Домашните любимци

• 16 548
  • 174
  •   1
Отговори
# 105
Според мен не е нужно да махаш котката си.
Ние имаме куче,споровете от страна на близки и роднини
бяха ужасни,(мъжа ми също-против) но аз отказах да изхвърля
домашния си любимец,заради бебето.
Намирам че е много добре детето да расте с домашен любимец вкъщи
 Peace

# 106
Иглика , страхотни сте  Hug малкия  и кученцата , направо ми се насълзиха очите  Peace

# 107
Ние също нямаме никакви проблеми в съжителството с нашата котка.Имаме я много преди да забременея и не сме я отстранявали нито за ден след раждането на малката.В началото докато бебето беше съвсем малко тя едвам го подушваше и толкова. А когато и дъщеря ми  започна да проявява интерес към нея и я гушка и потупва в знак на обич,тя проявява завидно търпение и доброта.
Мое лично мнение,че деца отрасли с домашни любимци имат по–силна имунна система и вероятността да придобият алергии е значително по-малка.
http://images.sijna.multiply.com/image/11/photos/16/500x500/2/ph … mp;nmid=154523583
http://media.snimka.bg/2514/011283347-big.jpg
http://media.snimka.bg/2514/011283346-big.jpg

# 108
Bagira, такива сладури са. А и котаракът е разкошен Laughing

И големият ми син е израснал с куче. Много се разбираха.

# 109
 Петмесечната ми дъщеря и кучето ми са непрестанно заедно,той не я изпуска от поглед.Но по време на бременността всеки месец ме изследваха и за токсиплазмоза.Изследвай се и не забравяй да направиш всички ваксини и на котката.Животните учат децата ни на обич.

# 110
Аз ще използвам темата да попитам как се справяхте,когато започна периода на лазене.Имаме 3год. териер и не знам какво ще правя,като започне бебка да лази.Иначе и сега прахосмукирам всеки ден и мия пода.

# 111
Териерите според мен пускат много малко козина ( сравнявам с лабрадорите и то с два). Миеш преди да пуснеш бебето и го оставяш да се джурка с кучето. Аз така правех и за половин час можех да правя каквото си искам, защото малкия се увеселяваше да преследва кучетата.
Гледаш разбира се и кучето да е чисто, обезпаразитено - аз след всяка разходка мия крака и кореми.

Багира невероятни са и котето и дъщеричката ти. Heart Eyes

# 112
Ние също имахме котка и мн я обичахме,но когато научихмехме че съм бременна веднага разбрахме че трябва да се лишим от компанията й.Бях бременна в третия месец,когато я подарих на една приятелка.Вярно е че когато се грижиш добре за животното,поддържаш добра хигиена и му правиш на време всички ваксини няма почти никакъв риск,но все пак реших да не рискувам.Все пак бебето ми е по-важно от котката.А пък и някои деца проявяват силна алергия към животни.Синът на едни познати беше започнал да получава силни пристъпи на кашлица и изпадаше в състояние в което му беше трудно да диша,нещо като астма,но не точно.Дълго време никой не можеше да разбере каква е причината,докато накрая родителите му се сетиха че всичко това е започнало откакто му купили декоративни рибки.Махнаха ги и проблема се реши Peace.

# 113
Благодаря ви момичета за милите думи!
Искам само да допълня,че положителните емоции,които дават домашните любимци,оправдават всички грижи по тях.
И помагат децата ни да се развиват по–бързо.Например прохождат по–рано,бързайки след тях.
След като се приберат от разходка у дома, не им е толкова скучно.
Научават се от малки да се грижат за някого.
Мисля,че животинките определено повече дават,отколкото вземат.И емоцията си струва да се преживее!

Иглика333,разглеждайки снимките ти мнооого ми се прииска и един лабрадор у дома Grinning.
Радвам се,че имамe(с котката) такава добра и грижовна съименница. Wink

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 10:28 от Bagira

# 114
Здравейте, аз също имам котка вкъщи, бременна съм вече в деветия месец и не смятам да махна котката като се роди бебето!

Мое лично мнение,че деца отрасли с домашни любимци имат по–силна имунна система и вероятността да придобият алергии е значително по-малка.

Напълно съм съгласна с това! PeaceАз се изследвах за токсоплазмоза и всичко беше ок!Ветеринарят ми обясни, че тази болест може да я пипнеш и от въздуха и че всички тези шумотевици около котката и токсоплазмозата отдавна са отживелици вече!Обясниха ми, че ако й давам качествена храна, имам предвид не полусурово месо или някаква съмнителна консерва, и ако редовно й се дават хапчета за вътрешни болести, рискът е никакъв!
Наистина смятам, че котката вкъщи може само да помогне на моето бебе! PeaceНе съм имала проблеми с разбирането от страна на близките ми!С педиатъра не знам как ще се спогодим, не знам тя на какво мнение е, но дори и да е против котката не смятам да я послушам! Peace

# 115
  • Бургас
Когато забременях първото нещо беше да попитаме ветеринаря наложащо ли е да махнем котката. бях изчела куп страховити истории,негативни мнения и се бях нахъсала да е махна.Мъжът ми обаче е силно привързан и настана голяма борба-за или против котето. Но след разговорът с ветеринаря сме по-спокойни,човекът обясни много подробно,че токсоплазмозата не се прихваща непременно от котката.Може да се получи от всякакви храни,най-вече от не добре опечено свинско месо,всякакви колбаси,от пръстта на цветята или разни градинки(имаше предвид при сеене на цветя или обработване на почва) и на последно място спомена котката.Най-добре било бременната жена да не пипа котешката тоалетна,да се ваксинира и обезпаразитява животинчето и през първите месеци на бебето котката да се изолира от стаята.Обясни ни,че котките боледували само веднъж през живота си от токсоплазмоза,ако изобщо са се заразили.След това добивали имунитет и нямало опасност от повторна зараза.Ако случайно е заразена,заразата се разнасяла чрез кот.тоалетна и поради тази причина се забранява пипането от бременна жена или поне с ръкавици.В нашето семейство мъжът ми е поел грижите,а ако се наложи имаме си лопатка и аз е обслужвам понякога.Забранява се всякакво сурово месо на животното,наблягане на сухи храни.Нашия го храним само с риба,добре опечена в микровълновата и суха храна.

# 116
пише,че предпазват от диабет

# 117
Много обичам животните.Когато забременях първия път ,родителите на мъжа ми имаха куче.След едно приспиване у тях си извадих косъм от устата и ми стана.......Казах ,че няма да ми е приятно да го правя и от устата на бебето.Подариха кучето,не съм натрапвала мнение ,просто споделих.Сега бебето е на 6 години-хапана от куче ,драскана от котки-няма спасение те са и страст.До сега беше малка за дом.любимец (имаше морско свинче),а сега като е достатъчно голяма,ще има братче Simple SmileРазбирам напълно колко иска и аз бях така като малка,но не мога да гледам дом.любимец и бебе в апартаминт. Peace

# 118
Не ги оставяй  сами докато детето не стане достатъчно осъзнато, иначе съжителството с животни е превенция от алергии например Simple Smile и е добре за детето от всяка една гледна точка.
Дъщеря ми съжителства с куче, той много не обича децата, затова  ми беше притеснено, но той засега се представя добре въпреки липсващите кичури козина  hahaha

# 119
Има около 5000 такива теми във форума и всичките завършват със скандал и взаимни обиди  Laughing
Но, все пак, да се включа за пореден път.
Домашните любимци и бебетата СА съвместими. Съвместяват си се чудесно и всеки що-годе грамотен педиатър ще ти го каже.

Впрочем, петгодишният ми котарак и двумесечният ми син се справят прекрасно един с друг. Засега учтиво се избягват или по-скоро Мицюс (котето) избягва Томас (детето), но се надявам с годините това да се промени. Надявам се и,че с помощта на Мицюс, Томас ще се научи, че живите същества не са плюшени играчки, от които можеш да се отървеш, когато вече не са удобни. И да се научи да цени и пази живота.

Леко раждане и успешно възстановяване ти желая!
  bouquet

Много ми харесва как си се изказала, няма да чета по-надолу, че със сигурност мненията са много противоречиви. Самата аз съм израстнала с две кучета, сега имаме персийска котка, която и за миг не се замислям да "изпратя в командировка". Разбира се, ако в бъдеще застраши живота на детето ми и няма абсолютно никакъв друг начин, ще се наложи да й търся друг дом.
Признавам трудно ми е да се справям с летящите наоколо косми и с това да обръщам достатъчно внимание на животното, за да не се чувства самотно, но когато я взехме знаех, че един ден ще имам деца.

Общи условия

Активация на акаунт