Сънна апнея - лечение

• 181 796
  • 543
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз съм с тази маска и ми е много удобна като изключим, че с нея мога да спя само на една страна към апарата, защото не ми е удобно да ми минава маркуча през тялото:

Мъжът ми от няколко години е само с нея, най-му е удобна. Маркучът му върви над главата и по края горе на възглавницата, няма проблем да се върти на където поиска.

# 526
А ми сигурно в моя телевизор е проблема, но направо откачам като усетя маркуча. Пробвала съм не веднъж откакто я имам, но не и не.

# 527
Индекс 68 много ли е и дали ще помогне апарат?

# 528
  • Бургас
Аз бях с 64 и съм много доволен от апарата. С него за 4-5 часа се наспивам. Без него за 7-8ч се събуждам с главоболие.

# 529
Бързо ли свикнахте да спите с апарата?

# 530
Аз честно казано все още не съм свикнала на 100%, а го ползвам от година и половина почти. Все още има вечери, в които си свалям маската в просъница.

# 531
За първа вечер с апарата индекса спадна от 68 на 12 дали е добре?

# 532
  • Г.Оряховица
За първа вечер с апарата индекса спадна от 68 на 12 дали е добре?

Най-добре е да е под 5.

# 533
Трябва да се настрои апарата ли допълнително?

# 534
  • Г.Оряховица
Трябва да се настрои апарата ли допълнително?

Може би,но това трябва да го реши докторът,който ви е преглеждал и го е препоръчал.

# 535
  • Разпиляна във въображението
Бързо ли свикнахте да спите с апарата?

ММ свикна сравнително бързо. На мен ми отне повече време - настаналата тишина бе нетипична и напълно изнервяща. След това не можех да спя, защото той се наспиваше бързо и качествено и по нощите ставаше напълно буден. Това ме разбуждаше и доста сериали изгледахме Simple Smile

# 536
Здравейте, а самите апарати шумни ли са? Четох, че са приблизително 30 dB, но честно казано не мога да се ориентирам дали е шумно.

# 537
Аз съм с този и не ми се струва шумен:

# 538
  • София
Здравейте! Свикнах много трудно дори не бих казала че съм на 100%. Пробвах 3 маски( едната ме задушаваше, другата ми духаше в очите...), докато най - после успея да заспя с тази която коментирахте по горе.

Бях на път да върна апарата, понеже разхода ми дойде много да сменям маски, едната беше 300лв, а те както знаете не могат да се върнат. В крайна сметка от магазина ми изпратиха горната като подарък, за да опитам за последно преди да върна апарата, и се получи. Благодарна съм им много.
Не се чувствам, обаче, по - отпочинала и не се наспивам по - бързо. Може би при мен проблема е другаде.

И моят е такъв, но черен. Изобщо не е шумен.
Аз съм с този и не ми се струва шумен:

# 539
  • София
От колко време ползвате апарата? Няма как да стане изведнъж, трябва време да се съвземе организмът. Прекалено дълго не сте спали пълноценно, за да стане за седмица-две. Имайте търпение и не се отказвайте.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 21:01 от Ивка

Общи условия

Активация на акаунт