Малък Сечко вънка вее, Януарчето вкъщи с мама дивее

• 21 069
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна.....
Eхааа, днес само хубави новини от всички  Hug
Дано така продължи.
Благодаря за инфото за количеството кърма. Значи не съм го оставяла гладно детето.
Момичета, откъде сте сигурни, че е болнична инфекция?? Това звучи направо ужасно !!!

# 196
  • София
Момичета при нас пъпчиците се появиха след 42 ден от раждането, бяха съвсем малки и мислех че са от кърмата или от това че я целувам много по бузките, но се оказа че те се увеличават даже обхванаха не само бузките, но и скалпа станаха пъпки с връх и като изсъхне връхчето стават жълти корички направо ужасно, дано не я сърбят. Обадих се на лекарката й и тя ми каза да взема крем Bactroban да я мажа с него и да не я къпя три дни за да не се разпространи инфекцията и по тялото.
На 40 ден ходихме на молитва в църквата, мама, бебе и баба, четоха ни молитвата и представиха беба пред Бога трае няколко минутки и бебето трябва да присъства, защото попа го отнася към олтара.
Това от мен за сега дано се оправим бързо, че тези пъпки вече и набраздиха нежната кожа.
Поздрави на всички малки и сладки бебенца!

# 197
Здравейтеее,
днес излезнах до Вис Виталис и купих много сладко космонавче на малката, че искам да я слагам в кенгурото и по затворените места....Таткото остана сам с двамата...
Хайде Софиянки и вие ще имате Вис Виталис другия месец...
Ха да ви питам в какво корито къпите децата, колко градуса е в стаята като се къпе, след къпене разнасяте ли ги по другите стаи???
С какво е облечено детето през деня?
Малко много въпроси, ако имате време пишете моля... Hug

# 198
здравейте,
ние бяхме малко навън с двете бебета-Евгени спа под дъждобрана,а Дари гази из локвите Crazy и се сдоби с намалени обувки от Geox-сега е с тях и няма събуване Mr. Green
на болните-да оздравяват бързо-аз преди няколко седмици вдигнах 39градуса Т и пих АБ,че не исках да се влача 1 седмица с ангина,така че се лекувайте,а с какво може да се консултирате с педиатъра Peace
ние на Евгени му казваме-врабчо,зайко,сладкишко,бебчо...
Мюрвет,ние къпем бебето на около 25-26 градуса,в къщи стои с боди и гащеризонче,а след къпане яде и заспива-къпемго в 22.30 преди последното хранене Hug

# 199
У нас е 19-20 градуса, но в банята е по-студено, да кажем около 17 (живея в къща и банята е много голяма, а отоплителното тяло е за по-стандартна по размер баня), та дребния живее на тия температури. Първите 2 седмици затопляхме с една духалка до 23-24 за къпането му, но беше малък и нямаше подкожна мазнина, това в кръга на шегата. Всъщност в болницата беше 24-25 и бебетата бяха завити с 2 дебели одеала, та решихме, че трябва постепенно да се аклиматизира към нашите домашни условия.  Heart Eyes

Току-що установих, че големия-дребен спи на 16-17 (изключва си конвектора) и все изпотен става и все му е горещо. Та явно е кой както свикне, макар да не сме целяли умишлено тези температури, както и това, че той се къпе с бая хладка вода и за такава, каквато смятам да подходяща твърди, че му парела.

За слинга - моят е шал, дефакто парче плат, еластично трико като материя, че уж било най-подходящото, но опредлено нещо не ми е удобно. Дребно спи, ако не вски ден, то през ден вътре в часовете, когато нещо се нерви и таа ми е най-лесно да го лепна за себе си, обаче на мен не ми е никак удобно. Уж се разпределяла тежестта, уж не знам си какво, абе за 2 часа да ги изтърпя е ОК, но никога не бих го превъзнесла като някаква безценна придобивка. Баш едновремешните цедила... На мен лично кенгуруто ми е по-удобно. И в двете слагам бебето по еднакъв начин - като в кенгуру, но в слинга сякап на него му е по-удобно. Остава да намеря и решението за себе си, само си мисля, че докато се бавя дредното ще стане 100 кила и удобството на носененто хич нама да е толкова осезаемо.  Mr. Green
Браво на Калоян и Петя за кантарните постижения! Крайно време беше мамчетата им да си отдъхнат!  Hug

# 200
  • София
Здравейте момичета, пиша ви от името на Доня Коприва. Тъй като тя е без компютър за момента, ме помоли да ви кажа, че двете с Ани са добре, малката яде доволно и спи нормално. Изпраща ви много  поздрави и при първа възможност ще се включи.

# 201
Забравих да ви питам потят ли се вашите бебоци? Че моят е вечно вир вода, особено като се разреве. А пък иначе уж не е навлечен много.

И моят много се поти,особено ако  е в мен или спи върху мен двамата ставаме вир вода.

Браво за кантарните постежения  на Калоян и  Петя smile3501 . Само това да се чува

И за мамите,които качиха снимки много добре изгкеждате,въпреки  будните нощи.
Хайде и другите да качват. Идеята е да ни има с бебоците на снимки ,та да се гледаме после колко сме се променили ние и бебешорите  Wink

Крайно време  вече е Копривка да се завръща вече ,че ми липсва. bifana ,благодарим !

# 202
днес беше погачата...Катерина си посрещна гостите и после заспа в мен в слинга докато не си тръгнаха всички и бабите...и оттогава сме на гърдите на мама...та едвам успях да снимам подаръците да се изфукам...фук-фук Wink
иначе се буди няколко пъти да яде...АЛБУМА

# 203
лорини, не става...

# 204
# 205
Мюрвет, ние се къпем в банята, а там е около 23-24 градуса. Ние сме с топлофикация и в банята ни нон-стоп си върви парното, просто не може и да се спира. А иначе после си го разнасам до другата стая да го обличам. Но ние сме така още от самото начало. Да се калява детето. По същия начин му мия и дупето като сменям памперса. Гол до банята и след това под чешмата. Ама мноооого му е кеф.
Незнам изобщо с каква температура на водата го къпя. Ей така както ми се струва добре и за мен. Даже един път е по-топличка, друг път по-хладка, ама той сам си казва като не му харесва (надава вой или мрънка), така че просто се съобразявам с него.

# 206
Мюрвет аз затоплям спалнята до 25 градуса, но после проветрявам. Ако не е заспал го разнасям из другите стаи. В хола му харесва заради "жуженето" на компютъра и аз се възползвам.  Mr. Green В коритото имам поставка от онези с хавлия за да не го държа, много ме болят ръцете от това носене, а коритото се води  newsm78 анатомично, ако ме питаш за мен е неудобно и може би ще си вземем друго. През деня боди+ ританки+ гащеризон. А тея дни даже и за терасата не става да излезем Cry

# 207
  • София
Момичета,
Толкова са хубави всички бебета, че не мога да им се нарадвам-невероятни снимки-не мога дори да изброя всички-големи красавци са-да са ни живи и здрави Praynig
Да ви разкажа какво значи покупки на сметка:отидохме до Джъмбо да купим малко поларчета на Преслав, че вече му станаха малки тези за 1 месец LaughingИ какво мислите-0.50лв бройката. Майтап няма  GrinningИ взехме 10 броя за 5 лв-не знаех, че човек може да си купи дрешка за по-малко от 1 лев, но е факт. Единственото което е, че имаше само в тъмни цветова-ама какво пък-тъмно сини, черни, тъмно сиви и едни по-тънички-винено червени, абе просто  няма такава цена Naughty, пък и качество мога да кажа Shocked Shocked Shocked
Поздрави и топла и спокойна нощ  bouquet

# 208
Да ви разкажа какво значи покупки на сметка:отидохме до Джъмбо да купим малко поларчета на Преслав, че вече му станаха малки тези за 1 месец LaughingИ какво мислите-0.50лв бройката. Майтап няма  GrinningИ взехме 10 броя за 5 лв-не знаех, че човек може да си купи дрешка за по-малко от 1 лев, но е факт. Единственото което е, че имаше само в тъмни цветова-ама какво пък-тъмно сини, черни, тъмно сиви и едни по-тънички-винено червени, абе просто  няма такава цена Naughty, пък и качество мога да кажа Shocked Shocked Shocked
Лелеееее, направо ме заинтригува. Сори за тъпия въпрос ама какво представляват тези бебешки поларчета.

# 209
за инфекцията от Шейново - аз вече пуснах секрет, чакам резултата вторник - при Дария ме притесни често кихане, кашляне и може и да си въобразявам, но май и хърка нослето. Та за по сигурно сме пуснали секрет от носа. Обрив и ние имахме, мазахме с правен крем, до нас е кожната поликлиника, така че консултацията ми беше лесна. Всичко изчезна вече.
И аз се сдобих с гащеризон за 0,50 ст. , но не мога да кажа, че е нещо изключително....
Понеже пишете за дрехите - с дълъг или с къс ръкав са бодитата отдолу...?
Ние всеки ден сме навън - било то по работа, съответно повече в колата и насам натам или на разходка в парка. Днес бяхме двете в офиса, въпреки снега, много сладка картинка, тя спи на един барбарон, а мама работи.. Mr. Green
Утре си взимам и Марти - откара една седмица при баба и вече се е затъжил... казах ли ви че има варицела в градината и ще си е в къщи до края на януари, а може и повече #2gunfire
Все забравям да купя корито от метро за плуването, но в най - скоро време ще го направя... Grinning
В сряда май ще правим погача.
Това е от нас. Simple Smile

ПС. хаха, егати телеграфния стил....

Общи условия

Активация на акаунт