СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 087
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 275
Ако пренебрегнем опасенията за корупция от страна на директорките, сега приема ще е много по-справедлив, според мен.
Мисля, че най-вероятния критерий, който те ще изберат е близост до градината и брат/сестра в градината  Wink.
Разбирам, тези които са против това, но според мен, това са най-справедливите критерии.
Колкото до корупцията, ако има проверки такава няма да има. Както сами видяхме системата по никакъв начин не я премахна. "Специални" деца се записаха и с нея.

# 1 276
  • София
сега: мама е по майчинство докато детето тръгне на ясла,
значи: приемат детето и търчим до шефа да си прекратим майчинството, за да се запишем на ясла
Това е най-лесното и не представлява никакъв проблем нито за работодателя, нито за майката в майчинство. Просто една бележка от работодателя в свободен текст, че еди кое си лице е служител на еди коя си фирма, подпис и мокър печат.
Представлява проблем,защото на мястото ми има човек и е редно да предопредиш кога ще се върнеш, а не да се появиш изненадващо, шефа няма да е щастлив.
Ама за какво връщане иде реч? Караш си майчинството, осигурена си и се водиш на работа. това работодателя може да го удостовери по всяко време. Няма нужда да се връщаш никъде, нещо си се объркала.

# 1 277
  • Върху лъчите на Слънцето.
Не съм наясно с правната материя, но защо СОС не приеме Наредба за прием, а не Правила за прием. И Наредбата да си е подробна и недвусмислена. Малко по сериозно ми звучи. А сега - внасяме нещо да се приеме проформа, пък после ще си караме както ни харесва.
Защото вероятно догодина ще има нов регламент, или само на мен така ми се струва? И е по-лесно да се променят някакви правила, отколкото наредби. Защото наредбите звучат по-категорично и обвързано със закона.

# 1 278
Момичета, опитайте да се успокоите малко поне, все пак СОС още не е приел този безумен проект и се надявам, да не го направи. Аз писах няколко страници назад, че ми направи силно впечатление изречението: Решението на СОС може значително да се различава от внесените за обсъждане правила.
Според мен това е индикация да очакваме СОС да приеме нещо друго.

Гневна, хич няма да е толкова лесно да се докаже връзката баба/дядо-внуче. За родителите е лесно с акта за раждане, но ако някоя баба е разведена или омъжена повторно с друго фамилно име (само пример), става сложно...кой ще се прави на следовател да доказва такива родствени връзки? ooooh!

# 1 279
Гневна, хич няма да е толкова лесно да се докаже връзката баба/дядо-внуче. За родителите е лесно с акта за раждане, но ако някоя баба е разведена или омъжена повторно с друго фамилно име (само пример), става сложно...кой ще се прави на следовател да доказва такива родствени връзки? ooooh!
Добре, да речем, че майка ми се е развела с баща ми и има следващ брак. Какво от това? Нали аз имам акт за раждане? А тя има решение за развод и след това акт за сключване на гр. брак? И нали в  тези документи фигурират ЕГН-та? Имената ако си ги сменяме, то ЕГН не можем.

# 1 280

Така е, честно казано, не си спомням някога някъде да съм попълвала графа "баба/дядо"  newsm78

# 1 281
"Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община - 3 т." се изисква служебна бележка от детското заведение. Е, как служебната бележка ще докаже връзката между баба/дядо и детето или родител-дете?! За доказване на такава родствена връзка ще трябват доста повече документи...а ако има разводи...осиновявания...различни фамилни имена....ОХ!  ooooh!
Детето ми носи имената на баща си, въпреки, че нямаме брак. С акта за раждане се доказва, че аз съм му майка(та  Laughing). А със служебната бележка ще докажа, че работя в дадено ДЗ, а може и с Трудова книжка. И това е лесно доказуемо - с проверка на ведомостите, дали фигурирам там. А за баба му и дядо му вероятно ще се искат още актове за раждане.

Не се доказва с акт за раждане.Вади се бележка за родствени връзки в общината.Акт за раждане се предоставя при записване така или иначе.Това няма общо със сватби и разводи.

# 1 282
Добре, да речем, че майка ми се е развела с баща ми и има следващ брак. Какво от това? Нали аз имам акт за раждане? А тя има решение за развод и след това акт за сключване на гр. брак? И нали в  тези документи фигурират ЕГН-та? Имената ако си ги сменяме, то ЕГН не можем.
Е това имах предвид. Става твърде сложно - проследяване на документи, ЕГН-та...кой ще го прави това? Не е редно директорките да се занимават с такива "дейности", никак не е редно.  Ако трябва да се вади бележка за родствени връзки в общината - още по-усложнено!  ooooh!

# 1 283
Не се доказва с акт за раждане.Вади се бележка за родствени връзки в общината.Акт за раждане се предоставя при записване така или иначе.Това няма общо със сватби и разводи.
Тогава още по-лесно ще се докаже, че баба му му е баба.

# 1 284
  • гр.София
 Да обобщя. В критериите са нанесени следните промени
 -за инвалидност -премахнато е за член на семейството с инвалидност, ае останало само за родител-инвалид. Т.е. ако има друго дете в семейството-болно-няма предимство.
- Няма точки за работещи родители
 -Няма точка(или е грешка) за чисто ясленче. Обаче фигурира като критерий. Какво ще рече това,разбира ли някой?
 -Няма точки за брат(сестра)

# 1 285
Някой забеляза ли, че в последния ред на таблицата за самостоятелните ясли не е дадена точка, а само е упоменато и какво следва. Само документ,  който удостоверява, че детето ходи на такава ясла и какво от това.

# 1 286
  • нейде там, където ....
Мисля, че ясленчетата ще са в 30-те %. А защо критерия за адресна регистрация е също там? Как и защо отпадна критерия за работещи родители?  Crazy

И как така в плана за 2009-та има предвидено изграждане на нова детска градина (на думи), а после - няма промяна в капацитета? Това (в най-добрия случай) е основен ремонт #Cussing out Защо отново лъжат хората? И как така не е необходимо чак ръководство за кандидатстване да се пише?!?!???? ooooh! #2gunfire Общината има още излишни пари? По-добре да върнат старите опашки пред градините smile3515 smile3514

# 1 287
Някой забеляза ли, че в последния ред на таблицата за самостоятелните ясли не е дадена точка, а само е упоменато и какво следва. Само документ,  който удостоверява, че детето ходи на такава ясла и какво от това.
и аз това се питам!!?!! дава ли точка или не!! newsm78 newsm78

# 1 288
сега: мама е по майчинство докато детето тръгне на ясла,
значи: приемат детето и търчим до шефа да си прекратим майчинството, за да се запишем на ясла
Това е най-лесното и не представлява никакъв проблем нито за работодателя, нито за майката в майчинство. Просто една бележка от работодателя в свободен текст, че еди кое си лице е служител на еди коя си фирма, подпис и мокър печат.
Представлява проблем,защото на мястото ми има човек и е редно да предопредиш кога ще се върнеш, а не да се появиш изненадващо, шефа няма да е щастлив.
Това няма нищо общо.Бележката е за това да се удостовери, че лицето е работник във фирмата макари в отпуск.Бележката съдържа данните на работника и работодателя и това е.Не сте ли си взимали досега бележки примерно за доход там съдържа същите неща + дохода за определеният период?
Тук никой не говори да се връща на работа, а само да се вземе документ ,че лицето е работкик някъде.Плащат му се осигуровки и т.н.....Значи работи Wink

има проблем. със записването на детето в дг, майчинството се прекратява!
неможе да си под напрежение всяка седмица и шефа да плати на заместващият обезщетения за предсрочно освобождаване, защото.. точно тази седмица детето са го приели... пълна каша

сега това с адреса е предимство само в 30% и само тази опашка или и за останалите 70%

някой има ли връзки да го разберем това?

# 1 289
  • София
Тя може да си излезе в неплатено майчинство-има право. Би трябвало пак да се води работеща. Или да си ползва отпуските.

Общи условия

Активация на акаунт