*~104 арабски гълъбици сплитат червено-бели мартеници~*

• 20 230
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Добро  утро bouquet

Момичета, кисела съм до безобразие.  Tired Младежът замина туко що за две седмици за Египет и Тунис. Аз като вярно другарче, би трябвало да се радвам. Ама аз хич не се.  Crazy Истината е, че прилагам двоен стандарт.  Blush За мен всичко може, за него нищо.  На мен ми звучи справедливо, само не разбирам той защо се противи?  Mr. Green Много му мрънках, че ще заминава. Пък си представям аз ако бях на негово място, колко щях да се ядосам, ако ми мрънка така, че аз отивам някъде.  Crazy Не уцели горкото момче. Уж той арабин, пък аз тиранин.  bowuu

Кате Ш., ти само пусна мухата за пътешествието и запали мотора без нас.  Naughty Ние вече се наредихме - Деси, Делта, Елидивка, аз..
Много обичам да пътувам. И за Каспичан да ми предложите да тръгна, докато преброите до 5, съм с готов багаж и ви чакам на вратата.  Whistling
Теди, ще скачаш ли на автобуса/влака за съседните елински земи?
Белбей, беше питала за рецептата за милинките. Пускам я с уговорката, че сама съм си я преправила. Много харесвам тестото на виенските кифли, това е съвсем същото, но с по-малко захар и без ванилия. Всичко друго е изцяло същото.Peace

Продукти: 175 ml мляко, 1 жълтък, 70g разтопен маргарин или масло, щипка сол, 400g брашно, 30g захар, 3/4(5ml) мерителна лъжичка суха мая или 1/4 прясна мая (аз сложих 5 грама суха). Останалият белтък се използва за намазване преди печене.

За тестото може да използвате ако имате машина за хляб, като прибавяте продуктите по реда на записването на програма Тесто. В противен случай измесвате гладко тесто и оставяте поне 1 час да втаса на топло.
Втасалото тесто разделяте на 16 топки. Разтегляте на продълговата мекичка (като лентичка) всяка топка, слагате вътре натрошено сиренце и малко масло. Навивате на пуричка, като съвсем леко затваряте долната част (да не изпада сиренцето и да стържете дъното на тавата Simple Smile) Нареждате на разстояние от около 1 пръст в намаслена тавичка пуричките. (Аз наредих на по-близо, щеше да е по-хубаво, ако имаше малко повече място.  Peace Оставяте за още около 20 мин. Печете на 160-170 градуса, като преди да пъхнете тавата, намазвате с белтъка.

преди печене (моите са много на близо) след печене
Моля, опитните кулинари да не ми се смеят много!   Hug

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 08:04 от Latea

# 196
  • София
Добро утро, хубавелки! Heart Eyes
Задоволството ми е двойно, хем е петък, хем последващите го почивни дни са повече на брой от обикновено, хем довечера духвам към Гръцко.... WinkМай даже тройно го изкарах...
И все пак на 3-ти ще се прибера, тъй като отдавна съм канена с дребните на гости по повод нова къща.В един магазин в Атина съм виждала многократно разни завързани сладкарски работи - специален шоколад-кувертюр, една смес за разточване, която се налага върху приготвената вече торта като чаршаф и последната изглежда съвършено равна, а не като неравномерно намазана от моята особа със сметана... WinkКазвам всичко това, защото съм си намислила да правя торта във формата или на подарък или на къща като добавка към закупения истински подарък.Най-много да  оплескам нещата, ама като ми е влязло в главата...В смисъл направата на самата торта не е висш пилотаж, ама декорацията й с цитираните смеси май натам клони...Ще чуете първи инфо по въпроса за успеха/провала ми..В таза връзка, Латеа, милинките са страхотни.Именно фактът, че импровизираш при направата им, ги прави още по-интересни!  bouquetПо въпроса за пътуването на момчето ти, малее, верно си голям тиранин Mr. GreenШегувам се , разбира се.Дай му свободата, нека си пътува човекът,нали е само за кратко.А Интернет има и в Тунис и в Египет, той пак ще ти се обажда.Май просто ти се бяга от ученето и ти се пътува, а? WinkПриготвяй сакчето за 5 мин и довечера те чакам на автогарата.Викаш, де да можеше да е така лесно...Нищо, някой друг път... Grinning Hug
Шилан, утрепа рибата с тоз жабок на мотор!Което ми напомня, че "непознатият" с чорапа на кратуната утре рано  сутринта най-вероятно ще ме чака пак с проклетото возило. SickАма какво да правя, ще се качвам, няма къде да бягам..
Девойките снощи започнаха една активна дейност по правенето на мартеници.Направиха му по няколко и накрая ме разбиха с искането си да ги надпишат на арабски... #CrazyВикат ми, мамо, напиши на един страничен лист исканото от нас, а ние ще го препишем... hahahaТо са едни йероглифи , ама ги оставих в оригинал, че така са най-ценни...Па макар и трудно разбираеми! Wink
Латеа ви е поднесла кафенцето, ето ви от мен и гръцка закусчица.Нали сега съм на такава вълна, та затова..

Нещо много се разприказвах, я да поработя все пак..Желая ви успешен ден и хубава почивка след него!

# 197
Добро утро , Hug
Моя девер снощи се върна от Ливан,и донесе ето това

освен това,етърва ми ,ми изпраща за Рабуба едни оранжеви чехлички-много сладки и анцунг(също оранжев)които още от 7 часа сутринта,Рабуба се опитва да облече,в осем часа,реши,че е време да събуе чехличките и повече не пожела да ги сложи на краката си Crazy

Латея-справила  си се отлично,дори повече от отлично-тези милинки са любими на моя големия,в плънката на някои ,
вместо сирене слагам обезкостени мекки фурми,или орехи със захар(отгоре поръсвам със захар,а солените със сусам-става вкусно-могат да се измислят всякакви плънки,стига да са достатъчно сухи (за да не остане глетчаво тестото или пък да не се разтече Tired) chef...За Дуета ,съм на мнението на твоя човек Wink,
иначе правя същото като теб,ако му се наложи да ходи някъде без мен Mr. Green,за това все по-рядко го прави Laughing,преди две години,отидох с децата на екскурзия от училището,на другия ден той отиде с приятели да печат месо на вилата му-преди да тръгне и аз така се цупих(как може женен човек да кани женени мъже без съпругите им Party(е сигурно ще му излезе по-евтино Laughing)-много се ядосах и си казах какво ми е,а той пък ми се разсърди ,че аз си ходя някъде и той не казва нищо,пък него съм искала да го вържа Confused-е аз пак си бях сърдита...и оттогава не е ходил сам никъде Wink(уж не му се ходи-мъжете много мразят да чувстват ,че ги навираме под чехъл,ето защо е добре  да им се втълпява,че са абсолютно господари на мислите,чувствата и действията си,но всъщност ние да се окажем задвижващата сила в този процес,без мъжът изобщо да го признава(то е и ненужно Laughing)

Теди,разписваш се и си в добро настроение-знам защо Laughing
за този пласт,дето се разстила върху тортата,прави се у нас с бонбони маршмелос,които се разтапят в Мф или на водна баня-лесно е ,но ти трява опит,освен това отдолу крема трябва да е маслен,защото сметановия може да се разтече-виж в тортената библиотека-нй лесната за ливка(глазура,която е подходяща и за начинаещи,е марципан Варна)-сигурна съм,че ще
направиш прекрасна торта-може да е от полуготови продукти-рула,блатове)пък украсата да е от теб  bouquet
желая ти искрено незабравими моменти с непознатия с чорапа на главата Laughing

# 198
Привет и от мен   bouquet

Латея мерси за красивото кафенце, много го тормозиш твоят младеж  Mr. Green
Теди лек път и приятно изкарване в Гърция, ще чакам снимки на тортата   chef
Дуа тези ливански сладкиши , дето си ги сложила  Crazy така ми се хапват  Tired ще ти дойда на гости, да знаеш  Simple Smile
Големи драми и спорове с песента на Краси за Евровизията, то и мен песента не ме впечатли особенно де ... Rolling Eyes  повече ми хареса изпълнението на Поли  Peace
Сега като писах за Евровизия се сетих за Нафасима. Никой ли не знае нищо за нея  Thinking
Наде беше питала за Абра, тя се върна обратно в Дубай на 5 февр. , но от тогава не ми е писала, надявам се всичко при нея да е наред.
Спорти  Hug

# 199
Привет момичета

Ето какво  ми се случи
пиша отскоро и във френската тема...Няма да преразказвам-
Четете
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371851.new#new
Една съфорумка-Шомон ни в клин,ни в ръкав..след като се представих и на Профила ми ясно е написано-и Алжирреши да напише ето това
Ще ми се да взема отношение по темата за расизма,която се подхванали-нали като бъдещ социолог, точно такъв изпит държах наскоро ,но ...
Само една случка ще ви разкажа пък вие си решете кой прав,кой крив...
Сградата на У-тета в Кретей е новичка и чистичка с много голямо аварийно стълбище.Коридорите към това стълбище имат големи противопожарни врати,които абсолютно винаги трябва да стоят отворени и пространството около тях да бъде свободно.Идеята е,ако на някой от 7-те етажа избухне пожар,хората да могат да се евакуират по стълбите бързо.
Но преди няколко години тези стълби и врати са се превърнали в ябълка на раздора...
Група студенти-мюсюлмани ги превърнали в джамия.По няколко пъти на ден затваряли всичките врати, за да се молят.Когато управата на У-та ги уведомола,че актът им е незаконен и опасен от гледна точка  на безопасността,У-та бил обвинен в расизъм.Няколко месеца минали,докато стълбите започнат да изпълняват единственно прякото си предопределение,което не минало без тусове и нападки

без да разбирам Защо e това писание?!

Отговорих и-
но Съфорумката набляга на факто че Хората са Мюсюлмани и чистите и нови стълби са затворени от тях,за молитва! 
Идеята е-както се осигурява место за молитва на нас-хрстияните в болници и учереждения,така и да се осигури место за ДРУГОверващте,които практикуват релгията си.

Само не Схащам...това в какъв РЕД на мисли ...беше Написано и Споделено Тук- 
За всеки случай-никак не направи Чест на написалият го
Аз пък ще го споделя в темата-при арабските мами....просто като Чист пример на Дискриминация и Расизъм-от родно бг.ниво
това е за втори път-след цинизма ..по повод брат`чедите на Зидан
Ще уведомя моератора...

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 13:40 от dala

# 200
Bliznakova нафасима ми писа на лични веднъж и ми даде нишан за среща в Русе, но след това не ми е писала повече. Моля се да има радостни новини край нея и затова да е мълчалива
За Абра сигурно сега в началото няма много време за форума, но да си знае, че я мислим Simple Smile и че е в молитвите ни Simple Smile
Дала мерси за поздравите Simple Smile Добре е принцеска, радост в очите ми...

# 201
Дала Stop-спокойно де,нищо не се е случило-всъщност няма ли за какво да приказвата във френската тема,освен за предназначението на аварийните стълби в някакъв университет hahaha-(шегичка )-и аз мисля,че не е редно да се ползват такива стълби,освен по предназначение,то си има и закон за това,но проблемът вероятно възниква от фактите,на които станахме свидетели през последните години-забрани за забрадките,делене на хората,двоен стандарт и ограничения налагани пряко от властта-това неминуемо води до такива спречквания и проблеми-има решение и то е в човешкия разум и желание,а ти не се разстройвай-хора-всякакви Peace(мое мнение е,че мюсюлманите във Франция имат право винаги да си търсят правата,защото както знаем от историята ,както навремето Франция колониязираше и си вееше байрака както и където и изнася в името на интереса си ,без да се съобразява с комфорта на потърпевшите,сега трябва да преглъща залците,които си е надробила и да спре да мрънка за всичко Peace)

# 202
теди лек път  Hug

мелани благодаря за помощта Heart Eyes,само ако може по 4есто Grinning

При нас времето е ужас-след пролетта в4ера-днес пак е студ,дъжд и вятър Crossing Arms,пак няма да можем да излезем

дала ти пък,я  Whistling и продължавай-на мен една сирийска снаха какви простии ми ръси,и до сега ми е смешно като се сетя за нея

А и да се похваля-видях 2 цъфнали дръв4ета-после ще ги снимам,4е в тази вода не ми се излиза

# 203
Дуа,Деси - Газирах се от факта как е написано и представено.....
Всъщност трябва да поясня ЧЕ вооще НЕ Е това.
Във Франция-напублични места има СТАЙ-за молитва...като по летищата напричер.Никъде непише че са Само за християни или Само за Мюсюлмани или за Будисти....това са места,където религиозният практикант МОЖЕ да се усамоти и да прави молитва

Ядосах се на това,че в случая студентите НЯКОЛКО пъти са правили Запитване до управата на Университета-за да се определи такова место. Но,ето виж как го предава тази съфорумка-като вулгарна постъпка ,като акт на Незачитане от страна на релииозните мюсюмани ,които НЕ се съобразяват Дори с нътрешния ред и правила.
НЕ Е ТАКА  #Cussing out
Управата на Унивеситета писменно дори се извини на Главния мюфтия за настъпилите недоразумения и поясн ЧЕ никой НЕ е иска да пречи на студентите да се молят...търсили са просто по-подходящото  место-което е иНормално-естественно че на стълби не е!
Не е преадено вярно-отказано е да се направи коментар....и последвалият пост е Логичен-
друга съфорумка Естественно се пита-ами ако се случи в болнца?! #Crazy
Тоест....подадното ИНФО навежда на мисълтта-Фанатичните мюсюлмани....

Лично аз-ти знаеш,дори не съм мюслманка...но ми е обидно,когато плюят неоснователно и то С ТОН на компетенция!Не е такава работат-това е!дори се извиниха  от Университета на студентите за неудобството....

ето за това.....по-добре да си стоиш при своите,пък дори и да ти доскучее понякога-винаги има някой,който е преживял нещо близко до теб.Съжелявам вообще ,че след 2 години безмълвно четене в онази тема-.....вообще с представих и писах!Не е за пръв път,в който се пише така....но сега бях там-реагирах....в интерес на истината!Уведомих и модератора-макар че.....както и да е!

# 204
  • София
Мерси момичета за пожеланията, винаги преди тръгване с рейс ми се разваля настроението от перспективата да сместя за цели 12 часа едрите си габарити на тесния стол! hahaha JoyАма любовта изисква жертви, нали така? Wink
Деси,и аз като Дала, се метнах в една темичка и покрай нея забравих за малко уроците по арабски. BlushАма като се върна от Атина, пак ще съдействам, тържествено обещавам. Иначе съм се хванала и с темичката по немски заедно с още две-три дами.Уж все се жалвам, че ми е достатъчно влизането в ролята на даскал за трите ми "гълъбчета" у дома, ами сега и тук...Както голямата щерка казва:
-Ти ,мамо, си нереализирана учителка, при това много гадна Mr. GreenСлава на Бога, че все пак не си станала учител, щеше да си кошмарът на учениците...Сега поне си само мой...Колко любов струи от изказването й само, нали?!
-Що бе маменце-викам й аз-толкова съм добродушна и мила.... bowuu hahaha Joy
Дуа,мерси много за разясненията за покритието на тортата.Аз темата за декорациите съм я чела отгоре-отгоре, даже и точно марципан Варна го правих веднъж за изготвянето на розички...И най-интересното е, че станаха от раз.Но аз като мързелива булка Mr. Green, визирах готова смес.В Гърция я видях в кутия.Следва само да я разточиш или съответно преди това да я оцветиш в желания цвят. Peace
Ще се поориентирам към приключване, че токувиж в сладка приказка с вас взема да пропусна автобуса....

# 205
  • по пътеката
далке, много си се газирала, ама с право, ако само в контекстта се вижда и не се 4ете цялото инфо, то така и до масови безредици може да се докараме!жената ,явно е расистка, щом вижда само ,което иска да види! а дали е про4ела малко какво са правили франсетата любими по земите на  магреба! айде при нас  мирно и тихо само няколко десетки са си сложили главата, ама аз за алжир доста неща съм откривала, дори за френските глави в управлението! документирани и снимкосани как издевателстват!а какво за зидан4о и братов4едите му, той не беше ли кабил?  newsm78
теди приятен път, много приятно да си изкарате с  мъжа ти! искрено се радвам, 4е имаш и готин ш?ф!   bouquet  bouquet Hug
деси и ние имаме ябълки с бели цветове!оба4е не виждам лястовиците? newsm78
латеа, мммммм много ми харесаха, както казва моят- за храна дори през монитора усещам аромата!  chef bowuu

# 206
.Както голямата щерка казва:
-Ти ,мамо, си нереализирана учителка, при това много гадна Mr. GreenСлава на Бога, че все пак не си станала учител, щеше да си кошмарът на учениците...Сега поне си само мой...Колко любов струи от изказването й само, нали?!
-Що бе маменце-викам й аз-толкова съм добродушна и мила.... bowuu hahaha Joy

защо ли ми  зву4и познато  newsm78 newsm78 newsm78 Mr. Green

# 207
Kate какъв е този пожар в Студентски град? Надявам се да е далеко от вас
Саратед лек път и да случиш на топло време и безпроблемен престой, че тия гърци пак нещо са скочили на стачки и протести...

# 208
Наде, какъв пожар, не съм чула.  Обаче сутринта като се събудих и излизам на кухноверандата и адска жега, а то фурната забравена включена цяла нощ  ooooh!  на ранина вдигнах скандал , как може да си пали цигарите от реотаните на фурната  #Cussing out

хайде, че съм труп. избягах от работа 2ч по-рано, още съм по хавлия, отивам да спя и после искам да шия гоблен, че съм го поизоставила....  Embarassed

# 209
Е, правилно съм разбрала, че от вашия блок идва Wink то тази жега и тука се усети, снега взе да се топи.... Но, на сериозно в 52 блок е имало пожар....

Общи условия

Активация на акаунт