Хапнах, а сега ако може да ми помогнете - за торта от "Неделя"

• 58 959
  • 156
  •   1
Отговори
# 105
Аз живея в блока на садкарница "Неделя". Често сядаме на кафе и тортичка. При всяка възможност питам откъде да си купя като тяхната сметана и не получавам отговор. Сега в рецептата пише- животинска сметана. Никъде не съм срещала такава. Има заквасена и растителна. Моля ви, кажете откъде да си купя животинската сметана, която използват в сладкарница "Неделя"  Simple Smile

# 106
Моля ви, кажете откъде да си купя животинската сметана, която използват в сладкарница "Неделя"  Simple Smile

Мисля, че на Данон заквасената е животинска, на Президент има, тази на снимката също(не е заквасена).Има ги в Метро, Била, сигерно и в други магазини.

# 107
Благодаря!!!

# 108
хайде и аз тук,че ме запалихте ужасно по тази торта.  Crazy

# 109
Отдавна следя тази тема и имах голям мерак да направя Бялата Неделя. Е, направих я. Няма нищо сложно и връткаво, правила съм и доста по- сложни торти. Продуктите за кремовете, както и сметаната за намазване и шприцоване ги намалих на половина и не сбърках. Грешката ми е, че сиропирах прекалено блатовете и тортата се поразпадна, не можах да отрежа хубаво цяло парче, за което допринесе и глазурата от бял шоколад- като натиснах с ножа и тя потъна надолу в блата. Получи се вкусна торта, но сметаната ми дойде в повече, тъй като по принцип не съм любителка на сметана. Прилагам и две снимки:

# 110
Отдавна следя тази тема и имах голям мерак да направя Бялата Неделя. Е, направих я. Няма нищо сложно и връткаво, правила съм и доста по- сложни торти. Продуктите за кремовете, както и сметаната за намазване и шприцоване ги намалих на половина и не сбърках. Грешката ми е, че сиропирах прекалено блатовете и тортата се поразпадна, не можах да отрежа хубаво цяло парче, за което допринесе и глазурата от бял шоколад- като натиснах с ножа и тя потъна надолу в блата. Получи се вкусна торта, но сметаната ми дойде в повече, тъй като по принцип не съм любителка на сметана. Прилагам и две снимки:

Поздравления!!   bouquet  bouquet Може ли рецептата? Може и на лични. Интересува ме сметаната и крема от какво точно са.

Аз последно купих " Шоколадов мус" от Неделя. Много приятна торта и не изглежда трудна. Бих я направила вкъщи. Отдолу има шоколадов блат, след това шоколадово парфе и заливка шоколадова. Ако някой знае точната рецепта, ще съм мноого благодарна!!!

# 111
Животинската сметана се намира рядко,защото е доста скъпа.Аз намерих в Кауфланд,но разфасовките са по 250 мл.Цена на оп.1,79 лв.

# 112
Някой знае ли как се прави ягодовата торта от сладкарница "Неделя"? Thinking

# 113
звездичка, точно нея не съм я пробвала, но като и гледам съставките: шоколад, сметана, шоколадови платки, млечен крем, ягоди, би могла да си я направиш, ако ти харесва. Предполагам, че в млечния крем слагат разбитата сметана, с него слепват шоколадовите блатове, тях можеш да си купиш готови, можеш и да си изпечеш, ягоди може да се намерят, шоколада отгоре няма да те затрудни. А може някой и да я е правил и да се включи.  bouquet

# 114
Или може би млечния крем е като този на Бялата неделя?  newsm78

# 115
Или може би млечния крем е като този на Бялата неделя?  newsm78

Напълно е възможно, и да се редува със сметановия. Който е хапвал от тортата, ще му е ясно. Peace

# 116
Честно казано, за първи път я опитахме преди... 5 години( май беше). Тогава беше разкошна -  с пресни ягоди и невторим вкус. След това вече бе с ягоди компот и вкусът бе на светлинни години от спомена ми.

Де факто мисля, че наистина кремът като рецепта би  ме затруднил най-много, но ще взема да опитам млечният от "Бялата неделя". Иначе блатовете са  тънички и предполагам няма кой знае каква философия. И шоколадът отгоре е ясен -  тъмен , натурален т.е. с висок процент какао.

Само не си спомням блатовете напоени ли бяха, или не? newsm78

# 117
  • В царството на мечтите
Сладкарница Неделя май не зарежда навсякъде еднакви торти. Thinking Тази не съм я виждала в Пловдив

# 118
  • Под гъбата
А някой може ли да пусне рецептата с плодовата пита от тази събота? Много ме е яд че пропуснах Иван Звездев.

# 119
  • Пловдив
Плодовата пита ми е любимата торта. И аз моля  за рецептата. 

Общи условия

Активация на акаунт