СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 991
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 410
...............
И пак остава въпросът с класирането на финала - когато всички точки, предимства и каквото се сетите още са приложени, но за останалите 2 свободни места чакат 20 деца с равен брой точки (бройката места и деца е напълно условна). Дали сте съгласни те да се наредят на физическа опашка пред ДГ? Пък който превари (или има достатъчно роднини, за да отвисят 3 денонощия на смени).
     Против съм физическите опашки и против решения да взимат Педагогическите съвети, в случаите на деца с равен брой точки, пак се връщаме на възможности за корупция.Направо ще се правят търгове с наддавания за място в детска градина.Жребия изглежда по-цивилизовано , но кой ще гарантира честност и прозрачност,като знаем какво става въпреки електронната система,така нар."специални случаи" са изключително парашутисти и връзкари.

# 1 411
момичета какво ще рече да има квоти..въпрос 11 Embarassed Rolling Eyes
нещо съвсем се обърках, моля помогнете!!!

май е задължително попълването на тази анкета newsm78не ми дава да проверя нищо, преди да я попълня Rolling Eyes

# 1 412
  • София
Ели, Кабо Алма, благодаря за уточненията! Аз лично съвсем се обърках и се питам колко родители са разбрали нещата така, както вие ги обяснявате и колко са като мен-според това, което е написано в проекта за правила.  newsm78

# 1 413
too many boys , аз разбирам нещата като теб - така както е написан текста на т.3.1 в момента означава, че в квотата от 30% ще участват почти всички деца, е разбира се, тези, които удовлетворяват критериите,изброени в таблицата по-надолу. Пак казвам, както е написано, квотата НЕ е само за социалните случаи!  Confused
Разбирам какво искат да кажат Ели и Кабо Алма, но моля кажете, ако сте прави, защо не е написано така в текста на проекта? А защо придавате такова голямо значение на анкетата? Аз мисля,че анкетата е прах в очите на родителите и нищо не зависи от резултатите от нея.

Не знам къде видяхте квота в проекта за правила. Има квота само за социалните случаи.   ...За да не решите че си измислям - информацията е от обсъждането в Комисията по образование към СОС. И въпреки че се възпротивихме - вероятно правилникът ще бъде приет в този или много подобен вид.
Т.е. нито социалните случаи ще влязат със сигурност, нито обикновените ще получат така желания равен старт.

Ели, моля обясни:
Ти къде виждаш текст, че има квота само за социалните случаи?
А какво означава това, че сте се възпротивили? Кои сте? На какво се възпротивихте?

# 1 414
Направо ми писна от джонтев-фонтев и екип миналата седмица бяхме 23 чакащи а тази седмица днес сме24 #2gunfire #2gunfire #Cussing outкак става това

# 1 415
Я да ви питам и аз сега  Thinking
След миналогодишнати кандидатствания за ясла (набор 2006г.) сме все още "Чакащи". Тази година сме решили на първо място да кандидатстваме в друга градина, не ОДЗ а ЦДГ (то ясно че за градинската друпа в ОДЗ-то всички бройки ще са заети от яслата).
Та въпроса ми е как да посоча че ЦДГ ми е 1-во желание като ОДЗто си стои, а аз искам то да е второ желание.
Дали след като обявят "старта" всички желания (от миналата и тази година) ще се подредят и една колона (опашка).

И друго да попитам. Остава ли варианта в който се дава 1т. за породени деца?

# 1 416
  • гр.София
 Точно като Ели(Хриса) разбрах анкетата и затова не искам да я попълвам. Но пък наистина не ми дава ,ако съм влязла в профила, да правя каквото и да било,без да попълня анкетата. Но тя ще е до още 3-4 дни там и ще я махнат,сигурно.
 Та-именно разбрах,че искат квоти САМО за социалните случаи.
 Моето разбиране е за социалните и за деца на персонала да няма квоти. Да влизат със сигурност по първо или второ желание.
 Квоти да има обаче за породени,близнаци,многодетни,брат(сестра). На всички е ясно,че брат(сестра) ще влязат и то навярно преди близнаци и многодетни,щом педагогическите съвети ще решават.
 В анкетата няма И въпрос ,съгласни ли сме педаг. съвет да взима решжение при равен брой точки.
 Въобще,за да отговоря на анкетата трябва да напиша сумати обяснения и оговорки отдолу.

ПП. В петицията има искане за преразглеждане на критерии К 3-К 6. А не на социалните случаи.

Little wingels ,вчера във в.Телеграф прочетох,че "СНБМ  се обявиха против квотно-критерийния принцип за прием на децата".

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 10:19 от blanc

# 1 417
  • София
Ели,  в проекта за правила пише

"3.1. В обединените детски заведения /ОДЗ/ и целодневните детски градини /ЦДГ/ се приемат до 30 % от общия брой свободни места деца с предимство преди всички останали кандидатстващи деца, ако отговарят на следните критерии:"

От изброените критерии аз разбирам, че в състезанието за 30-те % ще участват почти всички-и социалните, и близнаци, и многодетни, и ясленчетата, и всички с някаква адресна регистрация в София.

Не знам, може и грешно да тълкувам, но така е написано.  Tired

И аз го тълкувам по същия начин, точно така си е написано   bouquet 

Има нещо, което не ми ясно. Децата от 2006 и по-малки, които сега ходят на ясла, ще кандидатстват ли отново със всички останали ( с предимството от не се знае колко точки, ако са посещавали яслата повече от 6 месеца преди това), или директно си продължават да си ходят на ясла или в 1 група (за набор 2006), а всички тези класирания са за останалите, които никога не са ходили в детско заведение.

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 10:37 от bazel

# 1 418
  • гр.София
 bazel , ако детето ти е в яслена група към ОДЗ-продължава автоматично (най-много да трябва да потвърдиш писмено при дир-ката ,че продължавате там. Ако има такова изискване ) Ако е в чиста ясла-кандидатствате през с-мата за 1-ва група.

# 1 419
  • София
Голям номер ще ни извъртят, ако накрая се повтори ситуацията от тази година с предимствата и специалните случаи и ...за капак ни подредят и пред градините на физически опашки СЛЕД целия цирк наречен "електронно кандидатстване"..
Но..натам вървят нещата...като гледам..

Точно това исках да се избегне, както и всички ние.
Отстоявам си мнението от самото начало, че критериите трябваше да са много, така че равният брой точки да не е масов. Дано ме разбрахте какво съм имала предвид.

Колкото до това
Цитат
Няма групи, запълнени само с деца със социални предимства - запълването е преди всичко по критерия брат/сестра -  така че тази квота не върши никаква работа на еднодетните семейства
, възможно е да важи за ОДЗ, докато в ЦДГ случаят е по-различен. Всичките деца, които знам, че са вкарани по вторият начин (в ЦДГ) е на база социални критерии и комисии, които са преценили  Mr. Green. И затова трябваше всичко (вкл. документите с изх.номер) да влезне в системата и да няма скрито-покрито.

А пък ето това е ужасното
Цитат
При равен брой точки ще се прилагат допълнителните критерии, определени във всяка ДГ (най-вероятно брат/сестра, близост до ДГ и/или каквото друго решат)
. Никой нищо не знае, само се гадае. И всички ще са в мъгла какво се случва.

Макар, че съм ЗА критерият брат/сестра, аз съм и ЗА много, много още други, които биха дали допълнителни точки на децата, така че да може в даден момент да влезне дете, което по други параграфи е събрало точките. Нещо, като тест със 100 въпроса. Искам да има шанс при определени случаи децата, които нямат братя и сестри да бъдат приета вместо моето дете и така трябва да бъде.

Наистина всичко е "мижи да те лажем"  Sick И се изкарват пари от това. В крайна сметка отново ще има опашки и лична преценка.

# 1 420

Колкото до това
Цитат
Няма групи, запълнени само с деца със социални предимства - запълването е преди всичко по критерия брат/сестра -  така че тази квота не върши никаква работа на еднодетните семейства
,

НЯМА група в нито едно ДЗ запълнена САМО по критерии брат/сестра.Обикновено тези деца са 2-3 в група.Децата със социални предимства същия брой 2-3.Моята група /която сега е ПГУ/ беше съставена от деца на така нареченото от вас ЕДНОДЕТНО семейство.Само две деца имаха по-малки братчета и сестричета.
             В приетите миналата година първи групи /които познавам много добре/ брат/сестра /които и в момента посещеват ДЗ/ са  7 деца за двете групи,социалните са 2.Всички останали деца са едно дете в семейството или имат братя и сестри ученици /не ползват предимство/.

# 1 421
  • София
Didia, а спуснатите от общината колко са?  Laughing
вече писах, в нашата ясленска група, дето е 28 деца по списък, от вчера си имаме 2 нови парашутистчета. едва ли са по "критерий". същото ни чака и тази година.

ако имаш време да поразгледаш класиранията в ИСОДГ от миналата година, ще установиш, може би с изненада за теб, че има ОДЗ, в които целият прием е запълнен от деца с предимство.

# 1 422

Колкото до това
Цитат
,

НЯМА група в нито едно ДЗ запълнена САМО по критерии брат/сестра.Обикновено тези деца са 2-3 в група.Децата със социални предимства същия брой 2-3.Моята група /която сега е ПГУ/ беше съставена от деца на така нареченото от вас ЕДНОДЕТНО семейство.Само две деца имаха по-малки братчета и сестричета.
             В приетите миналата година първи групи /които познавам много добре/ брат/сестра /които и в момента посещеват ДЗ/ са  7 деца за двете групи,социалните са 2.Всички останали деца са едно дете в семейството или имат братя и сестри ученици /не ползват предимство/.

:peace В нашето ОДЗ ние сме единстваните приети по критерии брат/сестра LaughingВсички останали приети са с по едно детенце в семейство. Wink

# 1 423
Didia, а спуснатите от общината колко са?  Laughing
вече писах, в нашата ясленска група, дето е 28 деца по списък, от вчера си имаме 2 нови парашутистчета. едва ли са по "критерий". същото ни чака и тази година.

ако имаш време да поразгледаш класиранията в ИСОДГ от миналата година, ще установиш, може би с изненада за теб, че има ОДЗ, в които целият прием е запълнен от деца с предимство.
                Колко са спуснатите от общината ? Ами питайте общината. Laughing Мен ако питате имаше бройка на "специалните" случаи  Mr. Green
                Да много добре зная,че има ОДЗ-та ,в които са приети само деца с предимства.Само,че би трябвало да забележиш,че СИСТЕМАТА ги класира,а не ПС на ДЗ. Mr. Green При това не съм убедена ,че всички са брат /сестра ,а съм  сигурна,че не е така. Mr. Green
                Вижте общата бройка на приетите,бройката на "специалните",след това на предимствата /общо,не само на брат/ сестра/ и си направете изводите.
                Все пак трябва да забележите,че това се случва с няколко ОДЗ-та /не повече от 6-7/ в София ,а има и доста свободни места все още.Я им задайте въпроса ЗАЩО не класират деца като има такива на опашките?При това стоят на опашките деца без предимства.

# 1 424
  • София
В нашето ОДЗ ние сме единстваните приети по критерии брат/сестра LaughingВсички останали приети са с по едно детенце в семейство. Wink

но това е защото вашето ОДЗ е новосъздадено и просто няма как да има по-големи братя и сестри, които вече го посещават, та малките да ползват това предимство. твоите деца са изключение, кандидатствайки едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт