Малък Сечко вънка вее, Януарчето вкъщи с мама дивее

• 21 094
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Юппиииии, едно голямо БЛАГОДАРЯ на БИЛЯНА И НА ЛОРИНИ.  Heart Eyes

# 136
ехееее, ЛОРИНИ - яко - това с акането, мен ме е страх с това студеното време, в къщи е 21градуса - щото като я съблека в долната част и скоро почва да и трепери долната устничка, нали го знаете - много сладко, понякога дори го използва да се глези. но взехме да се учим на подупване по дупето, когато я видя че ще ака, и на "аки-аки" дано да стане. иначе вече ме вика, когато ще ака, хаха, плаче един вид. аз ще започна с ЕХБ-то след около месец и половина, като се позатопли.
а слинг-а купен ли ти е или правен? аз имам шал, но той е за по нататъка, направих си тука за пеленаче от обикновен индийски шал и става, но тя не е много доволна сякаш. слагай снимки да видя.

# 137
Добрю утро!/то станало следобед, ама това го пиша от 5 сутринта/

Е много са сладки малчовците!Да са ви живи и здрави!
Натали, страхотна идея! Доника, благодаря, че се нагърбваш с колажа!
Аз също съм спряла Био Гаята от 2-3 дни– давах я 4-5 дни и после като ме загложди едно чувство, че прява нещо нередно и че на детето не му е добре от тея капки, абцолютно ирационална съм станала.
На Сами му викаме Шони Бонбони, Малчо Малчев, Ежко Бежко, Зверчо, Цупльо Ревльов и сигурно по още 100 начина ама сега не ги помня
Да се оплача – верно ми дойде и прескочих от лохиите в цикъла, но поне е абсолютно безболезнено. Аман от течове, направо секса ми е като мираж вече.
А за бебешката кал – сефте чувам, оказа се че Сами има по веждите, а аз се чудя от 3 дена какво е това чудо. Малко тъп въпрос ама защо трябва да се маха, нямали да си падне сама по някое време или е вредно за кожата да седи?
Бърборанче, за жалост не мога да ти помогна с кожен лекар, на мен също са ми препоръчвали Ангелова от 29 та, ама вече сте ходили при нея.

Ето го и моят Мон Лиз /почти е докарал усмивката/

и една на която налага характер и тропа с юмруче да идва манджата по-бързо

# 138
Здравейте ,възползвам се да пиша сега ,защото малката заспа.
За бебешката кал и ние си имаме по веждите.
На моя приятелка детето е на около 20 год ,но до 1 год си имаше такава бебешка кал.
Та тази кал сама не се маха ,трябва да и се помага ,нейна приятелка и казала да маже със зехтин и да реши със гребенче, но я било страх да го прави.Та другата се ядосала и хванала детето един ден и го направила сама, махнала всички келички и от тогава не са се появявали.
Знам ,че се получават от недоброто подсушаване, но дали е така незнам.
За кожен лекар и аз ще помоля, че и ние си имаме ужасни пъпки и днес като чели са много повече от друг тъп.
Страх ме да не се окаже някаква алергия от кърмата ,така на една позната и спряха кърмата на 3  месец,заради обривите,което е ужасно ,имало бебето някаква непоносимост, но не е от храните който майката е консумирала.Дано да не се окаже така и при нас.

# 139
СЛАГАНЕ НА СНИМКА
намирате снимката, която искате да сложите някъде из интернет пространството давате десен бутон и натискате там където пише COPY IMAGE LOCATION после давате PASTE в поста, след което маркирате линка и натискате първата иконка на втория ред, под буквата В...и воала...резултата ще е на лице...УСПЕХ Hug Hug Hug

за калта на веждите и Катерина има...но чак днес се усетих след като я намазах да я изтъркам с четката за коса...и то се изчисти...

за цикъла и аз май ще се окажа в отбора на цикъл имащите...миналата седмица почти се бях изчистила и от два дни си ми тече като при цикъл и ме понаболява кръста и Катерина като суче ме наболява и ниско долу като стягането на матката в първите дни след раждането...

за обръщенията - малката, бебе кит(понеже аз съм мама кит), малката мечка(ние с Коко сме големите), шушомишка, мишка, мами, слънце и Катерина...

и аз спрях Био Гайа-та...и с нея и без нея все тая...

merrygold аз имам една духалка и като я събличам я пускам...тъкмо ви се похвалих одеве, че нямам пропуск от вчера и днес понеже се мотах я изпуснах...тя се напъва и мрънка, а аз си правя салата и и викам стискай ей сега ще те съблека...да ама не... Joy Joy Joy

# 140
  • София
Имам един спешен въпрос- къде да заведа Петя на кожен лекар?
Вече бяхме пр д-р Ангелова от 29та п-ка, но тези проклети обриви продължават вече един месец! Ако някой има изпитан кожен лекар, моля за координати?[/
size][/b][/color]
Бърборанче, Ангелова се води една от най-добрите кожни лекари. Затова има толкова много хора при нея. Аз лично нямам нерви да я гоня за да си запиша час , а тя все да ми затваря телефона. Щом лечението й не помага цял месец, вероятно не сте за кожен лекар. Има една добра детска кожна лекарка в кожна клиника към Александровска болница - д-р Демерджиева, макар че едва ли ще ти каже нещо по-различно, но ако искаш пробвай. Иди за консултация при  алерголог или гастроентеролог.
Сина ми имаше обриви до 2-годишен, така че зареди се с търпение.
 Peace

# 141
  • София
Здравейте и от мен за днес,
Не мога да я хвана моята госпожица с това хранене, мислех си, че не иска да суче, защото имам малко кърма, ама днес, след като уж беше яла, реших да стисна да видя какво ще стане и за мое най-голямо учудване не само, че имаше капки кърма, ами направо цяла струйка излезе, значи тя просто не е сукала ефективно Rolling Eyes Сега отивам да чета за това как мога да направя сученето по-ефективно Rolling Eyes
Иначе относно цикъла- ами аз си имам течение и в момента включително, уж беше избледняло, ама тук от два дни гледам, че пак е малко поувеличено, дали са все още лохии или е започнал направо цикъл, не знам newsm78, в тази връзка да питам- ако все още съм с лохии, колко време е нормално да продължават- вече почти месец след раждането съм newsm78
Днес залях клавиатурата с кафе и трябваше да купим нова Mr. Green
Изведохме бебока с колата до един от моловете, за мое учудване през цялото време спа.
На всички хубава вечер Heart Eyes

# 142
Ей, Лорини, много добре изглежда Катерина в слинга. Откъде го взе?

Аз го разнасям кенгуру, че не можах да си намеря такъв слинг с халки. А тези тип шал не си заслужават - да дав 70 лв. за парче плат, то по-добре да си купя само плат, какъвто ми харесва.
В кенгуруто много му харесва, заспива като пън за нула време. Купих си първото срещнато кенгуру от първия срещнат магазин, срещу скромната сума от 24 лв. ама си върши работа. Някак си все ми се струва, че слингът е по-удобен, ама... Thinking

в тази връзка да питам- ако все още съм с лохии, колко време е нормално да продължават- вече почти месец след раждането съм newsm78
При мен бяха 40 дни и ту почти спираха, ту пак почваха. Но последните дни си бяха почти като бяло течение.

# 143
http://bebe.to/sling/sling.html

от тук си поръчах слинга...60лв за три-четири дни идва...даже ми се обадиха преди да дойдат...

момичета за кенгуруто съм чела че не е много полезно, докато не се научата да седят...

# 144
ЛОРИНИ - мога ли да попитам колко широк и колко дълъг е приблизително слинга - халки?

# 145
Уф, чак ме е яд, дето го взех тоя купешкия слинг (той подарък, ама пак ме е яд)... много накриво изглежда бебето вътре... като че ли 2 пъти успяхме да го мушнем там, ама то един рев, едно чудо... ще се помъчим още малко и може да си поръчам накрая...  #Cussing out Лорини, каква материя е твоят? т.е. може ли така навън да излезеш? в това време (е, когато е ок за разходки де)

Аз още не мога да разбера това дето ми тече лохии ли  са или обикновено вагинално течение...  Crazy сигурно съм единствената  Crazy

# 146
kalimbi, Ангелова бебчетата ги приема без часове, ние ходихме веднъж при нея, тя погледна обривчетата с лупа и каза, че не са нито алергичен обрив, нито някаква бактерия, че сибили съвсем нормални обриви на адаптация. Изписа ни 3-4 кремчета (2 от които правени) за различните зони на тялото и каза да отидем след седмица отново. Мъжът ми беше зает и не успяхме да отидем повторно, но благодарение на кремчетата обривчетата отшумяха...престанем ли да я мажем започват отново...Аз също звънях на Ангелова, но тя ми затваря. Ти имаш ли записано работното и време?

# 147
За кенгуруто мога да ви кажа какво каза ортопеда...
От ортопедична гледна точка кенгурото е много полезно, тъй като краката стоят разкрачени. Питах за слинга и не ми го препоръча. Каза че вече мога да я слагам в кенгурото за профилактика на луксацията.

# 148
ral4e:), за сукането, сигурна ли си че не ефективно, може малката просто да се е наяла, а ти да си имаш просто кърма в повече и за това да излиза на струйка. А за лохиите – моят гинеколог каза, че при някой жени до 2 рия месец продължавали – било строго индивидуално
Лорини – много готино с тоя слинг, ще взема да се замисля и аз да си взема, че и аз съм чела, че кенгуро докато не сядат не е добре – натоварвали се ставичките. Обаче от друга страна, като чета какво е казал ортопеда на Мървет може и аз да пробвам да го сложа малкия в кенгуру  Thinking
Сиси, да те питам, забелязала ли си Коко да повръща повече когато го сложиш в столче за кола или шезлонг? Сами се скъсва да повръща в такова чудо, а ужким е по-изправено гръбчето там, може би е защото крачетата се притискат в коремчето  Thinking

# 149
  • София
kalimbi, Ангелова бебчетата ги приема без часове, ние ходихме веднъж при нея, тя погледна обривчетата с лупа и каза, че не са нито алергичен обрив, нито някаква бактерия, че сибили съвсем нормални обриви на адаптация. Изписа ни 3-4 кремчета (2 от които правени) за различните зони на тялото и каза да отидем след седмица отново. Мъжът ми беше зает и не успяхме да отидем повторно, но благодарение на кремчетата обривчетата отшумяха...престанем ли да я мажем започват отново...Аз също звънях на Ангелова, но тя ми затваря. Ти имаш ли записано работното и време?
Пон, сряда и петък е 8-15ч, вторник и четвъртък 12-19ч. И аз може да се пробвам другата седмица, щом казваш, че приемала бебета без часове. За щастие Ади в момента се е изчистила, така че не нямам какво да покажа. (Дано и занапред да е така, чукам на дърво да изхабя направлението на джипката, да няма нови пъпки) Ади имаше някакво бебешко акне, но премина. Сега пъпките са други, без връхчета, кожата е направо грапава.

Щом обривите отшумяват не би трябвало да се притесняваш. Но ако кърмиш все пак избягвай доказано разнещи и алергизиращи храни.
А обясни ли ти докторката какви са тези "обриви на адаптация"? За първи път чувам за такива. Изненадва ме и това, че ви е изписала 4 различни крема! Имат ли някакви имена? За мазане на цялото тяло какво ти изписа?

Общи условия

Активация на акаунт