Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 041
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
  • Varna
4 дни пълно спокойствие в темата и аз веднага влизам с въпрос!
Напоследък, много злоядото ми дете (което нон стоп суче) постоянно има претенции от коя гърда да суче. Например, на едно кърмене (от приблизително 20 такива в денонощие), през 30 секунди си ги сменя. Следователно, ако суче 5 минути, ще ги смени поне 10 пъти! Най-голям кошмар е на заспиване - ту от едната, ту от другата! Да не би да ми е намаляло млякото? Някой има ли подобен опит?  Sick

Установих, че при нас се случва преди и по време на МЦ  Thinking

И при нас определено има връзка с МЦ Peace Макар, че онзи ден след поне 40 минути сменяне на мен ми писна и ги залепих с лепенки. Заспа си буквално заровила се в тях, но без да мрънка изобщо!

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 13:02 от Gabonchi

# 196
  • на плажа
 JoyГабончи, представих си те като Еркюл.

# 197
  • София
А не се ли опитват да ги отлепват, моята веднага би направила точно това, и отиде приспиването.

# 198
  • Varna
В интерес на истината тя много добре знае, че се отлепват и ако разреша си ги отлепва сама.Но ако и кажа сериозно "Не може, сега ги боли" и в повечето случаи номера минава.Опитах да ги оставя и за през ноща, но определено не се получи и аз на секундата ги махнах. Wink

# 199
  • offshore & overseas
Ама какви са тези лепенки? Някакви специални ли? Халюшка я подозирам, че не би търпяла изобщо нещо такова. Даже се боя да не събудя по този начин някаква агресия у нея. Веднъж вече съм била с пробито зърно и не ми се ще отново. Shocked

# 200
Ама какви са тези лепенки? Някакви специални ли? Халюшка я подозирам, че не би търпяла изобщо нещо такова. Даже се боя да не събудя по този начин някаква агресия у нея. Веднъж вече съм била с пробито зърно и не ми се ще отново. Shocked
Не Simple Smile От тънките лепенки за рани Simple Smile

# 201
  • София
Е, добре де, и каква е технологията по слагането им - в смисъл - какво казвате на децата, или ги слагате и те с изненада ги откриват през нощта. Crazy Аз се интересувам за премахване на нощното, защото вече наистина ми писна от него, уж го бяхме махнали и се будеше по веднъж на нощ за вода, а след едно боледуване пак започна, и сега се буди по 2-3-4-n пъти.

# 202
Е, добре де, и каква е технологията по слагането им - в смисъл - какво казвате на децата, или ги слагате и те с изненада ги откриват през нощта. Crazy Аз се интересувам за премахване на нощното, защото вече наистина ми писна от него, уж го бяхме махнали и се будеше по веднъж на нощ за вода, а след едно боледуване пак започна, и сега се буди по 2-3-4-n пъти.
Аз не бих използвала такова чудо на техниката  Crazy

# 203
  • София
Аз дори  и да ги използвам тези лепенки, не мисля, че ще му попречат да достигне до заветната цел..щом си е решил.
Направо му завиждам на упоритостта, когато реши, че иска да похапне кърмица. Grinning

# 204
  • Varna
При нас кака и умира да си слага лепенки при най - малкото одраскване. Няколко пъти е слагала и на Поли и тя знае, че лепенка се слага ако някъде те боли. Между другото аз намалих дневните кърмения миналото лято точно с обикновените лепенки за ранички. Слагах си ги и казвах, че сега ги боли, защото много е цокала и като им мине ще и дам.Разбира се ако започне да се сърди махам лепенките на секундата.Но се оказа, че тя ако не   и се суче много , а само за кеф  изобщо не протестираше. А сега преди два дена си ги сложих, защото то беше голямо чудо виси, виси на цокито, отива да играе (а уж се приспиваме) и после пак наново. И аз даже я питах " да им сложа ли лепенки, че ги  боли?"Тя каза "да" и аз скочих да се залепям. Пита може ли да цока, аз и казах  "не " и разговора приключи, но това беше на доволно нацокано коремче Simple Smile
След това сутринта татко и като е оправял леглото и вижда лепенките Поли му разказала, че  мама си ги сложила, защото Поли цокала, а то вече нямало мляко и ги заболяло( това пак е от мое обяснение)

# 205
След това сутринта татко и като е оправял леглото и вижда лепенките Поли му разказала, че  мама си ги сложила, защото Поли цокала, а то вече нямало мляко и ги заболяло( това пак е от мое обяснение)

Joy Joy Страхотно е обяснението  Joy

# 206
Ей, какви интелигентни кърмачета си имате вече!  Heart Eyes  Настя започна отскоро да си говори на "китайски"  Wink  , но иначе никакви думи още не казва, още си кара с 1 или 2-сричните ма-ма, ба-ба, бау и да отскоро казва, но не по предназначение. Кога ли ще е първата изненада?  newsm78 За това, признавам, съм най-нетърпелива  Flutter 
Иначе също в последно време бърка и се опитва да извади и другото цоки, и все по-често успява. Случвало се е, наистина да ги редува "като невидяла" ту едната, ту другата, но при нея, мисля е, от това, че като зърне зърното, много се вълнува, започва да ръмжи доволно или се изхилва, защото се е случвало и при напълно празни и при по-пълни гърди. Все още успявам да контролирам положението - тя само малко ме боричка с ръчичка, но се отказва бързо. Засега.

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 02:22 от desi_sunshine

# 207
Само да кажа, че още сме в отбора. Напоследък все по-често се замислям за отбиване. Кърмим се сутрин и вечер, на мен изобщо не ми пречи. На нея пък още по-малко  Joy. Но вече става доста голяма и трябва да сложим край. Мислех сега напролет, ама като наближи вече много моментът и нещо... Sad  Мисля, че няма да имаме проблем, защото на два пъти съм я ограничавала заради антибиотици. Първият път беше трудно, тогава махнахме окончателно и нощното. Сутрин и вечер по-лесно ще става отвличането на вниманието - сокчета сутрин, а вечер таткото е на линия за приспиването. Сега остава психически да го приема и ще действам! Laughing

# 208
  • Пловдив
 hahaha То наистина първо ти трябва да си готова  Mr. Green
Аз още лекичко си страдам заради отбиването  Blush
Вече ходим на ясла - не ми беше толкова тъжно, че няма да сме по цял ден заедно отколкото, че вече не се кърмим.
 Mr. Green Ама започнах и аз да првя планове за второто, че да се завърна в редиците

# 209
Здравейте, да се включа и аз при вас с едно питане?
Нощното кърмене до последно ли си остава или има шанс да спре по-рано? Вие с децата си ли спите или са в отделно легло?
Има ли нещо такова, че когато спят при нас повече сучат?
На мен ми омръзна да не може да спи сама. Вечер или чака да си легна с нея, или заспива и през 30мин. реве да отида да посуче. А за през нощта да не говорим, залепила се е за гърдата като пиявица. Даже миналата сутрин се събудих схваната да лежа на една страна, а малката си разчекнала устата на гърдата ми и спи без да суче. И като се обърнах на другата страна и айде пак се сети.

Общи условия

Активация на акаунт