Малък Сечко вънка вее, Януарчето вкъщи с мама дивее

• 21 087
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Еспа и аз много се бях зарибила с тези слингове.
ортопеда който беше прегладал Ада е един от най-добрите за бебета , така че му имам доверие.

# 151
  • София
За кенгуруто мога да ви кажа какво каза ортопеда...
От ортопедична гледна точка кенгурото е много полезно, тъй като краката стоят разкрачени. Питах за слинга и не ми го препоръча. Каза че вече мога да я слагам в кенгурото за профилактика на луксацията.
Peace Да, за кенгурото и аз така съм чувала. А слинга, който гледах (не шал, а от другия вид), бебето пак е разкрачено на хълбока на майката. Но трябва да е над 6 месеца. До тогава -легнало. Пробвах, но на мен никак не ми беше удобно. Като гледах и бебето как е свито а вратлето му - потгънато, ми се струва, че и на него не му беше особено комфортно.  Confused

# 152
Сиси, да те питам, забелязала ли си Коко да повръща повече когато го сложиш в столче за кола или шезлонг? Сами се скъсва да повръща в такова чудо, а ужким е по-изправено гръбчето там, може би е защото крачетата се притискат в коремчето  Thinking

ооо, да.. определено като го сложа в шезлонга се почва едно повръщанеее  ooooh! Не знам защо се получава така, явно наистина си притиска шкембето..  newsm78

Е вие съвсем ме хвърлихте в оркестъра с това кенгуру... newsm78 И аз знам, че крачетата е хубаво да са разкрачени... което наистина в слинга няма как да стане. От друга страна за кенгуру чак като си държи главата.. оффф, давате ми сега поводи за размисъл, пък ме мързи да мисля  hahaha

Сега се сетих да ви питам нещо, момичета - Ние често слагаме бебо да спи върху гърдите ни, но го слагаме по коремче. Той не си изпъва крачетата, а реално се подпира на коленете си и ръчичките. Дали е ок? Как мислите - има ли нещо вредно в това и дали да избягваме? аз малко късно се сетих, ама по-добре късно отколкото никога, нали Wink И още - вашите бебета по колко време могат да си държат главите изправени и колко е нормално за нашата възраст?

Мюрвет, тая снимка на Ада ме кефи максимално  Peace как си я хванала просто не знам  Grinning

# 153
абе то и с тея памперси колко разкрачени ги държат, така че може и да им няма нищо от кенгуруто...иначе в слинга е трудно слагането, докато са малки и не могат да си държат главичките...иначе ако успееш да наместиш детето после е много хубаво...тя така хубаво си поспа днес в него...и след това не можах да я наместя...дължината му е някъде към 180см...а ширината към 80см...

# 154
за слинга - знам че е едно от най-добрите възможни начини за носене, а когато са още бебета краченцата се прибират вътре - малко като по турски - ето тука малко инфо - http://www.zilana.com/4medic.html , но не е единствения сайт в който пише това, докато за кенгуруто - до 6ти месец не би трябвало да се носи, защото там краката висят и дупето поема цялото тегло, в резултат на което се получават изкривявания. има много слингове, които са на принципа на кенгуруто - с извадени висящи крака - и те са за след 6месеца, и са по добре от кенгуруто  защото реално на вас ви помагат да поемате по лесно теглото на бебе

ето и още един сайт - на който му се занимава да разцъка - http://www.wearyourbaby.com/Default.aspx?tabid=68 в ляво е и навигацията на сайта

като си говорите за шезлонзи и повръщане - аз пък моята много трудно я приспивам на шезлонг, а като я сложа на голямия креват и сама си заспива, без да се налага нещо да правя, мисля си че не и е толкова удобно там - за люшкане става, но не за спане.

за спането по корем върху мен или тати - добре е крачетата да са свити - пак като жабка, и на моята от скоро вече и харесва - не я боли корема и като го притиска леко се изаква по лесно - че иначе едно пънене по цял ден

лека вечер

# 155
Сиси, Марти така спи по корем върху мен през повечето време /особено нощем/ и много се сърди като го оставя да спи сам. Даже през деня докато съм пред компа, след кърмене, ляга върху мен и заспива. Страшно много му харесва и да спи като жабче, подпира се на ръчички - много е сладко. Не знам като стане по-голям как ще е. Марти доста стабилно си държи главичката. На мен ми направи впечатление още в родилно, сравнено с други деца. Не съм засичала време, но и педито беше впечатлена.

Днес купихме Био Гайа.
Даже по съвет на някой форум, аз започнах да пия слабителен сироп  hahaha Joy уж чрез мойта кърма да му помогне  hahaha. На мен определено ми помага  Joy а няма нужда.

Ами аз мисля, че слинга е по-добре на първо време /едно време все така са носели децата в цедилки/. Макар че аз нямам нито едното, нито другото за да давам мнение. Ако е по-голямо пък с това кенгуро няма ли да омалееш докато го носиш  newsm78.

# 156
  • София
Айде да драсна 2-3 реда, докато спят децата Simple Smile
Георги си държи главата изправена почти от началото...Аз имам 2 кенгурута, та и слинг сега...Гледам като цяло да не ги уча, а те не пискат, та няма,е излишно гушкане...Е, не че не си ги гушкам, но в рамките на нормалното...Не реват да са само на ръце. Е, бате на дърти години почна да мрънка...Отделно, понеже го показвах на свекърва ми, за да ми ушие - дето вика тя - Всичко ново е добре забравено старо - навремето нашите прабаби са си носели така децата по нивите в цедилки и сега пак излиза актуално Simple Smile
За тия шезлонги съм в голяма чуденка  - нали ги дават до 9 кг, та струва ли си да купувам - като ще го ползваме още няколко месеца. Сега го слагам в кошницата, а имаме и люлка, която може да се използва и от бебета...Та хем ме сърби, хем ме боли newsm78
Елена, писали сме по едно и също време за цедилките hahaha

# 157
kalimbi, благодаря!!! И нашите обривчета по тялото вече не са пъпки с връхче, апо скоро цялаат и кожа е грапава (определям го като нещо средно межу лишеи и екзема..). Обривът на адаптацията тя го обясни, с някакви дрожди, които нормално се заселват в човешкото тяло, но докато при възрастния човек не давали отражение , бебчетата се обривали докато се адаптират  newsm78
Иначе ни изписа едно кремче за лицето, защото тама каза, че обрива е дерматит (кремчето е правено и съдържа адвантан, вазелинум, ланолин и деавит сол)
За гънките по тялото (тя там имаше пъпчици) кремчето отново е правено и съдържа глицерин +цинков окис
Другото кремче е за под памперса и се казва Хлоркиналдон Н
А за цялото тяло балсам Dr. Theiss Nachtkerzen.

# 158
И на Алекс кожата е грапава по цялото тяло и има пъпки по-вече от месец.Като ви чета и при вас е така,така че май ще  се окаже нормално.

За шезлонга-Алекс или спи в него или върху мен,като го сложа на равно на леглото  повръща,даже се чудя дали няма да свикне да спи така. Също забелязвам ,че повръща,когато много се напъва,явно от зор.

За акането,ака само вечер и то обилно,през останалото време само зацапва съвсем малко памперса.Като се изака така му олеква и започва да гука и да се смее.

Купих памперси Хъджис с Мики Маус и направо съм ужасно разочарована-пропускат всичко и шушнат,все едно детето е с найлон,а не с памперс. Много съжалявам дето ги смених  с Памперс.Сега се чудя какво да ги правя.

Главата си  я държи изправена много добре,е залюлява я от време на време,но ...

Добре,че ви има да си споделяме и да обменяме информация  Hug

# 159
Ох, Мюрвет направо ме успокои относно кенгуруто, че аз малко се притеснявам, дали не е вредно, ама щом и ортопед го е казал. Пък и нали се води кенгуру за деца от 0 месеца, та дано да са помислили за това. Ама аз по едно време просто нямах алтернатива - сама по цял ден с дете, ревящо от колики по цял ден и искащо носене и друскане. Все пак ми трябваха и двете ръце. А то пък се оказа, че кенгуруто му хареса, ама и слинг ще си поръчам  Peace.

Сиси и аз веднага след лохиите ме почна стандартното ми течение. Даже до последно се чудех дали не са все още лохии, но не, течение си е. Ама доки каза, че е нормално щом и преди съм си имала такова.

Главата си  я държи изправена много добре,е залюлява я от време на време,но ...
И Никола така. Ама той още в родилното си му беше що годе стабилна. Е има какво още да се желае, де. Ама незнам кога се очаква вече са е напълно стабилен.

Аз честно казано не мога да го приспя, ако не го люшкам в щезлонга или в не го сложа в кенгуруто. Като го сложа върху мен все си търси цицата  Joy hahaha, която пък му е най сигурния начин за приспиване. 

Добре,че ви има да си споделяме и да обменяме информация  Hug
Peace Hug

# 160
Сиси, снимах я докато я кърмех...
Сладурчеста, др.а провери дали нашето кенгуру става за новородено. Peace

# 161
Здравейте милички нямам време да пиша а и не съм се научила още с една ръка.Но ви чета редовно докато го кърмя.Ние сме 6.000 кг от изходни 4.300 и 60 см.Да ви попитам по колко гр ядат вашите бебета на хранене?Вчера моят юнак изцока 120мл. и не спря да мрънка до следващото хранене а като му дадох 150млспа 5 часа.А иначе не отказва и цица и шише.Т.е храним се смесено.Целувки на всички бебета  love001                                                                                       

Въобще не знам колко яде ,спрях да се притеснявам за това откакто разбрах ,че за 1 месец е качил 2 кг.
Аз щях да питам мамите,които хранят само  с АМ по колко ядат бебоците  и дали всеки път изяждат едно и също количество.
Алекс веднъж суче 5 мин.,друг път 20 мин. или заспива щом захапе гърдата ми и не мога да го събудя. Никога незнам колко яде и дали му стига, иначе мокри памперсите.

Забравих да питам само моят бебок ли ръмжи постоянно или и вие си отглеждате  МЕЧЕТА . Страхувам се да не свикне така с това ръмжане,дано да престане,когато отшумят коликите.

# 162
Забравих да питам само моят бебок ли ръмжи постоянно или и вие си отглеждате  МЕЧЕТА . Страхувам се да не свикне така с това ръмжане,дано да престане,когато отшумят коликите.

Joy И Яна ръжми...каката не помня да е ръжмала...и се надявам, че няма да ръжми до ранна предучилищна възраст hahaha

# 163
natali81,
откакто Краси мина само на АМ (тоест от четири дена) яде по 100-120 ml (120-130ml разтвор). До сега не е ял по-малко, но пък и не е приплаквал за още.

Тия дни ме няма щото открих, че без да бия с камшик по пода и да въртя дяволска опашка никой не върши работа. Наложи се да свърша най-належащото - да потренирам артистично размахване на пръст и извисяване на глас в работни условия. Отрази ми се освежаващо! Дано и зрителите на шоуто да са се освежили, че иначе ще се наложи да минат на пост и молитва.

# 164
Ихууу,ето ме и мен!
Цяяяял ден скитосвам.Хаймана Flutter.Излезнахме с мъжо в 12 ч.,оставихме Йоана на майка ми и една замръзена цица hahaha(120 мл. от фризера) и хванахме пътя.Ходихме по магазините,взехме на малката яки дрешки от FOX.Страхотно сладурски полички по една педя и бодита Mr. Green Оказа се,че вуйчо й ще ги плати,че решихме нашата пита да е на 1 март.Тогава става и на 2 месеца и да съчетаем,че има баби мераклийки и така или иначе ще искат да уважат месечинката. Mr. Green Та успяхме да идем и да хапнем и към 18 ч. се върнахме,а аз пръщях отвсякъде,странно но никога не ми изтича от гърдите колкото и да са препълнени,защо ли? newsm78.Малката изяде едната цица,а другата я изцедих и изкарах 120 мл. само от нея Shocked
За обръщенията си говорите.Аз й казвам-глезло,слънце,дрисличка,пиле,шушулайо hahaha
Главичката още й клюма,но вече е по-стабилна де.
Не знам колко е наддала,но май вече е 5 кг(премери я баща й гушнал я на кантара за възррастни Joy).Хапва си детето.
Нямам слинг,но имам едно подарено кенгуро,ама ме беше страх дали не е малка за него newsm78 Ама щом Мюрвет има компетентно мнение,може да го пробвам някой път ако се наложи разнасяне.То тези дни да чукна на дърво е много спокойна.Като е будна си лежи и като я занимаваш с някоя играчки гука,мята ръце,крака и се хили.Дано отминават пусти колики,пък аз и нищо не й давам.
Обича да лежи върху мен ама започва да си блъска главата в повечето случаи и да търси манджааааааа chef
Не повръща в шезлонг и стола за колата,но повръща в легнало положение.
Това с обривите много кофти.Да ви кажа Хъджис не пропускат,обаче одеве забелязах,че дупето на Йоански е зачервено доста,та може и от тях да е. newsm78
Хайде чао ви,че много празни приказки пак.Целувки и спокойна нощ Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт