Аденом на хипофиzата - тема 3

• 65 779
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
 Closeнямам думи #Cussing outТакава ни е оправията,съжалявам за нервите,които си похабила Tired

# 331
Closeнямам думи #Cussing outТакава ни е оправията,съжалявам за нервите,които си похабила Tired
Благодаря за съчувствието ,но явно такъв ми бил късметът - надявам се само да е правилно разчетен резултатът - не че искам да имам аденом ,просто искам да съм сигурна  Tired Умръзна ми да съм като парцал - все пак съм на 21 .

# 332
Здравейте, момичета. Не знам как точно да ви задам въпроса, но смисъла е следния: Някоя от вас запознала ли е своя работодател със здравословното си състояние - "аденома". Ако отговора е "да" трябва ли да се представи епикризата или това си е индивидуално решение на всеки?

# 333
  • Пловдив

Ива, к огато аз обяснявах на шефката си ,че трябва да правя ЯМР , тя само ме попита доколко болестта ми ще попречи на работоспособността ми .Не е искала нищо друго .

# 334
Здравейте момичета!!!
Моите шефове също знаят за аденомчето....Знаят, че от време на време
излизам в болнични и нищо повече..Не мисля, че е нуждо да представям
епикризи..Не са ми правили и никакви проблеми..
Не мисля, че сме неработоспособни като имаме аденоми..
Приятен ден на всички!!! Hug Hug Hug

# 335
  • София
Не мисля, че сме неработоспособни като имаме аденоми..

И аз така смятам. Макар че понякога и аз съм се замисляла дали да не споделя с шефа, по-скоро да му кажа, че имам здравословни проблеми, които изискват ходене на прегледи, изследвания.... и това може да е свързано със закъснения за работа. Нали знаете, не е приятно когато някой служител закъснява често.

# 336
Нали знаете, не е приятно когато някой служител закъснява често.

Да, точно по тази причина, реших да споделя с шефовете, за да
са наясно, че закъсненията ми за работа и отсъствията понякога,
не са моя прещявка..
Много зависи и от работодателите, дали ще те разберат или не...
Може да решат, че сме второ качество  хора и..вън...
Аз Слава Богу, нямам такива проблеми.. Mr. Green

# 337
Хм, и аз не съм казвала.  Confused
Не ми е и хрумвало, не  смятам изобщо, че съм неработоспособна.

Но и не ходя особено често на изследвания.
Пия си хапчетата и това е.

На вас често ли ви се случва да отсъствате, че да е проблем?

# 338
  • Пловдив
Аз лично никак не отсъствам често заради аденома.Само когато ми се налага да се занимавам с направлението за ЯМР и самият ЯМР,а това е един път в годината.Нооооо за сметка на това пък по време на процедура си отсъствам изключително често.Слава Богу работодалите ми са много разбрани и не ми правят проблеми.Не смятам,че се притесняват,че аденомът оказва влияние на работоспособността ми,дори съм сигурна,че на фона на другите ми проблеми са забравили за съществуването му Mr. Green

# 339
Благодаря ви за отговорите, аз лично съм споделила с шефа, че имам здравословен проблем и се налага да отсъствам понякога, без да уточнявам диагнозата, за сега има разбиране от негова страна, но за да не си мисли, че си търся повод да ме няма, затова реших да попитам вас дали да представя или не?

# 340
  • Пловдив
Аз просто съм случила на работодател  Sick Sick
За нея е проблем малко закъснение, камо ли отсъствие . Бях принудена да споделя, че ще отсъствам заради ЯМР и  няколкото дни в болница за изследвания .Никак не ми се зарадва , а на мен ми стана адски гадно като ме попита   така:bad-words: #Cussing outА за реакцията и , че съм бременна  можете да си представите  Laughing #Crazy
Важното е,че всичко завърши успешно за мен  , но тогава  бях доста обидена .

# 341
  • София
Ох, Анели, такива работодатели са направо....  wait Наистина, добре, че при теб нещата приключиха по един чудесен начин.
Аз самата повече отсъствам заради проблемното забременяване, все пак толкова инсеминации, ин-витро, размразени трансфери, правиха ми и лапароскопия. Е, и аз не злоупотребявам, например за лапарото ми даваха болничен до 1 месец, но аз си взех само 1 седмица. Имам работа, замествам една колежка, която също е в дълъг болничен и няма как. Но аз и бързо се възстанових де, само вената, на която ми беше абоката, още е калцирана.... И моите шефове са свестни и много разбрани хора и мисля, че ще ме разберат.

# 342
Ами и аz май съм случила на Шефове, че и на колеги. Знаят zа аденома и проблемите ни. Специално zа аденома съм споделяла просто ей така като сме си говорили zа туй онуй, а не zаЩото съм имала проблем zаради свободен ден. И при мен като при Цецито процедурите ми отнемат повече време от аденома. Когати съм в процедура просто предупреждавам, че може от днес zа утре да ме няма и това е. Имам супер колеги, с които си сменям смяната.

# 343
Момичета и аз още не съм казала нито на колегите нито на шефа за проблемите ни ,но като се наложи да отсъствам (например скоро за цветна снимка ) или други неща ще трябва да кажа сигурно и не знам каква ще е реакцията ,но ще видим !
Мисля че с колегите няма да има проблем ,но с шефа не знам как ще е !
Малко ми се струва дръпнат дано да няма проблем......
А иначе и аз имах час за окръжна болница в Пловдив ,но ми се обадиха предния ден че апаратурата се е развалила нещо и го направих ЯМР във военна болница в Стара Загора !

# 344
Здравейте, момичета. Къде изчезнахте всички?
Да ви се похваля миналата седмица си правих изследвания и пролактина ми беше 19,80 (3,29 - 29,......) пия по 1/2 бромокриптин на ден. За мен това е добре като се има в предвид, че последните 2 пъти пролактин ми беше на горна граница при същата доза. Сега чакам резултат от ЗК за ЯМР. Дано скоро да получа разрешени.
Лек ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт