За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 3

• 29 226
  • 597
  •   1
Отговори
# 375
  • у дома
Благодаря ви момичета,  Hug  думите на всяка една от вас са много ценни за мен.
От всеки пост и цитат, книжка интуитивно си вземам по късче оттук или парченце от там, така си сглобявам пъзела на моя личен път към прошката и любовта към себе си. Опитът и цитатите ви са ми един вид като пътеводител.
Всъщност положението при мен е следното:  разумът ми е анализирал ситуациите хиляди пъти през годините. Изводът ми е, че най-важните, ключови моменти в живота ми, изискващи решения от мен, когато съм правила завой в живота си, всъщност съм била винаги в ролята на .. предател.   Винаги съм предавала нещо или някого от миналото ми, което е било страшно ценно за мен.  От това ми осъзнаване адски боли, просто не мога дори за секунда да задържа поглед върху тази мисъл - камо ли да размишлявам обстойно върху нея, а да го приема като част от себе си и да си простя - това е просто абсурд.
Даже съм се самонаказвала с упорити мисли от рода на 'не заслужавам и не ми е позволено щастие'. Заглушила съм успешно  Sad вътрешния си глас до степен на дезориентация, а всъщност винаги съм знаела че и аз съм от хората със силна интуиция - ако я оставя да ме води. Отглеждайки детенцето обаче стъпка по стъпка взех да осъзнавам - адски е важно каква ще съм аз, за да предам от светоусещането си на детето и да съхраня радостта от живота у него. Това ме по-пробуди и ето ме отново на пътя.. 

Извинявам се за лиричното отклонение..

# 376
fastuche, трудно е да застанеш срещу човека и да поискаш прошка. Но за сметка на това можеш да започнеш да го правиш виртуално и ще видиш ефекта. Невинаги е задължително да е наяве, още повече че има хора, които няма как да са наяве поради обстоятелствата. Това не значи, че цял живот ще носиш вина  Hug

# 377
с мъжа ми си дадохме прошка.. много странно се получи от смях до сълзи -  мога да кажа,ч е е много емоционално и приятно-прекрасно Heart Eyes
 Blush

# 378
А моя смята, че няма за какво да иска прошка  Joy

fastuche , ако искаш направи, както ти писа Passiflora - остави прошката, устреми се към това да си щастлива и изпълнена с енергия. Така самото ти щастие ще премахне нуждата от прошка. Ако държиш да си простиш, което според мен е много важно, то ще трябва да се задържиш над мислите ти! Но не като на предател, а на нещо, което днес смяташ, че не е било правилно като постъпка /примерно/... Всеки греши! Важно е осъзнаването! А при теб го има! Hug

Винце  Hug

# 379
А моя смята, че няма за какво да иска прошка  Joy

ама има за какво да ти прощава , нали? Mr. Green

# 380
иска ли питане!  Mr. Green

# 381
Тони, аз не съм се концетрирала върху болестта си. Просто се ровя и искам да стигна до причината, която я е възродила.
Да, аз установих, че трябва да променя храненето си, да започна да спортувам или с две думи да водя по-здравословен начин на живот.
Да, аз се грижих за духовното си израстване, но не обръщах внимание на тялото си. А е казано : Здрав дух, здраво тяло.
Никога не съм се страхувала от промяната към здравословния начин на живот, просто не съм била достатъчно силна, за да поставя началото й.
Да, аз осъзнавам, че промяната трябва да е в мен самата, а не се оправдавам с астрологията. Просто следя знаците по пътя си и се старая да ги анализирам. Не подминавам никой знак, защото той може да е важен...
А това за сатурновите кризи –просто исках да чуя вашето мнение!!!

Рия, благодаря ти за книгата.  Астрологията е много сложна наука, нямам намерение да се задълбавам, но ще ми е интересно да почета.
Много ми допадна твоя цитат относно въплащението на душите, и особенно това:
Не е случайност дали половото сношение ще доведе до бременност. На спиритуално ниво за това са необходими повече енергии. Със сигурност на енергетично нематериално ниво за блуждаещите души, които търсят превъплъщение, половото сношение има сигналното действие на маяк. Коя душа в края на краищата ще се прероди, зависи от много фактори, както видяхме по-горе. Че някои жени без пазене не забременяват, на спиритуално ниво е също свързано с душите, които искат да се преродят, но не са добре дошли. Много са двойките, които тичат от лекар на лекар, защото нямат деца. Ако те виждаха не само телесните, биологическите, но преди всичко душевните предпоставки за плодовитост и майчинство, често проблемът би се решил по-лесно. Поради това трябва да се осъзнае целият спектър на прераждане на душата.

Относно АБОРТА- според мен това е грях, и жена, която е решила да направи това – просто си трупа нечиста карма върху себе си и напред за поколенията. Това е мое мнение. След като ти е дадено да се въплъти душа в утробата ти, ти не трябва да я унижощаваш.

Пасифлора, съня ти говори много – не те познавам лично, но си мисля, че всичко това много ти подхожда. Peace

Винце, как съжалявам, че не съм разбрала, че ще бъдеш в Пловдив. Много бих се радвала и аз да се запозная наживо с теб, но уви.. Така е трябвало да стане....

Марица, Hug и при мен е на 100% като при теб – „...Уверих се,4е Господ ме е надарил с безпогрешна интуиция и когато вървя срещу нея и правя нещата насила,ме наказват..”
Днес точно с моя мъж пътувайки към Пловдив по околовръстния пот, виждахме колите, които се връщат от Пампорово и се заговорихме за СКИ спорта. Никога не съм се замисляла за това, но установих, че този спорт не ме привлича. И ако започна да го практикувам, Господ ще ме накаже и ще ми покаже- я с травма, я с нещо друго, че този спорт наистина не е за мене. Когато не послушам интуицията си, винаги греша. Но затова пък я следвам неотлъчно.

Пасифлора, благодаря ти за пояснението за  раждането на детето. Но не разбрах това с душата и мисията и това, че много млади хора чакат дълго време дете. Ще те помоля да ми разясниш повече за тази връзка, защото нашия случай е подобен. 12 години брак, не сме се пазили въобще, една бременност, невероатно ангелче в лицето на нашата дъщеря Божидара. Стана ми интересно, защото това ще ми помогне да си отговоря на много въпроси.   ooooh!

Hug ви всички и ви желая спокойна нощ!!!

# 382
Здравейте момичета  Hug
Благодаря ви за всичко което споделяте. Прекрасни сте!
Бях обещала да пиша нещо за чакрите и енергийните връзки между нашите чакри и другите хора. Преведох текста по долу от една книжка която имам на английски. Поради естеството на текста е доста трудно да се преведе буквално, но се опитах да обясня възможно най-добре. дано съм успяла.  Simple Smile Книгата е 'Изчистване на чакрите' на Дорийн Вирту.

'Чакрите често имат т нар. корди излизащи от тях. Тези връзки често са свързани с други хора с които сме имали някакви взаимоотношения.Тези корди са проводници енергия преминаваща от и към нас т.е. между нас и други хора. Оттам идва и проблема.
Ако човека с който сте свързани енергийно преминава през трудности, този човек черпи енергия от вас чрез тези корди. Тогава вие ще се чувствате изтощени без да знаете защо.
Прерязването на кордите не значи „Не те обичам и не ме е грижа за теб повече’. Просто означава че вие освобождавате ‘нефункционалните аспекти’ на вашите взаимоотношения. Тези енергийни корди произлизат от страховете ни по отношение на нещо.

Има 2 основни начина за прекъсване на кордите:
Единният е да извикате Архангел Михаил да дойде до вас и изчисти всички корди които ви изтощават емоционално. Ще забележите моментален приток на енергия и спокойствие когато го помолите да пререже тези кордове.

Другия начин е да го направите сами или да помолите специалист да го направи.
Представете си че държите ножици, нож или сабя. Представете си как отрязвате тези връзки. Ако почуствате някаква пречка или ви е трудно, значи имате неразрешени страхове или не сте простили на човека с който ви свързват кордите ви. Може да излекувате това с утвърждението:
‘Склонна съм да освободя всички страхове и да простя така че да мога да изпитам спокойствие вместо болка’.

Желая ви слънчева седмица.   bouquet

# 383
......
Винце, как съжалявам, че не съм разбрала, че ще бъдеш в Пловдив. Много бих се радвала и аз да се запозная наживо с теб, но уви.. Така е трябвало да стане....
......
Марица, Hug и при мен е на 100% като при теб – „...Уверих се,4е Господ ме е надарил с безпогрешна интуиция и когато вървя срещу нея и правя нещата насила,ме наказват..”
Днес точно с моя мъж пътувайки към Пловдив по околовръстния пот, виждахме колите, които се връщат от Пампорово и се заговорихме за СКИ спорта. Никога не съм се замисляла за това, но установих, че този спорт не ме привлича. И ако започна да го практикувам, Господ ще ме накаже и ще ми покаже- я с травма, я с нещо друго, че този спорт наистина не е за мене. Когато не послушам интуицията си, винаги греша. Но затова пък я следвам неотлъчно.

nora13...бях писала в темата , че ще си ходя в БГ за една седмица, но може би не си влизала, та затова не си разбрала. Ама то и аз не влизах често....нямах време. Но лятото живот и здраве, ако е ррекъл Бог, ще се запознаем на живо Peace

Относно твоята" безпогрешна интуиция"...ето  едно нещо, което в твоя коментар  малко ме смути .... Thinking

Цитат
.Уверих се,4е Господ ме е надарил с безпогрешна интуиция и когато вървя срещу нея и правя нещата насила,ме наказват..

Днес точно с моя мъж пътувайки към Пловдив по околовръстния пот, виждахме колите, които се връщат от Пампорово и се заговорихме за СКИ спорта. Никога не съм се замисляла за това, но установих, че този спорт не ме привлича. И ако започна да го практикувам, Господ ще ме накаже и ще ми покаже- я с травма, я с нещо друго, че този спорт наистина не е за мене.

Това за което говориш, не е интуиция, а самовнушение.  Относно това, дали ските са  твой спорт или не... да, това може да усетиш, но няма как да знаеш,че ще получиш травма ако се качиш на ски!  Naughty

Това вече е САМОВНУШЕНИЕ...И  ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОГРАМИРАНЕ НА СЪБИТИЕ. И това е ужасно!  И това ще се случи, не защото Господ ще те накаже/ както ти си мислиш, защото Господ не ни наказва...но тава е друга тема Wink/ ...а защото ти си си мислела през цялото време за травма или че нещо лошо ще се случи, ако се качиш на ски... Та по Закона на Привличането, ще се случи това , за което си си мислела...дори и да не си го искала.  Wink

Няма как да знаеш, дали този спорт ти харесва или не, докато не опиташ ....Това усещах и аз за себе си.  Мразех  ските,  но се научих да карам.Моя мъж буквално насила ме качи първите няколко пъти  на тях....но сега много си падам да карам ски. Heart Eyes

Всички знания придобиваме само  чрез опит.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 01:49 от ЧервеноВинце

# 384
Относно АБОРТА- според мен това е грях, и жена, която е решила да направи това – просто си трупа нечиста карма върху себе си и напред за поколенията. Това е мое мнение. След като ти е дадено да се въплъти душа в утробата ти, ти не трябва да я унижощаваш.
Аз пък смятам, че когато ние хората се научим да не съдим и да определяме кое е грях и кое не - животът ни ще бъде много по-хубав. Убедих се вече лично какво ни спохожда когато съдим другите, мислейки си,че знаем кое е грешно и кое не.

# 385
nora13 , мила, писах ти, че прекалено се концентрираш върху болестта, защото не я споменаваш за първи път и останах с такова впечатление. Но ти си знаеш най-добре!  Hug

За мен да се ровиш, търсейки причината, също е концентриране върху болестта, защото всичко, което ти хрумне като възможна причина, го свързваш с намален имунитет. Какво точно те е довело до влошаване на имунната система - това се питаш, имайки предвид сегашното си състояние... Но може би погрешно изказвам мнение... Всеки отговаря за себе си, така че, извини ме, ако по някакъв начин съм те обидила или засегнала!  Heart Eyes  Hug

Писка Лиска, благодаря ти за труда! Heart Eyes Аз карам по лесното - цитирам готово преведени книги  Grinning

Вторият начин много ми допадна! Предпочитам да усетя удоволствието от своята работа, защото после егото ми е задоволено и щастливо! Grinning

*Nessa* , напълно споделям мнението ти!  Hug Чувството за грях ни е внушено! Честно казано, предпочитам в Африка и изобщо във всяка страна да се правят аборти, отколкото майка да лъже децата си, че вари картофи и да ги чака да заспят от изтощение, докато в тенджерата врат три камъка - за заблуда.... Това са го давали по тв, не си го измислям! Tired

За мен по-голяма грешка е да родиш дете предварително знаейки, че не можеш да го отгледаш! Много тъжно ми стана, когато тия дни прочетох, че от началото на годината /само два месеца/ в България са изоставени 200 деца!!!  Sick

Светлина и Любов на всички!  Heart Eyes

# 386
  • Добрич

nora13, а замисляла ли си се дали нямаш вече преживяна травма в минал живот, свързана със ските, снега или нещо близко до тях ? Питам те, защото някои от предчувствията, които ми подсказва интуицията ми пак тя ги свързва с миналите ми прераждания. Интуицията ти може да ти казва, не че това ще ти се случи, а че вече ти се е случило.

# 387
ЧервеноВинце ,първото изре4ение в цитата на Нора е мое.Ще ти кажа защо е така.
Умея много бързо да преценям хора,събития...и т.н.Малко време ми трябва за да си съставя цялостната картина.Съобразявам се много с вътрешният си глас и това ми носи позитиви.Знам предварително дали някое на4инание ще бъде позитивно,дали с някой 4овек си заслужава да се общува,дали на някой трябва да се има доверие.В редките слу4аи,когато съм се съобразявала и с 4уждо мнение,за да намерим компромисен вариант,подтискам интуицията.От това следват само негативи и то за мен.
Имам близки,които също както теб ми говорят "Как можеш да знаеш предварително?" за хора или за нещо,което не желая в даденият момент да направя,но после се уверяват,4е явно съм знаела.Тоест с моята интуиция пропускам "опарването",ако я послушам.
Не е самовнушение,а по_скоро защитен механизъм.Помага ми при общуване с хората,при лекаря(то4но тая интуиция спаси детето ми от сигурно инвалидизиране),при тежки ситуации,в ежедневието...
Незнам как то4но става,но при мен това работи.Даже и за елементарни неща като покупка на някаква вещ пак си го имам предвид.

Това всъщност ни беше и най_големият проблем като младо семейство,ако мога така да се изразя.Аз не желаех да губя енергия,нерви и време за безсмислени неща,а на мъжът ми си пада по експериментите.  Laughing Докато се хармонизират тези ни разли4ия,се полу4аваха вредни за здравето ситуации. Mr. Green

# 388

За мен по-голяма грешка е да родиш дете предварително знаейки, че не можеш да го отгледаш!

Светлина и Любов на всички!  Heart Eyes
И според мен е така.

А дали децата полу4ават душа при раждането си или тя се приема по време на бременноста на майката?

# 389
напоследък не могада се концентрирам нещи и погледа ми прескача насам натам по постове и честно се чудя дори,че имам точни попадения в отговорите си, но....

няколко пъти ми попадна - болест- сняг-нора - мразя.. та реших да споделя нещо

снега за мен е студе, неприветливо нещо свързано със  страха от падане и нараняване...до тази зима -  която се оказа неочаквано студена и...с нежна -  е нямаше толкова наслада за окото -  да виждам снежинките, да се радвам на натрупалия сняг...

явно, всичко е въпрос на хармония Peace

Светлина и Любов , момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт