни ДГ.

Блазе ви... около мен е обратното... повечето са неприети  Cry, включително и моето...

Дафи, при нас в квартала също е обратното. повечето наборчета на моя син, с които обикялахме градинките, не успяха да влязат в държавна ясла. за целия Младост-1, което е един средно голям град, имаше обявени 18 (ОСЕМНАДЕСЕТ!!!) свободни места за набор 2006-та. като прочетеш и горната статистика, че за набор 2006 с предимство са били приети около 50% от децата, смятай колко места са останали за редовнокандидатстващите - точно 9.

# 1 083
  • Върху лъчите на Слънцето.
Цитат
По години процентите деца с предимство, включващи специалните случаи, са:
2002 16.8%   
2003 27.4%   
2004 24.0%   
2005 19.3%   
2006 49.3%   
2007 33.9%"

На фона на другите проценти тези ми изглеждат малко неестествено  newsm78
Напълно естествено е...  и  г-н Джонев потвърди, че е така. От тези 49,3% лично преброих, че 90% са с предимството брат- сестра.

# 1 084
Ами аз заради това съм ЗА квотния принцип /да ме извиняат майките на повече от едно дете/, но не мога да се съглася, че щом си имал късмета едното ти дете да е в градината, по презумпция и другото е там, а останалите да се пробваме пак, пък дотогава ако сме се сетили да си направим още някое дете, пак да заповядаме  Peace

ПП Съжалявам, ако има засегнати, но не мога да си позволя да си остана вкъщи, от финансова гледна точка.Знам, че и вие сте така, но се съгласете, че не е справедливо просто!

# 1 085
  • София
Гневна, Джамче, явно е така около вас...никой няма файда да лъже из форумите. Може би само около мен е така...възможно е.

А статистиката за предимствата...там малко ще си замълча, защото познавам деца, които бяха приети в нашата ДГ с предимства, които реално нямат. Също и детето на колега на мъжа ми... Затова и съм много мнителна по отношение на приемът и контрола в/у критериите.

jeniqa , едвам се сдържам да не коментирам финансовата ти гледна точка  Simple Smile

# 1 086
Ами аз заради това съм ЗА квотния принцип /да ме извиняат майките на повече от едно дете/, но не мога да се съглася, че щом си имал късмета едното ти дете да е в градината, по презумпция и другото е там, а останалите да се пробваме пак, пък дотогава ако сме се сетили да си направим още някое дете, пак да заповядаме  Peace

ПП Съжалявам, ако има засегнати, но не мога да си позволя да си остана вкъщи, от финансова гледна точка.Знам, че и вие сте така, но се съгласете, че не е справедливо просто!

така е, т.е. едно дете в момента, не означава единствено дете завинаги... вече давах следния пример: ако сега в семейството има едно дете, то не влезе в ДГ и критерия брат/сестра остане, то тогава шансовете на второто дете за ДГ са нулеви още преди да е заченато Thinking

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 14:24 от Pocoyo

# 1 087
  • София
Около мен също има много не приети деца,от миналата година.  В  интерес на истината и на кореняк софиянци и на хора от провинцията, с  регистрация тук. Децата вече са по на три годинки и майките им се надяват да имат повече шансове , за тази година , дай Боже Simple Smile.

# 1 088
Герчо Днес навършва сина ми 3 г и сутринта като отворих кандидатурите му за ЦДГ ме допусна да кандидатсвам и съм в момента чакащ, няма на идея кога ще влезем в списъка за класиранията, най вероятно утре при новото класиране по стария регламент. Значи в деня, в който детето навършва възраст се активира предварителната кандидатура. 

# 1 089
  • София

така е, т.е. едно дете в момента, не означава единствено дете завинаги... вече давах следния пример: ако сега в семейството има едно дете, то не влезе в ДГ и критерия брат/сестра остане, то тогава шансовете на второто дете за ДГ са нулеви още преди да е заченато Thinking

Не съм съгласна с това обаче, защо шансовете на второто дете да са нулеви,още преди да е заченато даже  Rolling Eyes, ако първото не е влезнало сега.
Или по-скоро не мога да го разбера това твърдение. В момента влизането в ясла или градина си е късмет за мен. А и нали строят нови градини.
Аз нямам второ дете, нито скоро планувам, но все пак съм за това братя и сестри от едно семейство да посещават едно и също детско заведение, ако родителите им така желаят. Вижда ми се по разумно и практично.

# 1 090

Не съм съгласна с това обаче, защо шансовете на второто дете да са нулеви,още преди да е заченато даже  Rolling Eyes, ако първото не е влезнало сега.
Или по-скоро не мога да го разбера това твърдение. В момента влизането в ясла или градина си е късмет за мен. А и нали строят нови градини.
Аз нямам второ дете, нито скоро планувам, но все пак съм за това братя и сестри от едно семейство да посещават едно и също детско заведение, ако родителите им така желаят. Вижда ми се по разумно и практично.

Аз също, само че ако го приемат по същия принцип, по който /дай Боже/ приемат и мойто...а не-ми има братче/сестриче в тая ДГ, значи влиза, а мойто дете щом не е имало късмета да е второ дете, а е първородно значи марш...е няма как да се съглася.  Crossing Arms

# 1 091
..........................
И аз съм "за"по принцип, но не в тези условия на дефицит на места. В момента няма нищо разумно и практично в тази ненормална ситуация. Ако има места за всички желаещи, тогава можем да проявяваме капризи за удобства. Сега вече въпроса не стои дали брата и сестрата ще посещават една и съща градина, а дали изобщо и двамата ще посещават ДГ. Точно както този въпрос стои и за моето дете.

# 1 092
Цитат
И аз съм "за"по принцип, но не в тези условия на дефицит на места. В момента няма нищо разумно и практично в тази ненормална ситуация. Ако има места за всички желаещи, тогава можем да проявяваме капризи за удобства. Сега вече въпроса не стои дали брата и сестрата ще посещават една и съща градина, а дали изобщо и двамата ще посещават ДГ. Точно както този въпрос стои и за моето дете.

newsm10Горе долу това беше и моята мисъл, дано са ни разбрали...защото ми омръзна да ме обвиняват, че злобея на многодетните майки или нещо такова smile3511

# 1 093

ОК, да така е... но имах предвид следното... ако в момента едно семейство има едно дете, то не бъде прието в ДГ и критерия "брат/сестра" остане без да се прилагат квоти (само да допълня), то тогава, ако в това същото семейство се роди второ дете, то няма да се възползва от критерия "брат/сестра в същата ДГ", просто защото първото дете в семейството не е прието в детската градина... разбираш ли ме сега, защо шансовете за прием в ДГ на второто дете са нулеви, още преди да е заченато? поради тази причина си мисля, че не трябва да се пренебрегват семействата, които към момента на кандидатстване имат само едно дете... повечето хора се надавят то да им е първото, а не единственото...

# 1 094
  • Върху лъчите на Слънцето.
Щом държат да са в едно и също ДЗ, ще го избарят като първо желание, за което ще получат 3 точки. И там шансовете им ще са най-големи. Но да се гарантира прием, при това чудо от миналата година... не.
А относно неродения Петко - има време. То да е здраво и да се роди детенцето, пък регламента и 1 000 пъти още може да претърпи промени. Сега умуваме за родените.

Общи условия

Активация на акаунт