Сънна апнея - лечение

• 181 746
  • 543
  •   2
Отговори
# 540
  • София
От колко време ползвате апарата? Няма как да стане изведнъж, трябва време да се съвземе организма. Прекалено дълго не сте спали пълноценно, за да стане за седмица-две. Имайте търпение и не се отказвайте.
О, да това със сигурност. Ползвам го от скоро, може би месец редовно. А проблема е от поне 1,5 години, доказано с изследване , а преди това кой знае колко. Още 2018 съпругът ми казваше че не може да спи от хъркането ми, а аз се сърдех. Изобщо не бях чувала за СА...
Не се отказвам. Ще пиша пак, дано помогна на някой, който като мен се чуди и отлага.

# 541
Попаднах случайно на темата, не знам, дали е коментирано, но реших да споделя, може да е от помощ на някого. Съпругът ми (30 г. без наднормено тегло) от тийн е хъркал много. Прави си тест с апарата на адапт, като му излезе начална форма на сънна апнея и му препоръчаха да не взима апарат за постоянно. Нещата обаче не се подобряваха със смяна на поза, възглавници и тн. Докато бях бременна често будувах през нощта и имах възможност да го наблюдавам. Спираше изобщо да диша по над 30 секунди, много пъти на нощ, като след това тялото му започваше да се движи, разбуждаше се (той не помни) и вдишваше изведнъж много дълбоко. Много нощи съм проверявала да не е умрял. Според това, което виждах и чувах като поведение, предположих, че е обструктивна сънна апнея и меките тъканитърсене се отпускат и спират въздуха. Докато търсих опции в интернет, попаднах на мнения за Silensor SL в чужди форуми. После намерих къде го правят тук (в София). Вече повече от 4 месеца го ползва и подобрението беше още същата нощ. Събуди се в 5 сутринта, щастлив, че няма задух, тежест и главоболие. Аз бях щастлива, че не слушах банциг цяла нощ. Grinning
Дано помогне и на някой от вас!

# 542
Докато търсих опции в интернет, попаднах на мнения за Silensor SL в чужди форуми. После намерих къде го правят тук (в София). Вече повече от 4 месеца го ползва и подобрението беше още същата нощ. Събуди се в 5 сутринта, щастлив, че няма задух, тежест и главоболие. Аз бях щастлива, че не слушах банциг цяла нощ. Grinning

Здравейте, моля Ви за инфо къде може да се поръча Silensor SL.
Видях, че се продава в сайта на Булдент, но останах с впечатление, че е необходима някаква настройка от дентален специалист.
Писах на нашия стоматолог, но никога не съм виждала подобни устройства при нея...

# 543
Докато търсих опции в интернет, попаднах на мнения за Silensor SL в чужди форуми. После намерих къде го правят тук (в София). Вече повече от 4 месеца го ползва и подобрението беше още същата нощ. Събуди се в 5 сутринта, щастлив, че няма задух, тежест и главоболие. Аз бях щастлива, че не слушах банциг цяла нощ. Grinning

Здравейте, моля Ви за инфо къде може да се поръча Silensor SL.
Видях, че се продава в сайта на Булдент, но останах с впечатление, че е необходима някаква настройка от дентален специалист.
Писах на нашия стоматолог, но никога не съм виждала подобни устройства при нея...
То не се поръчва, а при зъболекар се взима отливка и ти го правят за няколко дни. Мъжът ми ходи при доктор Ралев. Кабинетът му е в София. Когато ние търсихме, само той и в едно ДКЦ правеха. Сега май има на повече места. Освен отливката, има и различни размери държачи отстрани на шината. Докторът заедно с пациента преценява кой размер да сложи.

Общи условия

Активация на акаунт