Малък Сечко вънка вее, Януарчето вкъщи с мама дивее

• 21 062
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
naiema  едно ангелче на име Белослава ми "предрече" как ще се казва детето Simple Smile Беше малко преди да вляза в 9тия месец и бях излязла в квартала, а име не бяхме измислили. То бяха дебати, то беше чудо. Едно момиченце, на видима възраст около 9-10 години вървеше до мен, гледаше ме и ме попита как се казвам. После аз я попитах, казах й ,че Белослава е много хубаво име и че не сме измислили име за бебето. Тя ми каза "Може Преслав да се казва"  аз само се засмях защото се бях сетила за това име,...но не обърнах внимание. После забравих за случая. След още по-продължителни дебати стигнахме до общо решение -Преслав. Тогава се сетих за малката и за странния случай с нея Simple Smile
Когато бях в 6тия месец пак една малка девойка ме заговори по улицата и се шегувахме, че малкия е толкова привлекателен, че от корема "тегли" момичетата Wink  Mr. Green Mr. Green Heart Eyes
Не бях споделяла историята за моята Белослава Wink вестителка

# 256
naiema, добре дошла!
Бръм, искам и аз адреса.
И нали щеше да казваш как си увеличи кърмата, че и ние сме с проблеми с кърмата.

# 257
  • Варна.....
Павлина, не съм специалист, ама така както го описваш повръщането не е за притеснение. Те се вкарваш в тия филми май  Hug (като повечето от нас, които от мухата слон правят). Клапичката, за която е писано по - напред в темата е рефлукс, които при всички бебета е "отворен"- малко или не чак толкова малко.
Мим, м АМ бил ключа за палатката.....
И какви паузи от по 7-8 часа.... дано и моят лакомник прихване от вашите.......
Бръм, пусни линк направо, вместо всички ще те тровим на лични.....
naiema , добре си дошла......
elena_d не мога да го изтрая по толкова много да ми виси на гърдите. Оставям го около 40 минути максимум, и така до следващото хранене, което е след около 2часа и малко. Горе долу режима му е- 7.30; 11; 14; 17; 20; 1.30; 4.30....
Ако обаче видя, че е гладен и неспокоен 20-3- минути преди т. нар време за ядене пак му давам. Не е на поискване май този начин на хранене, но всъщност детето си иска в тези часове. Е друг е въпроса, че след прибирането от болницата имаше период, в които го "учех" кога да иска и да изтрайва.

# 258
Бръмче, много сладурско:) Давай адреса  Hug

# 259
Ама какъв пост ви чакааа  smile3508

Само моя сладур ли не си е променил режима на хранене от раждането си до сега  newsm78, няма ден, няма нощ - детето иска да яде през 3, а понякога и през 2,5 часа. Яде по малко, на често.
И моят! И постоянно иска на ръце. Отивам да си правя фитнеса с него, мършерувайки из стаята...

И Калоян така...  Peace

Павлина, виж сега - аз не съм консултант по кърменето (въпреки че то с тия проблеми като нищо да се превърна в такъв по неволя  Whistling), но ми се струва, че не правиш достатъчно. Много е хубаво това с течностите, но невинаги е достатъчно. Съветвам те да прочетеш в библиотеката на кърмаческия как може да бъде увеличена кърмата - тук и тук. Ако и така не стане - свържи се с някои от консултантите  Peace  Аз ще споделя моя скромен опит когато преминахме през най-голямата ми криза. Пробвай ако искаш същото - първо кърмех, след това дохранвах с изцедена кърма, после цедях за следващото хранене. Много време ми отнемаше, да не кажа цялото ми време.. Но е факт, че помогна. Освен това, което правиш, стимулацията е много важна. Колко често кърмиш? А през нощта? (сори, ако си писала, но не помня вече...).

Мим, кофтито е, че до болницата ми е час пътят.. час на отиване, час на връщане и 30 минути преглед - ето ти ги 2.5 часа, при това в идеалния случай, ако няма чакащи.. Въпреки, че съм с час, прегледите често се забавят, често има бременни по спешност, раждащи и т.н... Та отвисявала съм с часове там.. Ей затова ми е проблем..

Бръм, мятай и насам  Mr. Green

Доника, млечницата (доколкото съм разбрала де  Rolling Eyes) може да си е и твоя само.. А иначе - в устата на бебо имаше направо бял килим.. първо бяха налепчета, после цялото езиче се покри.. И това, че плакнеш няма значение... Те гъбите са си гъби, не се отмиват с няколко глътки вода. Иначе за зърната - аз усещах една болка като при слизането на кърмата (боцкане), придружена с парещо усещане. После се появи и сърбеж.. И сега хем ме боли, хем ме сърби  Laughing  Rolling Eyes Прочети повече тук, за да си обясниш за себе си. А най-добре се обърни към педито  Peace.

Ъ - то не излезе по-дълъг от друг път  hahaha

Е верно, че бая време писах, ама 9 отговора!!!!! Shocked Shocked Shocked

# 260
  • Русе
Здравейте! Ние днес ставаме на 1 месец. Наистина както каза Ралче :" Колко бързо лети времето". Довечера ще отпразнуваме скромно в тесен семеен кръг с вино и мезенце и торта. Утре сме на консултация да видим колко сме порастнали- с това темпо сигурно вече е 60 санта. Ще й търсим някой волейболист- казва моята баба  Mr. Green Не са ни пращали още на ортопед, а чета, че повечето от вас вече са ходили. Утре ще попитам педи. Ще питам и за майчинството, че болничният от РД ми е до 06.03, а една приятелка ми каза, че педиатъра издава документ за майчинството..Червен конец на мен не съм си слагала, но на детето вързах. По принцип не съм суеверна. Това е от мен- всеки момент ще се събуди малкият звяр и ще наддаде вой и след като я нахраня ще ходя да приготвям, че към 17ч. ще дойдат бабите и дядовците. Приятна седмица ви пожелавам!

# 261
Здравейтее!!! Вече сме по-добре, ядем Фризопеп и си акаме нормално. С кърменето приключихме ама здраве да е. Днес бяхме на терасата на слънце, вече така ми се излиза на разходка...
Целувки на всички!!!  Hug

# 262
Алекс, радвам се, че сте по-добре  Hug Защо сте приключили с кърменето? Алергия ли се оказа наистина?

# 263
Здравейте и от мен!

Честити месечинки на всички бебчета!   bouquet

За червения конец - вързала съм на Аничка, имам и аз. Носих и по време на цялата бременност. Аз вярвам в тия неща.  Peace
Аз също не държа Ани на ръце - кърмя я, оригва се и я слагам в креватчето. Премрънква малко и си заспива самичка. Тя яде по десетина минути през три часа. Като заспи мога и да свърша нещо вкъщи, че по цял ден сме си сами с нея и няма кой да върши домакинската работа.  Tired
Тя вече започна да прескача едното хранене - това в 12 през нощта. Щеше ми се да пропуска храненето в 3, но и така бива.

# 264
Съдейки по резултата от смяната на храната май си е алергия. Пък то и аз нямах много кърма та не ме е яд. Сега ни е и по-лесно.

# 265

stelaruseva,страхотна е историята с малката ти орисница Белослава!  Hug

Ние сме изцяло на АМ още от раждането.Така и не ми тръгна кърма.След това пък направих и жлъчна криза и бях доста време на антибиотици и се отказах да опитвам.И ние връщаме по малко мляко след хранене.Ядем на 2.5 - 3 часа,въпреки че милата изглежда постоянно гладна.Давам и по 100 - 110 мл АМ.
Червен конец не съм и вързала.

Още веднъж ви благодаря за топлото посрещане!   bouquet

# 266
Здравейте сладурки!
За първи път се включвам в писането, въпреки, че ви чета от известно време пък и тати е успял да се похвали с голямото събитие  Grinning . Беше ми малко странно да ви пиша, защото имам чуството, че всички се познавате отдавна.
Сега, когато сме сами с Делян вкъщи  надявам се да остава повече време за да се включвам във вашите теми по - активно.  Hug на всички.

# 267
Naiema, добре дошла и от мен!  Hug А ти писала ли си при нас или само си чела? Щото ми е познат ника ти, та се чудя дали съм го запомнила ,понеже съм видяла, че четеш  newsm78

Стела, много ме впечатли тази история с малките момиченца..

Бубченце, ние се познаваме вече, но не пречи да се запознаем с още хора  Hug Пиши по-смело  Hug

Хайде, оставям ви да си починете малко от мен  hahaha

# 268
Naiema, добре дошла и от мен!  Hug А ти писала ли си при нас или само си чела? Щото ми е познат ника ти, та се чудя дали съм го запомнила ,понеже съм видяла, че четеш  newsm78
Само съм чела 

# 269

Павлина, виж сега - аз не съм консултант по кърменето (въпреки че то с тия проблеми като нищо да се превърна в такъв по неволя  Whistling), но ми се струва, че не правиш достатъчно. Много е хубаво това с течностите, но невинаги е достатъчно. Съветвам те да прочетеш в библиотеката на кърмаческия как може да бъде увеличена кърмата - тук и тук. Ако и така не стане - свържи се с някои от консултантите  Peace  Аз ще споделя моя скромен опит когато преминахме през най-голямата ми криза. Пробвай ако искаш същото - първо кърмех, след това дохранвах с изцедена кърма, после цедях за следващото хранене. Много време ми отнемаше, да не кажа цялото ми време.. Но е факт, че помогна. Освен това, което правиш, стимулацията е много важна. Колко често кърмиш? А през нощта? (сори, ако си писала, но не помня вече...).

Давам да суче на всяко ядене, но понеже няма какво след 15-20 минути тя се изнервя и реве. После се дохранваме с АМ.
През нощта давам само гърди - и двете. Но резултатът е, че не изсуква почти нищо. Снощи сука от 3 до 6 часа и орева къщата от глад. В 6 яде АМ и заспа...

Общи условия

Активация на акаунт