Малък Сечко вънка вее, Януарчето вкъщи с мама дивее

• 21 082
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
  • София
kalimbi, благодаря!!! И нашите обривчета по тялото вече не са пъпки с връхче, апо скоро цялаат и кожа е грапава (определям го като нещо средно межу лишеи и екзема..). Обривът на адаптацията тя го обясни, с някакви дрожди, които нормално се заселват в човешкото тяло, но докато при възрастния човек не давали отражение , бебчетата се обривали докато се адаптират  newsm78
Иначе ни изписа едно кремче за лицето, защото тама каза, че обрива е дерматит (кремчето е правено и съдържа адвантан, вазелинум, ланолин и деавит сол)
За гънките по тялото (тя там имаше пъпчици) кремчето отново е правено и съдържа глицерин +цинков окис
Другото кремче е за под памперса и се казва Хлоркиналдон Н
А за цялото тяло балсам Dr. Theiss Nachtkerzen.
Ако искаш пробвай да я къпеш с олио за баня. Много добре се отразява. Даже по-добре от директното мазане с крем. Ние ползваме на олио на Линола Фет, но има и на Нахткерцен. Слага се във водичката, когато къпеш бебето или му обтриваш телцето като с душ гел. Само после трябва да се изплакне и трябва да се внимава, щото беба става хлъзгава като рибка  Laughing Аз сапун и шампоан не използвам изобщо. Калоян изобщо не съм го мила със сапун. Напоследък започваме да го мием с душ гел и се появяват сърбящи участъци. Тогава просто му измивам телцето с олиото на линола фет няколко дни подред и сърбелите се успокояват.  Simple Smile

А по повод на стафилококовата инфекция - и ние имаме, но си я донесохме от Тина Киркова. Просто нямам думи как може такова безобразие в родилен дом да няма хигиена и да заразят бебетата с бактерии!!!!  #Cussing out Пихме антибиотик, като ни изписаха, сега мажем антибиотик в носа, втори курс вече.....

# 181
  • София
Момичета,вече наравих албумМАЙКИ И БЕБЕТА в общия албум и можете деа качвате снимки с вас  , бебетата и децата ви
uername:doniakopriva
parola:koloyan

Не забравяйте да надписвате снимките  Naughty

Засега там ще ги слагаме да са на едно място,пък после ако се заеме някой с колажа,ще е супер !
Мацка, как се надписват снимките??? Качих две, но  не успях да ги надпиша!

# 182
Еееееее не ме стряскайте така с тая стафилококова инф. и аз родих в Шейново,кажете какви са признаците.Нашите пъпки са каквито ги е описала Еспа ,само по личицето и я мажа със зехтин и май е по-добре.

# 183
kalimbi, когато влезеш в албума, горе в дясно има бутон "опиши снимките"  Hug

# 184
здравейте мамчета и от нас. Искам да ви попитам задължително ли епосещението при ортопед, защото ние все още не сме ходили. Всъщност педито не ни е казала че трябва да ходим. И ние имаме пъпчици по лицето, но според мен са от постоянното целуване по бузките от моя страна.................ще трябва да се спра защото ще го изям това дете.
Ние му викаме таралежче

# 185
Хилоу!  Mr. Green

Калимби, как разбра, че има сърбящи участъци?  newsm78

Сладурчестаhahaha за това дето ядеш докато кърмиш - и аз така правя  Laughing Още малко и в 00 ще ходя с него на цицата  Laughing  Crazy

Ние днес бяхме при педи да му бие противохепатитната, че много я забавихме, щото имахме съмнения, че е болен.. Той, слава Богу, не е, но пък аз съм..  Sad Та да питам в тая връзка - знаете ли какво количество парацетамол може да се пие за 24 часа и още - чудя се дали сега да пия, докато ми е отпаднало и леко зле или да чакам да вдигна Т  Crazy не знам кое би било по-безвредно за бебето... newsm78 Някакви идеи?

За гимнастиката - педи ни каза да го повдигаме 3-4 пъти на ден за ръчичките (той е легнал, а ние го хващаме и леееко гръбчето да се отлепи). Това, плюс държането по корем било като превенция на пъпната херния (че при нас имало леееки зачатъци, които до месец трябвало да се оправят). Та значи правилно сме го държали по шкембе  Simple Smile И пак да го похваля - вече е 3880 и е качил 500 грама за 9 дни  Heart Eyes (само дето част от тия 9 беше на системи, та и те помогнаха малко Wink, но пък хубавото е, че не свали нищо след тях  Heart Eyes). И е пораснал за същото време с 2.5 см  Heart Eyes мамин златен лакомник  Heart Eyes

Натали, 10х за албумчето  Hug

# 186
Сисиии, на мен нали само грамчета са ми в главата, но да нацелуваш Калоян от мен! Много му се радвам, че така добре наддава! Все така да продължава!
Аз вчера изпаднах в паника и взехме кантарчето, резултатът е 3700 (което е +300 грама за 10 дни), много съм щастлива! Дано така продължава!

# 187
Гери, ха дано пак да се изкопират мъниците ни и само хубави кантарни новини да има!  Hug Браво и на Петя, видя ли, че няма нужда да се шашкаш  Hug А Калоян ще го нацелувам, ама през маската, че я нося да не го заразя детето... Sad

# 188
Мацка, как се надписват снимките??? Качих две, но  не успях да ги надпиша!

Всеки албум има опция "ОРГАНИЗИРАЙ АЛБУМА" после най-вдясно в ъгъла има другта опция :" ОПИШИ СНИМКИТЕ "
За целта трябва да си логнат  Hug

Хе- хе,видях,че има и бащи вътре. Май ще правим  и друг албум БАЩИ И БЕБЕТА  Joy

Опс,чак сега видях,че Бърборанчето ти  е отговорила .

# 189
Здравейте мамета!  Hug
Честити месечинки на всички бебчета.  bouquet Hug
И на Александрина и излизат периодично някакви пъпчици. В началото ги мажех с Елоком, предписано от педиатърката, но сега не мажа. Те се появяват и след два дни изчезват. Явно още се чисти.
Нашата кукличка добре и стабилно си държи главичката. Слагаме я по гръбче, държи я изправена. За гимнастиката - ние също почнахме да правим.
Вчера ходихме пак да се теглим и резултата е 4600 грама. Или за една седмица е наддала 500 грама, или сестрата на ДК нещо не е отчела теглото като хората, писа я 4100. Дай Боже бебка да се храни добре и да е здравичка.

Момичета, имам питане относно ходенето на църква на 40-я ден. Утре с една приятелка, с която родихме на един и същи ден, ще ходим да си вземем т.нар. " майчина молитва". Ще носим питка и мед, така е казал попа. Трябва ли да водим задължително и децата, че в този студ не ми се иска да я изкарвам. Отецът нищо не каза, та ако някоя от вас е ходила, нека да сподели.

Хайде и аз да сложа една снимка на беба, повече в албумчето:

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 14:35 от elli_g

# 190
Ееее, притеснихте ме с тая стафилококова инфекция от Шейново.....какви са признаците?
Яна има малки бели пъпчици по нослето, но според педито това са си съвнем нормални бебешки пъпки (помня, че и каката имаше такива). Сега като се замисля - нослето и хърка като при хрема, което би могло да бъде признак за стафилококи Thinking Ако до консултацията в началото на март не се оправи, ще искам изследване на секрет.
Имам чувството, че Яна яде супер малко в сравнение с лакомниците тук. Когато не се кърмим -зяжда около 70-80 грама, а като се кърмим само тя си знае колко изяжда, защото на циците няма брояч за грамове Joy. Но като се мерихме по метода "татко с нея и татко без нея" на кантара за възрастни - мисля, че е качила поне 1кг. Ще видим точно колко е на консултацията.
Колкото до реването...ами и ние си ревем - от глад, от колики, от желание да заспи...сигурно и от други неща, които ние не можем да проумеем Embarassed Снощи е ревала близо 2,5 часа и падна голямо разнасяне на ръце. Всъщност тя обича да я носим или да лежи на корема на някой от нас.
Качихме си семейното фото в общия албум - като ято крокодили сме - особено аз hahaha

# 191
  • софия
Здравейте и от мен!
Аз искам да ви питам-от кои ден започнаха да ви се появяват тези пъпки?
Аз раждах в Шейново,но за сега не виждам признаци на стафилококова инфекция(дано наистина да нямаме).
Антония вчера направи 4кг. и аз съм много доволна,защото за първите две седмици беше качила само 300гр.

Темата за запек при бебета изцяло на кърма ми е болна тема-каката беше с запек от 23ден до 5мес.Изаквах я всеки ден с термометър.За нея това не беше проблем(няма никакво привикване),но за мен си беше психологичен проблем.Накрая си извоювах правото да я заведа на гастроентеролог и там ни се реши проблема.Въпреки,че ни лепнаха диагнозата Алергия към белтъка на кравето мляко.Това е модерна диагноза и я поставят за щяло и не щяло само по описани симптоми.
elena d пробвай с чай Blevit-L за разхлабване  -при каката нямаше резултат,но сега на малката и се отразява много добре.

Е имах малко свободно време и се олях с писането.
Приятен и спокоен ден! Heart Eyes

# 192
здравейте, момичета,
и аз се изтипосах с беба в албумчето. много яка идея. мерси за която. наистина е супер, че има толкова много други жени, които минават през същото през което и аз - най-великото чудо  Hug

лек ден

# 193
Сиси, Барборанче, браво на лакомниците. Сега като почнат да качват, ще видите вие. А вие само ги обвинявате че не ядат.

# 194
Привет и от мен.
Сиси, разболяваш ли се? На мен много ми помага чай с много мед и лимон. Ама сега като кърмим човек да се чуди колко мед и колко лимон да си сложи.  newsm78 Хайде бързо да се оправяш. А.. и не си единствена, от няколко дни и аз съм с едно жълтреникаво течение.
Мини, как успяваш с две деца и къща да се справяш, а само на солети.  Thinking
Аз съм много доволна, eдва днес успях с този слинг (тип шал е). merrygold, много ти благодаря за линка, ти ме спаси.
Атанас обича да стои и спи прав в ръцете на мама или тати. Не му харесва нито в шезлонга, нито в количката, нито в леглото. Сам може да си се занимава макс 10 мин и после надава рев и иска внимание.
Трябва да напазарувам нови дрешки, а няма как да изляза. Да живее пазаруването по интернет!

Общи условия

Активация на акаунт