ТОКСОПЛАЗМОЗА - ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ?ПОМОЩ !!!

• 57 163
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,
и на мен ми предстои да се лекувам от токсоплазмоза, от една година имам субфибрилитет е едва сега преди месец се установи че имам положително IgM, но от скоро имали нови правила не съобщават титъра /в Ц-ра по заразни и паразитни болести/ а IgG - 258.
Имам същите  симпртоми като Вас - изпотяване плилошаване вълни и треперене, ускорява ми се пулса и ставам много нервна, не мога да се съсредоточавам и да си изпълнявам служебните задължения в такива моменти. Вие имате ли температура? Предстои ми да влезна в болница за 10 дни и да се лекувам с клиндамицин и изопринозин. Моля кажете Вие как преодолявате тези симптоми.

# 61
mushoka , здравей мила.
Кога ти откриха токсоплазмозата ? Бременна ли си ? При кой лекар си ходила за да ти назначи лечение ? Това което описваш като симптоми - от токсоплазмозата ли са ?
А това , че Ig G ти е 258 , не е страшно . Аз бях Ig G 473 и сега за 1,5год. съм стигнала до Ig G 415.
Пиши повече подробности.Не се притеснявай , аз също пих клиндамицин по схема 1 месец, но уви титрите не спадат толкова бързо както ни се иска.

# 62
Здравейте момичета,

да се включа и аз с молба за помощ, тъй като снощи си видях изследванията и не знам какво да мисля  Sad.
Бременна съм в 10 г.с. и излседванията ми за токсоплазмоза показват следното:
Yg G (+) полoжителн / Yg M (-) отрицателен
Можете ли да ми кажете какво означава това? Трябва ли да се лекува, ще се побъркам докато успея утре да се видя с доктора....
Благодаря ви много, момичета за отговора.   Embarassed

# 63
  • Пловдив
Наличието на + Игг показва, че някога си имала токсоплазмоза и имаш антитела срещу нея. Мисля, че щом Игм е отрицателно, което е показател за текуща инфекция, няма проблем. Надявам се и гинекологът ти да те успокои Peace

# 64

Здравейте, момичета.
Аз също съм много притеснена защо то съм бременна в 15г.с. а ми откриха токсиплазмоза в 10 г.с..Титрите са ми IgG 68,3 ,IgM 2 361 при повторно изследване на IgM 1,247 изследвал паразитолог в Пловдив.Изписаха ми родожил, бисептол за 17 дни лечение и пак контролни изследвания.Моля някои да ми каже опасни и колко са тези антибиотици ,знам че не са безвредни за бебетата.Четох някои постове на момичета за фетална морфология препоръчаиге ми каде ипри кои добър док. да направя консултация и изследвания. И още нещо да питам ,тези момичета с токсиплазмоза които са правили амниоцентеза болили иколко е опасна за бебето.Много съм притеснена за последствията от това токси.Даите съвети за всичко свързано с лекари и изследвания,лечение много ще бъда благодарна.

# 65
  • Пловдив
zariani, от това, което съм чела в нета най-достоверни резултати дава Центъра по заразни и паразитни болести в София. Мисля, че така се казваше. Вие изпратихте ли и там кръв за изследване, за да е сигурно, че има активна в момента инфекция? Не съм много наясно с Токсоплазмозата, но разбирам напълно тревогите ти. Фетална морфология също можеш да направиш в София. Добри отзиви има за доц. Димитрова, доц. Томова, д-р Марков. Амниоцентеза чета, че най-доволни са момичетата, правили я в Майчин дом-София. Има теми за амниоцентезата и какъв е рискът от тази процедура.
За Бисептола знам, че се изписва и по време на бременност, другото лекарство не ми е известно.
Дано се развият добре нещата при теб Peace Моят съвет е да се обърнеш към специалисти в София. Тук в Пловдив изобщо не знам как подхождат към проблема.

# 66
  • София
Здравей.Аз бях с прясна инфекция на Токсоплазмоза. Откриха ми я в12 г.с.Изследванията си правих в НЦЗПБ. Там са най-точни и паразитолозите са в час и ще ти дадат подробна информация. Може да прочетеш постовете ми назад. Описала съм подробно през какви изследвания минах, включително и амниоцентеза. Лечението ми беше с Ровамицин(1 000 000ед. Спирамицин), лекарството се намира в чужбина. Паразитолозите ми казаха, че само това лекарство мога да пия по време на бременност. Другите освен спирамицин, съдържат и други съставки като напр. Метронидазол,който е опасен за плода. Ако нещо не ти е ясно питай,аз съм насреща.Слава богу след всички перипетии родих живо и здраво дете.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 22:03 от didka775

# 67
Здравейте.Бихте ли ми казали IgG iIgM хуморален имунитет ли са,или специално за токсоплазмозата се прави?

# 68
  • софия
Може ли някой да каже къде точно се дава кръв за изследване към центъра по паразитология и къде може да се направи консултация там с лекар.Аз съм с субфебрилна температура от няколко мсеца , изпотява не и повишен пулс.

# 69
И аз бях така и ме лекуваха за паническо разстройство.Като чета тука май много са с подобни оплаквания.Сега ми откриха чак тая токсопл.,още не съм лекувана.

# 70
здр момичета по повод темата дали сте попаднали на добър специалист работещ с здр каса от софия и пловдив - маика ми има нужда от изследвания

# 71
Здравей eli66 , какво да ти кажа като и аз не знам кой специалист е добър . Но най-добре е да отидете до Националния център по заразни и паразитни болести , проф. Харизанов , много е любезен и обяснява доста , но прегледа се заплаща , за трите имуноглобулина + консултацията е 70лв./ поне м.Ноември 2009 беше така /. От друг доктор чух , че и началничката на лабораторията към НЦЗПБ София - Росица Курдова и тя била добра . Там е референтната лаборатория за цялата страна и се надявам , че би трябвало да са добри.
Ако имаш други въпроси - пиши тук или на лични съобщения .
Надявам се да съм ти била полезна .
Стискам палци всичко да е наред и нещата бързо да се оправят с майчето ти !!!

# 72
Ох Ева благодаря ама искам да е с здр каса понеже майка ми си е втълоила че има нещо и иска да се изследва ама за какво точно и тя не знае ... Rolling Eyes - че затова да се оспокои тя поне . Това което предлагаш каде е Софие или Пловдив?

# 73
Да това е в София.
Но тя може да си направи в някоя лаборатория и ако даде данни за Токсоплазмоза , да отиде в София.
Тя какви симптоми има , защото в повечето случаи Токсоплазмозата протича без видими симптоми , наподобява понякога на настинка. Аз също не знам кога съм се заразила .
А иначе щом желаеш да е по здравната каса - ако личния лекар прецени - само тогава иначе това изследване не го поема здравната каса - защото е скъпо.Но ако личната й даде напраление - само тогава.
Пиши ако имаш въпроси.
Дано всичко е наред !!!

# 74
Благодаря за инфото

Общи условия

Активация на акаунт