Слънчицето вече се показва, а АПРИЛчо лази, ходи и приказва!

• 10 570
  • 305
  •   1
Отговори
# 285
  • In someone's dreams
Alokazia как се дава този Осцилок......, защото и моя син е на път да се разболява. Едни сополки за сега хвърчат, дано се размине само с тях.

# 286
  • Варна
Осцилококциум може да се дава профилактично в зимния период - един път седмично, при контакт с болен - един път на ден. При първи симптоми на разболяване - 3 пъти на ден. Не е необходимо да се дава цяло флаконче, може по една четвърт или дори по-малко.  Peace

# 287
  • In someone's dreams
Благодаря ти Ясмина за бързия отговор. А предполагам се разтварят във вода малките хапченца, или?

# 288
  • Варна
Миленни може да се разтворят в малко вода, а може и да се дават направо в устата. 20 мин. преди и след прием не бива да се яде/пие.

# 289
  • София

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351150.0

а това е цитат от нея:
Болест: Запушен нос при деца
Симптоми: Запушен нос при деца

Инкубационен период: -
Лечение: Нослето като е запушено се слага лиуспа от праз лук върху външните страни. Също може да се прави парна баня като се слага топла мокра кърпа на нослето, и се задържи за секунди няколо пъти. Като е пълно или има хрема или бактерялна инфекция, или сухи секрети, се почиства с клечка за уши напоена с олио. Сусамено, зехтин, обикновено. Няма значение. Това важи и за нас. При съвсем малки бебета може би е хубаво олиото да се превари на пара, за да е стерилно.  Олиото първо влиза и обира мърсотиите и праха от вътречната стена на нослето. Остава там, сополките омекотяват, и излизат самички, няма нужда от помпа, а новата прах която влиза залепва на олиото и не стига много навътре. При следващото минаване с клечката се почиства.
[/size]

Shocked
Това не е сериозно, нали???

smile3532
Докато четях "рецептата" си казах "пропуснали са да споменат, че вечер при къпане във водата се слага сол".  Rolling Eyes
А помните ли как на една мама й бяха казали на новороденото й бебче против колики да дава стрито индийско орехче...
То бива-бива алтернативна медицина, ама всичко си има някакви граници  Crazy

# 290
  • Разпиляна във въображението
Ние днес излизахме навън. Времето беше чудно. Снегът е страхотен и си направихме снежен човек. Димана много се смееше докато баща й сваляше снега от лозите.

# 291
Здравейте сладки мами!  Hug
Тъй като има леко раздвижване в темата за срещата... бих искала и тук да ви питам, че да го видите по-бързичко и лесничко  Wink
Смятате ли че ще е удачен вариант ако решим да направим срещата през м.Юни, някъде 5-7 Юни или 12-14 Юни?
Доводите са подробно изложени в другата тема, да не спамя тази  Embarassed

# 292
Мамчета, да ви кажа, че сигурно ви писна от нашите сополи, ама на Боби носа днес следобед пак беше препълнен. Аз уж го хваля, че се подобрява, а той  Cry То наистина, че едни сополки само не са кой знае какво, ама аман вече, много са упорити, а се притеснявам да използвам по нестандартни лечения.... В понеделник и вторник съм сама с него и с тоя сняг и до лаборатория не мога да стигна за микробиология и в най-скоро време очаквам да ме запишат в психото вече. Да ходя да си извадя едно медицинско за работа, че не съм от диспансера, докато е време, че после не се знае.

Мислех си да търся някой хомеопат, ама бях се спряла на този от "часът на мама", обаче Ценителката нали го оплю, не остана изобщо доволна, та се отказах. Я кажете софийски мами, можете ли да ми препоръчате някой сигурен специалист хомеопат, на когото мога да поверя най-ценното нещо в живота си - здравето на детето? Ще съм ви много благодарна   bouquet

# 293
  • Варна
Vanyivan в подфорум "Хомеопатия" има списъци на добрите хомеопати в София. Погледни, може да изскочи нещо.

# 294
Vanyivan в подфорум "Хомеопатия" има списъци на добрите хомеопати в София. Погледни, може да изскочи нещо.

Благодаря ти - ще прегледам   bouquet

# 295
А помните ли как на една мама й бяха казали на новороденото й бебче против колики да дава стрито индийско орехче...

На мен! Mr. Green И беше свекито!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire  smile3516

# 296
  • Варна
Мамчета, да ви кажа, че сигурно ви писна от нашите сополи, ама на Боби носа днес следобед пак беше препълнен. Аз уж го хваля, че се подобрява, а той  Cry То наистина, че едни сополки само не са кой знае какво, ама аман вече, много са упорити, а се притеснявам да използвам по нестандартни лечения.... В понеделник и вторник съм сама с него и с тоя сняг и до лаборатория не мога да стигна за микробиология и в най-скоро време очаквам да ме запишат в психото вече. Да ходя да си извадя едно медицинско за работа, че не съм от диспансера, докато е време, че после не се знае.

Мислех си да търся някой хомеопат, ама бях се спряла на този от "часът на мама", обаче Ценителката нали го оплю, не остана изобщо доволна, та се отказах. Я кажете софийски мами, можете ли да ми препоръчате някой сигурен специалист хомеопат, на когото мога да поверя най-ценното нещо в живота си - здравето на детето? Ще съм ви много благодарна   bouquet

Vanyivan, за сополките мога да ти препоръчам да му капеш клеева тинктура /5 капки + 10 мл физ. разтвор/, мен тази комбинация ме оправи за ден, но по силна, капя и на Ината профилктично сега. Със сигурност няма да му навреди, ако не му помогне. Това е съвет точно на този прословут доктор, тук може да прочетеш много инфо за негови съвети:
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=1645&postdays=0& … =asc&start=80
Препоръчва дори 1-2 капки тинктура на година живот да се дава в случаи на настинка, дори и профилактично  Peace
Миленни, осцилок.... /ех не можаха ли по-кратко име да му измислят/, го давам винаги както каже доки. В момента ми каза през 6 часа по половин доза  Peace Днес се изумих като прочетох, че съдържа "автолизат от черен дроб и сърце от патица" направо  Shocked

Имам едно въпросче: бихте ли споделили който дава чай, какъв дава? Искам да разнообразя малко течностите на Малвина, понеже е само на вода, но се чудя какъв да й взема  newsm78

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 21:11 от Alokazia

# 297
Neli84, мила - ха дано се закрепи тоз пусти хемоглобин!!!! Дано все по-бавно и по-бавно му пада и след годинката се стабилизира Praynig Алоказия - радвам се, че Малвинка е по-добре...
Вени_б-честито ви прохождане...КРИСИ - ами добре е , мила, че купуваш и предупреждаваш  Joy тъй де -  да не се харчим и ние излишно! Днес прекарахме цял предиобед в тъп МОЛ...Елица тази нощ много рева - явно нещо сънува - събуди се в 7,15 и спа цял ден само 40 минути (11-11,40) - следобед изобщо не мигна - приспивах я от 14,30 до 17 и най-накрая аз заспах...ще мръдна вече...добре, че току що й свършиха батериите. тя нали сега пропълзя, милата, и едновременно се учи и да ходи, и пълзи, и голяма емоция -  голяма работа...
Кво другооооо... Ааа, пак да ви замоля - как да пусна линк към Word-овски документ - къде да го кача? Синтезирала съм една тема и искам да пусна нова, че е станала много дълга...Моля ви  Praynig- на лични - толкова видни PC-дами имаме тук - ВаняМ, Ясмина, Хриси-Писи, Ехмея, Акварел - да не изреждам...Халиотис - много ми стана мило със Сънчо...

# 298
  • In someone's dreams
Хеленче, линк директно от твоя компютър не можеш да дадеш. Трябва да го копнеш в Google Documents и тогава, както е линка с мерките и теглилките на бебоците.

Alokazia, благодаря ти за отговора. Ще пробвам и това с клеевата тинктура  Hug

# 299
  • София
Хелън, срам, не срам...ама съвсем не знам. Явно в Гугъл Докюментс трябва да качиш текста (както табличката за размерите и списъка за срещата). Влез там и поразгледай  Peace

Ха-ха-ха...като каза, че Елица сънувала и аз се сетих какво сънувах нощес  Joy

Сънувах, че пиша пост във форума и като го публикувах... гледам аватарът ми вместо "ВаняМ" станал "Кучка"  hahaha hahaha hahaha

П.С. Да не помислихте, че преписах от Милени...Не-е-е-е-е, тя просто беше публикувала докато аз съм пишела Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт