Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 065
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
  • на плажа
 Brrr,  това със синджира го минахме отдавна. Имах една риба закачена и много обичаше да я пипа и лапа като го нося и гушкам, но вече не е вървежна. Мъжка му работа  Joy. В кръвчицата му е.
 Рени,  Hug.

# 151
  • Пловдив
 Mr. Green Направо ви съчувствам с това чоплене на другото копче  Confused
Аз още докато беше фъстък и разбих тези мераци, защото са ми много чувствителни зърната. Дори се чудя как изобщо успяхме с кърменето, но то приротата и желанието и на двете страно си знае работата  Mr. Green Та още в самото начло и махах ръчичката като посегне. Сега обаче е по-престрастена към косата ми. А това не знам дали има отбиване Rolling Eyes Което ме навежда на мисълта дали ще търсят зърно да въртят като се отбият  newsm78
И моят син много обичаше да върти зърно с една ръка,но откакто нося синджирче дърпа само него-чувствам се като кобила,само дето не ми вика дий. Laughing

hahaha Ей това и моето го прави като ме гепи за синджира, ама и с косата действа така,а  и продължава и след отбиването

Аз за отбиването на по-големки кърмаци, мен винаги са ме притеснявали супер разнежващите преговори, на които трудно ще издържа. То и сега съм сигурна, че ме разбира като и говоря, но винаги се прави на приятно разсеяна (за каквото и да и говоря) А когато иска нещо действа силово без да ми се обяснява. 

# 152
Здравейте отново,

Преди време се обърнах за съвет и много ми помогнахте, по-специално Мяуче. Ето за какво ставаше дума - кърмех синът си, който тогава беше 1г и 4м, а междувременно разбрах, че пак съм бременна. И така, продължих да кърмя, като се опитах да огранича кърменията, но не стана. Точно тогава му пробиваха горните резци и тези до тях, та си беше непрекъснато на гърдата. А гърите ми бяха доста чувствителни от бременността и бих казала, че трудно издържах на денонощното кърмене. И тъкмо когато се бях отчаяла, че няма как да го отбия стана чудото - самичък се отби. Изведнъж загуби интерес и 2-3 дни след като му пробиха зъбчетата се кърмехме само през нощта, а след още 2-3 дни, точно когато навърши 1г и 5м, спряхме и нощните кърмения. Сега му давам вода ако се събуди и това му е достатъчно. Даже на мен ми трябваше повече време, за да свикна с новото положение. Единственото усилие, което положих беше да избягвам местата и позите, в които се кърмехме.

Съветът към тези, които смятат да се отбиват е да проявят търпение, защото детето знае най-добре кога е готово.

Това е от мен, живот и здраве ще съм пак една от вас през август, но с ново кърмаче.

Всичко добро ви желая

# 153
  • Varna
  И има отвратителния навик докато суче от едната гърда да ме пипа по зърното на другата.

И Поли е от тия,които държат да пипат докато сучат и заспиват. .А понякога и без да съм направила забележка си вади ръката оглежда я и казва "няма ноки (нокти  - не боли и пак си я навира в пижамата ми". Но  обикновенно казвам БОЛИ и тя спира да чопли и само го гушва и се кротва.

Аз пък мисля да отбивам следобедното кърмене - само не ми е ясно как ще стане.Уж разказваме приказка - слуша доволно и приспи ли и се казва " спи пиказка дай цоками" и налапва цокито и отлита за отрицателно време. Но съм решила април месец да направя този опит пък да видим до къде ще я докараме.

Сребърен облак възхищавам ви се за плавното и безболезнено отбиване.Дано и нас ни споходи!

# 154
Сребърен облак, браво за успешното безболезнено отбиване! Аз по погрешка пих сок от магданоз без да зная как действа (по настояване на майка ми, че е много полезен) и подейства безотказно - доста ми намаля кърмата, та след това се мъчих да я възстановявам. Но само от ядене на магданоз едва ли има въобще някакъв ефект.
Вчера срещнах една позната - отбила си и тя успешно второто момченце на 2 години и 1 месец. Тя се притесняваше, че първото като го отбила на 1.8г. получило психологическа травма - месеци наред бил залепен за полата и при други не искал, дори и роднините, а преди това не е бил така. Та убеждавала тя втория си син, че вече мляко няма, ако иска, има само в хладилника. Той много не се сърдел, казвал, уф, добре тогава, дай ми вода. Нощем само веднъж по принцип се буди и си пие водичка. Но като забележил презрамката на сутиена на майка си, сочел и казвал - а, пак има мляко, виж! има! - т.е. щом има цици все пак, значи има и мляко  Crazy   Laughing   
Настя също е много дива докато сучи, все дига крака, рита ме, слагам разни гердани, блузи с интересни копчета да си дърпа там. В последно време аз самата и давам да си играе с другата цица (ако прекали с ноктите и стискането и се озъбвам и помага уж  Rolling Eyes), за да и задържа вниманието повече върху сученето, че нали е само на кърма (след боледуването пак отказа другата храна  Sad  ) и само това помага, иначе се дърпа бързо, освен ако не и се спи. По принцип и настоявам по-често, че ако оставя само на нея, ще суче твърде рядко и съвсем ще заслабне. Но сега като гледам какво пишете, ме достраша да не вземе да се пристрасти към тази "игра" и после да се чудя как и от това да я отбивам.  newsm78
Забравих да ви кажа, че имам бенка над дясната гърда, която често става обект на вероломни набези, особено, когато се опитва да си я отскубне. Whistling  Понякога ми се навира в деколтето и аз си мисля, че иска да сучи, а тя просто иска да си "отхапе" бенката.  Mr. Green   Повече, обаче, ме боли една друга, по-мъничка, на шията, но слава богу тя по-рядко и се пада в полезрението.
Да ви питам нещо искам, мамите са по-буйни дечица. Настя си има играчките само да си чеше венците с тях или да ги джаска по земята. Вчера и купих дървен пъзел с няколко животинки от тези с дръжчици да може да ги вади и слага самичка на съответните им места върху дъската. Е, това момиче, пак се мъчи да потроши и тази играчка. Чудя се дали това е заради по-недодялани (недостатъчно координирани още) движения или признак на агресия.  Thinking  Понякога "напада" някои роднини, мен много рядко, вместо това идва да ме целува  Heart Eyes  Mr. Green , те и се радват, мислят си, че иска да ги гушка, а пък тя ги дере, бърка, дърпа в усти, носове (ако има и нокти  Whistling) и понякога хапе, особено имаше един хаплив период, когато я наричаха "сибирска лайка"  Laughing, заради сините очи и това настървено хапане.  Rolling Eyes  Зная, че има други деца такива, но пък има и много по-очовечени не само на нейната възраст, а по принцип от самото начало. Уф, прекалих с емотиконките този път, ще ме извините!

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 15:56 от desi_sunshine

# 155
   Здравейте, "дълги" кърмачки! Simple Smile
   Аз се включвам с един въпрос, породен от любопитството ми към един факт,
който установих днес. Та, моето малко момиче се отби саминко преди малко
по-малко от месец, точно в деня, в който стана на 2 години и половина,
много плавно и нетравмиращо - абе, мечта. Simple Smile След това
беше замалко болничка и и дадох 4-5 пъти да посуче, но за кратко -
очевидно беше позагубила интерес, а и количествата бяха намаляли, съдейки
по скорострелното свиване на гърдите ми. Днес ми се погали и ме нацелува
по ненките и ме гледаше с едни влажни-влажни очи, та и рекох - хайде,
давай да те видим, забравила ли си. И се оказа, че "някуто е кикано" - кисело
демек. Ами - пробвах го - кисело!, солено!, та се не трае! Какво е туй чудо -
не бях чела, че и такова става след спиране на кърменето???

# 156
  • Виена
 И се оказа, че "някуто е кикано" - кисело
демек. Ами - пробвах го - кисело!, солено!, та се не трае! Какво е туй чудо -
не бях чела, че и такова става след спиране на кърменето???
И аз за първи път разбирам такова нещо. Ще ми е интересно, ако някой знае, да обясни.

# 157
  • Varna
Честит празник мамички!  bouquet  bouquet  bouquet
Много щастие на вас и вашите семейства!

# 158
  • на плажа
 Честит празник на всички жени!  bouquet

Само да споделя днес как мъжът ми се изцепи на закуска. Хапваме всички макарони. Дечко си хапна порядъчно, но като приключи се обърна и бръкна да си извади цокито. Мъжът ми го погледна и вика : " Хапна, сега е жаден." Погледа го още малко и рече замислено " В училище децата ще се редят на лафката, а нашият на цицата  Joy" Как му дойде на акъла не знам.  hahaha

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 20:06 от ИраМира

# 159
  • В сърцето на ММ
Честит празник!  bouquet
Влизам да дам отчет за снощното си излизане без деца. Simple Smile
Оставих малчо с батко му на майка ми към 17,30 часа.Играли,яли,към 20,00 го изкъпала и заспал,докато го гушка.В 23,00 се е изпишал.Каза,че няколко пъти се надигал,но се пооглеждал,гушвал батко и пак заспивал.
Аз,нали не съм свикнала без него,още в 13,00 пришпорих мъжа ми да си ходим и да си го взема.Тъкмо се беше разбудил и се гушкаха.Но не е плакал-разбира сигурно човечето.
Явно пак ще използвам услугите,ако се наложи.Другият път мисля да пробвам с приспиване. Simple Smile
Единствено съжалявам ,че не можах да се отпусна през цялата вечер-народът добре купонясва. Crazy

# 160
Привет  Grinning.
Сребърен облак, прекрасен завършек, много сладко, но и тъжно ми стана.
Това човъркане на другото зърно и мен ме мъчи. Опитах да кърмя с шарен гердан, но имаше ефект точно ден и половина. После забелязах, че като съм със сутиен са по- добре нещата, но в последно време започна да уцелва пространството под капачето и пак успява да бръкне. Направо дзенва, както казва мъжът ми  Laughing

# 161
Това човъркане на другото зърно и мен ме мъчи.
И това ще мине...  Hug

Анна, честито и на вас плавно и леко отбиване! Дай боже всекиму! След още някоя седмица и аз ще пробвам последните капки кърма какви са на вкус, и ще споделя Simple Smile

Пък да кажа - таман се отбихме, и получих страхотните блузки - "млечен бар" за мен, и "100%кърмаче" - за Ели. И сега ще гледам да не изпразвам много сутиена, че срам за млечния бар...  Grinning

# 162
  • Пловдив
 hahaha Много весело това с блузките.
Трябва да има блузки и за горди екскърмачета и кърмачки  Peace
Иначе при вас как е положението с неизползваните цици  Mr. Green Моите са си все така невзрачни, нитпо са спаднали повече, ното са се увеличили  Rolling Eyes Трябва да си взема да попийвам бозичка, че размерите, с кито ме изписаха от родилното ми харесаха. Жалко, че им се радвах само няколко месеца  Mr. Green

# 163
Ооооо, моля ти се! Пропусни бозата, освен ако не си направиш истинска боза, по рецепттата от сайта на Василена.
Четейки съдържанието на бозата, трябва да ти стане ясно колко ще ти пораснат циците (или увеличи кърмата) от нея:
Вода, нишесте, боя, ароматизатор, емулгатор, изкуствен подсладител, консервант. Кое от всичките е безценно за здравето и красотата ти? Силно съм разочарована от бпзата през последните години. И все пак, при всяко пътуване из България, опитвам, ако попадна на местна боза. Страшна работа - нищо общо няма с истинската.

А за размера на циците - след време ще кажа. Засега усещам едната много по-пълна от другата, но изглеждат горе-долу еднакво, и не са виснали...
Бенита, чудесна идея, трябва весела блузка и за екс-кърмачки. Малко е скучно "аз подкрепям кърменето". Ако измислиш нещо, пиши направо в темата за блузките. Всъщност - онези математическите май са подходящи.

# 164
  • Пловдив
Даа добра идея  Peace
Аз преди време когато още само се притеснявах, че вървим към отбиване си помислих, защо няма и фанелки за отбилите достойно  Mr. Green Но забравих, че щах да пиша
Веднага отивам да предложа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт