Кухни - 19та тема

• 54 032
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Трябва да се монтират с много дълги дюбели, за да влязат в стената. Само на гипсокартона няма да държи. Един вид трябва да ги предупредиш, че сте с гипсокартон. И да се надяваш, че няма 5 см празнина между него и стената, каквито случаи съм наблюдавала.

многократно са предупредени , но казаха , че така се правело
а празнината може и да не е 5 см, но 3 със сигурност има Sad

# 211
Еllea радвам се че ти харесва.корпуса е МДФ,а вратичките са по поръчка-или чешки или полски бяха-непомня вече.хареса ми това че нямат кантове които да се разлепят след време.вратичките поръчах във фирма в Бургас (имаше много цветове)и майстора който ми изработи кухнята монтира и тях.
към самата кухня има и голяма витрина която започва от нивото на горните шкафове и пада на плота,но на снимката не се вижда.

# 212
  • Бургас
eropampero, zllate, много хубави кухни! Със здраве да си ги ползвате. Hug

eropampero, долните шкафчета изглеждат много ефектно. Peace

# 213
Днес ходих в Техномаркет да избирам двойка котлони за вграждане,стъклокерамика.Предложиха ми със сензорно управление,съвсем малко по-скъпо от тези с копчета.Дали да взема първите или да заложа на добре изпитаните стари копчета?Сензорните ще се чистят по-лесно,по-изчистени са,но ако ще създават проблеми... newsm78
Чудя се също дали да взимам частично или напълно вграждаща се съдомиялна.Според мене разликата е единствено естетическа,но знам ли...пък консултантите много не помагат.

# 214
smurf, няма страшно за шкафовете, крепят се с обикновени дюбели за гипсокартон-това е изпитано. друг въпрос е дали гипсокартона е закрепен както трябва...

# 215
.Дали да взема първите или да заложа на добре изпитаните стари копчета?Сензорните ще се чистят по-лесно,по-изчистени са,но ако ще създават проблеми... newsm78
Със сензорно управление и иноксов кант от всички страни избери според мен!  По-скоро проблемите ще са относно почистването на тези с обикновени копчета! Нашият плот е със сензорно и кант от двете страни.

# 216
LilaC ,вземай сензорното, няма да сгрешиш, а съдомиялната е добре да е вградена-така ще запазиш дизайна на кухнята. обикновената съдомиялна се вгражда по-трудно, после винаги ще те дразни като я погледнеш...но пък е малко по-евтина !  иноксовият кант не е задължителен, но е добре да го има .

# 217
LilaC ,вземай сензорното, няма да сгрешиш, а съдомиялната е добре да е вградена-така ще запазиш дизайна на кухнята. обикновената съдомиялна се вгражда по-трудно, после винаги ще те дразни като я погледнеш...но пък е малко по-евтина !  иноксовият кант не е задължителен, но е добре да го има .

newsm10 newsm03
и аз така мисля и така направих с моята кухня и доста лесно се почиства с подходящ препарат и стъргалка, която върви с котлоните

# 218
  • София
До няколко дни и ние ще поръчваме нашата мини-кухня  Laughing
Вчера се свързах с представители на SKV в Пловдив за цветно стъкло Лакобел за гръб на кухнята  Laughing За 5 и нещо линейни метра ще излезе към 350 лв без монтажа, което е доста приемливо.
Искам да питам животинче , защото на нея вече й монтираха такъв гръб - колко излезе монтажът горе-долу   bouquet

До колкото разбрах, монтажа влиза в цената, която казват. Поне на мен като ми пратиха примерна оферта, в нея така пишеше. Никога не сме говорили отделно за монтажа. По всички документи пише, че в цената влиза оглед и монтаж. Но имай предвид, че ако искаш разни дупки да ти правят в стъклото, те повишават цената. При нас има 2 дупки за контакти.

# 219
  • близо до София
Днес малко се сдърпахме с момчето  дето ни прави кухнята. Монтажа трябваше да бъде още вчера, после за днес, а той цял ден не ни вдига телефона. Накрая му написах едно малко гадничко съобщение и след пет минути веднага ми се обади, супер обиден.
Докараха една част от материалите, а монтажа щял да бъде в събота. Казал на съпруга ми ,че ми бил обиден и мислел дори да се откаже и да ни върне капарото.
Аз незнам защо си мисля като има човек уговорка с някого би трябвало да се спазва, а нашта уговорка беше за сряда. Като има проблем някакъв е редно поне да ни уведоми, а не да висим по цяла вечер в къщи да го чакаме.

# 220
ама че майстор, хем несериозен, хем докачлив...с такива е по- добре да си културен, да видиш какво ще ти построи, пък тогава да решиш какво ще му доплащаш...

# 221
  • близо до София
raygram , права си, ама днес вече си мислехме дали не сме попаднали на измамник. И малко го засилих, да намери начин да се свърже с нас, да не се налага ние да го търсим, там където работи. А той си работи частно,без шефовете му да знаят.
Момичета, на вас като ви монтираха кухните плоскостите на място ли ги сглобяваха и с какво ги захващат една за друга.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 20:56 от *silvi*

# 222
еееее-е, той затова се е забавил, човекът ! но  все пак не е прав- такъв да го държите изкъсо, че не се знае какво ще ви докара...

# 223
  • софия
благодаря на всички! кухнята ми е от корина, долния ред е немски а горния и колоните-чешки. плота и гърба са от салекс, но май няма да се задържат много дълго. лак са и не са много устойчиви май, ще видим. но само такива намерихме чисто черни. за мивката още не мога да кажа, днес монтирахме батерията на тека са. и аз много си харесвам кухничката, живот и здраве другата седмица се местим и може пък и да започна да готвя по-често Laughing

# 224
  • софия
а между другото днес вързахме и миялната и я пуснах пробно с 10 чаши и с таблетка сомат на най кратката програма-30 минути, и накрая като изми имаше пяна вътре newsm78. не съм имала миялна досега, явно нещо не съм направила като хората. бомпани е, бая шумна ми се стори.

Общи условия

Активация на акаунт