Сънна апнея - лечение

• 181 796
  • 543
  •   1
Отговори
# 495
  • Разпиляна във въображението
Оттам нататък може за твое успокоение да си вземеш апарат за една вечер да запише как спиш и да се разбере дали имаш апнея.

# 496
Здравейте, може ли да ми препоръчате лекар за мъж със сънна апнея/ според мен/ във Варна, Шумен, Русе, Добрич...

# 497
Здравейте! От вчера съм с автоматичен апарат Res Med AirSense 10, допълнително си закупих овлажнител за него. Апнеята ми е с индекс 53 от смесен тип, какво е най-доброто налягане за този индекс? Свалих си и ръководство за употреба на апарата, което изчетох, но никъде не видях къде аз мога да си видя данните записани през нощта, та ако може да помогнете ще съм ви благодарен. Последен въпрос в овлажнителя мога ли да слагам капки етерично масло или така може да прецакам нещо? Някой пробвал ли е да слага етерично масло? Желая ви прекрасен ден!

# 498
Не мисля, че е добра идея да се слага етирично масло. ММ ползва дестилирана вода.

# 499
Здравейте, винаги съм дишала много бавно примерно около 10 пъти в минута с продължителни паузи, нямам сили за повече. От 1 година имам проблеми при вървене вдигам много висок пулс, защото се мъча да дишам. Правя тахикардии, но сърцето е здраво и казват, че пулса ми е компесаторен. От един месец като заспивам в момента, в който се унеса и заспя се будя сякаш съм спряла да дишам и съответно пулса ми скача рязко от много нисък на много висок. Може ли причината да е някакъв вид сънна апнея или да ми спира сърцето знам ли (в покой преди да заспя е около 50,на холтер е засичан 37, най- нисък при сън, но преди година). Ще направя отново и холтер и тест за сънна, но това ще отнеме време поне 2 3 седмици да се случи всичко, а аз всяка вечер имам чувството, че ще умра. Отделно през деня нямам никакви сили и съм безкрайно уморена и с изтръпнала и болезнена глава. На ЕКГ имам само малък пролапс, на рентген дробовете са добре, на ФИД съм долногранично дишане, но нямам астма, защото не се повлия от кортикостероиди. Имам бета таласемия минор но хемоглобина ми е 100 110 и имам хипофуниция, която уж е горе долу добре. Не усещам да имам паник атаки, както казах всичко тръгна от проблем при движение. Не ми се коментира докторите колко снисходително се отнасят към оплакването ми, а аз се мъча вече една година и виждам, че се влошавам.

# 500
Ако се притеснявате, че може да имате сънна апнея просто вземете апарат за една нощ и проследете съня си. Няма да отнеме седмици, а и ще може да отметнете поне една тревога. Успех!

# 501
Следя темата заради близък, който се изследва за сънна апнея. Засега е посетил пулмолог-специалист по медицина на съня, предстоят изследвания. Казал му е, че ако има наистина сънна апнея, ще трябва да спи с маска, връщам се да чета за цени и модели.

# 502
От една година ползвам Ресмед 10 и съм много доволна. Взех го на изплащане докато беше в някаква промоция и с оскъпяването ми излезе около 1500 лева

# 503
  • Бургас
Следя темата заради близък, който се изследва за сънна апнея. Засега е посетил пулмолог-специалист по медицина на съня, предстоят изследвания. Казал му е, че ако има наистина сънна апнея, ще трябва да спи с маска, връщам се да чета за цени и модели.
Има фирми,които предлагат опция да се наеме за месец такава маска.Хубаво е преди да се изсипят едни пари ,човека за който е да провери дали му е удобно. Ние взехме от тази фирма, първо под наем и след това купихме.
https://adapt.bg/category/219/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0% … %D0%B5%D0%BC.html
Не знам за къде се търси ,но имат офиси  в ралични градове

# 504
Благодаря много, ще проверим. Виждам че има много опции, машинките не са никак евтини и трябва да се проучва сериозно, а и всичко е индивидуално, предполагам ще действаме по препоръките на лекаря, който го проследява в момента.

# 505
  • София

Здравейте!
Бихте ли споделили имена и координати на лекар/клиника?

Благодаря!

# 506

Здравейте!
Бихте ли споделили имена и координати на лекар/клиника?

Благодаря!
Зная, че е посещавал този център https://inspiro.bg/р а сега продължава консултациите със специалист в Габрово, но не съм сигурна кой точно. Виждам, че има много подобни центрове поне в София, в Токуда д-р Анелия Симеонова (невролог) зная че също се занимава с медицина на съня

# 507
  • Пловдив
Аз съм правила в Пловдив при доц. Терзийски. Теста се провежда с един вид апарат, а след това ми дадоха за седмица техен CPAP апарат и маска за да тестваме как ми повлиява. Едва след това ме насочиха да купя.

# 508
  • Пловдив
И от магазина в Пловдив дават под наем, като след това при покупка приспадат дадените пари.

# 509
  • София
Благодаря!

Аз търся препоръки за специалисти в София - мой близък е с проблема, но всяка информация ще е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт