Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 062
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Честита баба Марта!!!

Сетих се да ви питам нещо... Имате ли изтичане на мляко от едната гърда, докато детето суче от другата? При мен тече на струя и Филип като направи налягане и се дръпне, шурват два фонтана и той заявява доволно "Ток-ток пиш-пиш!"  Mr. Green
hahaha Голяма веселба си прави  Mr. Green Иначе аз изтичания имах само първите месеци  Rolling Eyes

За поживяването... и мен само плъзгат по тая пързалка  Joy Но и на мен не ми се живейка. Достатъчно съм хойкала. Сега където и да ходим сме с малката. Случвало се е 3-4 пъти да я осъавим за 2-3 часа, че сме били на задимено... но и тогава ми се е искало да е при нас.
Май дългото кърмене е много свързано с привързаното родителсво  Mr. Green
Хаха сега се сетих. Бабите драпах да съм я отбивала, за да може да ходи да спи при тях. Майка ми вече 2 пъти се бори да я приспи за следобедния и накрая все ми я води будна  Mr. Green Сигурно е поизтрезняла. Сега и свеки като разбере ще я видим дали ще има предложения  Mr. Green Може и нея да я пусна да се пробва първо с обедния сън и сигурнои тя ще бие отбой  hahaha

# 121
Честита Баба Марта! Бъдете здрави и щастливи!  Hug

# 122
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Живи здрави, малки и големи, бели и червени, румени засмени!  Simple Smile

benitta
, може свекито ти и да успее да я приспи, ако не сте се виждали скоро. Ако теб те няма наоколо, де. Нали в присъствието на хора, които виждат по-рядко и когато мама я няма, често заспиват по-лесно.
Относно коментарите на околните за дългото кърмене - може би в другите страни са по-толерантни, наистина, но преди 10-ина години, когато леля ми се омъжи и роди в Германия се намерила една приятелка германка да я "осведоми", че кърмата и е много рядка и детето и плаче, защото остава гладно, и тя милата кърмила само 1 месец.  Close   Аз дори избягвам да и обяснявам много много как стоят в действителност нещата - по-добре да не се ядосва, тя друго дете няма да има и без това. Мисълта ми е, че компетентни навсякъде ги има. Аз преди годинката още получавах предупреждения да не кърмя повече от година, а имаше и такива - не повече от 6 месеца, защото не било хубаво и като питам защо, ами така е отговорът, просто не са си направили труда дори да попитат защо, аджеба, е така. Но ако трябва да бъда честна, не съм се наживяла все още, може би, защото с баща и на Настя не се забавляваме - не излизаме, почти не общуваме, повече ядове май-май, аз общувам само с други майки, но това не ми е достатъчно. Определено ми се иска да кривна малко от ежедневието, но съм убедена, че ако е за повече от няколко часа, примерно денонощие, особено 2, то все повече за детето ще мисля и кой знае дали ще успея наистина да се отпусна да разтоваря като хората. Затова чакам лятото с нетърпение, тогава става по-весело.  Flutter

# 123
# 124
  • FRANCE
честита Баба Марта!
Рени и аз съм абсолютна чешма. Особенно нощем стават големи наводнения. А Алекс се забавлява като се опитва да стиска и така да пръска навсяхъде.

Олив честита рожденничка!

Отивам да нося звяра в леглото че ми заспа в ръцете пред телевизора Simple Smile

лека  нощ

# 125
  • В сърцето на ММ
Привет и от нас.
Честита Баба Марта със закъснение и на рожденичката също. Heart Eyes
Ще излизате ли някъде за 8 март?Аз досега все отлагах,но мъжът ми с колегите са решили да изведат половинките за празника и вече не мога да откажа.Ще трябва да оставя малкия при майка ми докато се приберем/но това може и да е след 2-3-4 часа/.Много ми е притеснено-с приспиването нямат никакъв проблем,защото вечер заспива и без да суче,но към 1-2 огладнява и ще ме търси.А ще сме на 30 км,няма да мога да отида веднага,ако стане проблем.
Сигурно на детето ще му хареса,ама отсега го мисля. Cry

# 126
Аз не бих го оставила Simple Smile Постоянно ще ми е притеснено и ще се чудя какво правят Simple Smile
Взимам си го с мен и си купонясваме заедно   Crazy И без това е нощна птица..
Само дето няма кой да иска да ме заведе някъде  Mr. Green

# 127
  • В сърцето на ММ
duhi_puhi,няма да е за него там.Определено ще е задимено,по това време правят много фирмени банкети ,ще е пълно с хора.А и аз нали съм трезвеничка-ще бъда шофьор.Определено на връщане няма да иска да стои отзад с   пийнали лелки и чичковци. Mr. Green
Все пак остава и варианта като Пепеляшка да съм до 12 часа.Така всички ще са доволни./без моя мъж Laughing/

# 128
Тъй.. пийнали леки и чичковци да си намират шофьор Simple Smile Аз си отивам със семейството Simple Smile
Била съм на 4 подобни мероприятия с него, като първият път беше на 6м. Играхме хора, бесняхме.. чек към 3 сутринта се прибрахме (и то сами, без татко  Sunglasses) .. После беше на 1г. .. после беше на 1г. 6м .. И винаги сме били в центъра на купона  Laughing
Ама изобщо не го оставям.. И без туй ми се случва 1-2 годишно..
Ей сега юни сме на сватба - да не мислиш, че ще го зарежа на някоя баба? Нееее.. никакви такива! Плътно с мен  Mr. Green

# 129
Аз моята дивачка съм я оставяла само веднъж за около 4 часа, като ходихме с татко й на концерта на Металика. Цял месец се терзаех, как ще го оставя това дете. Последната песен от концерта я слушахме вървейки към колата.  Mr. Green Последния час беше побъркала народа около себе си, ма к'во да го правиш милото, като без цица не заспива, пък и какво е това 4 часа пауза?!
Следващото й оставяне ще е за концерта на Депеш.

# 130
  • В сърцето на ММ
Единствено ме успокоява,че ще е с батко си и може би ще е по-спокоен така,а и вижда баба си почти всеки ден-така че се познават. Simple Smile
На сватби сме го взимали,но за вечер не смея.Като му се доспи,отива до вратата и започва да плаче да си ходим.
Ще приготвя прясно кравешко млекце,да си цокне преди лягане-после каквото сабя покаже.Обикновено много като се притеснявам за нещо,излиза че е нямало за какво.Дано и този път да е така. Simple Smile

# 131
  • на плажа
 Ето нииии! Hug Честита Баба Марта - да са ни румени и засмени дечицата. Ние се прибрахме от Пловдив. Яд ме е, че не се сетих да драсна някой ред на майненската група и да си организираме едно дружно кафепиене на Гребната  Sunglasses. Времето беше страхотно.
 Аз все още не съм оставяла дзверо за повече от час - два на майка ми. Притеснено ми е, че ще ме търси. Сега е в периода на ваденката и сме най-много на ръка разстояние.

# 132
И аз не съм я оставяла през нощта скоро като беше по малка си позволявах да излизам ама от около година някъде много ме търси и ако ми се наложи да я оставя единствено на свекито мога да съм спокойна, ма пак не съм много сигурна щото тя не е оставяла там за през нощта ма пробвай пък каквото стане  Peace

# 133
  • Varna
Честита Баба Марта!!!

Олив, честита рожденичка на няколко патерици вече!

Относно оставянето на дребка вечер - случвало се е веднъж и вечер беше до 22 часа и аз бях на 5 минути от нас.В 21 и се доспало и "отсвиркала" баба си.Залепила се като ваденка за кака си и започнала да мрънка"икам мама, икам цокам" И така докато се прибрах, но не е ревала чак.Само не давала на баба си да я доближи на повече от 2 метра растояние, а до тогава си играла с нея с удоволствие.

Сега на 7 пак ще съм на купон, но пак до 22 часа,  ще сме само жени и ако случайно я взема с мен - означава да не видя никой, защото тя и две минути не може да стои на едно място, да не говорим ,че ще е задимено и супер неподходящо за нея. Та ще видим как ще е положението.

# 134
  • София
Благодаря на всички за пожеланията! Hug
Отпразнувахме РД заедно с още десет дечица в детски клуб, много весело беше!

Честита Баба Марта, да сте живи и здрави и вие, и бебоците, и да са румени и засмени!

Относно купоните и оставянето, случвало се е да я оставя няколко пъти вечер за тези 2 години, но честно казано, нещо не ми се и ходи напоследък по купони, та тя ми е прекрасно извинение да не излизам (нямаме баби наблизо) Wink.

Общи условия

Активация на акаунт