Сънна апнея - лечение

• 181 815
  • 543
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Някой носил ли си е апарата със самолет? От Адапта ми дадоха документ, казаха че с него може да се минава безпроблемно, но досега съм пътувала все с голям куфар и си слагах апарата в него. Сега ще пътувам с малко куфарче и няма да има място, дали няма да ми направят проблем, някъде четох, дали не беше и тук, че зависи от авиокомпанията.

# 481
Някой носил ли си е апарата със самолет? От Адапта ми дадоха документ, казаха че с него може да се минава безпроблемно, но досега съм пътувала все с голям куфар и си слагах апарата в него. Сега ще пътувам с малко куфарче и няма да има място, дали няма да ми направят проблем, някъде четох, дали не беше и тук, че зависи от авиокомпанията.
На приятелка преди време и направиха проблем в самолета, но беше и с възможност да се добавят лекарства за асма.
Аз бих поискала официално становище от авиолинията, с която ще пътувате

# 482
Лилиум, ако имаш съмнение си наеми апаратче за бърза диагностика, само една вечер спиш с него и веднага става ясно имаш ли, нямаш ли, и какво точно имаш. Ако наистина е апнея, можеш после да направиш пълни изследвания в някоя клиника по съня. Щом си и с астма, задължително ще трябва да обсъдиш възможностите и с твоя лекар.

# 483
Понеже от няколко дни разбрах за това чудо сънната  апнея, нямам никаква представа от къде и как да си наема такова апаратче  за бърза диагностика...

# 484
Не знам откъде си, виж в резултатите дали нещо те устройва.

https://www.google.com/search?q=%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D … Q&sclient=gws-wiz

# 485
  • на острова на мечтите
Имам питане, лекар за апнея в Пловдив?
Извинявам се за нахлуването! Питането е  за близък. Първи братовчед.Заспива на кормилото и вече става опасно😥Има нужда да отслабне , но там, както знаете, проблемът е по-сложен.
Благодаря ви!

# 486
  • Пловдив
Извинявам се за нахлуването! Питането е  за близък. Първи братовчед.Заспива на кормилото и вече става опасно😥Има нужда да отслабне , но там, както знаете, проблемът е по-сложен.
Благодаря ви!
Здравейте, аз бях на изследване преди няколко години при доц. Терзийски,  ето сайта https://somnolog.bg/#team
Отслабването е наложително, нека посети и ендокринолог.

# 487
  • на острова на мечтите
Благодаря ви!
Здравейте, аз бях на изследване преди няколко години при доц. Терзийски,  ето сайта https://somnolog.bg/#team
Отслабването е наложително, нека посети и ендокринолог.
благодаря за бързият отговор! На вас помогна ли ви?

# 488
  • Пловдив
danilu, да, помогна ми. След теста лекаря прави анализ на резултатите и дава тестов CPAP апарат, с който пациента спи няколко дни за да прецени кое налягане е подходящо. След това аз си купих апарат от Адапт, но може и под наем да се вземе.
За съжаление, апарата не лекува. Ако не се свалят кг ще продължи да има проблем без апарата...

# 489
Здравейте! Днес на мъжа ми 34г. Около 105кг 183 височина, беше диагностициран със ОСА. Бяхме в магазин Адапт, жената обясни на мъжа ми, че апнеите са му 70 за час, което е изключително много, според мен. Каза му, че е добре да вземем СРАР апарат, но той като видя маската, маркуча и т.н. тотално изтрещя и отказа. . 😩 Отчаяна съм, цяла седмица не знам къде се намирам от притеснение, молих го цял ден, да го вземем той не иска и не иска. Каза, че ще се опита да свали килограми, но това не е лесно и не мисля, че ще се справи. В събота, ще заминава за чужбина за 2,3 месеца и не знам как ще живея, мислейки постоянно как е и дали ще стане нещо. Отделно пие хапчета за кръвно от година, казва че не му се спи през деня, но аз държа да започне терапията с апарата, но тей е катерогичен, че не иска да спи с това нещо. . Дайте ми съвет, че ще се поболея от притеснение. Взимам нещата прекалено на сърце и се измъчвам, за него, страх ме е. .😢

# 490
Илиана, първо опитай да се успокоиш. Знам, че е много плашещо, преживах го скоро с  друг член от семейството, беше ужасно. При мен човекът изобщо не осъзнаваше и не искаше да повярва, че има такъв проблем.
Опитай да поговориш с него спокойно и рационално, да видите какво го притеснява и защо не иска да носи маската. Или да поговори с друг близък. Мъжете понякога са така, пренебрегват реалната голяма опасност, но за сметка на това ги ужасява някаква дребна медицинска намеса.
Освен маска има и други варианти, например оперативна намеса, или шина. Обсъдете и тях.

# 491
  • Разпиляна във въображението
ММ нямаше никакви колебания, когато му казаха, че е с апнея. В крайна сметка това застрашаваше неговия живот и нашия. С маската се свиква, с маркуча също. Да не говорим за цялостното подобрение на качеството на живот, което в неговия случай бе огромно. Моят леко се влоши откъм наспиване - седмици наред ме побъркваше с това колко бързо и качествено се наспиваше и се събуждах по нощите, защото го усещах как става.

Мисля, че не трябва да отстъпваш. Убеди го да вземе апарат под наем, за да пробва.

# 492
Здравейте!
Ще чета темата назад, тъй като имам съмнения за апнея. От известно време мъжът ми казва, че много хъркам /жена съм/. Честно казано не му вярвах, докато не ме записа. Когато чух записа, направо се смаях. Силно хъркане, ама "мъжката". Не ми е казвал за спиране на въздух, не знам това дали друг човек би го разбрал. От това, което четох в нета, пише за умора през деня, за заспиване зад волана. Нямам такива. Отделно не съм и с наднормено тегло, слаба съм дори. Имам друга екстра обаче - скърцам със зъби. Преди години зъболекар ми направи шина за това, но така и не свикнах да спя с нея. Скърцането не е всяка вечер, но не е и рядко.
Та... дайте някакви идеи - на къде да се насоча, към какви специалисти...

# 493
Не знам откъде си, в София в поне две болници има клиники за сънна апнея, но не помня къде. Потърси специалист, може би личният ти лекар ще може да те насочи.

# 494
От Пловдив съм. Личният лекар ми даде направление за УНГ. Първо такъв да ме видел, а оттам нататък не знам...

Общи условия

Активация на акаунт