Домашните любимци

• 16 538
  • 174
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
иглика333 - страхотен и много поучителен за мен разказ! Снимките са уникални, а малчо какъв сладур е - нямам думи. Обожавам да чета такива постове Hug  bouquet

# 91
иглика333, покланям ти се ! Дълбоко уважавам хора като теб !  bouquet
Аз много искам да взема на дъщеря ми коте, но цялата рода ще ме зачеркне  Confused Разказът ти ми дава сили да се престраша.

# 92
Ние имаме куче, което живееше с нас. Когато разбрах, че съм бременна, се чудих много какво да правя, защото кучето ни е мелез и е с дълга козина, която много се скубе и косми хвърчат навсякъде. Смятах да го задържа, понеже много си го обичам, но в крайна сметка решихме, че ще е по-добре да се разделим с него за известно време. Малко преди да родя, се изнесохме на квартира, а Чарли (така се казва кучето) оставихме на грижите на свекъра и свекърва ми(преди да излезем на квартира живеехме при тях). В момента живеем с бебо, който е на 10 месеца вече, в наш апартамент, Чарли все още е при свекъра ми, но планираме да си го вземем обратно през есента. Смятахме да е тази пролет, но се посъветвахме с ветеринар, който ни каза, че е най-добре да мине периода, в който детето бута в устата си всичко, за да избегнем проблем с кучешките косми.
Никой не ми е казал, че не трябва животно и дете да живеят заедно, просто аз така си реших заради косматкото  Grinning. Смятам, че когато си го приберем, няма да има проблеми, просто ще чистя повечко.  Wink
Извинявам се, стана по-дълго, отколкото исках  Embarassed

# 93
Интересна темичка. Обожавам котки!  Heart Eyes Цял живот съм живяла с котки общо взето, докато бях при родителите ми. Когато бях бременни, тях ги нямаше и трябваше аз да се грижа за техните котки. Честно казано, никак не ми беше приятно - ползвах ръкавици и маска на носа и устата. Може би, защото прочетох за токсоплазмозата - колко е опасна за бременни, особено първите месеци. Направих си изследване - имах минимални (остатъчни) антитела, което единствено показва, че имам имунитет, т.е. боледувала съм вече, нищо, че не съм го разбрала. Хора, които по-рядко или въобще не са имали контакт с животни, по-тежко изкарват такива болести. Не знаех, че и котката е можело да изследвам, не се сетих.
Иначе космите ми действаха задушаващо. Не обичах и котката да ми се качва отгоре - тежеше ми и въобще не ми беше приятно. А иначе така обичам да си ги мачкам (те са 2 котки) и целувам дори. Все още се ограничавам с ласките (не ги целувам) заради Настя, пък и още кърмя. Котките живеят много близо до нас и Настя е свикнала с тях. Едната, слава богу бяга от нея, но другата е по-кротка и става жертва на "ласките" на моята сладка "грубиянка". Винаги съм нащрек, защото все пак е животно и като я зная как силно стиска мойта, е напълно възможно да я одраска или охапе от стреса. Докато не "поумнее" малко Настя и не започне да се отнася по-внимателно, ще ми е малко терсене. Дори и котката да я охапе, ще поплаче, но едва ли ще се откаже от набезите си след това. Силно вярвам, че точно съжителството с животни, прави децата по-резистетнти към алергиите.
Определено, обаче, чистенето и с бебе, и без бебе, е като за световно, особено с 2 броя животни  #Crazy Така, че аз съм на далавера в това отношение - хем животни всеки ден покрай Настя, хем не в моята къща, така че не им чистя аз.  Mr. Green

# 94
Здравейте и от мен.Много хубава тема,и ние си имаме куче и много мислим по въпроса дали да я махнем,лошото е че е болонка и можете да си представите за какви косми става въпрос,а и на всеки 2-3 месеца иска подстригване и тогава има косми навсякъде.Много си я обичам и още не съм питала лекар дали да я махна,но предвид козината и предполагам че ще трябва.Много ще се радвам ако си кажете мнението.

# 95
Дали е с къса или дълга козина-косми ще има.Ние имаме късокосместо куче и е същото.Не го махнахме ,просто като беше бебе синът ни са нямали никакъв контакт.Всеки ден пускам прахосмукачка и мия с препарат.Нащия ветеринар има 2 деца и 2 кучета WinkНаправих ме изследвания на кучето и на нас и си го гледаме и до сега. Peace

# 96
и ние имахме котка, която почти до края на бременността ми беше у нас. с тоалетната й се занимаваше мъжо, аз само й се радвах. много я обичам, но да ви кажа честно някак не се виждах с еббе и с котка. тя е персийка и страшно много се скубе, постоянно трябва да се чисти след нея, космарлаците й бяха навсякъде. въпреки редовното ресане... и страшно много се чудих какво да правя. един ден проста ситуация ми помогна да реша. вече бях купила разни дрешки за бебето, изпрах ги и щях да гладя. оставила съм ги за малко на дивана и като се връщам, моята писана легнала отгоре и мърка с огромно удоволствие... и като видях миниатюрните бебешорски дрехи целите в косми се реших. и я дадох на леля ми. много плаках, много ми е мъчно все още, но ...това си беше моето решение.

# 97
  • сусурлево
Прекрасен пост на иглика333    .   Praynig  Много е права за всичко . А лабрадорите и голден ретривър това са най - умните кучета според мен . Познати имат най - идиотското куче френски булдог , имат го от 12 години , сега имат и прекрасна дъщеричка на 2г. Никога не са се разделяли с кучето и проблеми никакви. А  относно котките ... те самите бягат от малки деца , особенно възрастна котка , те не обичат да се мачкат , което децата правят . Котките са доста чисти животни  ( зависи и от характера на самата котка де ) , дори и да е агресивна към деца не са такива .Винаги съм гледала котки, кучета и др.животинки , жива и здрава съм , просто повече хигена . За котките казват , че отнемат отрицателната енергия, успокояват и нормализират кръвно налягане. Мен определено котката ме успокоява.

# 98
иглика333,браво  newsm51
Колко обичам да чета такива хора като теб,а снимките кучета-бебе са нещо невероятно  Hug
Аз също си имам куче с дълга козина,не съм се и замисляла да го махам,ако се поддържа добра хигиена и се ваксинира и обезпаразитява редовно няма никакъв проблем да се гледат заедно.А това с алергиите е най-голямата глупост,в която вярват още някои хора.
Няма нищо по-хубаво от това детето да расте с домашен любимец.Откакто проходи дъщеря ми са неразделни,гонят се,гушкат се,крадат си играчките взаимно.
Първата дума която каза дъщеря ми е името на кучето,винаги когато е плакала като бебе като го видеше и започваше да се смее  Whistling

# 99
Благодаря на всички за хубавите думи!!!
За космите лабрадорите въпреки че са късокосмести имат подкосмие което им позволява да плуват и в ледена вода, за това са едни от най-големите производители на козина. Пък в къщи са и два. Ще излъжа ако кажа, че нямам проблем с космите но просто по няколко пъти на ден обирам с блу меджик моп. В къщи няма килими, само таракота и паркет. Имаше един килим  докато малкия проходи, просто ми се взимаше здравето да го прахосмуча по два пъти на ден, но  пък вече отдавна не е нужен. За всичко си има оправия стига да не те мързи. Не харесвам решението ще махнем кучето заради космите или детето - все едно да махнеш първото  дете като се роди второто. Не че слагам кучето и детето на едни везни, просто трябва да има отговорност, както към детето така и към животното и  да се прави правилна преценка и планиране, като вземеш животно колко години живее то и дали не планираш дете в тези години. Тоест ако си на 18-20 години всичко в живота ти предстои и кучето или котето не би трябвало да се вземат просто по прищявка, а като се роди бебето да се "махнат" - как гадно звучи думата все едно става въпрос за пъпки например. При нас кучетата са членове на семейството и си носим отговорността към тях, а и ги обичаме много.

# 100
Иглика, подкрепям те за всяка една дума Peace
Големият ми син си го гледахме заедно с кучето. Тогава живеехме при нашите. Крис израсна с кучето. Не съм си и помисляла да  го махам, то си е част от семейството. Просто правилата малко се промениха. Докато поотрасне бебето, кучето не влизаше в стаята при него. Вярно е, че чистенето е повече, но си струва. Кучето постоянно се водеше на профилактични прегледи и ваксини. Бебето и кучето се разбираха отлично. Привързани са много и до сега. Кучето е на 14 г., а Крис на 7г.
 Аз също съм на мнение, че преди да се вземе животно в къщи , човек много добре трябва да помисли. за съжаление има много безодговорни хора и с лека ръка взимат решения да махнат животното.
Но като се замисля, че някои родители са безодговорни и към децата си, та какво остана към животинче. Sad

# 101
И аз да се наредя.Имаме си пинчер-добра е,с къса козина,има повече ваксини от мен сигурно и със сигурност ходи на лекар по често от мен  Mr. Green .Още е в къщи,ама всички са против мен и искат да я махна като дойде бебето.Това нещо родата е.... думи нямам,даже мъж ми ме обеждава.Е не мога да се преборя и онзи ден даже се разплаках,стана ми много мъчно.Още си мисля бебето като стане на 1 месец да си я взема , ама да видим  Tired .А колко обяснявах....ама не!

# 102
  • Велико Търново
Моята 5 месечна принцеса съжителства с дългокосмест котарак и мъжка немска овчарка. И рибки имаме, ама те в случая не са интересни. Засега не пускам животните в стаята, където е бебка и това е. Иначе съм давала на Рони (кучето) да я подушва, за да се запознае Simple Smile

# 103
  • Варна.....
Иглика  Hug и в другият форем те чета, но твоята статия и снимките, които беше постнала ми помогнаха много във вземането на решение по въпроса куче и бебе, въпреки всичко което се налага на изслушам от роднините.
А вчера като видях колко притеснета беше Хайре (нашата лабрадорка), че бебето плаче, няма никой при него, а тя не може да му помогне направо ми се насълзиха очите. Миличката ми .....

# 104
Така е най-добрите гледачки са!!! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт