КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 13

• 43 612
  • 329
  •   1
Отговори
# 135
Честита Баба Марта на всички

Изложението ще се проведе от 6-8.3.2009, НДК, етаж 5, зали 8 и 9. www.meridian22-edu.com/exhibition/Pokana_za_izlojenie_OBRAZOVANIE_-_2009.doc

Нямам на идея кой ще участва, но сигурно ще са обичайните "заподозрени"  Mr. Green.

# 136
  • София
Не знам как ще бъде тази година, но миналата година изложенията бяха две.

# 137
Да изложенията бяха две - на едното бяха членовете на БАЧУ, другото беше организирано от Меридиан22 с участието на още няколко частни училища. Имаше интересни неща, тази година ще го пропусна, защото просто нямам за какво да гледам, но ако някой ходи ще ми е интересно да прочета репортаж  Simple Smile

# 138
Копирам пост на Мухата от друга тема - надявам се да не се сърди, но живо ни интересува и всички в Клубчето:

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Българската асоциация на частните училища ще организира на 23,24 и 25 април 2009г. Рекламно- информационен център “Частни училища 2009” в хотел “Шипка”, бул. Тотлебен 34А (срещу Пирогов). Центърът ще работи паралелно с международна конференция на ЕКНАЙС (Европейски съвет на националните асоциации на частните училища), в която ще участват представители на 20 европейски страни.
   Центърът ще предоставя безплатна информация и консултации за частните детски градини, основни училища, езикови и професионални гимназии и за професионалните колежи.
   Родителите, които са изправени пред важния избор на детска градина или училище за своите деца, ще могат да се срещнат лично с директори на частни учебни заведения и да получат необходимата им информация и материали- информационна брошура и електронен каталог(диск) на частните училища.

Рекламно- информационният център “Частни училища 2009” ще работи на 23,24 и 25 април 2009г. от 10:00- 18:00 часа.
   За информация :

Българска асоциация на частните училища(БАЧУ)

тел:980 62 25           0888 77 94 25

e-mail: bachu@dir.bg

# 139
Гимназисти излизат бакалаври от училище
http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=4753

Гимназисти ще излизат с бакалавърска степен от няколко частни училища в страната. Международно признатата диплома ще важи за прием в най-престижните университети в света, без да се държи изпит или конкурс. Това съобщи вчера Веселина Стефанова, мениджър на образователен център "Мередиан 22", който е основен организатор на 12-ото изложение "Образование". То ще продължи до 8 март (включително) в зала 8 и 9 на НДК.

# 140

Гимназисти ще излизат с бакалавърска степен от няколко частни училища в страната. Международно признатата диплома ще важи за прием в най-престижните университети в света, без да се държи изпит или конкурс. Това съобщи вчера Веселина Стефанова, мениджър на образователен център "Мередиан 22", който е основен организатор на 12-ото изложение "Образование". То ще продължи до 8 март (включително) в зала 8 и 9 на НДК.

Точно за IB иде реч. Меридиан 22 е четвъртото все още кандидат-IB училще. Да видим дали ще ги одобрят.

# 141

Точно за IB иде реч. Меридиан 22 е четвъртото все още кандидат-IB училще. Да видим дали ще ги одобрят.

И аз това си помислих, че за тази диплома става дума. Да, ама ти го беше обяснил по-коректно май за какво иде реч.

# 142
Има ли някой желаещ да даде напише кратък репортаж от Изложение Образование?  Hug Laughing

# 143
Има ли някой желаещ да даде напише кратък репортаж от Изложение Образование?  Hug Laughing

И на мен ще ми е интересно. Особено за тези дипломи от ЧУ. По-скоро ми е любопитно, де.
А така също и дали ще има промяна в таксите догодина?

# 144

И на мен ще ми е интересно. Особено за тези дипломи от ЧУ. По-скоро ми е любопитно, де.

Знам, че АК е вдигнал таксата от 5000 на 5500 евро. За другите не знам.  newsm78  Wink

# 145

Знам, че АК е вдигнал таксата от 5000 на 5500 евро. За другите не знам.  newsm78  Wink

Да, ама те са обявили и стипендия на 100%.
Мисля, че тази година бълг. ЧУ ще задържат таксите - все пак фин. криза е и цените падат.

# 146

Да, ама те са обявили и стипендия на 100%.
Мисля, че тази година бълг. ЧУ ще задържат таксите - все пак фин. криза е и цените падат.

Ами в условия на криза сме и би могло да ги спре, но пък и приходите им се понижават, а консумативите скачат и като нищо да ги вдигнат. При нас поне мисля, че се вдигат редовно, според инфлацията или нещо от сорта. И при тази криза ми се струва, че доста от малките училища ще фалират и ще останат само по-големи или силно субсидирани училища. Ще видим.  Peace

# 147

Сашо, кои са останалите училища отговарящи на този стандарт?

И на мен би ми било интересно да прочета накратко за изложението, хайде престрашете се Peace, който е бил. Миналата година ходих на едното от двете изложения и писах в темата почти репортаж  Wink си беше Flutter

# 148
ААУ
АК - Но само за чужденци.
Васил Златарски
Американски Колеж "Аркус" - Велико Търново

И Меридиан 22 е все още кандидат. Но има огромно значение как се преподава. На точкова система са накрая изпитите и е много важно как ще се изкарат. 45 е максимума, но е принципно непостижим - изкарват го 1 или 2 максимум човека по целия свят. И подготовката е много голям фактор. Принципно идеята е не само да зубриш, ама и да разбириш и на изпита обикновено по всеки предмет си има секция, в която трябва да приложиш знанието в някаква ситуация и да разрешиш проблема. Освен това към програмата е задължително да напишеш 4000 думи дипломна работа, да покриеш един курс, които се казва Теория на знанието и 150 часа в услуга на обществото, спорт и т.н. Огромно количество работа е, но понеже е страшно трудно всички оценки се завишават изкуствено с цяла 1 и на практика, ако учиш много можеш да изкараш над 6.00(при нас 4.00), защото 6.00(4.00) става 7.00(5.00) и така ти вдига средното аритметично, което е плюс, но наистина се иска здраво залягане над учебниците.  Mr. Green  Grinning

Ако има въпроси по програмата мога да помогна, защото имам наблюдения.  Hug

П.С. Програмата се учи 2 години (11 и 12 клас) и вкючва 6 предмета по избор, но от различни научни области.  Wink

# 149
Интересна тема сте заформили. ААУ е страхотно училище и по мои впечатления, но за съжаление - недостъпно за повечето от нас. Което е нормално де - то си е за дипломатските деца у нас, не за българи. Много ми хареса разказът за контакта с родителите. Това е практика в доста училища в Англия например (наскоро проучвах въпроса). Създаването на общност, приобщаване на родителите са много важни за израстването на децата като цялостни личности.

Общи условия

Активация на акаунт