Сънна апнея - лечение

• 181 946
  • 543
  •   2
Отговори
# 465
Пробвайте с добре оразмерена мека яка на врата.  От тези при травма на врата.  Трябва да е точен размер, за да не позволява смъкване на брадичката.

# 466
Благодаря, за това не се бяхме сетили.

# 467
  • Враца
А, цяла маска , която покрива и устата ?

# 468
Точно с такава е проблема, която покрива носа и устата. Долната челюст се отпуска и изплъзва от маската, защото няма зъби.

# 469
  • Враца
Лошо.
А, само за носа? Нашата е такава и тя, някак не позволява да си отваряш остата и да вдишваш през нея, само може да се издиша.

# 470
Днес говорихме с лекаря, маска само за носа не е подходяща за хора, които дишат предимно през устата. Може да има обратен ефект и да ги задушава още повече. Колко неща научих тези дни...

# 471
Пак съм аз с въпрос. Има ли друг неоперативен начин за бързо облекчаване на апнеята, освен апарата за дишане? Намерих инцормация за ортодонтски маски, някой ползвал ли е такава?

# 472
Не е бързо, 4+ години. По ортодонтска начин разширяване на челюстта

# 473
Благодаря, аз помислих че действа веднага щом я сложиш. Няма много информация за тези маски.

# 474
  • Пловдив
Някой беше казал - сваляне на килограми. Ама хич не е лесно Sad Не е и бързо.

# 475
  • гр. София
Здравейте,
къде в София е най-добре да се направи тестване за определяне на тежестта на апнеята? Попрочетох страниците напред, звънях в ИСУЛ, там ме препратиха към Свети Наум, където ще звъня пак утре. А във ВМА, Александровска и Токуда никой не ми вдига и няма как да събера информация за цени и начин на процедиране.
Моля, дайте ми насоки.

# 476
0888902272 - д-р Ангел Павлов (за София). На мен ми помогна и съм доволен.

# 477
  • София
В ИСУЛ преди години имаше Клиника на съня. Мъжът ми спа там една нощ, накичен с техника.

# 478
Мисля, че и в Софиямед има такова отделение

# 479
Здравейте,  имам астма и често безсъние нощем , придружено от пристъпи на задух.  Хъркам  рядко(така казва мъжът ми). Четох,четох и стигнах до извода, че може да е сънна апнея. Много съм притеснена. Възможно  ли е да е апнея, без хъркане  и има ли подобрение без спане с апарат?

Общи условия

Активация на акаунт